Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eliška21

29.3.2020 15:17
Eliška21

XXX.XXX.211.194

Dobrý den, potřebovala bych poradit Mám cca 5 měsíčního kocourka, který má už několik dní řidší stolici. Není to průjem, je to řidší, světle hnědé, sice vytvarované, ale lepí se to na lopatku. Odčervený je po čtvrté. 2x jako malý, pak před měsícem a půl potřetí tabletkou, protože měl škrkavky. Zhruba 10 dní zpátky jsem mu dala půlku odčervovací tablety, jak mi doporučili na veterině a za měsíc mám opakovat zas, aby byla jistota, že se ty potvory nevrátí. Po tom třetím odčervení měl krásnou stolici, tvrdou, tmavou, nelepící se. Předtím třetím odčervením měl stolici podobnou tomu, co je teď. Akorát teď mám problém s tím, že když vykoná potřebu, tak do ní asi nechtěně šlápne a pak to na zadní tlapce roznese po bytě. Po každém použití krytého záchodku ho odchytáváme, jestli to nemá na tlapkách a pak se jde koupat, což řve jak o život, ale přece ho nemůžeme nechat zašpinit všechno kam šlápne a vytírat několikrát denně už nechci... Máme ho doma a tohle se za těch několik dní stává pořád. Sám si to neočistí, je to malý divoch. Krmím granulemi Applaws pro koťata - kuře. Dostával konzervy a kapsičky Applaws jednou denně, ale teď při tomhle problému je nedostává a je jen na granulích. Vyzkoušela jsem dva druhy granulí a spousty konzerv, ale Applaws jsou při něj tutovka.

Prosím, nemáte někdo tušení, čím by to mohlo být? Co bych měla dělat? Nechci ho mučit koupáním tlapek, ale zároveň ta stolice se mi nelíbí...

Předem děkuji za každou odpověď

29.3.2020 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nám se to občas taky stává, hlavně když kočičák vylíže i smetánku určenou kočce, nebo nechce maso a celý den žere jen kapsičku. Mě to tak nevadí, než se z pracovny dostane dál do baráku, tak to oťape tam a jinak jde stejně většinou ven. Ale někdy mne to taky zarazí, většinou to poznám už podle smrádku, co se ze záchodku line

Přidejte reakci

Přidat smajlík