Číča- milá kočičí babča hledá domov na dožití

Číča hledá klidný domov na kočičí důchod Tato kočičí babička je také z v...
Dobrý den, prosím o radu. Našla jsem zubožené kotě, večer v deset hodin. Mňoukalo, bylo podvyživené, prostydlé. První co mě v tu chvíli napadlo bylo přinést kotě k veterináři až do Prahy, kde jsem kotě odevzdala s tím, že jsem ho našla.
Veterinářka teďka ode mě žádá 11 tisíc za kotě. Nemám na to finance a nevím, co mám dělat.
No kotě jsem našla a nenapadlo mě nic jiného než jít na veterinu, ale nemám peníze to zaplatit. Prosím o radu, co mám dělat? Pr za každý nesplacený den mi přičtou 1500 Kč???
Potřebuji prosím radu co mám dělat, nedám dohromady ani půlku peněz...
Uživatel s deaktivovaným účtem
No, asi si na to budeš muset půjčit.
a to sis myslela co, že veterinář pracuje zadarmo?
Ne fakt ne ale v tu chvily co sem mela delat, zakroutit mu krkem nebo ho tam nechat aby tu rvalo to uz nemnaukalo ale narikala a na to fakt nemam .Koukat na zubozene kote ktery nejakej kri........pl vyhodi. Mozna jinej by ho tam nechal ale Ja na to fakt nervy ani srdce ani psychyku nemam ho takhle nechat lezet.Vsak musi byt nejaka moznost co sw stakovymi zviratky dela....Clovek chtel pomoct a tedka mam z toho problem....protoze fakt nemam 11322kc na zaplaceni ....radeji bych radu co mam delat....a jak to vyresit..
takovým zvířatům prostě tu péči musí někdo zacvakat. v tomto případě jsi to ty.
pokud nejseš ochotná ani schopná platit, tak opravdu nezbývá než se dívat jinam. případně, pokud to stálo 11 tisíc, tak to zvíře asi není v dobrém stavu a pak jsi měla hned hlásit, že nemáš love a utracení by stálo výrazně méně.
Ja jim to hned rikala ze kotatko jsem nasla a ze nemam finance na to platit 11322kc rekla my v patek v noci ze v pondeli se to nejak poresi ze se stim jeste nesetkali a nechala jsem jim tam aspon 500kc co sem mela u Sebe.Rekla my ze v pondeli se pozepta co stim placenim a jak se to resi ze se jim to jeste nestalo.A najednou to musim platit Ja i presto ze nejsem majitel kotatka a ze jsem jim rikala hned ze nemam finance jim platit tolik penez.Ja tuto situaci mela poprve a nevedelam jsem co hned delat. Veterinarka vubec nemluvila o utraceni a Me to v tu chvily nenapadlo zadat.Prece musi byt nejaka moznost jak se to resi z takovymi zviratky ktere se najdou zanedbane a nemocne ??prece takovy zviratka lidi neprekracej ale nejak se to resi..??Ja proste nemam tolik penez jsem na materske, a nemam na to...prece nemuzu prodat dceru!!!!A hlavne jsem dostala hned v patek co jsem prinesla kote my vystavila ucet na 11322kc aniz by vedela dopredu co s kotatkem bude ????Kote je jeste na veterine a Ja proste nevim co delat....
A to se mi nějak nezdá. Jakože při převzetí zvířete vám vystavili fakturu na jedenáct tistíc? Pokud ano, pak v tu chvíli jste měla hospitalizaci kotěte odmítnout.
Prostě jste zákazník, co tam přinesl kotě, aby ho zachránili. Čekáte, že se nad vaší situací ustrnou a fakturu zmačkají, zahodí a léky zaplatí ze svého?
Jak se to řeší? Buď tak, že dobrodinec zvíře zachrání a taky za něj zaplatí, nebo se o to postará útulek. Nebo matka příroda...
Ano prri prevzeti jsem dostala do ruky papir na zaplaceni 11322kc v patek po 22 hodine.A po cca hodine co dala kote do inkubatoru a tak my dala fakturu stim ze kote nemusi do rana prezit ze v sobotu zavola.V sobotu rekla ze kote to prezije a ze v pondeli se zapta jak to resit s penezma .Dneska se semnou ani nebavila rekla ze kote neni brane za zvire ale ze je to jen vec za kterou mam povinost platit!!!!Ja jsem z toho zoufala proste jsem nevedela v tu chvily co delat.Snazila jsem se ji to vysvetlit.No odejit s tak zubozenym zviretem tak mam nakrku nejspise tyrani.A utraceni Me opravdu nenapadlo.Uz si nevym rady co stim....a nemam na to vyhodit 11tisic do luftu...preci kdyz nekdo najde pohozene zvire tak ho taky nekam odnese aby mu nekdo pomohl...
A sakra, kdo NĚKDO?
jako že je nějaký tajemný fond, ze kterýho se platí záchrana koťat?
Ne. Ten někdo jsi v téhle situaci prostě ty.
Já vás chválím za to,že jste kotě nenechala napospas osudu Ale pokud víte,že nemáte ty peníze na to,aby jste tomu tvorečkovi zaplatila veterinární péči(bohužel dneska už není moc kam se obrátit,když najdete zubožené zvíře,protože útulky jsou přecpané),tak za mě jste měla kotě vzít domů,do tepla,vystlat mu krabici nějakou starou dekou,dát do teplé místnosti,poskytnout mu jídlo a vodu..pomoci mu,pokud bylo opravdu zubožené,tak jak s jídlem,tak s vodou..určitě jste měla v lednici nějakou šunku nebo maso,které by se dalo naškrábat na malinkaté kousky a kotě s ním nakrmit..plus zkusit třeba stříkačkou do koťátka dostat i trošku vody,aby nebylo dehydrované...a kontrolovat a kontrolovat..pokud by se dožilo rána,pak jedině odnést do útulku nebo dát na internet,že darujete nalezené koťátko,pokud si ho nemůžete nechat...
No dobra Van se to kritizuje asi jste nikdy nenasla zubozene kote ,, nejspis to radsi obchazite okolo Bodlinka !!NE VSICHNI LIDI JSOU BEZCITNI!Nemohla jsem ji tam nechat!
CANKA DEKUJI !Bohuzel kote bylo nechutne zubozene muselo na kapacku, a jidlo dostalo az dneska strikackou, nemohla polikat byla asi pokopana nebo jak to nazvat, nemohla ani sama polikat , chodit mela modrinky hematomy po celem tele, brisko mela vetsi nez sama byla.Mela Megakolon ve strevech , sama nezvladala jist ani polikat to jsem doma skousela porad knikala az uplne rvala.A mela Chlamidiozu (snad je to spravne napsane), a to sem neriskovala ze by my chytli deti...holt jsem proste clovek co ma city ke zviratkum a neni mu lhostejny zvire ktere trpi!!
O zadny fond nezadam jen jsem zadala o radu co mam delat...
Ted uz se nedivim ze tyrany zvirata nemaji skoro zadne zastani ...
Elleennaa
napsal(a):
No dobra Van se to kritizuje asi jste nikdy nenasla zubozene kote ,, nejspis to radsi obchazite okolo Bodlinka !!NE VSICHNI LIDI JSOU BEZCITNI!Nemohla jsem ji tam nechat!
CANKA DEKUJI !Bohuzel kote bylo nechutne zubozene muselo na kapacku, a jidlo dostalo az dneska strikackou, nemohla polikat byla asi pokopana nebo jak to nazvat, nemohla ani sama polikat , chodit mela modrinky hematomy po celem tele, brisko mela vetsi nez sama byla.Mela Megakolon ve strevech , sama nezvladala jist ani polikat to jsem doma skousela porad knikala az uplne rvala.A mela Chlamidiozu (snad je to spravne napsane), a to sem neriskovala ze by my chytli deti...holt jsem proste clovek co ma city ke zviratkum a neni mu lhostejny zvire ktere trpi!!
O zadny fond nezadam jen jsem zadala o radu co mam delat...
Ted uz se nedivim ze tyrany zvirata nemaji skoro zadne zastani ...
ale mazlíková, já jsem koťat doma přitahala už mraky. a taky jsem to za ně vždycky všechno zacvakala.
sakra vlastně velká část důvodů proč jsem vystudovala veterinu je ten, že je to pak levnější, protože člověk si neúčtuje práci.
ale tak to prostě je, není nikdo jiný kromě tebe jako nálezce, kdo může pomoci a hlavně kdo to platí. prostě buď na to ty peníze máš a jsi ochotná je vydat za tuláčka, nebo nemáš a pak nebreč. protože prostě tajemný fond neexistuje.
zastání je prostě pěkná věc, ale nakonec jde o to, kdo tu záchranu platí a prostě není žádný tajemný prachatý "někdo".
ten někdo jsi prostě teďka ty. protože tím, že si zvíře sebrala a odnesla na veterinu jsi se stala za něj zodpovědná, z pohledu práva jsi "chovatel".
je škoda, že si tuhle lekci dostala v insolvenci na mateřské, ale takový je život. mně naštěstí tohle vysvětlila už za mého mládí moje maminka, jak se to s pomocí má. prostě pomáhej, ale za svoje.
Je mi Aleeen lito...Já bych ho tam jak se znám taky asi zanesla..vím že by to stálo nějakou korunu,ale tolik!!!!bych asi nečekala..a ještě dřív,než vůbec k nějaké léčbě došlo???jestli jsem dobře pochopila??..Už jen přístup veterinářky-že kotě není zvíře,ale věc!!!a že musí za ni platit??--Už ona mohla navrhnout,když viděla,že je natolik zubožené,že by asi do rána nepřežilo,injekci na uspání...Mohla dát Aleeen na výběr,ne??Než hned vypsat tolik peněz!!!a pak říct,že možná do rána nepřežije...Mě se nelíbí postup té veterinářky..ano,bylo po 22 hodině-možná měla jiné plány...
nejsem odborník-jen můj laický názor..
Bobča
napsal(a):
Je mi Aleeen lito...Já bych ho tam jak se znám taky asi zanesla..vím že by to stálo nějakou korunu,ale tolik!!!!bych asi nečekala..a ještě dřív,než vůbec k nějaké léčbě došlo???jestli jsem dobře pochopila??..Už jen přístup veterinářky-že kotě není zvíře,ale věc!!!a že musí za ni platit??--Už ona mohla navrhnout,když viděla,že je natolik zubožené,že by asi do rána nepřežilo,injekci na uspání...Mohla dát Aleeen na výběr,ne??Než hned vypsat tolik peněz!!!a pak říct,že možná do rána nepřežije...Mě se nelíbí postup té veterinářky..ano,bylo po 22 hodině-možná měla jiné plány...
nejsem odborník-jen můj laický názor..
ano, ten postup je divný, ale ono bůhví jak to bylo a co si řekly. máme story jen z jedné strany. ale podle té částky se jedná o hodně havarijní zvíře.
napsal(a):
ano, ten postup je divný, ale ono bůhví jak to bylo a co si řekly. máme story jen z jedné strany. ale podle té částky se jedná o hodně havarijní zvíře.
právě,a Bodlinko ,vy jako veterinářka byste třeba poradila?že to je fakt havarijní stav?že by injekce na uspání byla levnější??řekla byste předem?že to bude dost drahé??a't se může rozmyslet??
