Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2020 18:18
fikovnice

XXX.XXX.55.12

Ahoj kočkaři,
rozhodla jsem se založit nové téma, i když jsme už dříve můj problém asi někde diskutovali. Prosím, nemáte někdo nějaký tip na to, jak naučit kočku, aby držela při kartáčování? Je to asi blbě položený dotaz, ale Elsa si nechce zaboha nechat srst vyčesávat a končívá to i tím, že mě třeba drapne zubama. Ona nestiskne, ale prostě kartáčování nesnáší - odmala! Nebo i nějakou kosmetiku jestli poradíte...? Teda absolutně nejsem zastánce nějak načančaných zvířat, ale tady mi jde vyloženě o účel. Vložím sem foto úplně nového trimovacího kartáče - kluci (kocouři) si jej hned oblíbili, Elsa jakmile jej uvidí, tak zdrhá! Už si nevím rady, nemluvě o tom, že má pod packami (předními) a na zadních nohách (stehna, praporce) dredy. Prosím, poraďte.

24.4.2020 20:25
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Dobrý večer.
Myslím, že to se musí provádět úplně odmala.
Fakt nevím. Možná je to i povahou.
Měla jsem peršanku, ale až od 10 měs.
Nikdy ji nikdo nečesal a bylo peklo, jí sáhnout (šetrně!)
kartáčem na břicho. Ostatní naše kočky to na
chvíli snesly, ale po chvilce se ohnaly.
Teď když "češu" tu naši poslední chlupatici,
jsem pořád ve střehu, ale ona se neskutečně
nastavuje, řekla bych, že je jí to velmi příjemné.
Když jdu česat psa, prostě ho vytlačí a nacpe se
místo něj. Nikdy se neohnala. Ale jak víte , není
to moje zásluha, taková k nám přišla.
To ale slyšet nepotřebujete., nevím, co poradit.
Furminátor jsem nikdy neměla.
Tak jen přeji vám oběma ať se zadaří.

24.4.2020 21:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Ahoj kočkaři,
rozhodla jsem se založit nové téma, i když jsme už dříve můj problém asi někde diskutovali. Prosím, nemáte někdo nějaký tip na to, jak naučit kočku, aby držela při kartáčování? Je to asi blbě položený dotaz, ale Elsa si nechce zaboha nechat srst vyčesávat a končívá to i tím, že mě třeba drapne zubama. Ona nestiskne, ale prostě kartáčování nesnáší - odmala! Nebo i nějakou kosmetiku jestli poradíte...? Teda absolutně nejsem zastánce nějak načančaných zvířat, ale tady mi jde vyloženě o účel. Vložím sem foto úplně nového trimovacího kartáče - kluci (kocouři) si jej hned oblíbili, Elsa jakmile jej uvidí, tak zdrhá! Už si nevím rady, nemluvě o tom, že má pod packami (předními) a na zadních nohách (stehna, praporce) dredy. Prosím, poraďte.

Já nevím Jani, tohle jsem nikdy neměla, mám psy s jinou srstí, ale nějak mi utkvělo, že tohle srst řeže? Nebo jak to funguje? Tohle si myslím, že kočce musí vadit. Já bych pořídila klasický drátkový kartáč pro malé psy, já mám velký pro Worku a kočkám to s ním nevadí, když je trochu čísnu, Leonek se chodil pročesat(asi ho to poškrabkalo ) když jsem česala kluky. Prostě bych kočenu nijak extra zpočátku nečesala, začala bych hlavně tam, kde ji to netahá(kde nemá dredy) aby viděla, že je to celkem příjemné a každý den trošinku někde čísla, jen tolik, než by jí to vůbec mohlo začít vadit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2020 10:51

No mám mainu ze stejné chovky a taky nemá ráda česání...myslím, ze na tohle chovatelka nešla nejlíp, prostě je čapla a česala...náš kocour se třeba víc nechá učesat od přítele, než odemě...asi proto, že je chlap a tam ho dřív do česání žádný nenutil😁...
Musela jsem nechat Willymu oholit dredy na veterině a teď pomalu pročesáváme s kokinkama...nenechá se moc dlouho...břicho Zatím vůbec a tam Se mu to cuchá nejvíc...záda si už nechà pročesat v pohodě a to si dřív nenechal taky vůbec, takže pokrok vidím...začali jsme s normalnim lidským kartáčem, který vůbec netahá, ale taky nic nevyčeše...ale díky tomu už akceptuje i ten kočičí...on je strašnej cíťa...trochu mu to zatáhne za chlup a už ječí 😅...a to ho nijak netahám, jak ucítím Sebemenší tlak, hřeben okamžitě vytáhnu, ale on hned hysterčí...a rozčesat si cuchance fakt nenechá zatím...musela jsem mu to vždy odstřihnout, to je Ok...ale hřeben tahat prostě nesmí ani trochu jinak protestuje. On je teda celkove strašně ukecanej a komentuje úplně všechno :)))...každopádně uspěchat to nejde, a pohybujeme se opravdu po malých krůčcích...naše ragdollka třeba česání miluje a užívá si ho úplně nejvíc...takže Willy byl docela šok s jeho averzí😱...

