Kočky se nemají rády

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

maxinkaa

25.5.2020 20:59
maxinkaa

XXX.XXX.233.197

Dobrý den, toto téma se zde řešilo několikrát, avšak v něčem je náš případ velmi specifický.
Naše původní kočka 6 let stará se nemůže vystát s novou kočičkou starou 3 roky. Nová kočička k nám dorazila před 2 měsíci a po jednom měsíci porodila 5 koťátek (původní majitel si nevšiml, že je kočička březí). Původní kočka byla do té doby zvyklá být "paní domu" - žijeme v baráku a je naučená být, kdy chce venku (70% procent času trávila s námi doma). Poté, co přišla nová kočička, tráví veškerý čas venku, domu se chodí pouze najíst a na novou kočičku už dva měsíce syčí. Pokud doma spí, je jenom v místnostech, o kterých ještě nová kočička neví. Mysleli jsme si, že si a sebe postupem času zvyknou, ale situace se ode dne příchodu prakticky nezměnila.

Dokázal byste nám prosím někdo poradit? My si opravdu rady nevíme. Děkujeme!

25.5.2020 21:57
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Váš případ není specifický.
Je to běžné chování koček.
Majitel, který si obstará další kočku, musí zvířatům
při zvykání na sebe, aktivně pomáhat.

Jistě jste kočky seznamovali postupně, pomalu a trpělivě.
Tak, aby se nemohly napadnout a znepřátelit.
Zdá se, že není spokojená žádná.

maxinkaa

25.5.2020 22:50
maxinkaa

XXX.XXX.233.197

Jak jim tedy máme pomoci? Kočky jsme samozřejmě pomalu seznámili a maximálně jim vycházeli vstříc.

Zapomněli jsme napsat, že mladší nová kočička působí, jako by se s tou starou chtěla kamarádit. Velice často se stává, že za starší kočkou dojde, i když je na druhé straně baráku.

Za tu dobu 2 měsíců byl pouze jediný náznak, že by se něco mělo v jejich vztahu změnit. Asi po měsíci co máme novou kočičku se k ní ta starší přiblížila a dala jí "pusu". Po zbytek dne na ní však dále syčela. Co by mohlo znamenat toto přiblížení?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2020 23:05

Mladsi kocka chape svou pozici "podrizenou" a starsi se snazi vplizit do prizne.
To je dobre znameni.

Nicmene starsi kocku je treba utvrzovat v tom, ze je doma chtena, ze ji mate radi....

Pisete ze travila 70% casu venku. Co ma rada kdyz dojde domu?
Sedat vam na kline u telky? Varit s vami?

Tohle je treba u starsi kocky prizivit.

Prijde dom a ne, ze leti zalezt a sycet nekam do kouta, ale "super" ses tady - pojd varit... tu je neco odrezku, pojd koukat na telku, vycesu te, pomazlim te... jsme radi ze tu ses...

Ono u kocek je to jak u zenskych (zjednodusene). Si predstavte ze je neco "vase domactnost" a najednou tam prijde dalsi... mladsi... s deckama...
Proste je potreba starsi kocce ukazat, ze s ni porad pocitate, mate ji radi a na jeji misto nikdo nenastoupi. Druha kocka bude vzdy "druha"... Ona je jednicka a mate ji radi.
To ostatni si vyjasni casem...
Ale je treba nechat jim klid na jidlo, spanek a kadeni... (viz. vas dalsi dotaz)...

26.5.2020 09:16

"Pisete ze travila 70% casu venku"
píše, že doma, těch 70%

a to tam jsou ještě někde ta měsíční koťata?

jinak jak píše Victoria - starší podpořit v chuti být doma, starší nechť je v přítomnosti mladší příjemno (jako že se jí dostane mazlení, náruče, dobrůtek, hry....dle její libosti) nechť mají dostatek pelechů, úkrytů, cest, wc..........nedovolit konflikt, i bych se snažila předcházet tomu syčení - přeruším situaci-zase vezmu do náruče, hrou něčím.....

26.5.2020 15:46
Bobča

XXX.XXX.105.52

"rapoťačka" dala na vlákno"naše kočky se nesnáší"..video...je jich tam dál pak víc...jak se seznamují kočičky...jsou delší,ale možná by se vám hodily...

28.5.2020 00:37

...prijdu si tak moc stara...
Co znamena "dat na vlakno video"? Holky, kde do to najdu? Odkaz prosim!

28.5.2020 08:41
Bobča

XXX.XXX.105.52

Co to je stará??? mě je teprve 64 Bez počálu se neobejdu

Takže jsem vám to sem zkopírovala,hodně štěstí

https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To

10.6.2020 00:05

Bobča napsal(a):
Co to je stará??? mě je teprve 64 Bez počálu se neobejdu

Takže jsem vám to sem zkopírovala,hodně štěstí

https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To

Diky :)

Ale tohle preci neni video "nase kocky se nesnasi"...
Tohle je - "Jak seznamit dve kocky"... a nikde vyse odkazy "ve vlaknu" nevidim.

Prijdu si tedy jeste starsi, kdyz nechapu ani to, co jini v 64 chapou...
Achjo.

10.6.2020 08:22
Bobča

XXX.XXX.105.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Diky :)

Ale tohle preci neni video "nase kocky se nesnasi"...
Tohle je - "Jak seznamit dve kocky"... a nikde vyse odkazy "ve vlaknu" nevidim.

Prijdu si tedy jeste starsi, kdyz nechapu ani to, co jini v 64 chapou...
Achjo.

"Viktorie"..já se moc omlouvám ....mě to pak došlo,co jsem vlastně napsala .Blbě jsem to napsala!!Nebylo to myšleno zle..Měla jsem popsat,jak to sem dostat..ale co už ...

Mě to přišlo jako inspirace....tak jsem možná zase já nepochopila ten problém seznamování...Tak prosím-nic ve zlém

Přidejte reakci

Přidat smajlík