Obojek + dvířka pro vstup jedné kočky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2020 17:44
canka

XXX.XXX.45.61

Vzhledem k naší situaci,že našemu kocourovi žerou jídlo jiné kočky a já mu na úkor toho nemohu nechávat k dispozici granule po celý den,ale dostává vše 2 x denně najednou,což mu prostě očividně nevyhovuje,protože to všechno naráz nezbaští,tak potřebuji najít řešení...
Napadlo mě postavit větší domeček s průsvitným vrškem,aby bylo v domečku dostatek světla a tam umístit kocourkovi jídlo a eventuelně i spaní,aby tam měl svůj klid a nestresoval se cizíma kocourama na svém území.Potřebuji ale,aby přístup dovnitř měl jen on..takže potřebuji nějaké dvířka na čip a pro kocourka nějaký obojek s čipem,aby dvířka zareagovala a otevřela se jen pro něj...prosím mohla bych poprosit někoho tady,jestli nemá něco podobného a mohl by mi poradit jak to funguje a dát sem foto?A hlavně je to vůbec reálné?Existuje vůbec něco takového jako dvířka a obojek s čipem?Moc děkuji za každý postřeh...
PS: Situace je už za mě zoufalá,protože kočičák se v klidu už ani nenají,furt od jídla odbíhá a hlídá si území,jí rychle,jakoby ze stresu...nechci,aby si zadělal na vředy....dřív byl jak kulička,jedl vždy moc rád,ale teď mi prostě přijde hrozně vystresovaný

12.3.2020 18:08
Bobča

XXX.XXX.105.52

canka napsal(a):
https://www.zvireci-potreby.cz/staywell-400-original-magneticka-dvirka-pro-kocky-do-7kg-zdarma-obojek-s-klicem-bile-provedeni-p5753

Toto vypadá ideálně?

"canko",mě by se to líbilo...vypadá to dobře...je zvyklý Berťa na obojek??

12.3.2020 19:25
Míra n

XXX.XXX.233.193

Přeji hezký den Čanko.
Tak čip je potřeba v každém případě, jsou dvě možnosti buď dát čípový přívěsek kočce na krk, což se mi nezamlouvá a asi ani Vám. Druhá možnost dát na veterně očipovat kočku, není to nic hrozného a cena je asi 500kč.
Krmítko má tu výhodu, že se kočka asi lépe naučí ho používat, stačí aby strčila hlavu do toho rámečku v krmítku a krmítko se otevře. Akorát to zavrčí, tak v počátku případně zkoušet učit na něco moc dobrého aby si kočka zvykla na ten zvuk. Nevýhoda je, že se tam toho moc nevejde, asi tak maximálně na den a něco
A i cena je koukám dost vysoká.
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/misky_krmivo_voda/krmitka_automaticka/dalsi/479575
Na dvířka se kočka učí hůř, ale je to asi kočka od kočky, mně do té bedýnky chodí asi jen kocour protože je největší žrout. Kamarád si ty dvířka pořídil a
jeho kočička se je rychle naučila používat. U mně je asi ta nevýhoda, že jsou v bedýnce, lepší by bylo dvířky zpřístupnit třeba část nějaké kůlničky pokud tam nějakou máte. Funguje to tak, že kočka strčí hlavičku do dvířek, ty se odjistí a pak si je musí kočka hlavou otevřít. Dvířka co mám já jsou jednosměrná, to znaméná, že dovnitř muže jen očipovaná kočka a ven každá.
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/dvirka_flapy/s_mikrocipem/576382
Dvířka i krmítko se programují na každou očipovau kočku, či čip samostatně, cizí očipované kočce se to neotevře. No a pokud by jste se pro něco případně rozhodla, tak než očipujete kočku vyzkoušejte radši na veterině jestli ten čip funguje správně s krmítkem nebo dvířky.
No tak jsem tom snad dobře popsal a bude to stačit, případně dejte vědět jak to dopadlo.
Nashle Míra.

12.3.2020 21:29
canka

XXX.XXX.35.234

Dvířka i s obojkem a náhradními magnetickými klíči jsem již objednala ..ba obojek je kocourek zvyklý,respektive na Foresto proti klíšťatům,takže tento by neměl být snad problém,jen nechci,aby mu nějak plandal,aby se mi někde neuškrtil za něj

Teď jsme tu s manželem malovali plánek...půjde o větší baráček s předsíňkou,kde bude mít krmení a vedlejší místnůstkou,kde bude mít svůj pelíšek...rovnou ho zateplíme..spíš teď řešíme,že vzhledem k tomu,že to bude větší,než jsme mysleli,musíme ho umístit ne na zem,ale někam do výšky s přístupem k němu kvůli balíkům sena...v seníku(je malinký)máme vždy nastojato postaveny 3 balíky a jeden rozházený na volno..na zem už se domek nevejde...takže nás napadlo dát ho akorát kousek nad výšku balíků a k tomu mu udělat nějaký přístup po můstku nahoru....no bude tam mít holt království...až se povede zrealizovat(hlavně i časově),dám to sem..