Bobča
napsal(a):
právě,a Bodlinko ,vy jako veterinářka byste třeba poradila?že to je fakt havarijní stav?že by injekce na uspání byla levnější??řekla byste předem?že to bude dost drahé??a't se může rozmyslet??
ano a ne. když přijde do ordinace hysterický majitel s tím, že "udělejte cokoliv", navrhnout v té chvíli utracení je nejlepší cesta minimálně k ošklivé recenzi.
ale předem bavit se o ceně, zvlášť pokud je jasné, že to nebude stát tu pětistovku, to je určitě dobrý nápad. akorát že se to člověk musí naučit, jak to do toho hovoru vkloubit, aniž by z toho byla ošklivá recenze, tak, aby bylo jasné, že druhá osoba fakt chápe a souhlasí, taky je kvůli takovým věcem hodně dobrý nechat si to podepsat
a v pátek večer na pohotovosti, to mohla být holčina po škole, která umí léčit, ale ještě neumí tohle, no.
napsal(a):
zastání je prostě pěkná věc, ale nakonec jde o to, kdo tu záchranu platí a prostě není žádný tajemný prachatý "někdo".
ten někdo jsi prostě teďka ty. protože tím, že si zvíře sebrala a odnesla na veterinu jsi se stala za něj zodpovědná, z pohledu práva jsi "chovatel".
bych to až tak neviděla
jde o nalezené zvíře a paní to na veterině oznámila
měla/má to nahlásit na obec
majitelem je pořád ten "původní"
https://www.vetkom.cz/otazniky-kolem-nalezu-poraneneho-psa/
Ono je jedno koho to potká, důležitá je i protistrana ....
Když se nám otrávila kočka, odvezla jsem ji na vet.pohotovost.
Odber+ léky / poplatky 2000
Za 2 dny znovu 1600
Při další návštěvě /1600jsem poprosila o zprávu, ze už budu jezdit k naší.
Moje ji prohlédla a zeptala se, jak dlouho ji chceme udržovat při životě . Koukala jsem jako puk.
Poškození bylo nevratné. Doporučila nám se rozloučit a netrápit.
Tato kočka k nám přišla omylem, ležela malinka se zlomenou pánví ... naše vet ji ošetřila, jak říkala : nezbytné úkony a necháme to přírodě :) byla z ni krasavice, malinko vystouplý bok neprekazel v odchovani nádherných kotat ( byla rychlejší než jsem čekala) dělala nám radost 6 let .
Ale proč to píšu :
Naše veterinarka také léčí za peníze, samozřejmě 🙂
Jen je slušná
Rozumná
Co si myslet o zařízení, kde léčí aby účtovali....
vidíte...ale pořád to nebylo 11000 za podívání se na kotě,které "stejně možná nepřežije"...
Já se rozčilovala nad poplatkem 800Kč za injekce-ATB + že"má asi kašílek"-při návštěvě veta,že mě kocou kousl-ruka mi napuchla jak papuč,já měla ATB,14dní sádrovou dlahu-poslal mě chirurg na vyšetření s kocourem..ale kocoura nevyšetřili,jestli mi nepředal nějakou infekci(po půlroce mě to ještě bolí)...a obden jsem s ním byla na další injekci 800.-a mi pak utekl od auta.....ale po měsíci jsem ho teda našla...jen nechápu výši toho poplatku..a já se nedověděla nic..
Dobře..CO je na té léčbě za 11000??..Připomíná mi to u nás lidí,že u doktorů nám pomůže pojišťovna.jen zubaře si musíme platit sami...a je to taky bor.del...za jeden zub třeba 4700...Ve srovnání s našimi mazlíčky....
Jsem skeptik. Bobčo, co takhle hned všemu slepě nevěřit? Nebo aspoň občas pochybovat?
Je tu anonymní příspěvek, který může být pravdivý, ale taky nemusí. Ta částka se mi zdá přemrštěná, nereálná a vycucaná z prstu. Možná zachránkyni křivdím, ale neumím si představit třídenní péči o malé kotě, která vyjde na jedenáctku, vyúčtovanou dopředu i přes upozornění, že peníze nejsou...
To je na větších veterinách už běžný standard. Vetka si spočítala, pokud kotě přežije - celý víkend. Tedy lékařská pohotovost, kotě v inkubátoru ubytováno tři dny, nějaké ty infuze...Už to znám, otočila bych se na patě. Jenže lidi, co se zvířaty na veterinu nechodí, nemají ani šajn o tom, kolik to stojí. Takovéto cifry by je ve snu nenapadly. Je mi paní líto s štve mě to. Zadavatelko...a dál? Přežije tedy kotě a co s ním dál bude, kam půjde?
Právě!!! Já jsem jí teda uvěřila...proč by to sem psala??Přijde mi zoufalá,že naletěla a nemá na to zaplatit...ale máte pravdu- "lidi jsou různé"...už tu byl jeden "provokatér"se třema profilama...ten teda byl ....ale zrovna to může být holčina na mateřské....já jsem ze staré školy....je mi 64 a nemám moc zkušeností s nějakýma podvodníkama...ale myslíte,že by to napsala proto,že třeba chtěla fakt "přispět"??nevím,neumím to odhadnout..
lesnížínka
napsal(a):
To je na větších veterinách už běžný standard. Vetka si spočítala, pokud kotě přežije - celý víkend. Tedy lékařská pohotovost, kotě v inkubátoru ubytováno tři dny, nějaké ty infuze...Už to znám, otočila bych se na patě. Jenže lidi, co se zvířaty na veterinu nechodí, nemají ani šajn o tom, kolik to stojí. Takovéto cifry by je ve snu nenapadly. Je mi paní líto s štve mě to. Zadavatelko...a dál? Přežije tedy kotě a co s ním dál bude, kam půjde?
Pravda je, že s městskými velkými klinikami nemám zkušenost. Tak jen ze zvědavosti, pokud někdo víte, co kdyby kotě nepřežilo, za pár hodin by pošlo a dotyčný by účet dopředu zaplatil? Vrátili by peníze? Nějak o tom pochybuju.
Zkrátka umím pochopit adekvátní zálohu, vyžadovanou předem. Nechápu, jak se může dopředu účtovat něco, když nevědí, jestli to něco vůbec provedou a zajímal by mě následný postup stran peněz.
ale no tak. je to služba jako každá jiná. když veterinář vidí zvíře v určitém stavu, ano, dokážu odhadnout, kolik to asi bude stát.
a paní dopředu nic neplatila.
tady je fakt akorát chyba, že si to veterinářka nenechala podepsat.
a ano, medicína je drahá a není v tom žádný podvod ani háček.
Kočkomil123
XXX.XXX.98.8
Žádný veřejný systém zdravotní péče pro zvířata v této zemi neexistuje, nejspíše ani v žádné jiné. Neexistuje povinnost poskytnout zdravotní péči ani první pomoc zvířeti, neplatí ji žádná pojišťovna ani státní fond z našich daní. Je to na zvířeti a přírodě, jak si poradí. Veterináři jsou podnikatelé, pokud chcete jejich služby, je nutno se dohodnout, co a za kolik.
Nalezená zvířata minimální hodnoty se ve špatném stavu obvykle rychle a bezbolestně zabijí, aby se netrápila. Správně to dělá veterinář injekcí, ve venkovských oblastech se to okvykle řeší nějakou svépomocí rychle a bezplatně (např. sekerou).
Drahá veterinární léčba se poskytuje drahým zvířatům nebo domácím mazlíčkům, kteří mají pro majitele tak vysokou hodnotu, aby byl ochoten zaplatit cenu léčby.
Když příjdu k veterináři, první na co se při prohlídce zvířete ptám, je kolik to bude stát, pokud tam musím zvíře nechat, řeknu mu cenový limit, do kterého se musí vejít. Slušný veterinář vám to řekne sám nebo se zeptá, kolik jste ochoten dát za léčbu. Zlatokopové v Praze to mají asi jinak. Srovnání se zubaři, které tu zaznělo, je velice trefné. Jeden vám nabídne plombu do jediného kazu co máte, druhý vám vnucuje překopání celého chrupu na umělý za desetitisíce.
Neznám podrobnosti vašeho případu. Podepsala jste veterináři nějaký papír? Zásadní chybu jste udělala, když jste neodmítla převzít fakturu a kotě. Pokud vás cena zaskočila, mohla jste odmítnout s tím, že tak drahé služby jste si nedomluvili. Tím, že jste si fakturu a kotě převzala, jste cenu odsouhlasila.
Zmiňujete, že jste v insolvenci. Nevím v jakém formálním stavu, předpokládám tedy, že už máte nějaké závazky po splatnosti, které nejste schopna platit. Tento k nim zřejmě přibyde. Veterináři můžete oznámit, v jaké formální situaci jste, že mu nic nezaplatíte, ať se přihlásí do řízení. Podnikatelé mají bohužel bohaté zkušenosti s nedobytnými pohledávkami, kvůli pár tisícům mu to úřední martýrium nebude stát zato. Zvlášť když ví, že se na něj dostane zlomek částky.
No, buď to zadavatelka musí zaplatit, nebo se může zkusit domluvit s nějakým spolkem, ale nevím, jestli od toho nedají všichni raději ruce pryč.
Veterina je drahá sranda, ale celý ten přístup a domluva mezi nálezkyní kotěte a vetem je přinejmenším divný.
Chodím s kočkami na plzeňskou vet kliniku a nejlevnější určitě nejsou, ale vždy nám dopředu oznámili možnosti a odhady ceny, jestli je to pro nás ok. Přeléčení kocoura nás stálo taky určitě přes 10k, ale tam byl problém zjistit co mu vůbec je, takže kompletní krevní rozbory na kočičí nemoci, parazitologické výtěry, rentgen a další věci...potom antibiotika a několik kontrol...měl chudák bakterii ecoli a zánět průdušek dohromady(a spojivek)...a to bylo za domácího opečovávaného kocoura...takže mě cena za nalezené kotě v šíleným stavu nepřekvapuje - na faktuře bude mít vše rozepsané i s cenami. Veterináři opravdu nikoho zadarmo léčit nebudou. Někde jsou ceny vyšší, někde nižší...ono i záleží, jaké má daná klinika/ordinace vybavení. Ono i poplatek za veta na pohotovosti mimo ordinační hodiny je kolem 2000kč...
Elleennaa
napsal(a):
Ano prri prevzeti jsem dostala do ruky papir na zaplaceni 11322kc v patek po 22 hodine.A po cca hodine co dala kote do inkubatoru a tak my dala fakturu stim ze kote nemusi do rana prezit ze v sobotu zavola.V sobotu rekla ze kote to prezije a ze v pondeli se zapta jak to resit s penezma .Dneska se semnou ani nebavila rekla ze kote neni brane za zvire ale ze je to jen vec za kterou mam povinost platit!!!!Ja jsem z toho zoufala proste jsem nevedela v tu chvily co delat.Snazila jsem se ji to vysvetlit.No odejit s tak zubozenym zviretem tak mam nakrku nejspise tyrani.A utraceni Me opravdu nenapadlo.Uz si nevym rady co stim....a nemam na to vyhodit 11tisic do luftu...preci kdyz nekdo najde pohozene zvire tak ho taky nekam odnese aby mu nekdo pomohl...