26.4.2020 08:09

fikovnice napsal(a):
Ahoj kočkaři,

..moje kočky se nechaly hned od začátku česat, ta od popelnice jakmile vezmu kartáč do ruky už letí, teď po oholení pročesáván jen pro formu a vyčesávám vlastně jen ocas a hlavu s náprsenkou.....jinak tohohle bych se bála, myslím, že to srst prořezává a hlavně ta kočičí srst je taková hedvábná......já bych to zkusila jak píše výše Tenurri, prostě kokino do ruky a udělat pár tahů - neožene se, odměním, postupně bych plochu rozšiřovala...vlastně bych začala úplně od začátku..vezmu do ruky kartáč, zavolám kočku, odměním, přiblížím kartáč odměním - jakmile kočka projeví nedůvěru tak nepokračuju.....udělám pár tahů odměním a pokračuju a pokračuju a prodlužuju a rozšiřuju plochu česané srsti..je to na palici, ale mělo by to vyjít......

26.4.2020 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..moje kočky se nechaly hned od začátku česat, ta od popelnice jakmile vezmu kartáč do ruky už letí, teď po oholení pročesáván jen pro formu a vyčesávám vlastně jen ocas a hlavu s náprsenkou.....jinak tohohle bych se bála, myslím, že to srst prořezává a hlavně ta kočičí srst je taková hedvábná......já bych to zkusila jak píše výše Tenurri, prostě kokino do ruky a udělat pár tahů - neožene se, odměním, postupně bych plochu rozšiřovala...vlastně bych začala úplně od začátku..vezmu do ruky kartáč, zavolám kočku, odměním, přiblížím kartáč odměním - jakmile kočka projeví nedůvěru tak nepokračuju.....udělám pár tahů odměním a pokračuju a pokračuju a prodlužuju a rozšiřuju plochu česané srsti..je to na palici, ale mělo by to vyjít......

Tak, přesně tak jsem to myslela...prostě jak se psem

26.4.2020 17:01
fikovnice

XXX.XXX.135.11

rapotacka11 napsal(a):
Dobrý večer.
Myslím, že to se musí provádět úplně odmala.
Fakt nevím. Možná je to i povahou.
Měla jsem peršanku, ale až od 10 měs.
Nikdy ji nikdo nečesal a bylo peklo, jí sáhnout (šetrně!)
kartáčem na břicho. Ostatní naše kočky to na
chvíli snesly, ale po chvilce se ohnaly.
Teď když "češu" tu naši poslední chlupatici,
jsem pořád ve střehu, ale ona se neskutečně
nastavuje, řekla bych, že je jí to velmi příjemné.
Když jdu česat psa, prostě ho vytlačí a nacpe se
místo něj. Nikdy se neohnala. Ale jak víte , není
to moje zásluha, taková k nám přišla.
To ale slyšet nepotřebujete., nevím, co poradit.
Furminátor jsem nikdy neměla.
Tak jen přeji vám oběma ať se zadaří.

Moc děkuji za Váš příspěvek!
Já se až teď dostala na iFAUNU, tak reaguji s malým zpožděním.
A souhlasím s Vámi, že je třeba už koťata zvykat na kartáčování. Já se prostě pomalu smiřuji s tím, že jednou za čas Elsu přidržím menším násilím a pokusím se nějak obratně zacuchaná místa ustříhnout. Ono i ten trimovací hřeben to nevezme ty dredy (i když psali, že ano...).
A moc Vás zdravím a přeji hlavně zdraví všem u Vás doma!

