Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2020 11:06
Laila11

XXX.XXX.148.11

Ahoj, chci si pořídit kočku. Nevím jestli jednu nebo dvě. Kočku si pořizuji do bytu. Doma nejsem celý den ale mám rodinu, takže se tam prostřídáme. Asi si s kočkou nikdo celý den hrát a mazlit nebude ale hned jak přijdu z práce, tak si s ní budu hrát a mazlit se s ní. Chtěla bych ragdolla nebo birmu. O ragdollovi v jednom článku píší, že by měl mít zvířecího kamaráda, což by u nás měl. Máme králíčka, morčátko a rybičky. V jiném zase že by měl mít druhou kočku. O birmě zase že pokud se jí budeme málo věnovat, tak jí máme pořídit kočičího kamaráda.
V jiném že stačí mít jednoho. O kočku bych se starala, doma se furt něco děje.
Děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2020 12:02

Vždy jsou lepší koťata dvě, ideálně sourozenci, ale není podmínka. Kotě si zvykne docela rychle. Další věc, mám ragdollku a je to lovec, morčátko by asi dlouho nevydrželo...Králík asi ok, ty jsou větší. Rybičky jsou supr kočičí telka, ale určitě nechcete, aby si s nima kočka hrála. Vlastně s jakýmkoliv vámi jmenovaným zvířátkem. Kočky jsou šelmy. Morče to moc dobře ví a nebude nadšený, když mu bude celej den dřepět u klícky (nebo kde se zdržuje běžně morče:D) kočka a bez dozoru vůbec nepouštět morče ani králíka ke kočce. Jinak ano, ragdoll i birma jsou velice společenské kočky a samotou trpí - většinou se velmi upnou na své lidi a kočičí parťák je plus. Koťata jsou velmi hravá a to i koťata těchto klidnějších plemen. Mám dvě kočky a už bych neměnila. Když nejsme doma, vyblbnou se spolu, spí spolu a když přijde někdo domů, máme je pořád za patama (pokud nespí). Pravidelně si s nimi hraji - ráno a večer. Taky počítejte s tím, že je třeba takovou kočku často pročesávat.

12.8.2020 14:08
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Taky počítejte s tím, že je třeba takovou kočku často pročesávat.

A některá to třeba na břiše nesnáší a brání se.
A koťata?
Vždycky dvě. Je to ideální pro ně i pro vás - lidi.
Podělí se o přízeň dětí.
Vliv na vztah k lidem to nemá.
Spokojená kočka - skvělý vztah.
Píši z vlastní zkušenosti, jedno bych si už nebrala.

12.8.2020 14:32
Laila11

XXX.XXX.148.11

Dobře, děkuji za komentáře. Kočky koupím asi 2.
Klece morčat a kralíčků mám oddělené 1 metr vysokou ohrádkou s uzavíratelnými dveřmi. Navíc jsou jejich klece za ohrádkou 70 cm nad podlahou, takže by se k nim kočka neměla dostat. Sice když jsem doma, tak králíky pustím na volno ale to si kočku ohlídam. Když nejsem doma, tak běhají v ohrádce ve které jsou umístěné jejich klece.
Myslíte že se kočka dostane přes tu metrovou ohrádku? Ohrádka má malá oka v pletivu, takže tudy kočka neproleze. Dveře jsou zajištěné, tudíž jedinou cestou je ohradku přeskočit. Pokud by jí přeskočila, tak bych jí mohla zvětšit nebo nad ohradku s klecemi dát něco jako rybářskou síť.

12.8.2020 14:58

Naše chlupatá brambora metr přeskočí jak nic. Kotě vám po pletivu zase hravě vyšplhá. To bych určitě zajistila. Lepší to udělat hned preventivně, než potom litovat neštěstí.

12.8.2020 15:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Myslíte že se kočka dostane přes tu metrovou ohrádku?

Morče se nemá chovat samo. Je to týrání.