Je středa večer...můžu se zeptat Aleeen,jak to teda dopadlo???Vyřešilo se to nějak??
kololol123
XXX.XXX.96.72
Mě to spíš připadá.že si tu zadavatelka stěžuje a brečí a hraje na city a doufá,že jí někdo pošle nějaké peníze,že by ji veterinář neřekl ani co by to mělo přibližně stát přesto ,že paní řekla že nemá peníze se mi nějak nezdá.Je to celé divné,ani ofocenou fakturu,kde by bylo rozepsáno co za kolik se kotěti dělalo sem nedala.....spíš hraje na city a čeká jak jí lidi budou posílat peníze na zachráněné kotě.Několikrát jsme volali policii k poraněnému zvířeti u silnice a podobně,popřípadě utulek....,,ti se postarali o převoz na veterinu a nasledné umístění zviřete,rozhodně po nás nikdo nic nechtěl,pokud bychom tam zvíře dopravili mi,tak je jasné,že náklay jsou na nás
kololol123
napsal(a):
Mě to spíš připadá.že si tu zadavatelka stěžuje a brečí a hraje na city a doufá,že jí někdo pošle nějaké peníze,že by ji veterinář neřekl ani co by to mělo přibližně stát přesto ,že paní řekla že nemá peníze se mi nějak nezdá.Je to celé divné,ani ofocenou fakturu,kde by bylo rozepsáno co za kolik se kotěti dělalo sem nedala.....spíš hraje na city a čeká jak jí lidi budou posílat peníze na zachráněné kotě.Několikrát jsme volali policii k poraněnému zvířeti u silnice a podobně,popřípadě utulek....,,ti se postarali o převoz na veterinu a nasledné umístění zviřete,rozhodně po nás nikdo nic nechtěl,pokud bychom tam zvíře dopravili mi,tak je jasné,že náklay jsou na nás
Aha, první se tazatelce napíše, že žádné peníze na záchranu zvířat nikde nejsou a pak tady napíšete, že pokud je odvezli na veterinu měšťáci, či nevím kdo, tak to najednou ,,někdo" platí? Kdo tedy? Ptám se proto, že tady není ani městská policie, ani útulek, takže na vesnici si to musíme zaplatit my blbci, co se staráme a ve městě se to ,,nějak udělá"?!? Jinak...máme tu vesnickou veterinářku, která opravdu pomáhá jak se dá, i když vybavení ordinace takřka nemá. Ale jsem přesvědčená, že by zachraňovala jen za nezbytné náklady, tedy cenu léků, práci by si vůbec nepočítala. Zažila jsem to s ní totiž několikrát, vloni jsem jí dokonce i já dlužila tři měsíce 2000Kč a neupomínala mě. Já jsem ve stresu ze ztráty kocourka úplně zapomněla. Pak jsem se omlouvala i ušima, i jsem jí poslala něco navíc. A to denně jezdila píchat mu injekce, přes dvě vesnice.
Bohužel, spousta lidí od veterinářů očekává, že budou zachraňovat zadarmo... Pokud najdete bezprizorní zvíře (poraněné, nemocné nebo i zdravé), nepatří na veterinu, ale do útulku nebo záchranné stanice. Ti jsou od toho, aby se o takováto zvířata postarali, ne soukromý veterinář...
Pokud nemáte kontakt na útulek, tak kontaktem první volby by měla být městská policie nebo obecní úřad. Je to bohužel poučení, na veterině bych zkusila domluvit splátkový kalendář.
Kočkomil123
XXX.XXX.98.8
Nejsem právník, tak jsem se "zeptal" Internetu, jak to je:
Zákon č. 89/2012 Sb.
Občanský zákoník
§ 1058
(1) Je-li nalezeno zvíře, u něhož je zjevné, že mělo vlastníka, oznámí nálezce nález bez zbytečného odkladu obci, nelze-li z okolností poznat, komu má být vráceno.
(2) Osoba, která nalezené zvíře opatruje, o ně pečuje jako řádný hospodář, dokud se jej neujme vlastník.
§ 1059
(1) Je-li nalezeno zvíře zjevně určené k zájmovému chovu a nepřihlásí-li se o ně nikdo do dvou měsíců od vyhlášení nálezu, nabude k němu nálezce vlastnické právo.
(2) Prohlásí-li nálezce obci, že zvíře nabýt nechce, a svěří-li obec zvíře neodvolatelně osobě, která provozuje útulek pro zvířata, může tato osoba se zvířetem volně nakládat, pokud se o ně nikdo nepřihlásí do čtyř měsíců ode dne, kdy jí bylo zvíře svěřeno. Byl-li nález vyhlášen až po předání zvířete, počne lhůta běžet od vyhlášení nálezu.
Z toho mi vychází, že obec nebo její městská policie to zubožené kotě buďto:
a) Odmítne s tím, že pravděpodobně nikdy nemělo vlastníka, tedy se o něj ze zákona nemusí postarat.
b) Pokud má obec útulek, dá ho tam. Pracovník útulku je dost zkušený na to, aby rozhodl zda kotě dát utratit rovnou, nebo zkusit levnou léčbu z napjatého rozpočtu útulku.
c) Obec nemá útulek, pracovník obce odveze kotě k veterináři rovnou utratit aby to vyšlo co nejlevněji a nemuseli dál řešit, co s ním.
d) Když byl můj kamarád starosta v nejmenované obci, nalezená zvířata odvážel na území jiné obce, co útulek měla a volal jim že zvíře nalezl tam. Jestli v té obci zvíře dali do jejich útulku, nebo ho odvezli na území nějaké další obce, to nevím.
Nedovedu si představit, že by městský strážník sám odvezl zvíře k veterináři. Leda by mu obec slíbila, že to proplatí.
Každopádně, "pečuje jako řádný hospodář" nemusí vůbec znamenat poskytnout veterinární péči. V podstatě to znamená pečovat hospodárně, tedy naopak vyhnout se nákladné péči, která by překročila hodnotu zvířete.
No, úplně to prostudované nemám, ono to u zákonů ani nelze...např. interpretace určitých slovních spojení v zákoně se různí v čase i od osoby k osobě. Pro pochopení těchto zákonů je ale třeba i nějaké vzdělání či praxe v oboru biologie/chovatelství/veterina, aby si člověk nepletl pojmy s dojmy, jak se u laiků neustále stává.
A jaký zákon konkrétně máte na mysli?
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246 - zákon na ochranu zvířat proti týrání? Kotě je "ničí" a nikdo mu nic špatného neprovádí. § 4 rozvádí, co je považováno za týrání.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-114 - zákon o ochraně přírody a krajiny? Ze zvířat řeší primárně ochranu našich původních druhů. Což domácí kočka není.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-100 - "CITES" zákon? Řeší obchodování a chov s určitými "divokými" vyjmenovanými druhy rostlin a živočichů. Opět domácí kočky ne.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-449 - myslivecký zákon? Domácí kočky řeší snad jen okrajově jako škůdce k eliminaci.
Předmětné zákony a jejich výklad ale neznám skrz naskrz, a rozhodně uvítám jmenovité uvedení urč. odstavce či paragrafu, který by hovořil jinak.
lesnížínka
napsal(a):
To je občanský zákoník. Nebudu to studovat, ale ještě je zákon na ochranu zvířat a tam určitě bude, že tomu zvířeti musí ,,někdo"? pomoct, ne?
jo, veterinář má zabránit utrpení.
takže když majitel není, případně nemá love, tak kotě můžu - a měla bych - utratit zadarmo.
o tom, že mu budu platit hospitalizaci ze svého v zákoně není ani čárka.
Já vždycky měla za to, že o zvíře „bez majitele“ se stará obec, na jejímž území bylo zvíře nalezeno. Takže správný postup je nahlásit zvíře na obec a dál už je to problém obce.
Ale v okamžiku, kdy se zvířete ujmu a odnesu ho na veterinu, už ty povinnosti jdou za mnou.
Já hlavně nechápu, na koho je ta faktura vystavená - přece když nesu na veterinu zvíře, které není moje a nejsem ochotná do něj investovat, tak nehlásím svoje údaje. Pakliže je nahlásím, je jasné nade vši pochybnost, že veterina počítá s tím, že to budu platit já.
Já fakt nevím, jak to bylo a jestli zadavatelka dopředu hlásila, že víc než tu pětistovku nedá... Ale ty údaje poskytnout musela, jinak by jí to nemohli vyfakturovat.
spojte se s nějakým útulkem, popište situaci, oni jsou schopní vyhásit sbírku, ideálně přiložte foto zuboženého kotěte, lidi rádi kačku daj, ale ne takovou sumu, navíc jednotlivé útulky mezi sebou sdílí příběhy atd, podle mě to půjde, domluvte se na veterině at s penálema počkaj, že se bude dělat sbírka a že jste jen pomohla tvorečkovi, ta klinika z toho může mít i dobré PR ve finále, že pomohla v pátek večer ... až se domluvíte s nějakým utulkem, dejte sem odkaz na transparentní účet a jejich výzvu a já vám taky něco pošlu
napsal(a):
Jsem skeptik. Bobčo, co takhle hned všemu slepě nevěřit? Nebo aspoň občas pochybovat?
Je tu anonymní příspěvek, který může být pravdivý, ale taky nemusí. Ta částka se mi zdá přemrštěná, nereálná a vycucaná z prstu. Možná zachránkyni křivdím, ale neumím si představit třídenní péči o malé kotě, která vyjde na jedenáctku, vyúčtovanou dopředu i přes upozornění, že peníze nejsou...
Nemá náhodou "Espiro" pravdu?
Vy se tu snažíte to řešit,a "zadavatelka" se už 5.den neozývá...Nevím,co si o tom myslet...Je to divné...
irena1990
napsal(a):
spojte se s nějakým útulkem, popište situaci, oni jsou schopní vyhásit sbírku, ideálně přiložte foto zuboženého kotěte, lidi rádi kačku daj, ale ne takovou sumu, navíc jednotlivé útulky mezi sebou sdílí příběhy atd, podle mě to půjde, domluvte se na veterině at s penálema počkaj, že se bude dělat sbírka a že jste jen pomohla tvorečkovi, ta klinika z toho může mít i dobré PR ve finále, že pomohla v pátek večer ... až se domluvíte s nějakým utulkem, dejte sem odkaz na transparentní účet a jejich výzvu a já vám taky něco pošlu
Takto se to dá nejlépe vyřešit.
irena1990
napsal(a):
Vy fakt pošlete peníze někomu, koho neznáte, kdo jen napsal na internet příběh, který může být od A do Zet vymyšlený?
A ne že by vybájené srdceryvné příběhy za účelem prospěchářství na iFauně nebyly - nejsou běžné, pravda, ale raritou taky ne.
Varaxi
napsal(a):
Vy fakt pošlete peníze někomu, koho neznáte, kdo jen napsal na internet příběh, který může být od A do Zet vymyšlený?
A ne že by vybájené srdceryvné příběhy za účelem prospěchářství na iFauně nebyly - nejsou běžné, pravda, ale raritou taky ne.
Čtete-li dobře, nepřispěla by na účet anonymní nálezkyně ale na transparentní účet útulku, který by ji se situací pomohl.
Škoda, že se nedozvíme, jak to s kotětem s fakturou bude. Ta samotná faktura by mě opravdu zajímala.....
kololol123
XXX.XXX.96.72
určitě je to celé vymyšlené,zadavatelka si chtěla jen přilepšit a myslela že ji hned všichni budou posílat peníze na pomoc ubohého zachráněného kotátka
...diky za tento smysleny pribeh. Jen diky nemu - resp. reakcim pod nim - jsem byla tuto sobotu schopna resit opravdovy problem.
Neci cica vypadla (asi) z okna bytovky. Alespon tak to vypadalo...
Kocicka se z niceho nic obejvila na chodniku, chvilku se motala a pak si lehla....
Dve holciny co sly proti nam k ni hned bezely a "je, tece ji krev"...
Nebyt tohoto pribehu, nevedela bych kam volat.
No a ted...
Ja se zachovala tak, jak se zde psalo, ze se clovek chovat ma.
Volala jsem mestaky. Opravdu prijeli (15 minut?), ale cice pomoci neumeli - volali odchytovku (resp. utulek Horni Mecholupy - s tim, ze tam je i veterina...). Zatim alespon zkusili prozvonit a projit dum - jestli se majitel nenajde (neuspesne)....
Na prijezd odchytovky se cekalo vice jak hodinu...
Cica tam chudak celou dobu lezela a max. se popolezla schovat do rohu.
Co s ni je ci neni nevim. V "nabidce" utulku neni...
Ja... v tu chvili jsem si sypala popel na hlavu - kdybych radsi zavolala muzi a kocku odvezla na veterinu za vlastni. Pak vylepila plakaty...
Asi bychom doma meli dalsiho "papiraka"...
Je smutne - ze zachrana zvirecich zivotu se dle MP deli na "vypada to levne/draze"...¨
Protoze tak to od zacatku vypadalo... Ach jo.