26.4.2020 17:11
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):
Já nevím Jani, tohle jsem nikdy neměla, mám psy s jinou srstí, ale nějak mi utkvělo, že tohle srst řeže? Nebo jak to funguje? Tohle si myslím, že kočce musí vadit. Já bych pořídila klasický drátkový kartáč pro malé psy, já mám velký pro Worku a kočkám to s ním nevadí, když je trochu čísnu, Leonek se chodil pročesat(asi ho to poškrabkalo ) když jsem česala kluky. Prostě bych kočenu nijak extra zpočátku nečesala, začala bych hlavně tam, kde ji to netahá(kde nemá dredy) aby viděla, že je to celkem příjemné a každý den trošinku někde čísla, jen tolik, než by jí to vůbec mohlo začít vadit.

Rady, ano, to trimování opravdu uřízne i část chlupů, ale spíše ty z podsady, a už v podstatě odumřelé. Jinak to víš, že mám i několik hřebenů, ten trimovací kartáč byl takový poslední pokus. Myslím, že to netahá víc než hřebeny. Má to takové zahnuté ostré háčky - na té fotce je to blbě vidět. Kdežto hřeben nebo kartáč dred nevezme vůbec, leda opravdu velkým násilím, a to nechci. Každopádně vidím, že se mi tu snažíte všichni poradit, ale ono to možná žádné dobré řešení nemá. Zapomněla jsem napsat (v příspěvku "Rapotačce"), že kartáčovat nebo vůbec sáhnout na břicho = počítat s tím, že budu pokousaná, a u toho břicha je fakt Elsa skoro nepříčetná. Já si zpočátku myslela, jestli ji nějak nebolí jizva po kastraci. Ale teď už je to dlouhá doba, takže si prostě chrání své nejzranitelnější místo.
Ještě jedna poznámka: Furminátor je ještě něco jiného než ten trimovací kartáč. Ale furminátor nehodlám kupovat. Párkrát jsem se v minulosti navštívila s někým odtud (dotyčná nechtěla, abych ji jmenovala). Každopádně ona mi tehdy právě na ukázku přivezla furminátor, jenže to bylo na našeho psa. A to je něco jako holící strojek (i když samozřejmě ne, že by to srst úplně holilo; a je to na baterky, takže to vrní a to by se Elsa asi úplně zbláznila - ještě z toho zvuku...

26.4.2020 17:17
saola

XXX.XXX.250.214

No, u psů se to u nezvladatelných nečesačů dělá tak, že ho vezmete na veterinu, tam ho vet přispí a ostříhá strojkem na nějaký 1 cm. Do ruky tedy dostanete probuzeného, ostříhaného psa se zhruba 1 cm kožichem, jehož údržba je sranda, a vy máte čas vzít měkký kartáč a psa postupně na úpravu srsti navykat, což většinou vede k úspěchu, protože jemné kartáčování je nakonec příjemné každému, zvlášť když nikde nic netahá a necuchá se.
Takže já osobně bych vzala kočku na veterinu a obrala ji strojkem. Návyk na česání až pak.

26.4.2020 17:18
fikovnice

XXX.XXX.135.11

No mám mainu ze stejné chovky a taky nemá ráda česání...myslím, ze na tohle chovatelka nešla nejlíp, prostě je čapla a česala...náš kocour se třeba víc nechá učesat od přítele, než odemě...asi proto, že je chlap a tam ho dřív do česání žádný nenutil😁...
Musela jsem nechat Willymu oholit dredy na veterině a teď pomalu pročesáváme s kokinkama...nenechá se moc dlouho...břicho Zatím vůbec a tam Se mu to cuchá nejvíc...záda si už nechà pročesat v pohodě a to si dřív nenechal taky vůbec, takže pokrok vidím...začali jsme s normalnim lidským kartáčem, který vůbec netahá, ale taky nic nevyčeše...ale díky tomu už akceptuje i ten kočičí...on je strašnej cíťa...trochu mu to zatáhne za chlup a už ječí 😅...a to ho nijak netahám, jak ucítím Sebemenší tlak, hřeben okamžitě vytáhnu, ale on hned hysterčí...a rozčesat si cuchance fakt nenechá zatím...musela jsem mu to vždy odstřihnout, to je Ok...ale hřeben tahat prostě nesmí ani trochu jinak protestuje. On je teda celkove strašně ukecanej a komentuje úplně všechno :)))...každopádně uspěchat to nejde, a pohybujeme se opravdu po malých krůčcích...naše ragdollka třeba česání miluje a užívá si ho úplně nejvíc...takže Willy byl docela šok s jeho averzí😱...

