Moura po zemřelé paní hledá hodně trpělivý domov

Moura (roční kočička) nám dorazila s velkou partičkou po zemřelé paní. U...
rafana
XXX.XXX.84.2
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Kočka si odstěhovala koťata, tedy až na jedno. Co teď. Jedno z 8 tady zatím zůstalo. Může se stát, že ho nechá - umřít? Je to normální? Proč to kočka dělá? Koťátka byla v připraveném pelíšku na terase, má tady klid, nikdo ji neruší a nezdá se, že by to udělala kvůli stresu.
Za jakoukoli radu děkuji.
Marcela
Uživatel s deaktivovaným účtem
rafana
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Kočka si odstěhovala koťata, tedy až na jedno. Co teď. Jedno z 8 tady zatím zůstalo. Může se stát, že ho nechá - umřít? Je to normální? Proč to kočka dělá? Koťátka byla v připraveném pelíšku na terase, má tady klid, nikdo ji neruší a nezdá se, že by to udělala kvůli stresu.
Za jakoukoli radu děkuji.
Marcela
Je to běžné chování - viz rčení, že "někdo něco stěhuje jak kočka koťata". Minimalizuje tak riziko, že bezbranná mláďata někdo (kocour, kuna...) najde a sežere. Pokud tam jedno mládě nechala, možná je slabé nebo nemocné, to by vyhodnotil veterinář (nebo zkušený kočičí chovatel).
necítila se tam v bezpečí
napsal(a):
necítila se tam v bezpečí
Nemusí. Je to instinktivní chování.
napsal(a):
Nemusí. Je to instinktivní chování.
jistěže, když se necítí v bezpečí
rafana
XXX.XXX.5.21
Přeji hezký den. Hurá, tak i to poslední koťátko si vzala a nenechala ho. Už jsem měla hrůzu, že ten bezbranný uzlíček umře. A podařilo se nám ji vystopovat, kam je odstěhovala. No není to daleko, na druhou stranu domu, kde máme přístřešek na uskladnění desek, tam si je dala. Bude to vzorná kočičí máma. Ona se se mnou chce kamarádit, včera za mnou, jak přišla na jídlo šla, ale já se přiznám mám respekt. Pokousané nohy mě ještě bolí. Marcela