Ale i tak - asi dik i za to, ze....
napsal(a):
...diky za tento smysleny pribeh. Jen diky nemu - resp. reakcim pod nim - jsem byla tuto sobotu schopna resit opravdovy problem.
Neci cica vypadla (asi) z okna bytovky. Alespon tak to vypadalo...
Kocicka se z niceho nic obejvila na chodniku, chvilku se motala a pak si lehla....
Dve holciny co sly proti nam k ni hned bezely a "je, tece ji krev"...
Nebyt tohoto pribehu, nevedela bych kam volat.
No a ted...
Ja se zachovala tak, jak se zde psalo, ze se clovek chovat ma.
Volala jsem mestaky. Opravdu prijeli (15 minut?), ale cice pomoci neumeli - volali odchytovku (resp. utulek Horni Mecholupy - s tim, ze tam je i veterina...). Zatim alespon zkusili prozvonit a projit dum - jestli se majitel nenajde (neuspesne)....
Na prijezd odchytovky se cekalo vice jak hodinu...
Cica tam chudak celou dobu lezela a max. se popolezla schovat do rohu.
Co s ni je ci neni nevim. V "nabidce" utulku neni...
Ja... v tu chvili jsem si sypala popel na hlavu - kdybych radsi zavolala muzi a kocku odvezla na veterinu za vlastni. Pak vylepila plakaty...
Asi bychom doma meli dalsiho "papiraka"...
Je smutne - ze zachrana zvirecich zivotu se dle MP deli na "vypada to levne/draze"...¨
Protoze tak to od zacatku vypadalo... Ach jo.
Ale i tak - asi dik i za to, ze....
Chápu, já bych odvezla na veterinu - ale mám tam kamarádky, takže vím, že by to nebyla finanční darda. Je to těžké, no...
Victoria: tak tohle je smutný příběh. Postup "lege artis" je samozřejmě dobré znát, ale v praxi to chce použít i zdravý rozum.
Co se týče policie, odchytovek a "obecních" útulků, záleží vždycky na konkrétních lidech. V "útulkové" realitě se pohybuji několik let a za tu dobu jsem poznala spoustu lhostejných policistů, odchytářů i útulkářů, ale i spoustu takových, kteří se v případě potřeby opravdu angažovali a nebylo jim jedno, jak zvíře dopadne a co s ním bude.
Co z toho plyne? Spoléhat na to, že se "někdo postará" a že někdo bude plnit svou povinnost, často znamená odsoudit zvíře k smrti. V případě, který popisujete, je ideální, když nálezce jedná aktivně a sám - a myslím, že není třeba se obávat faktury za veterinu. Stačí projít internet, najít si pár útulků, které zraněné kočky přijímají, popsat situaci a domluvit se.
Soukromé útulky se zvýšenými náklady na péči o své svěřence počítají, jsou schopny uspořádat sbírku atd. Domluvit lze opravdu všechno, jen je třeba nenechat se odradit třeba tím, že první útulek odmítne nebo že zraněné zvíře přijme hned...
Prostě aktivní přístup je alfa i omega celého procesu, spoléhat se na to, že to vyřeší někdo jiný, není cesta, která povede k dobrému konci.
Pro Victoria: To není vaše kritika, spíš návod pro ostatní:-)
Kájina18231
XXX.XXX.184.97
Elleennaa
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Našla jsem zubožené kotě, večer v deset hodin. Mňoukalo, bylo podvyživené, prostydlé. První co mě v tu chvíli napadlo bylo přinést kotě k veterináři až do Prahy, kde jsem kotě odevzdala s tím, že jsem ho našla.
Veterinářka teďka ode mě žádá 11 tisíc za kotě. Nemám na to finance a nevím, co mám dělat.
No kotě jsem našla a nenapadlo mě nic jiného než jít na veterinu, ale nemám peníze to zaplatit. Prosím o radu, co mám dělat? Pr za každý nesplacený den mi přičtou 1500 Kč???
Potřebuji prosím radu co mám dělat, nedám dohromady ani půlku peněz...
Dobrej,taky sem našla týrané kotě, a vzala ho na veterinu.V mém případě to byli malé částky a kotě mám doma už 3. měsíce...Tam mě řekli že pokud si ho chci nechat, zaplatím vše v plné výši,pokud ne... zprostředkují mi útulek,ale přes noc bude muset být u mě... takže pokud jste u nich vyřídila dokumetaci že je vaše, bohužel ani dobrý právník vám teď nepomůže...pak to možná bude lepší když to rovnou zaplatíte a domluvíte se na splátkách....Když to dáte k soudu, a podepsala jste.Tahanice které se považují za vaši blbost,jistě prohrajete.Že jste podepsala,a něco uhradila,to o tom vypovídá ze jste asi podepsala.A tyto záležitosti sami o sobě mají ještě vyšší výdavek..a to takže buď to budete muset uhradit,domluvit se slušně s danou veterinou na splátkách-a jste majitel...a nebo podáte žalobu.V případě budete muset uhradit,a ještě s přirážkami za soud,a nebo pokud jste nepodepsala... že jste majitel,a řekla jasně že na úhradu nemáte, a nesouhlasíte, že chcete útulek a nemáte peníze...tak myslím že máte právo na to částku neuhrazovat,a kotě by měli umístit,a uhradit orgány,-tudíš půjde do útulku a vy nic platit nebudete,-nejste zodpovědná platit pokud nejste majitel, takže pokud nejste majitel poradila bych se tedy s pravnikem což dnes de i bezplatně... Přeju vám hodně štěstí, ať to dobře dopadne..
Kájina18231
napsal(a):
Dobrej,taky sem našla týrané kotě, a vzala ho na veterinu.V mém případě to byli malé částky a kotě mám doma už 3. měsíce...Tam mě řekli že pokud si ho chci nechat, zaplatím vše v plné výši,pokud ne... zprostředkují mi útulek,ale přes noc bude muset být u mě... takže pokud jste u nich vyřídila dokumetaci že je vaše, bohužel ani dobrý právník vám teď nepomůže...pak to možná bude lepší když to rovnou zaplatíte a domluvíte se na splátkách....Když to dáte k soudu, a podepsala jste.Tahanice které se považují za vaši blbost,jistě prohrajete.Že jste podepsala,a něco uhradila,to o tom vypovídá ze jste asi podepsala.A tyto záležitosti sami o sobě mají ještě vyšší výdavek..a to takže buď to budete muset uhradit,domluvit se slušně s danou veterinou na splátkách-a jste majitel...a nebo podáte žalobu.V případě budete muset uhradit,a ještě s přirážkami za soud,a nebo pokud jste nepodepsala... že jste majitel,a řekla jasně že na úhradu nemáte, a nesouhlasíte, že chcete útulek a nemáte peníze...tak myslím že máte právo na to částku neuhrazovat,a kotě by měli umístit,a uhradit orgány,-tudíš půjde do útulku a vy nic platit nebudete,-nejste zodpovědná platit pokud nejste majitel, takže pokud nejste majitel poradila bych se tedy s pravnikem což dnes de i bezplatně... Přeju vám hodně štěstí, ať to dobře dopadne..
Zdravím "Kájino"...
napsala jste to moc hezky....ale jestli jste si všimla,je to příspěvek skoro měsíc,a zadavatelka se ani k jedné odpovědi nevyjádřila...Nevíme teda jak to myslela a zajímalo by mě,kde to kotě teda zkončilo
deauville
napsal(a):
Victoria: tak tohle je smutný příběh. Postup "lege artis" je samozřejmě dobré znát, ale v praxi to chce použít i zdravý rozum.
Co se týče policie, odchytovek a "obecních" útulků, záleží vždycky na konkrétních lidech. V "útulkové" realitě se pohybuji několik let a za tu dobu jsem poznala spoustu lhostejných policistů, odchytářů i útulkářů, ale i spoustu takových, kteří se v případě potřeby opravdu angažovali a nebylo jim jedno, jak zvíře dopadne a co s ním bude.
Co z toho plyne? Spoléhat na to, že se "někdo postará" a že někdo bude plnit svou povinnost, často znamená odsoudit zvíře k smrti. V případě, který popisujete, je ideální, když nálezce jedná aktivně a sám - a myslím, že není třeba se obávat faktury za veterinu. Stačí projít internet, najít si pár útulků, které zraněné kočky přijímají, popsat situaci a domluvit se.
Soukromé útulky se zvýšenými náklady na péči o své svěřence počítají, jsou schopny uspořádat sbírku atd. Domluvit lze opravdu všechno, jen je třeba nenechat se odradit třeba tím, že první útulek odmítne nebo že zraněné zvíře přijme hned...
Prostě aktivní přístup je alfa i omega celého procesu, spoléhat se na to, že to vyřeší někdo jiný, není cesta, která povede k dobrému konci.
Pro Victoria: To není vaše kritika, spíš návod pro ostatní:-)
Budu reagovat jen na tento prispevek.
Ano, jsem asi naivni, pokud cekam, ze se ten - kdo se postarat dle zakona ma - postara.
Ale zase nevidim jediny duvod, proc toho, kdo se ze zakona postarat ma k tomu aktivne nevyzvat?
Stačí projít internet, najít si pár útulků, které zraněné kočky přijímají, popsat situaci a domluvit se. Vsak to je prave v pripade Prahy utulek Horni Mecholupy - ten kontaktovali i straznici a prave jeho zamestnanci trval prijezd pres hodinu, a prave tam kocka v nabidce ani neni...
Aktivnim pristupem by bylo, kdybych kocku vzala do naruce a sla na veterinu v Moskevse.
Tam ji nechala vysetrit, osetrit.... Zaplatila a sla s ni k sobe domu.
Na miste kde jsem ji nasla vylepila letaky a doufala, ze se ozve majitel.
To by byl aktivni pristup.
...ale, ja tam nebyla sama. Neziju sama.
Vencila jsem svoji fenu. Doma krom ni mam jeste psa, kocku a kocoura...
Jak by se asi tvarili na dolamanou kocku co jim privlecu dom - za predpokladu ze by prezila?
...a nastavovat znovu celou harmonii - hmmm.
Pokud by prezila a byla "nase" na stalo - pak si tu praci dam, ale styl - za tyden se nekdo ozve?
Diky, ale ne.
...vsechny nase zvirata jsou z "utulku" a kazdy je v necem komplikovany, tohle by neproslo jen tak...
Bohuzel nemuzu domu tahat kazdeho, kdo pomoc potrebuje (a o penezich za veterinu to u nas opravdu neni).
+ ciste teoreticka - pokud by se majitel ozval a vy mu reknete, ze cicu mate u sebe... a btw.
"Lecba stala napr. 10 000 Kc".
Mate pocit, ze by Vam to zaplatil?
To Victoria: Proti Vašemu příspěvku nelze nic namítat, v zásadě máte ve všem pravdu. Investovala jste čas do záchrany cizího zvířete způsobem, jakým by se to mělo správně odehrávat, nemohla jste vědet, jak se MP zachová. Že Horní Měcholupy jsou městský útulek, který o životě kočky rozhoduje na základě toho, zda je kočka levná/drahá, to už je fakt veřejně známý, ale chápu, že lidé, kteří se s "útulkovým světem" nesetkali, to nevědí.
Protože jste chtěla pomoct, s výsledkem pochopitelně nejste spokojena, neb kočka zmizela v útulku v Horních Měcholupech a Vy "si teď sypete popel na hlavu" (citace z Vašeho původního příspěvku). A přesně pro ty lidi, kteří mají tuto zkušenost, jsem psala svůj příspěvek.
Pokud chci pomoci, musím nutně investovat čas a někdy i nějakou korunu, protože zároveň chci, aby se moje "investice" vyplatila, tzn. aby na konci bylo zvíře, kterému jsem opravdu pomohla. JInak mi to nedává smysl.
Aktivnim pristupem by bylo, kdybych kocku vzala do naruce a sla na veterinu v Moskevse...
