Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petr68

19.1.2020 11:55
Petr68

XXX.XXX.3.72

Mám cca 11 letou kočičku, přestala mi papat před cca 10 dny, letargická,problémy s dýcháním, v pondělí návštěva veterináře,zjištěna tekutina v břišní dutině, dostala Furorese 40 a Furorese Biotika na odvodnění, pije hodně a čurá, ale nejí... Krev v pořádku
V pátek návštěva veterináře, provedena částečná punkce tekutiny a Sono, zjištěno v blízkosti srdce novotvar, ale je tam stále tekutina, takže to není pořadně vidět, ale veterinářovi se to nezdá. Dostala Benamax Flavour, Shotapen a a pastu Aptus Reconvalescent. Doma mě částečné zkolabovala rychlé dýchání, vyplazený jazyk. Když jsem ji dovezl zpět v veterináři už byla v pohodě...Nyní ji mám doma. Stále dostává uvedené léky + Furorese ale nejí... Krmím ji že ji dávám do krku jídlo, zkoušel jsem její oblíbenou kapsičku, tuňáka vývar a nic. Stále spí...
Našel jsem jsi že se může jednat o nemoc HCM.
Nechci ji trápit mám strach, že mi pomalu doma umře hladem. Má to řešení vzhledem k věku a průběhu nemoci, nebo je lepší ji uspát ?
Děkuji za odpověď..

19.1.2020 12:22
zelenafarma

XXX.XXX.79.55

Naší britce byla HCM diagnostikována v roce 2015. Příznaky stejné jako popisujete. Ztížené dýchání,zavodnění. Při dalším vyšetření byly zjištěny změny na srdíčku. Denně dáváme kromě léků na odvodnění(Furon) také léky na srdce(Benakor). Kočičku máme dodnes a musím zaklepat, že je jinak absolutně vitální, žravá a taky dokáže pěkně divočit na zahradě před domem s ostatníma kočkama. Každopádně tu HCM by Vám měli diagnostikovat na veterině, tím odpadnou veškeré dohady a pochybnosti a také potom nasadí vhodné léky.

Petr68

19.1.2020 13:10
Petr68

XXX.XXX.3.60

Děkuji za odpověď..., můj veterinář mi říkal, že léky na odvodnění se nedají podávat dlouho ?, Jiný veterinář, že tekutina i po odběru, po kterém spousta zvířat zkolabuje a umře, protože to srdce nevydrží, se velmi rychle vrací zpět. Moje kočička sice odběr přežila ale to množství odebrané vody bylo cca 6 stříkaček po 5ml
Ale hlavní problém vidím v tom, že má kočička nejí, sice když jí jídlo dám do krku tak ho pokouše a polkne, ale sama jsi ho nevezme. To prý způsobuje ta tekutina, která tlačí na orgány.
Taky asi záleží v jakém stádiu se na tuto nemoc přijde, moje kočička byla vždycky aktivní a hravá, nikdy by mě nenapadlo že může mít problémy se srdcem, ani jsem nic o této nemoci neslyšel, ale jsem laik...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2020 14:13

pokud je u srdce novotvar, nebude to hcm ale tumor.

19.1.2020 14:35
zelenafarma

XXX.XXX.79.55

My jsme na tom s informovaností byli úplně stejně. Až po té záležitosti, když jsme se kvůli dýchacím potížím a následné hospitalizaci dozvěděli diagnózu ,jsem se o tuto nemoc začala zajímat. Také si myslím, že záleží na včasném diagnostikování nemoci. Máme doma ještě bratra této Micky, ale žádné podobné příznaky nikdy neměl. Ani její sestra, kterou má kamarádka. Léky na odvodnění bere jednou za den 1/4 tablety po celou dobu. Nikdy mi veterinář neřekl, abychom je vysadili. Na to nechutenství mi kdysi vet doporučil od RC Recovery pro kočky(kompletní tekutá výživa, která by se mohla podávat i stříkačkou přímo do tlamky), ale to bylo u jiné kočeny, tahle britka s HCM naštěstí papká dobře a zrovna teď mi asistuje u počítače, tak jsem ji vyblejskla.

Petr68

19.1.2020 15:17
Petr68

XXX.XXX.3.156

Moc pěkná kočička.....

19.1.2020 15:24
zelenafarma

XXX.XXX.79.55

Děkuji. Ještě přemýšlím nad tou vaší čičinou. Píšete, že jí je 11 let. U té naší se HCM našlo ve 3 letech, ale že by se to projevilo až v tak pozdním věku? A ona by tak dloho s nemocí žila bez nějakých příznaků, to se mi nezdá. Spíš bych se přiklonila k tomu tumoru, jak píše Bodlinka.

Petr68

19.1.2020 16:41
Petr68

XXX.XXX.3.72

já jsem s ní přímo na vyšetření srdce nikdy nebyl, žádné potíže nikdy neměla, až nyní v podstatě ze dne na den...... a toto vyšetření mě vůbec nenapadlo...
A ten tumor, dá se s tím něco dělat nebo prodloužit život nebo to je jenom trápení kočičky..?
Nebo jestli má tumor nebo HCM je v podstatě tak jak tak neřešitelný problém.. ?

19.1.2020 18:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Petr68 napsal(a):
já jsem s ní přímo na vyšetření srdce nikdy nebyl, žádné potíže nikdy neměla, až nyní v podstatě ze dne na den...... a toto vyšetření mě vůbec nenapadlo...
A ten tumor, dá se s tím něco dělat nebo prodloužit život nebo to je jenom trápení kočičky..?

Petře, nejspíš se s tím nedá dělat nic. Britka, stejné příznaky, 11let. Prý asi zánět plic, nebylo taktéž nic moc vidět...údajně. Skoro 3týdny jsme zkoušeli všechno možné, krmená stříkačkou, i se zdála lepší, běhala po zahradě. Pak velké zhoršení během 2 dnů nás přestala poznávat a jiná veterinářka došla k závěru že to, co bylo diagnostikováno jako zánět plic, jsou metastáze...

19.1.2020 18:39

jedno to není

s nádorem se nic moc dělat nedá, jedině tak řešit kvalitu života a včas nechat kočičku odejít

srdíčko lze velmi dobře a dlouho podporovat léky (viz 1. příspěvek od zelenafarma, já měla psa kardiaka)

Přidejte reakci

Přidat smajlík