Příležitostné koupání ragdolla

Ragdoll
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2020 21:16
lil.rumik

XXX.XXX.143.102

Dobrý den,
kamarádka si pořídila krásné kotě ragdolla. Plánuje s ní do budoucna chodit na procházky, proto se mě dopředu ptala, kdyby nastala situace, že se kočička v něčem vyvalí, ušpiní, čím jí umýt. Zda může použít i psí šampon. Jelikož my kočky nekoupeme (pokud nenastane výjimka) tak neumím poradit, proto jsem se obrátila na vás co kočky doma koupete a co používáte za přípravky. :)
Předem děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2020 11:41

lil.rumik napsal(a):
Dobrý den,
kamarádka si pořídila krásné kotě ragdolla. Plánuje s ní do budoucna chodit na procházky, proto se mě dopředu ptala, kdyby nastala situace, že se kočička v něčem vyvalí, ušpiní, čím jí umýt. Zda může použít i psí šampon. Jelikož my kočky nekoupeme (pokud nenastane výjimka) tak neumím poradit, proto jsem se obrátila na vás co kočky doma koupete a co používáte za přípravky. :)
Předem děkuji za odpověď.

Já nevím, když jsem měla venkovního kocoura, tak se mi vracel domů maximálně s umazanými tlapkami od uhlí. Ony kočky jsou docela čistotné a na rozdíl od psů se v různých "blivajsech" moc neválejí. A drtivá většina z nich vodu a koupání zrovna nemilují. Když už, asi bych použila dětský nebo nějaký bio, neparfémovaný, šampón.

24.6.2020 20:45

Mám šampon přímo na kočky(bývají na citlivou pokožku a hypoalergenní), nevzpomenu si teď přesně na název, ale používáme ho, když nemá zrovna pevný bobeček (ano, je to na kočce, tam kde si sedne...všude! :D) a to musí do sprchy...pokud se to stane ve chvíli, kdy jsme v práci, tak to stihne zaschnout a bez šamponu by to šlo fakt blbě dolů ...jinak bych ji ale koupat nemusela...občas jsem s ní byla i na postroji venku a špinavá nikdy nebyla.
Edit: taky mám ragdollku...mám i manského kocoura, ale ten takový delikátní problém nikdy neměl...

25.6.2020 08:56
odberryho

XXX.XXX.161.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám šampon přímo na kočky(bývají na citlivou pokožku a hypoalergenní), nevzpomenu si teď přesně na název, ale používáme ho, když nemá zrovna pevný bobeček (ano, je to na kočce, tam kde si sedne...všude! :D) a to musí do sprchy...pokud se to stane ve chvíli, kdy jsme v práci, tak to stihne zaschnout a bez šamponu by to šlo fakt blbě dolů ...jinak bych ji ale koupat nemusela...občas jsem s ní byla i na postroji venku a špinavá nikdy nebyla.
Edit: taky mám ragdollku...mám i manského kocoura, ale ten takový delikátní problém nikdy neměl...

Pardon, že se směju, ale vždy mám radost, když má doma čuně ještě někdo další. Mám tři kocoury a jeden z nich je umělec. Jednak má strašnou kvalitu srsti...jakoby mu nevypadávala podsada. Také má citlivé zažívání, takže trvalé bere probiotika. A neumí zahrabavat exkrementy. Takže tak jednou do měsíce se sejde vše špatné a pak koupu. Mám na něj šampon i kondicionér od Beauté, ale pokud bych věděla, že kupuji jen pro nouzovku, kdyby náhodou...tak koupím obyč.pro kočky. Včera jsem tedy ztratila nervy, když jsem našla v kalhotkách maiňáka zase zaschlé fujky a opravdu mě tlačil čas, nemohla jsem koupat a fenovat, tak jsem vzala nůžky a tu prdku mu ostříhala na krátko. Vypadá jak trubka, ale aspoň se mu tam teď nic nenalepi

25.6.2020 13:15

odberryho napsal(a):
Pardon, že se směju, ale vždy mám radost, když má doma čuně ještě někdo další. Mám tři kocoury a jeden z nich je umělec. Jednak má strašnou kvalitu srsti...jakoby mu nevypadávala podsada. Také má citlivé zažívání, takže trvalé bere probiotika. A neumí zahrabavat exkrementy. Takže tak jednou do měsíce se sejde vše špatné a pak koupu. Mám na něj šampon i kondicionér od Beauté, ale pokud bych věděla, že kupuji jen pro nouzovku, kdyby náhodou...tak koupím obyč.pro kočky. Včera jsem tedy ztratila nervy, když jsem našla v kalhotkách maiňáka zase zaschlé fujky a opravdu mě tlačil čas, nemohla jsem koupat a fenovat, tak jsem vzala nůžky a tu prdku mu ostříhala na krátko. Vypadá jak trubka, ale aspoň se mu tam teď nic nenalepi

To naprosto chápu! Já z ní byla občas i zoufalá...kolikrát nemusela mít ani měkký bobek, ale nějak se jí i ten pevný nalepil na chlupy (na zadních nohách mají dlouhou srst) a rozsedla ho v naší posteli ...jindy jsem se vrátila domů a jak se toho chtěla asi zbavit, tak sáňkovala (naštěstí na dlažbě na chodbě) a ty brzdný dráhy byly teda něco... ona je celkově expert...kolikrát se jí to povede někde nechat i když má srst kolem zadku ostříhanou. Navíc ona si po sobě bobek taky kolikrát nezahrabe (zahrabává to po ní většinou kocour) a jednou do toho v záchodě i šlápla ...záchod čistím minimálně 2x denně, když jsme doma, tak častěji...nechápu jak to může vyšlápnout ...možná se to jen snažila zahrabat a netrefila se...netuším...ona je celkově ve všem dost svá...ale jinak je to zlatíčko. MCO kocour má taky dlouhou srst, ale nikde se mu nic nelepí, nic nevyšlapává...je to prostě normální kočka ...

vtipný je, že když si ze záchodu přinese suvenýr, tak ví, že se bude koupat...to sedí daleko odemě, nezvedne se, abych asi neviděla, že tam něco má a když k ní jdu, tak začne poderžele mňoukat...jindy to nedělá! Zajímalo by mě, co se jí honí hlavou

25.6.2020 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Teď jste mě s těma svýma poseroutkama rozesmály obě Tak u britek se mi tohle ještě nestalo, navíc se hned poctivě čistí. Záchodek máme jen provizorní kdyby potřebovali, jinak už většinou chodí ven. A ještě v pracovně v úklidové komoře, takže čištění dost flákám. Bobek většinou najdu hned a vyhodím, ale když je to moc pročůrané, tak Viktěna hodí bobek vedle na dlažbu, poctivě ,,zahrabává" drápáním dlažby kolem Ale zase pár dní zpátky, jak kočičáci spali oba v pracovně, protože venku pršelo, tak v záchodku zvládli odložit oba bobky...do misky

Přidejte reakci

Přidat smajlík