Takže víte, jak by to mělo vypadat:-) A to je přesně to, o čem píšu, vyžaduje to často určitou akvitivu a leckdy i oběť. Ale lze obvolat několik útulků (ne Horní Měcholupy), popsat situaci a domluvit se na převzetí, včetně úhrady nákladů. Ano, když člověk chce, všechno jde - klišé, ale sama žiju v městském bytě s rodinou a smečkou zvířat a případného nalezence vždycky někam šoupneme, než se uvolní místo v útulku, než se najde původní majitel atd. atd. Neřesme to do detailů, kdo chce, hledá řešení, kdo nechce, důvody.
NIc z toho neberte jako výčitku - zachovala jste se lépe než většina spoluobčanů, ale sama přiznáváte, že jste zjistila, že tudy cesta bohužel nevede. Mým cílem bylo na Vašem příběhu ukázat, že aktivitu je často potřeba napřít jiným směrem.
...deauville:
..." aktivitu je často potřeba napřít jiným směrem."
Ano. S tim naprosto souhlasim.
Ale jak poznate, ze ta "spravna" cesta je spatna?
Volat tedy MP?
Nebo rovnou bez nich - hledat soukromy utulek a jeho spolupraci s vetem - a za tim vetem jet?
Btw.: Doufam, ze uz se do podobne situace nikdy nedostanu, ale kdyby... Jak tedy jednat uplne nejlepe (asi tezko predstavitelne, ale napr. i bez pristupu k internetu)?
Predem diky za odpoved.
Lidičky zlatí, pokud prostě chcete pomoci jakémukoliv zvířeti
TAK TO NENÍ ZADARMO
a holt si to musíte v hlavičkách nějak přebrat. prostě buď chci pomoci ale potom to bude moje investice, jak časová, tak finanční s tím, že možná, možná seženu k sobě druhýho člověka, co mi s tou investicí pomůže
nebo prostě čas nebo peníze nemám a pak nemůžu brečet, že zvířeti nebylo pomoženo.
To Victoria: No, Bodlinka to v podstatě shrnula - pokud chci opravdu pomoci, pak to holt vyžaduje osobní investici, tzn. vzít kočku a odnést k vetovi - a pak teprve přemýšlet nad tím, jak to bude s úhradou, kam ji aspoň přechodně umístím atd. To se řeší až následně. Bohužel pro zachránce s osobním nasazením.
Všechno ostatní je taková pomoc-nepomoc a závisí hlavně na lidech, které do toho zapojíte - a ty zpravidla předem neznáte. Prostě hodíte tu odpovědnost na někoho dalšího - je to taky cesta, ale přesně jak píše Bodlinka, pak nemůžete brečet, že zvířeti nebylo pomoženo podle Vašich představ...
Co se mě týče, postupuju tak, že pokud vidím zvíře v nouzi (úraz, nalezenec), ať už je to kočka či divoké zvíře, jednám, zraněné zvíře vezmu na veterinu i s tím, že holt náklady uhradím třeba celé. Ano, naštěstí na tom nejsem finančně špatně, takže mě to nepoloží, ale chápu, že pro řadu dalších potenciálních zachránců tohle může být problém - jenže buď pomoci chci, nebo ne... A než nás na veterině vezmou a zajistí, co je potřeba, obvolám soukromé útulky v blízkém okolí a vždycky se našel nějaký, který kočku přijal a minimálně byl ochoten pomoci s úhradou - já ji nikdy nevyžadovala, protože vím, že i soukromé útulky žijí z darů, ale řekněme, že jsou schopni uspořádat sbírku atd., takže to není nereálné.
Samozřejmě je dobré si útulek vždycky trochu na internetu proklepnout, nicméně pokud se jedná o zraněné zvíře a útulekl do něj investuje nějaké peníze, pak většinou nedojde k tomu, že by zvíře někam "zašil".
A pokud se jedná o nalezence, pak ho vezmu bez ohledu na to, že žiju ve 3+1 s rodinou a třemi dalšími kočkami, domů, i když to znamená, že bude dva tři dny zavřeno třeba v koupelně, sklepě, balkoně, garáži (měla jsem tam taklhe x nalezenců koček, ale i ježky, divokou kachnu se zlomeným křídlem atd. atd.), než se podaří najít vhodnější dočasné umístění...
Tož tak. To je podle mě jediná cesta, jak se dobrat výsledku, se kterým budu spokojena. Je to těžké, pro někoho z různých důvodů nerealizovatelné, ale - prostě mě pak netrápí svědomí.
teoreticky to je jednoduché a postup je dán zákonem - povinnost postarat se o nalezené zvíře má obec
a nálezce má povinnost nález na obec hlásit
napsal(a):
teoreticky to je jednoduché a postup je dán zákonem - povinnost postarat se o nalezené zvíře má obec
a nálezce má povinnost nález na obec hlásit
jo, ale pokud to zredukujeme na tohle, pak obec má povinnost udělat té ztracené věci ztráty a nálezy, nikoliv platit desetitisíce za léčbu. a pokud k zamezení utrpení ta ztracená věc takovou sumu vyžaduje, pak přichází na řadu zákon na ochranu zvířat proti týrání a ta věc se utratí.
byla řeč o řádném postupu, a ten je takový
pokud se nechce postarat sám nálezce
deauville
napsal(a):
No, ale přesně tohle se tady od začátku řeší - stačí postup lege artis, nebo je nutná vlastní iniciativa? Tohle vlákno je celé o tom
se řešilo jaký postup
napsal(a):
Lidičky zlatí, pokud prostě chcete pomoci jakémukoliv zvířeti
TAK TO NENÍ ZADARMO
a holt si to musíte v hlavičkách nějak přebrat. prostě buď chci pomoci ale potom to bude moje investice, jak časová, tak finanční s tím, že možná, možná seženu k sobě druhýho člověka, co mi s tou investicí pomůže
nebo prostě čas nebo peníze nemám a pak nemůžu brečet, že zvířeti nebylo pomoženo.
ta humanita a soucit se zvířaty u mnoha českých veterinářů je skutečně k pláči. tedy radíte nechat zraněné zvíře svému osudu|?|
čau čau
napsal(a):
ta humanita a soucit se zvířaty u mnoha českých veterinářů je skutečně k pláči. tedy radíte nechat zraněné zvíře svému osudu|?|
Neradí, jenom upozorňuje, že veterina není charita.
čau čau
napsal(a):
Ono to má ale někde konec. Musí mít. To by veterináři neměli co žrát, že to tak povím. Kdyby zachraňovali vše co se dá ze svého.... Pokud jako "laik"najdu zraněné / nemocné zvíře tak se o něj většinou postarat můžu... Pokud to není extra nákladný případ...většině lidí se to nestane za život nikdy, někomu párkrát....( Krom lidí co se vyloženě angažují v nějaké organizací pomáhající zvířatům v nouzi, nebo mají opravdu smůlu na prostředí).
Kolik zvířat, které potřebují ošetřit, ale nemají majitele ( či majitel nemá prachy), za týden/ měsíc vidí veterinář?
Mám to štěstí na vety, že v určitých případech účtují jen léky a tak. Ale prostě na ně nejde "házet", že to nejsou Matky Terezy. Musí z něčeho žít, mají rodiny a mají těžká povolání. A fakt ( možná až na pár výjimek) doma nepřehazují prachy vidlema.
Já jsem velice ráda, že jsem nakonec nešla na veterinu. Asi bych se z toho zbláznila. Z těch majitelů..
napsal(a):
jo, ale pokud to zredukujeme na tohle, pak obec má povinnost udělat té ztracené věci ztráty a nálezy, nikoliv platit desetitisíce za léčbu. a pokud k zamezení utrpení ta ztracená věc takovou sumu vyžaduje, pak přichází na řadu zákon na ochranu zvířat proti týrání a ta věc se utratí.
Utratit, to je taky pomoc.
Varaxi
napsal(a):
Utratit, to je taky pomoc.
Určitě.
A abych byla upřímná, tak bych nikdy opuštěné/zraněné zvíře nenechala někde ležet. Ale mám svých zvířat a veterinárních výloh dost a proto bych nemohla/nechtěla do evidentně toulavého zvířete, které má minimální šanci na uzdravení, nacpat všechny svoje peníze. Proto bych v určitých případech investovala jen do toho utracení, nebo bych se snažila sehnat nějakého sponzora z řad širšího okolí/veřejnosti.
Já zatím měla štěstí, jednou jsem našla psa po srážce autem a do veteriny jsem investovala. Ano, kalkulovala jsem s tím, že pes vypadal v kondici a mladě, né na bezdomovce. Majitelka se našla a o peníze jsem nepřišla. Ale když by pes byl v kritickém stavu? Zanedbaný? Jak bych se rozhodla nevím....
Ale rozhodně bych neočekávala, že nákladnou léčbu bude hradit veterinář.
MajkaP
napsal(a):
Ono to má ale někde konec. Musí mít. To by veterináři neměli co žrát, že to tak povím. Kdyby zachraňovali vše co se dá ze svého.... Pokud jako "laik"najdu zraněné / nemocné zvíře tak se o něj většinou postarat můžu... Pokud to není extra nákladný případ...většině lidí se to nestane za život nikdy, někomu párkrát....( Krom lidí co se vyloženě angažují v nějaké organizací pomáhající zvířatům v nouzi, nebo mají opravdu smůlu na prostředí).
Kolik zvířat, které potřebují ošetřit, ale nemají majitele ( či majitel nemá prachy), za týden/ měsíc vidí veterinář?
Mám to štěstí na vety, že v určitých případech účtují jen léky a tak. Ale prostě na ně nejde "házet", že to nejsou Matky Terezy. Musí z něčeho žít, mají rodiny a mají těžká povolání. A fakt ( možná až na pár výjimek) doma nepřehazují prachy vidlema.
Já jsem velice ráda, že jsem nakonec nešla na veterinu. Asi bych se z toho zbláznila. Z těch majitelů..
tohle je ale začátek ne konec-. žádný veterinář v nouzi se neozval...kromě toho ve světě jsou veterináři, ba celé skupiny, které v rámci své běžné praxe a vedle ní pomáhají buď zdarma - tedy za své nebo jen za náklady na léky a materiál alespoň někdy. mají vyhledány útulky, které jsou ochotny se o zvíře postarat. nakonec, jeden z nich - seriál Doktor Jeff působí občas i na Slovensku, vzal si slovenskou veterinářku, která pracuje s ním.
i JINÁ POVOLÁNÍ BĚŽNĚ POSKYTUJÍ SLUŽBY SOCIÁLNÍM PŘÍPADŮM BEZPLATNĚ.... ADVOKÁTI, PORADCI....A NEVIDÍ V TIM NIC ŠPATNÉHO.
no mohu říci s klidem, že bodlinka veterinářkou mých zvířat nebude nikdy.
neboj se, anonymní čaue. mít klienta, co vyžaduje služby zadarmo, totiž taky žádná výhra :D
víš, teda nevíš, ale detail - je obrovský rozdíl v poskytnutí právních služeb, které opravdu stojí jen ten čas a papír, a v léčbě zvířete, kde práce veterináře tvoří jen velmi malou položku nákladů. když veterinář "léčí zadarmo" tak JE TO ON, KDO TU LÉČBU PLATÍ.
Prostě tak to je. Takže to nejde dělat nějak pravidelně a pořád, jen proto, že Čau žije v představě, že svět by takhle měl fungovat.
čau čau
napsal(a):
tohle je ale začátek ne konec-. žádný veterinář v nouzi se neozval...kromě toho ve světě jsou veterináři, ba celé skupiny, které v rámci své běžné praxe a vedle ní pomáhají buď zdarma - tedy za své nebo jen za náklady na léky a materiál alespoň někdy. mají vyhledány útulky, které jsou ochotny se o zvíře postarat. nakonec, jeden z nich - seriál Doktor Jeff působí občas i na Slovensku, vzal si slovenskou veterinářku, která pracuje s ním.
i JINÁ POVOLÁNÍ BĚŽNĚ POSKYTUJÍ SLUŽBY SOCIÁLNÍM PŘÍPADŮM BEZPLATNĚ.... ADVOKÁTI, PORADCI....A NEVIDÍ V TIM NIC ŠPATNÉHO.
no mohu říci s klidem, že bodlinka veterinářkou mých zvířat nebude nikdy.
Ach jo. To je úplné zmatení pojmů a dojmů.
Veterinář, stejně jako advokát či poradce čehokoliv či komukoliv, si může sám dobrovolně rozhodnout, komu chce pomoci za peníze a komu zdarma. Neházejme na ně své problémy a problémy jiných.
Můj nevlastní syn je veterinář a má prosperující kliniku s několika zaměstnanci. A ano, je ochoten řadu ošetření, zákroků a operací udělat za náklady, případně zdarma. Ale sám si chce rozhodovat o tom, o které případy se bude jednat. Jinak mu tam bude spoustu lidí nosit svá zvířata s tím, že jsou to nalezenci, kteří spadli pod auto, někdo je náhodou postřelil, našli je na ulici a náhodou mají nádor...
I ti veterináři, advokáti a poradci čehokoliv jsou normální lidé, kteří mají rodiny a hypotéky. Nemají žádnou povinnost poskytovat své služby zdarma.
Půjdete zdarma třeba pomáhat na pole na půl dne se sklizní jen proto, že je potřeba sklízet???
"no mohu říci s klidem, že bodlinka veterinářkou mých zvířat nebude nikdy"
"MajkoP"...
Bodlinka je možná až moc přímá,ale říká prostě natvrdo jak to je...Trošičku empatie by třeba neškodilo,bo ti lidé jsou asi opravdu nešťastní,že na to nemají...V případě zadavatelky nevíme jak to bylo doopravdy.(nereaguje,a nevím,co si myslet-ale neva).Mě kdyby někdo řekl předem,že to bude stát 11000,řeknu hned,že na to nemám a hledala bych dál...(možná ji to zaskočilo a reagovala,jak reagovala-každopádně bych nic nepodepisovala).....
Ale-můj názor je ten-Bodlinko,kdybyste viděla -jako vetka-zubožené prostydlé,nemocné kotě,jehož léčba by vyšla na takové peníze...a nebylo by jisté,jestli kotě dožije druhého dne...Nenavrhla byste jako jinou variantu humánní ukončení??
Já,když mě Max pokousal,a měla jsem ruku jako papuč,ATB,sádrovou dlahu...jsem měla taky dilema,že jsem něco chytla-nějakou infekci(byl před tím 3 týdny ve stáji u koní-zuboženého jsem ho našla,o 2 kila lehčího..dostal akorát kapičku na odčervení..-čekala jsem větší vyšetření-zaplatila bych si ho-neva)...
Ale právě po tom kousnutí-šla jsem s ním na vyšetření,dostal taky ATB,chytla mu pod krk a že cítí kašílek...Dostal další injekci na ten krk,obden druhou...Dala jsem 1200 kč,nehodilo se mi to...ale byl to miláček..tak ať je zdravý(no ten den mi utekl ..(ale to je další příběh)
Proč to píšu...Já bych si ten odběr krve a vyšetření zaplatila-zkrz můj stav-ještě dnes-po 7 měsících mě místo kousnutí bolí...doktorka mluvila o něco kolem 500..Kč za to základní(když jsem tam byla zkrz laloky pod břichem-tukové-jsem nevěděla co to je,tak jsem odmítla odběr...změnila jsem jídelníček)...Ptala se,jestli chci vzít krev a prohlídku..
jenže ohledně té infekce mu ho neudělala-ani nenavrhla-a mě to nenapadlo připomenout...Pak byl měsíc pryč...neva
Bodlinko upřímně-je adekvátní 11000 za kompletní vyšetření zuboženého kotěte??Prostě mě to jen zajímá..Max byl zdravý chlapák!!a nestál by tolik..Možná jsem měla jen štěstí,že byl zdravý..
napsal(a):
neboj se, anonymní čaue. mít klienta, co vyžaduje služby zadarmo, totiž taky žádná výhra :D
víš, teda nevíš, ale detail - je obrovský rozdíl v poskytnutí právních služeb, které opravdu stojí jen ten čas a papír, a v léčbě zvířete, kde práce veterináře tvoří jen velmi malou položku nákladů. když veterinář "léčí zadarmo" tak JE TO ON, KDO TU LÉČBU PLATÍ.
Prostě tak to je. Takže to nejde dělat nějak pravidelně a pořád, jen proto, že Čau žije v představě, že svět by takhle měl fungovat.
no podle mne čas právníka,, a může to být i mnoho hodin, cesty na rozličné orgány, není jen "čas a peníze", je to taky spletité studium spisu, jiné věc i nemůže převzít... pravda, léky nepodává, ale času to stojí tolik, kolik si veterinář jen těžko představí - a čas strávený v podstatě charitou znamená, že není stráven výdělečnou činností. a nejedná se mnohdy o ztrátu 11 000 Kč, ale mnohem víc.
kromě toho nebyla řeč o tom dělat to pravidelně a pořád, ale udělat to jedou za čas - i to jsi odmítla, vzpomeň si.
o moje platby se mí veterináři nikdy nebáli - nemuseli. tak tak anonymní bodlinko.
deauville
napsal(a):
Veterinář, stejně jako advokát či poradce čehokoliv či komukoliv, si může sám dobrovolně rozhodnout, komu chce pomoci za peníze a komu zdarma. Neházejme na ně své problémy a problémy jiných.
Můj nevlastní syn je veterinář a má prosperující kliniku s několika zaměstnanci. A ano, je ochoten řadu ošetření, zákroků a operací udělat za náklady, případně zdarma. Ale sám si chce rozhodovat o tom, o které případy se bude jednat. Jinak mu tam bude spoustu lidí nosit svá zvířata s tím, že jsou to nalezenci, kteří spadli pod auto, někdo je náhodou postřelil, našli je na ulici a náhodou mají nádor...
I ti veterináři, advokáti a poradci čehokoliv jsou normální lidé, kteří mají rodiny a hypotéky. Nemají žádnou povinnost poskytovat své služby zdarma.
Půjdete zdarma třeba pomáhat na pole na půl dne se sklizní jen proto, že je potřeba sklízet???
ano, každý se rozhoduje sám za sebe. veterinář, který věc vidí jako bodlinka,, není veterinář pro mne.
a nemáte pravdu, třeba takový advokát v některých případech je povinen službu poskytnout, byť by byla zdarma a soudu se slevou povinnou slevou.. v jiných se k tomu zejména ze sociálních důvodů a prostého soucitu může sám rozhodnout. a nemusí.
jo ano,, některé práce sice výjimečně ale zdarma dělám - třeba akce na úklid blízkého lesa. Jt o potřeba.
čau čau
napsal(a):
ano, každý se rozhoduje sám za sebe. veterinář, který věc vidí jako bodlinka,, není veterinář pro mne.
a nemáte pravdu, třeba takový advokát v některých případech je povinen službu poskytnout, byť by byla zdarma a soudu se slevou povinnou slevou.. v jiných se k tomu zejména ze sociálních důvodů a prostého soucitu může sám rozhodnout. a nemusí.
jo ano,, některé práce sice výjimečně ale zdarma dělám - třeba akce na úklid blízkého lesa. Jt o potřeba.
no, ano. a veterinář je povinen zabránit utrpení, takže zadarmo občas něco utratí.
já na to mám jednoduché pravidlo. když si najdu zubožené kotě já, tak se o něj starám já. když najde zubožené kotě někdo jiný, tak ať se stará on.
ono jinak zásoba zubožených koťat je nekonečná a nejsem ani milionář, ani superman, ani světec.
asi stejně jako ten váš právník taky nebude dělat celej den zadarmo. protože by zdech hlady.
čau čau
napsal(a):
Nevím o advokátovi, který by byl nucen svou službu poskytnout zdarma - asi máte na mysli advokáty ex-offo, ale ti jsou placeni státem, byť ne tak dobře jako ti placení klientem... no, podle toho taky ty jejich služby vypadají.
Super, rozhodujete se sama, co chcete dělat zdarma a ve volném čase - s tím naprosto souhlasím - nechť je to rozhodnutí konkrétního jednotlivce, včetně veterináře.
a hlavně. v tomto konkrétním případě - paní přinese kotě na pohotovost - se opravdu nejedná o žádné rozhodnutí nebo dokonce povinnost sloužícího veterináře ho léčit zadarmo. fakt ne.
navíc ta doktorka klidně mohla být "jen" zaměstnanec s výplatou třeba 17 čistýho. ono všichni si myslí, jak jsou veterináři v balíku, ale pak když vás takhle vydírá důchodkyně příběhem o tom, jak nemá, a pak se dozvíte, že má větší důchod než vy mzdu včetně nočních služeb, to by se člověk opravdu smál. hořce.
Bobča
napsal(a):
"no mohu říci s klidem, že bodlinka veterinářkou mých zvířat nebude nikdy"
"MajkoP"...
Bodlinka je možná až moc přímá,ale říká prostě natvrdo jak to je...Trošičku empatie by třeba neškodilo,bo ti lidé jsou asi opravdu nešťastní,že na to nemají...V případě zadavatelky nevíme jak to bylo doopravdy.(nereaguje,a nevím,co si myslet-ale neva).Mě kdyby někdo řekl předem,že to bude stát 11000,řeknu hned,že na to nemám a hledala bych dál...(možná ji to zaskočilo a reagovala,jak reagovala-každopádně bych nic nepodepisovala).....
Ale-můj názor je ten-Bodlinko,kdybyste viděla -jako vetka-zubožené prostydlé,nemocné kotě,jehož léčba by vyšla na takové peníze...a nebylo by jisté,jestli kotě dožije druhého dne...Nenavrhla byste jako jinou variantu humánní ukončení??
Já,když mě Max pokousal,a měla jsem ruku jako papuč,ATB,sádrovou dlahu...jsem měla taky dilema,že jsem něco chytla-nějakou infekci(byl před tím 3 týdny ve stáji u koní-zuboženého jsem ho našla,o 2 kila lehčího..dostal akorát kapičku na odčervení..-čekala jsem větší vyšetření-zaplatila bych si ho-neva)...
Ale právě po tom kousnutí-šla jsem s ním na vyšetření,dostal taky ATB,chytla mu pod krk a že cítí kašílek...Dostal další injekci na ten krk,obden druhou...Dala jsem 1200 kč,nehodilo se mi to...ale byl to miláček..tak ať je zdravý(no ten den mi utekl ..(ale to je další příběh)
Proč to píšu...Já bych si ten odběr krve a vyšetření zaplatila-zkrz můj stav-ještě dnes-po 7 měsících mě místo kousnutí bolí...doktorka mluvila o něco kolem 500..Kč za to základní(když jsem tam byla zkrz laloky pod břichem-tukové-jsem nevěděla co to je,tak jsem odmítla odběr...změnila jsem jídelníček)...Ptala se,jestli chci vzít krev a prohlídku..
jenže ohledně té infekce mu ho neudělala-ani nenavrhla-a mě to nenapadlo připomenout...Pak byl měsíc pryč...neva
Bodlinko upřímně-je adekvátní 11000 za kompletní vyšetření zuboženého kotěte??Prostě mě to jen zajímá..Max byl zdravý chlapák!!a nestál by tolik..Možná jsem měla jen štěstí,že byl zdravý..