Ahoj, úplný souhlas s Tvým příspěvkem. I Elsa je hysterická, když ji to jen minimálně zatahá. A když teda jdu stříhat, tak to je schopná ječet tak, jako bych jí stříhala kůži. Ale na to si dávám samozřejmě velký pozor - a nikdy jsem ji do kůže nestřihla. Asi máš pravdu, že základ neakceptování rozčesávání pochází už z CHS. Bohužel... A jinak viz výše mé příspěvky.
A samozřejmě i Tobě Andri moc díky za příspěvek!

26.4.2020 17:24
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Evi, i Tobě moc děkuji . Jinak jen taková poznámka: tady ten trimovací hřeben to proříznutí dělá jemně - viz moji kluci kocouři se sami vecpávají, ať je pročísnu. A je to určeno pro kočky. Plus je v návodu vyloženě napsáno, že to slouží k rozčesání zacuchané srsti... Každopádně prostě s Elsou nepořídím s ničím. S těmi kokiny nevím, protože stejně bych ji i při úplně jemném dvojím trojím pročísnutí musela přidržovat, jinak hned zdrhne...

Všem moc díky za názory, nápady, tipy . Pokud přece jen dosáhnu nějakého pokroku, tak to sem písnu.

26.4.2020 17:28
fikovnice

XXX.XXX.135.11

saola napsal(a):
No, u psů se to u nezvladatelných nečesačů dělá tak, že ho vezmete na veterinu, tam ho vet přispí a ostříhá strojkem na nějaký 1 cm. Do ruky tedy dostanete probuzeného, ostříhaného psa se zhruba 1 cm kožichem, jehož údržba je sranda, a vy máte čas vzít měkký kartáč a psa postupně na úpravu srsti navykat, což většinou vede k úspěchu, protože jemné kartáčování je nakonec příjemné každému, zvlášť když nikde nic netahá a necuchá se.
Takže já osobně bych vzala kočku na veterinu a obrala ji strojkem. Návyk na česání až pak.

I Vám "Saolo" moc děkuju . Veterinu zvážím... Ono to zas není, že by byla zacuchaná nějak extrémně. Mé občasné pokusy většinou skončí malým úspěchem, ale přece jen to nějaký úspěch je, tj. že nějaký ten zacuchanec ustříhnu.
Jak píšu výše, dám vědět, kdybych objevila něco "převratného" (krom návštěvy veteriny), i když moc v to nedoufám.

26.4.2020 17:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Evi, i Tobě moc děkuji . Jinak jen taková poznámka: tady ten trimovací hřeben to proříznutí dělá jemně - viz moji kluci kocouři se sami vecpávají, ať je pročísnu. A je to určeno pro kočky. Plus je v návodu vyloženě napsáno, že to slouží k rozčesání zacuchané srsti... Každopádně prostě s Elsou nepořídím s ničím. S těmi kokiny nevím, protože stejně bych ji i při úplně jemném dvojím trojím pročísnutí musela přidržovat, jinak hned zdrhne...

Všem moc díky za názory, nápady, tipy . Pokud přece jen dosáhnu nějakého pokroku, tak to sem písnu.

Tak jsem zvědavá, jak vám to půjde u nás je problém Gucci vnutit i pastu na bezoáry, takže s kokinkama bych u ní s ničím nepochodila. Ale třeba vybírání klíšťat pinzetou pochopily hned všechny naše kočky v pohodě, i malej už nezdrhá, stačilo pár pokusů. Ukecávám, vysvětluju o co jde, každé vytažené klíště vítězoslavně dávám očichat s tím, že už ta potvora kousat nebude. Ne, že by letěli: paničko, vytáhni mi tady to klíště ale když se někde poškrábou tak já hned: ukaž, není tam klíšťák?!? kouknu: jo mrcha je tam, počkej, přinesu pinzetu a vytáhneme ho
A byla jsem u dr.max, že jim konečně koupím pipetu. A máte kartu? Ne, asi ne, minule si mě tam paní někam zapisovala...Ale to vám bez karty se slevou neprodám(za150Kč) ale za plnou cenu 220Kč Tak jsem to zadala tchánům, až tam budou mít cestu - mají tu kartu

Mari2111

27.4.2020 15:55
Mari2111

XXX.XXX.181.35

Zdravím. Řekla bych, že to bude tím trimovacím hřebenem. Tak rok spátky jsem narazila na paní, co měla stejný problém se psem a taktéž používala trimák. Trimákem to může tahat. Každopádně když přešla na jiný, pejsek začal držet. Jinak já jsem učila od mala, začínala jsem takovým tím jemným dětským "hřebínkem" na vlásky, takový ten štětinkový a jen jsem hladila. Pak jsem přešla na hrubší klasický hřeben, který požívám někdy i teď a když si zvykla i na něj tak jsem přešla na drátkový na malé psy. Masážní hřeben nemá ráda do teď, ale jinak většinu si celkem užívá :D Mám pouliční směs, ale 100% je jeden z předků dlouhosrstý, jelikož chlupy na zádech má dlouhé i 10 cm