- pokud se jí budeme málo věnovat, tak jí máme pořídit kočičího kamaráda.

12 ?

12.8.2020 15:23

Tak já taky občas dělám 12, ale zase mám potom o dost víc volných dnů, než normálně, takže to vidím spíš jako plus. Přítel chodí domů většinou nejpozději kolem 6 večer a s kočkama si hraje, pomazlí...Teď mám za srpen 15 volných dnů, protože jedu jen 12 (nikdo semnou nechce pracovat, protože jsem měla covida, tak musím být na směnách sama ) a mám mnohem víc času, než kdybych dělala klasické 8 .Zadavatelka píše, že má doma celou rodinu - počítám, že teda i děti a pokud po kočkách touží všichni členové domácnosti, tak zanedbávané určitě nebudou (obzvlášť, pokud budou čičiny 2).

12.8.2020 16:31
Archie213

XXX.XXX.207.62

Pokud možno, mějte ostatní zvířata, když budete v práci.. spíš ve škole, zavřené v jedné místnosti, aby se k nim nedostala.

Z jakého důvodu máte jen jedno morče?

12.8.2020 22:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mě tedy dost udivilo, že zadavatelka neví o kočkách ani tak základní věc, že nějaká metrová zábrana je pro kočku snadno překonatelná, ba přímo směšná. Kočka vám vyleze všude, i ta líná britka Co se týče králíků: nás briťák nosil domů 30cm zajíce(to nemyslím s nataženýma nohama) nezvládnul je protáhnout bránou, tak si jen ukousnul hlavu a zajdu nechal za bránou

13.8.2020 11:06
Laila11

XXX.XXX.148.11

Morče by se nemělo chovat jen jedno ale mám agresivního samce který nikoho jiného nesnese.
Tu ohrádku lépe zajistím.

Pravda je že o kočkách nic nevím ale kočku si pořídím nejdříve tak za rok. Pomalu si zjišťuji co kočky jedí co potřebují a další věci.

13.8.2020 11:21

Laila11 napsal(a):
Morče by se nemělo chovat jen jedno ale mám agresivního samce který nikoho jiného nesnese.
Tu ohrádku lépe zajistím.

Pravda je že o kočkách nic nevím ale kočku si pořídím nejdříve tak za rok. Pomalu si zjišťuji co kočky jedí co potřebují a další věci.

Že zjišťujete předem, je dobře...jen opravdu nenechávat hlodavce a šelmy pohromadě. To by byl dost blbej nápad.
A taky připomenu, pokud chcete birmu s povahou a vzhledem birmy, nebo ragdolla s povahou a vzhledem ragdolla, kupujte jen s PP u ověřených chovatelů. Bez PP vám nikdo nezaručí ani plemeno a už vůbec ne nějaký předpoklad povah, navíc mnohdy koťata bez PP jsou od množek s nulovou socializací a návyky, kde ta povaha bývá mnohem horší i z těchto důvodů. Každé zvíře je originál i v rámci jednoho plemene, ale pořád mají určitě společné vlastnosti, které jsou pro plemeno typické. Stejně tak do bytu si vzít koťata, která byla odchovaná s láskou právě v domech, bytech. Počítejte taky s vyšší pořizovací cenou plemene a nutností kvalitního škrabadla (škrabadel - u kvalitních je cena také vyšší) - kocouři bývají opravdu mohutní. Birma je myslím menší. 4 roky zpátky jsem si brala ragdollí kočičku za 10 000kč z ne nějak známé chovatelské stanice a teď si myslím, že ceny jsou i vyšší. Většina (solidních) chovatelů vás ráda pozve na nezávaznou návštěvu, abyste okoukla jejich chlupáče a zeptala se na věci ohledně koček.

K morčatům se nechci vyjadřovat, protože jsem nikdy žádné neměla a prakticky o nich nic nevím , ale zkušenější vám radí jistě dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík