Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.39
Dobrý den všem chovatelům,
Delší dobu jsme sháněli starší kočičku z útulku, chyběl nám zvířecí přítel doma. Každopádně jsem byla v kontaktu s útulkem a dali mi informace o nalezených koťatech, které žádná dospělá kočka v útulku nepřipustila. bylo jim měsíc. Jedno jsem si teda domů vzala, aby nebylo zbytečně zavřené v útulku (také tam byli velmi zvláštní zájemci, jen protože to bylo měsíční kotě.. známé to) no a začala jsem se starat- kotěcí Sunar, kojení, učila jsem koťátko z misky, pravidelně pít.. je šikovná.. ( to na začátek, aby mě nikdo neodsuzoval, že to bylo chtěné)
Každopádně jsem se s vámi chtěla poradit, zda máte jakékoliv rady, obzvlášť na téma socializace. Na záchod umí perfektně, je čistotná, mazlivá, nebojí se lidí ani zvířat, spíš se ráda poradím:
1.) jak si s koťátkem hrát, minimalizovat škrábání a kousání.
2.)Když není něco po jejím, tak mňouká jak vyšinutá a skáče na nohy.
3.) Užitečné vitamíny a krmivo pro zdravý růst a vývoj imunity
Jsem si vědoma, že je to běh na dlouhou trať, ale se zvířaty mám dostatek zkušeností, tak se prosím nebojte a budu moc ráda za podporu a rady!
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejlepší by bylo pořídit druhé kotě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.39
Děkuji, o tom silně uvažujeme, ať je kočičce nejlépe.
ještě máme možnost druhou, známý nabídl seznámení s jeho kotětem a pokud by to šlo, tak by si mohli zadovádět. Ale to nevím, jak by fungovalo vzhledem k teritoriu a podobně.

když je kotěti pořídíte druhé kotě, bude to v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.39
Není to podmínka, abys mohl mít doma mladé kotě. Sestřenice vychovávala kotě skoro od narození a teď je to spokojená kočička a mají krásný vztah. :-) taky byla sama a není to žádná tragédie.
Ona je opravdu šikovná a já jsem 24hodin doma, takže se jí 100% věnuji.
Je to asi nejlepší rada, vzala jsem si jí k srdci hned ze začátku, ale ptám se tam i na další otázky.
Všem děkuji :-)
Vždy jsme měli 1 kotě.
Když jsme o kočku přišli, jela jsem pro
kotě, dovezla jsem domů dvě.
Od té doby bych si už nikdy nepořídilo jen 1.
Mám pocit, že obě kočky u nás byly šťastné.
Byly parťačky při hrách, měly se rády.
Vztah s lidmi neutrpěl, Nestalo se, že bych měla
škrábanec. Nebudu Vás přesvědčovat. Nikdo
kočce nerozumí tak, jako druhá kočka. Je
fakt, že naše kočky mohly ven. Až za rok možná
zjistíte, že by to chtělo druhou kočku, nebude to bez
problémů.Máte otázky?
1. jak si s koťátkem hrát, minimalizovat škrábání a kousání.
2.Když není něco po jejím, tak mňouká jak vyšinutá a skáče na nohy.
Právě k tomu slouží druhé kotě.
Čím krmíte kromě mléka?
Dole máte další vysvětlení.
https://www.modrykocour.cz/kockoklipy/kockoklip-v-jakem-veku-je-mozne-odebrat-kote

rapotacka11
napsal(a):
Vždy jsme měli 1 kotě.
Když jsme o kočku přišli, jela jsem pro
kotě, dovezla jsem domů dvě.
Od té doby bych si už nikdy nepořídilo jen 1.
Mám pocit, že obě kočky u nás byly šťastné.
Byly parťačky při hrách, měly se rády.
Vztah s lidmi neutrpěl, Nestalo se, že bych měla
škrábanec. Nebudu Vás přesvědčovat. Nikdo
kočce nerozumí tak, jako druhá kočka. Je
fakt, že naše kočky mohly ven. Až za rok možná
zjistíte, že by to chtělo druhou kočku, nebude to bez
problémů.Máte otázky?
1. jak si s koťátkem hrát, minimalizovat škrábání a kousání.
Právě k tomu slouží druhé kotě.
Čím krmíte kromě mléka?
Dole máte další vysvětlení.
https://www.modrykocour.cz/kockoklipy/kockoklip-v-jakem-veku-je-mozne-odebrat-kote
Máš pravdu, předsedo! S dvěmi koťaty opravdu vyřešíte spoustu problémů.

"1. jak si s koťátkem hrát, minimalizovat škrábání a kousání.
Právě k tomu slouží druhé kotě."
jako to je pravda
a je pravda, že mám ruce jako dřevorubec, protože s temperamentní Terezkou (nejmladší člen smečky, cca 2 roky) si už nikdo, jako z koček, nechce hrát....už jenom já ......neboli u nás fungují oba body, 1. i 2.
k bodu 1. - hrát si nekontaktně (udička, míčky, myšičky, laser), kontaktně přes vhodnou hračku, nebo i mańáska na ruce (protože pro kotě je pravé ořechové ta kontaktní hra)
k bodu 2. - je to její komunikace - převést na jinou hru, vzít do náruče a umazlit.....dle situace a povahy
a jestli druhou kočku - kotě, tak teď
si zvyknou hned (s maximální pravděpodobností)
rapotacka11
napsal(a):
Zadavatelko, možná taky zjistíte, že z venkovního kotěte
nikdy pokojovka nebude.
můžu potvrdit Příběh Maxe-kocourka od vesnických rodičů..tu zná spousta lidí...Když mě dcera dovezla rezavého 6týdenního kocourka,s tím,že tam byl ještě i bílý!!!....dovezli mě jen to rezavé(ona měla doma rezavého,který se mi líbil-mysleli to dobře,abych tu nebyla sama)...,že bych asi 2 v garsonce nezvládla.....asi měli pravdu-myslela jsem pořád i na toho bílého...ale zrovna co kdyby??? si víc spolu pohráli???byli by klidnější???Mám 3v1...3x6metrů....garsonku
NE,už nikdy vesničana do garsonky!!!on za to nemůže!!byl v 6 měsících vykastrovaný-nezklidnil se vůbec!!od těch 6 týdnů chodil v pohodě na záchodek,jedl z misky...netušila jsem,co je to socializovaný-že prý není...nikdy se nevyčural ani nevykadil mimo záchodek!!tak jsem to nechápala,že musí být 3 měsíce u kočky,když všechno umí?asi to tak má být...
Rapoťačka má pravdu-"předsedo"..a "hmn"taky...ale pokud není kontaktně mazlivý-jak ten můj.....mi ke konci víc bral,jak dával....
Dnes lituju,že jsem si nevzala 2-ať si mají s kým hrát...ale dvojité divočení v garsonce-pokud by se nepovedl experiment se dvěma kocoury v symbióze-aby ve dne divočíli a v noci spali...to asi ani nejde..Maxík už má 3 dny nové"rodiče"....
To je jen moje zkušenost s vesnickým plemenem v garsonce ..Přeju mu lepší život v domku s dvorkem a zahradou!!
"Hmn"-vy to tak trochu sledujete....Max se má už dobře!! netrpí v garsonce