27.4.2020 17:05
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Mari2111 napsal(a):
Zdravím. Řekla bych, že to bude tím trimovacím hřebenem. Tak rok spátky jsem narazila na paní, co měla stejný problém se psem a taktéž používala trimák. Trimákem to může tahat. Každopádně když přešla na jiný, pejsek začal držet. Jinak já jsem učila od mala, začínala jsem takovým tím jemným dětským "hřebínkem" na vlásky, takový ten štětinkový a jen jsem hladila. Pak jsem přešla na hrubší klasický hřeben, který požívám někdy i teď a když si zvykla i na něj tak jsem přešla na drátkový na malé psy. Masážní hřeben nemá ráda do teď, ale jinak většinu si celkem užívá :D Mám pouliční směs, ale 100% je jeden z předků dlouhosrstý, jelikož chlupy na zádech má dlouhé i 10 cm

Děkuju moc za odpověď. Nicméně u mě je trimovací kartáč až poslední instance, k níž jsem se uchýlila. Různých hřebenů, hřebínků, kartáčů mám hafo. Myslím, že je to dáno i povahou - Elsa prostě nemá ráda česání - i kdyby bylo děláno sebejemněji.

28.4.2020 00:14
fikovnice

XXX.XXX.135.179

"On je teda celkove strašně ukecanej a komentuje úplně všechno :)))..."

Ještě se vracím k tomuto, i když to není k tématu. Je vidět, jak je každá kočka osobitá a svá. My máme vlastně sourozence, a přitom Elsa je flegmoška, zároveň z ní vnímám jakousi hrdost (možná ví, že ona je ta "von" ), ale vůbec není ukecaná. To prostřední (to je kotě přivezené od venkovské kočky) je prostě žvanil mající ve svém repertoáru snad tisíce kočičích slov, nadávek, pochval, atd.atd. Takže u nás je to on, kdo nejvíc žvaní a komentuje skoro vše... No a můj nejmilovanější nejstarší kocour, kterého považuji za napůl člověka, tak ten je skoro němý... . A to jsem kdysi četla "výzkum", že čím více se kočka zvukově projevuje a čím nejrozmanitěji, tak o to víc je chytrá... Tak to by můj nejstarší kocour musel být s prominutím imbecil, jenže on inteligencí strčí do kapsy obě zbylé kočky.

28.4.2020 00:16
fikovnice

XXX.XXX.135.179

fikovnice napsal(a):

Ještě se vracím k tomuto, i když to není k tématu. Je vidět, jak je každá kočka osobitá a svá. My máme vlastně sourozence, a přitom Elsa je flegmoška, zároveň z ní vnímám jakousi hrdost (možná ví, že ona je ta "von" ), ale vůbec není ukecaná. To prostřední (to je kotě přivezené od venkovské kočky) je prostě žvanil mající ve svém repertoáru snad tisíce kočičích slov, nadávek, pochval, atd.atd. Takže u nás je to on, kdo nejvíc žvaní a komentuje skoro vše... No a můj nejmilovanější nejstarší kocour, kterého považuji za napůl člověka, tak ten je skoro němý... . A to jsem kdysi četla "výzkum", že čím více se kočka zvukově projevuje a čím nejrozmanitěji, tak o to víc je chytrá... Tak to by můj nejstarší kocour musel být s prominutím imbecil, jenže on inteligencí strčí do kapsy obě zbylé kočky.

Tak a teď už nechápu iFAUNU vůbec! Včera nebo kdy mi to nevzalo slovo de.ent jako vulgarismus a slovo imbecil nevadí...? Asi je to bráno jako diagnóza!

28.4.2020 07:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Tak a teď už nechápu iFAUNU vůbec! Včera nebo kdy mi to nevzalo slovo de.ent jako vulgarismus a slovo imbecil nevadí...? Asi je to bráno jako diagnóza!