Bobčo,
Upřímně řečeno nechápu, proč jsem v tomhle příspěvku " oslovena". Připadá mi, že absolutně nereaguje na nic, co jsem napsala. Takže předpokládám,že se j dna o chybu a není třeba moc reagovat. Pokud se pletu, tak se omlouvám a smysl mi asi unikl v dalších výkřicích o Maxovi.
napsal(a):
no, ano. a veterinář je povinen zabránit utrpení, takže zadarmo občas něco utratí.
já na to mám jednoduché pravidlo. když si najdu zubožené kotě já, tak se o něj starám já. když najde zubožené kotě někdo jiný, tak ať se stará on.
ono jinak zásoba zubožených koťat je nekonečná a nejsem ani milionář, ani superman, ani světec.
asi stejně jako ten váš právník taky nebude dělat celej den zadarmo. protože by zdech hlady.
Já upřímně doufám ( možná naivně), že nikde není veterinář, který by nemocné zubožené kotě ( za které nemá kdo zaplatit) vyhodil "na mráz". Doufám, že alespoň to utracení všude pro zvíře udělají. I když i to kde z kapsy veterinářů.
Samozřejmě i veterina je o lidech a určitě se najdou kusy o kterých nemá smysl se bavit, ale myslím že spousta lidí si absolutně neumí představit, jak psychicky náročná práce to je. Spousta lidí si řekne, co je to ta "bodlinka" za sadistu a parchanta.... Ale ... když se člověk neumí zastavit a říct "dost" a "ne" tak se touhle prací rozdá. Z peněz, z fyzických sil a z psychických sil. A zbyde troska.... A někdy ten parchant.....
napsal(a):
manipulujete, nikdo nemluví o "celém dni zadarmo" ani o "vždy zadarmo" ani ne "úplně zadarmo"- Nakonec i ta tazatelka složila 500 Kč ihned.
už jen užitá slova vypovídají.... něco-.
MajkaP
napsal(a):
Já upřímně doufám ( možná naivně), že nikde není veterinář, který by nemocné zubožené kotě ( za které nemá kdo zaplatit) vyhodil "na mráz". Doufám, že alespoň to utracení všude pro zvíře udělají. I když i to kde z kapsy veterinářů.
Samozřejmě i veterina je o lidech a určitě se najdou kusy o kterých nemá smysl se bavit, ale myslím že spousta lidí si absolutně neumí představit, jak psychicky náročná práce to je. Spousta lidí si řekne, co je to ta "bodlinka" za sadistu a parchanta.... Ale ... když se člověk neumí zastavit a říct "dost" a "ne" tak se touhle prací rozdá. Z peněz, z fyzických sil a z psychických sil. A zbyde troska.... A někdy ten parchant.....
a v jiných povoláních je tomu jinak? nemluvíme o sentimentu, mluvíme o šanci.
napsal(a):
a hlavně. v tomto konkrétním případě - paní přinese kotě na pohotovost - se opravdu nejedná o žádné rozhodnutí nebo dokonce povinnost sloužícího veterináře ho léčit zadarmo. fakt ne.
navíc ta doktorka klidně mohla být "jen" zaměstnanec s výplatou třeba 17 čistýho. ono všichni si myslí, jak jsou veterináři v balíku, ale pak když vás takhle vydírá důchodkyně příběhem o tom, jak nemá, a pak se dozvíte, že má větší důchod než vy mzdu včetně nočních služeb, to by se člověk opravdu smál. hořce.
ano, s podobnými vyděrači, kteří prosí, aby neplatili, neboť jsou chudí a staří, aby vás pak požádali o vyřízení dědictví v řádu milionů , o veselém rozhazování, které provádí jinde třeba za zábavu se člověk setkává... ale to není argument pro tvrdost a lhostejnost.
čau čau
napsal(a):
manipulujete, nikdo nemluví o "celém dni zadarmo" ani o "vždy zadarmo" ani ne "úplně zadarmo"- Nakonec i ta tazatelka složila 500 Kč ihned.
ale dámo, v podstatě mluví.
ono jde vidět, že vůbec netušíte, jak to funguje.
je to jako s krmením zvířat u ohrady, vždyť já dám jen tohle jablko, to není žádné krmení. ale už nevidí, že ten den přijde druhý s dalšími jablky a třetí s rohlíky a na konci dne máte mrtvé zvíře. a rozčilují se, proč je tam cedule nekrmit.
a úhradou ošetření je to stejné. přijde jeden, přijde druhý, přijde třetí. je prostě potřeba jasně určit hranice a ta hranice je taková, že veterinář ve službě není povinen zadarmo nebo za pětistovku, což je zadarmo, zachraňovat životy všech havarijních zvířátek, které za den potká.
čau čau
napsal(a):
Až vystudujete veterinu a budete se jí živit, změníte názor. Pokud nebudete mít velmi bohatého manžela nebo dědictví po tetičce z Ameriky. Ale chápu, v mládí má spousta jedinců pocit, že spasí svět.
čau čau
napsal(a):
no podle mne čas právníka,, a může to být i mnoho hodin, cesty na rozličné orgány, není jen "čas a peníze", je to taky spletité studium spisu, jiné věc i nemůže převzít... pravda, léky nepodává, ale času to stojí tolik, kolik si veterinář jen těžko představí - a čas strávený v podstatě charitou znamená, že není stráven výdělečnou činností. a nejedná se mnohdy o ztrátu 11 000 Kč, ale mnohem víc.
kromě toho nebyla řeč o tom dělat to pravidelně a pořád, ale udělat to jedou za čas - i to jsi odmítla, vzpomeň si.
o moje platby se mí veterináři nikdy nebáli - nemuseli. tak tak anonymní bodlinko.
A kolik takových právníků znáš?
Mezi známými mám 14 právníků a 6 veterinářů - 2 veterináři dělali a dělají i operace, u kterých vědí, že jim je nikdy majitelé zvířat nezaplatí. Další dva jsou ochotní se domluvit třeba na splátky apod. Z právníků není ochotný něco udělat zadarmo nikdo, přes známost se s nimi dá dohodnout např. na lahvi za jednoduchou konzultaci u kupní smlouvy. Ale že by poskytli skutečně rady a pomoc třeba u soudu nebo jiné závažné situace nějak levně nebo nedej bože zadarmo, to ani náhodou. Ani jeden z nich. A to dva znám velmi dobře.
Bodlinka není anonymní už dávno, kdybyste se obtěžoval, zjistil byste, že vede webové stránky zaměřené na péči a pomoc zvířatům. Už to, že chodí na toto fórum a pomáhá, radí, o ní něco vypovídá. Co z toho má než dobrý pocit? Nikdo ji za to neplatí.
Pořád píšete, že jednou za čas by měl veterinář něco udělat zadarmo, ale to přece ona dělá. Svými radami tu zachránila nejedno zvíře (včetně mého, a to aniž by o tom věděla a aniž by za to něco dostala). Jaký je rozdíl, jestli poskytuje bezplatnou péči jednomu konkrétnímu kotěti, nebo napíše sem, jak se správně postarat, co je to za nemoc a podobně? Vždyť to je bezplatná konzultace, která může pomoci v konečném důsledku desítkám zvířat. Taky sama píše, že se postarala o spoustu zubožených nalezenců na vlastní náklady. To se nepočítá, protože to zvíře našla sama? Bez ohledu na to, že i její vlastní pes je de fakto vypiplaný na její náklady, když se majitelé neobtěžovali postarat o fenu rodící na mraze.
Podobně Inspektor Pišišvor a další - jsou to odborníci, kteří vůbec nemají povinnost sem přispívat a někomu radit, přesto to dělají. Prostě chtějí, aby těm zvířatům bylo lépe.
Komu jsi tu zatím pomohl ty, že si dovoluješ soudit lidi kolem sebe, a to proto, že přiznali, že nechtějí konat svou práci bez nároku na plat? Veterináři (stejně jako všichni ostatní) mají právo požadovat adekvátní poplatek, a tím nemyslím jen právo zákonné, ale i morální, za každý svůj profesní úkon. Pokud se ho občas vzdají, je to jen jejich volba, která by neměla být brána jako samozřejmost. Je to svým způsobem dar, za který máme být vděční.
Chodíte zadarmo uklízet do lesa. Dobrá, jsem ráda, že to nedělám sama. Ale nejsem lesník, majitel lesa ani nikdo, kdo to má za živnost.
ladd
napsal(a):
Pokud byl veterinarka zaměstmankyně, mohla zavolat majiteli hned, a popsat situaci, připadně mohli zavolat paní, během víkendu, ze jí léčbu budou úctovat celou, aby měla šanci se rozhodnout. BuĎto ke to vymyšlený příběh, nebo ta veterina není seriozní,
spíš chyba komunikace. přijde klient s kotětem, povídá zachraňte ho, udělám všechno, v té chvíli vás nemusí napadnout, že je to nalezenec a paní je bez peněz.
tohle je prostě něco, co se na vfu bohužel neučí. jak mluvit o penězích a platbě, kdy o tom začít mluvit. když začnete mluvit hned, jste za hyenu, ale mluvit se o tom musí. prostě stav je takový, navrhuju udělat tohle a tamto, bude to stát tolik a tolik s tím, že může dojít k tomuhle a to bude stát navíc tohle, souhlasíte?
každý se časem dopracuje i k reverzům, kde je předpokládaná cena za zákrok nebo hospitalizaci napsaná, nechá si to podepsat s tím, že klient se zavazuje k platbě a to i když zvíře nepřežije, prostě aby tohle bylo předem všechno na stole
ale je to těžké, protože prostě není to rozbité auto, ale zvíře v těžkém stavu, u klienta tam fungují úplně jiný emoce
a prostě na nočních službách jsou veterináři po škole, tak to je, je to něco, co nikdo dělat nechce, takže to dělá zaměstnanec, co musí, a ten to chudák ještě nemusí umět, tohle
a nevím, možná se něco změnilo, ale mě před deseti lety šéf v noci telefon nikdy nevzal. protože aby nemusel brát telefony, měl tak mě, že.
MajkaP
napsal(a):
Bobčo,
Upřímně řečeno nechápu, proč jsem v tomhle příspěvku " oslovena". Připadá mi, že absolutně nereaguje na nic, co jsem napsala. Takže předpokládám,že se j dna o chybu a není třeba moc reagovat. Pokud se pletu, tak se omlouvám a smysl mi asi unikl v dalších výkřicích o Maxovi.
Majko...Omlouvám se já ,byl to všeobecný příspěvek k tomu prvnímu příběhu(o kterém navíc nikdo neví,jestli je pravdivý),ale hlavně tam byl dotaz na Bodlinku...(použila jsem jen poslední vaši větu)
Příspěvků je hodně,možná jí to "ušlo"..Ty "výkřiky o Maxovi" byl příklad cen,které jsem zaplatila za 2 letého kocoura-chápu,že i kapička za krk stojí 290 Kč...dám je ráda za zákroky,které jsou potřeba pro mojeho mazlíčka-jsem v důchodě,taky nemám peněz nazbyt(ta výše důchodu té důchodkyně by mě teda zajímala -to tu ale neřešíme) ...
Jen jsem se ptala na adekvátnost té ceny za péči o kotě na pokraji smrti,a že nebylo navrženo jiné řešení..Jestli by takhle třeba konala Bodlinka..Ano,bylo tu řečeno-noční služba,atd.,ale jestli byste navrhla i to humánní utracení,pokud byste viděla,jak na tom kotě je..?
Varaxi
napsal(a):
A kolik takových právníků znáš?
Mezi známými mám 14 právníků a 6 veterinářů - 2 veterináři dělali a dělají i operace, u kterých vědí, že jim je nikdy majitelé zvířat nezaplatí. Další dva jsou ochotní se domluvit třeba na splátky apod. Z právníků není ochotný něco udělat zadarmo nikdo, přes známost se s nimi dá dohodnout např. na lahvi za jednoduchou konzultaci u kupní smlouvy. Ale že by poskytli skutečně rady a pomoc třeba u soudu nebo jiné závažné situace nějak levně nebo nedej bože zadarmo, to ani náhodou. Ani jeden z nich. A to dva znám velmi dobře.