13.3.2020 10:27
Bobča

XXX.XXX.105.52

canka napsal(a):
Dvířka i s obojkem a náhradními magnetickými klíči jsem již objednala ..ba obojek je kocourek zvyklý,respektive na Foresto proti klíšťatům,takže tento by neměl být snad problém,jen nechci,aby mu nějak plandal,aby se mi někde neuškrtil za něj

Teď jsme tu s manželem malovali plánek...půjde o větší baráček s předsíňkou,kde bude mít krmení a vedlejší místnůstkou,kde bude mít svůj pelíšek...rovnou ho zateplíme..spíš teď řešíme,že vzhledem k tomu,že to bude větší,než jsme mysleli,musíme ho umístit ne na zem,ale někam do výšky s přístupem k němu kvůli balíkům sena...v seníku(je malinký)máme vždy nastojato postaveny 3 balíky a jeden rozházený na volno..na zem už se domek nevejde...takže nás napadlo dát ho akorát kousek nad výšku balíků a k tomu mu udělat nějaký přístup po můstku nahoru....no bude tam mít holt království...až se povede zrealizovat(hlavně i časově),dám to sem..

úplně ten domeček vidím ...řekla bych,abys udělala 2 ložnice(jednu pro Maxe )-dělám si srandu ..Čím dál tím víc jsme k sobě připoutaní...Po té zkušenosti,čím si prošel,je to fakt jiný kocour...Je to pro kočičího psychologa,jestli je to možné,že si něco uvědomil...ale já tomu věřím...Zůstane asi doma ..Nikdy neříkej nikdy...ale pokud by to bylo neúnosné...Jenže Berťa už je tam "kápo"...nevím,nevím..jestli by se sžili Měl by se u tebe fakt hezky..

13.3.2020 22:01
canka

XXX.XXX.35.234

Takže když jsme všechno úspěšně nakreslili,vyměřili a naplánovali,tak je zase všechno jinak

Rozhodli jsme se nakonec tak,že zaděláme napevno ten seník,prostě komplet zakryjeme dřevem ze všech stran,uděláme větrání jiným způsobem a dvířka zaděláme přímo do seníku..takže bude mít seník prostě jen pro sebe celý a nemusí mít jen baráček..v týdnu nakoupíme dřevo a pustíme se do toho..
A já si myslím,že to bude pro kočičáka nejideálnější řešení...jen musíme vymyslet to větrání..aby tam bylo vzdušno

14.3.2020 07:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

canka napsal(a):
Takže když jsme všechno úspěšně nakreslili,vyměřili a naplánovali,tak je zase všechno jinak

Rozhodli jsme se nakonec tak,že zaděláme napevno ten seník,prostě komplet zakryjeme dřevem ze všech stran,uděláme větrání jiným způsobem a dvířka zaděláme přímo do seníku..takže bude mít seník prostě jen pro sebe celý a nemusí mít jen baráček..v týdnu nakoupíme dřevo a pustíme se do toho..
A já si myslím,že to bude pro kočičáka nejideálnější řešení...jen musíme vymyslet to větrání..aby tam bylo vzdušno

Spodek zadělat, vyloupnou horní desky

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2020 09:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

"jen musíme vymyslet to větrání..aby tam bylo vzdušno"
pokud to kvůli senu, tak to jo
pokud kvůli kocourovi, tak ten vzdušno nepotřebuje, dřevěná šopa větrá sama o sobě dost (i pro seno, nebo ne?)
a je dobře, že zavřete celý seník, protože by to taky mohlo dopadnout tak, že kocouři budou v seníku a domácího nepustí do jeho domečku

14.3.2020 13:27
canka

XXX.XXX.45.61

Ano,je to kvůli senu...a hlavně samozřejmě i proto,že se ze sena přeci jen práší trochu,tak ať je tam dýchatelno...jak říkám,v týdnu zajedeme pro dřevo,dvířka by měla přijít v pobdělí nebo úterý,tak by jsme začali. Čím dřív bude mít kočičák nonstop přístup k jídlu a klid,tím líp..

Přidejte reakci

Přidat smajlík