Je Jani, imbecil je na oficiální stupnici inteligenčního kvocientu. Nebo byl, možná už se i to změnilo

28.4.2020 11:43

fikovnice napsal(a):

Tak to Willy je stejný, jako ten tvůj prostředňák...je potichu, jen když spí ...Večer, když jdeme všichni spát, tak chodí po bytě a chvíli opravdu až skoro kvílí, že spát se ještě nejde, hned ale zjistí, že to nemá cenu a zaleze si k nám do postele...většinu času vrká jako holub, když na něj promluvím, nebo něco dělám a on přijde, tak vrká a otírá se o mě...ráno zase, když má hlad, tak vyloženě řve, ať okamžitě vstaneme a dáme mu najíst (podle něj je totiž prázdná miska, když vidí dno i když tam má pořád granule, tak musím dosypat, aby to bylo jakože plné, to je potom spokojený). Lyarra si vždycky akorát mňoukne, když na ni někdo mluví, nebo když dělá něco, co nemá a všimne si, že na ni koukám, to vždycky s úlekem mňoukne a jde hned pryč, jakože třeba na té varné desce na sporáku nikdy nebyla, nebo že mi nikdy neobtěžovala bonsai , je to fakt vtipné...a pak mňouká, když vyžaduje pozornost.
Naopak třeba dřív naši "obyčejní venkováci" snad nemňoukali nikdy...slyšela jsem je vydávat nějaké zvuky jen když vrněli, ale hloupí podle mě rozhodně nebyli.

28.4.2020 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak to Willy je stejný, jako ten tvůj prostředňák...je potichu, jen když spí ...Večer, když jdeme všichni spát, tak chodí po bytě a chvíli opravdu až skoro kvílí, že spát se ještě nejde, hned ale zjistí, že to nemá cenu a zaleze si k nám do postele...většinu času vrká jako holub, když na něj promluvím, nebo něco dělám a on přijde, tak vrká a otírá se o mě...ráno zase, když má hlad, tak vyloženě řve, ať okamžitě vstaneme a dáme mu najíst (podle něj je totiž prázdná miska, když vidí dno i když tam má pořád granule, tak musím dosypat, aby to bylo jakože plné, to je potom spokojený). Lyarra si vždycky akorát mňoukne, když na ni někdo mluví, nebo když dělá něco, co nemá a všimne si, že na ni koukám, to vždycky s úlekem mňoukne a jde hned pryč, jakože třeba na té varné desce na sporáku nikdy nebyla, nebo že mi nikdy neobtěžovala bonsai , je to fakt vtipné...a pak mňouká, když vyžaduje pozornost.
Naopak třeba dřív naši "obyčejní venkováci" snad nemňoukali nikdy...slyšela jsem je vydávat nějaké zvuky jen když vrněli, ale hloupí podle mě rozhodně nebyli.

Teď jsem si uvědomila, že jediná kočka, co mňoukala byla Gucci I. Když jsem ji volala po zahradě, vyběhla a mňoukla: tu jsem a nebo letěla někde od zádu a mňoukala takřka celou cestu: už letím, už jsem skoro u tebe...Leonek nemňoukal, ale když se něco dělo(teď mne vůbec nenapadá co) tak to řval, jako by ho párali Snad to taky mělo být mňoukání Ale to bylo jen párkrát za život. Jinak jen otvíral pusinku, ale zvuky nevydával. Gučinka teďka...ta nemňouká vůbec, stejně tak jak ani malý Viktorek. Když to tak píšete...trochu mi to mňoukání Gucci I. chybí, ona i tak zdravila, když jsme odněkud přijeli, nebo když jsem se vracela s Woričkem. Nebo když chtěla papat. Chceš papinku Gucci? Mňau. Takže jo

29.4.2020 15:23
Bobča

XXX.XXX.105.52

fikovnice napsal(a):

ahoj Jani...doufám,žes byla už na telenovele...a na.... a víš,že je Max doma

Jen k tomu česání...Já měla takovou "gumovou"rukavici s výstupky-přímo na to určenou!!Takže jsem ho prostě jen hladila,a on držel-a pěkně se ta vrstva sloupla,z té rukavice ...akorát mi pak na balkoně ztvrdla a výstupky opadaly...Ale mám to druhé,co trošku prostříhává-nebo vytahuje ty podrosty...a Max si to užíval...obracel se.i břicho klidně-dělalo mu to dobře..Ale začínala jsem tou rukavicí-kartáč moc nechtěl..

30.4.2020 01:15
fikovnice

XXX.XXX.55.18

Jj, já si také myslím, že to byl výzkum na prd. Prostě každá kočka je jiná a to je na nich to úžasné. A ještě to, že u kotěte obvykle nikdy nepoznáme, jaká přesně to bude v dospělosti kočka...

Přidejte reakci

Přidat smajlík