Bodlinka není anonymní už dávno, kdybyste se obtěžoval, zjistil byste, že vede webové stránky zaměřené na péči a pomoc zvířatům. Už to, že chodí na toto fórum a pomáhá, radí, o ní něco vypovídá. Co z toho má než dobrý pocit? Nikdo ji za to neplatí.
Pořád píšete, že jednou za čas by měl veterinář něco udělat zadarmo, ale to přece ona dělá. Svými radami tu zachránila nejedno zvíře (včetně mého, a to aniž by o tom věděla a aniž by za to něco dostala). Jaký je rozdíl, jestli poskytuje bezplatnou péči jednomu konkrétnímu kotěti, nebo napíše sem, jak se správně postarat, co je to za nemoc a podobně? Vždyť to je bezplatná konzultace, která může pomoci v konečném důsledku desítkám zvířat. Taky sama píše, že se postarala o spoustu zubožených nalezenců na vlastní náklady. To se nepočítá, protože to zvíře našla sama? Bez ohledu na to, že i její vlastní pes je de fakto vypiplaný na její náklady, když se majitelé neobtěžovali postarat o fenu rodící na mraze.
Podobně Inspektor Pišišvor a další - jsou to odborníci, kteří vůbec nemají povinnost sem přispívat a někomu radit, přesto to dělají. Prostě chtějí, aby těm zvířatům bylo lépe.
Komu jsi tu zatím pomohl ty, že si dovoluješ soudit lidi kolem sebe, a to proto, že přiznali, že nechtějí konat svou práci bez nároku na plat? Veterináři (stejně jako všichni ostatní) mají právo požadovat adekvátní poplatek, a tím nemyslím jen právo zákonné, ale i morální, za každý svůj profesní úkon. Pokud se ho občas vzdají, je to jen jejich volba, která by neměla být brána jako samozřejmost. Je to svým způsobem dar, za který máme být vděční.
Chodíte zadarmo uklízet do lesa. Dobrá, jsem ráda, že to nedělám sama. Ale nejsem lesník, majitel lesa ani nikdo, kdo to má za živnost.
aa komu jsi pomohl ty? jak můžeš soudit, komu jsme pomohla či nepomohla já?
řeč není o právu požadovat poplatek , ale o bezplatné pomoci nebo o pomoci jen za náklady,, řeč je o tom, že vyjadřovat se o živém zvířeti jako o něčem ukazuje na vztah ke zvířatům.. bodlinku neznám, nezajímají mne její stránky a své zvíře bych ji nesvěřila, to je jisté, její vyjádření je zkrátka a dobře vyjádřením někoho, kdo staví peníze nad zvířecí život.
jinak já pomáhám, pomáhám i zadarmo,, ve svém pracovním čase a svou profesí, dokonce neúčtuji ani náklady za dopravu a to mne jeden takový chudičký člověk okradl o všechno zlato po mamince, jak jsem zjistila po nějaké době a už nedokazatelně., přes to někdy se rozhodnu pomoci i zdarma . přicházím tak o celkem veliké peníze, jindy zase, když mi solventní klient zaplatit nechce, o platbu se s ním soudím... to je život. postarala jsem se, a to to nemám v popisu práce o desítky toulavých koček a i o několik psů, našla jsem jim nové domovy... měla bych ještě posílat veterinářům finanční dary, chudinkám?
veterinář,, který postup té popisované veteriny schválí s výmluvou, že jsou tam chudí začátečníci a zvíře na tom bylo zle, není u mne takový veterinář,, kterému bych své zvíře svěřila
pokud jste chudá, požádejte Českou advokátní komoru, aby vám přidělila k vyřešení vašeho problému advokáta zdarma - a nebudete muset uplácet podivné kamarády. nebo si najděte jiné kamarády. a ten advokát s vámi půjde i k soudu i na jiná jednání. ale musíte být chudá, ČAK se nedá napálit. a šlo někdy o něčí život v těch vašich věc ech pro vaše kamarády právníky?
lesy většinou uklízí školní mládež a jiní lidé, aspoň ty užívané i k rekreaci, ne majitel. nevím o nikom, kdo by měl živnost uklízet papíry, petky a jiné odpadky v lese, u rybníků a přehrad, které tam zanechají návštěvníci. ale nikdy nejde o život.
jinak mám letitou zkušenost s celou řadou veterinářů,, městských, venkovských...jen menšina z nich byli znalí lidé ,, a z nich ještě méně se soucitem se zvířaty,, hodně z nich se vyžívalo v prodeji rozličných, už na první pohled nepřínosných vyšetření, která nejsou zadarmo, samosebou, ale nikomu ani tomu zvířeti nic nepřinesou. - vaše zvíře umírá - patrně má tuhle smrtelnou chorobu, nemůžu s ním nic dělat, ale co kdybyste jej nechala testovat, abyste měla jistotu, test stojí slabých tři a půl tisíce-...no, nenechala jsem testovat, umírající kočku jsem přivedla jinam a - dostala se z toho, protože měla jen zkažené zuby, žádnou smrtelnou neléčitelnou chorobu... je tady dodnes.
čau čau
napsal(a):
jo a nepíšu, že by . byť jedou za čas byl veterinář povinen pomoci zdarma, ale nepochopím a nechci veterináře, který se podívá do očí nemocného zvířete i jeho zdrceného majitele a řekne - nemáte peníze\, pak jediná cesta je utratit, je to nejlevnější.
no,
a alternativa toho podívání se je co?
a ty peníze jako tisknu?
opět nemáte vůbec představu o tom, jak to funguje. na charitativní léčbu všech zvířátek, které jsem v životě utratila, protože na nic lepšího nebyly peníze nebo vůle je vynaložit, jsem prostě v životě neměla.
leda by mi třeba v obchodě dávala prodavačka jídlo zadarmo a pan domácí by mě nechal bydlet zadarmo a někdo mi zadarmo vypral a tak.
prostě gratuluju, že jste dobře finančně zajištěná a deset tisíc tam a deset tisíc sem pro vás není jako každodenní charita problém, ale ne každý to tak holt má.
když jsem nastoupila do svého prvního zaměstnání, měla jsem 15 tisíc na ruku. V ty lepší měsíce.
jak víte, jak jsem já zajištěná? věštěcká koule? já jsem měla v prvním zaměstnání méně než polovinu průměrného platu a tak to šlo asi dva roky... a co to jako má říci?
já samosebou chápu, že na vás se spíš než na mne obrátí nálezci nebo chudí majitelé, myslím však, že by nebylo od věci, aby veterináři věděli v okolí o dobrodějích, o útulcích i o jiných možnostech a podobné lidi na ně nasměrovali. kromě toho vím, že některé úkony lze dělat za levno i za draho, třeba kastrace.
jestli si myslíte, že mně., samoživitelce s děckem bez alimentů nechybí třeba 200 000 tisíc za letitou pomoc v jednom šíleném případu, pak se probuďte do reality.
no, ono je rozdíl, jestli to za tu půlku "jde"
nebo jestli to jde a ještě lidi čekaj, že budete vydávat desetitisíce na léčbu cizích zvířat, abyste se nemusela dívat zdrceným majitelům do očí. ono to prostě nejde jinak.
ano, něco je možné vymyslet economy, něco je možné směřovat na útulky a dobroděje.
ale nemůžete prostě čekat, že je to veterinář, kdo ponese náklady na záchranu všeho, co se u něj vyskytne, protože u něj se toho vyskytuje hodně a má asi tolik volných finančních prostředků jako každý.
prostě nevidím důvod ke změně mé filozofie - co si najdu já, platím já, co si najdeš ty, platíš ty
protože ten druhý to může zaplatit asi tak stejně jako já.
a o to mi jde.
Bobča
napsal(a):
Majko...Omlouvám se já ,byl to všeobecný příspěvek k tomu prvnímu příběhu(o kterém navíc nikdo neví,jestli je pravdivý),ale hlavně tam byl dotaz na Bodlinku...(použila jsem jen poslední vaši větu)
Příspěvků je hodně,možná jí to "ušlo"..Ty "výkřiky o Maxovi" byl příklad cen,které jsem zaplatila za 2 letého kocoura-chápu,že i kapička za krk stojí 290 Kč...dám je ráda za zákroky,které jsou potřeba pro mojeho mazlíčka-jsem v důchodě,taky nemám peněz nazbyt(ta výše důchodu té důchodkyně by mě teda zajímala -to tu ale neřešíme) ...
Jen jsem se ptala na adekvátnost té ceny za péči o kotě na pokraji smrti,a že nebylo navrženo jiné řešení..Jestli by takhle třeba konala Bodlinka..Ano,bylo tu řečeno-noční služba,atd.,ale jestli byste navrhla i to humánní utracení,pokud byste viděla,jak na tom kotě je..?
V pohodě, já jen že to nebyla moje věta... v této dizkusi jsem spíš stejného názoru jako bodlinka .....
MajkaP
napsal(a):
V pohodě, já jen že to nebyla moje věta... v této dizkusi jsem spíš stejného názoru jako bodlinka .....
ježíš ,já to popletla to byla vlastně reakce na vás od čau čau-už jsem to našla...promiňte .tady to začíná být jakési ostré...radši se stáhnu na moji otázku odpověď ani nečekám vlastně mi po tom nic není..jen mě to zajímalo....
Hezký den všem
napsal(a):
no, ono je rozdíl, jestli to za tu půlku "jde"
nebo jestli to jde a ještě lidi čekaj, že budete vydávat desetitisíce na léčbu cizích zvířat, abyste se nemusela dívat zdrceným majitelům do očí. ono to prostě nejde jinak.
ano, něco je možné vymyslet economy, něco je možné směřovat na útulky a dobroděje.
ale nemůžete prostě čekat, že je to veterinář, kdo ponese náklady na záchranu všeho, co se u něj vyskytne, protože u něj se toho vyskytuje hodně a má asi tolik volných finančních prostředků jako každý.
prostě nevidím důvod ke změně mé filozofie - co si najdu já, platím já, co si najdeš ty, platíš ty
protože ten druhý to může zaplatit asi tak stejně jako já.
a o to mi jde.
diskutujete mimo téma, nikdo a ani já netvrdím, že by měl chudák veterinář zaplatit všechno a pokaždé,, říkám, že prohlásit - nechte ho tam ležet, když na to nemáte nebo dejte dohromady aspoň peníze na zabití - to nechci slyšet od veterináře, kterému mám důvěřovat.
jinak pro toho druhého to bývá o dost dražší než pro veterináře,, zase se s podobou situací setkává méně často, takže se to vyrovná-.
a nevím, zda a co jde za půlku, jen vím, že mnohé zákroky lze dělat levněji a že ve světě se děje to, že úspěšný veterinář jednou za čas provede charitativní akci třeba ve vyloučené lokalitě a kastruje, očkuje a ošetřuje. k nám to asi nedojde nikdy.
prohlásit - nechte ho tam ležet, když na to nemáte nebo dejte dohromady aspoň peníze na zabití - to nechci slyšet od veterináře, kterému mám důvěřovat.
A co přesně má ten veterinář dělat? Píšete, že netrváte na tom, aby veterinář dané zvíře léčil zadarmo, tak co má dělat? Léčit zadarmo ne, utratit zadarmo ne, vrátit zvíře nálezci bez ošetření ne, léčit za peníze nemůže (když nálezce peníze nedá), utratit za peníze taky ne, tak co má dělat?
jinak pro toho druhého to bývá o dost dražší než pro veterináře
Na základě čeho toto tvrdíte?
- a čas strávený v podstatě charitou znamená, že není stráven výdělečnou činností
Proč to u advokáta platí, ale u veterináře ne?
Pakliže to platí u obou, počítá se bezplatná konzultace jako pomoc? Když veterinář zvíře prohlídne a odhadem diagnostikuje, aniž by zvíře vůbec léčil nebo nějak invazivně vyšetřil (vzal krev, zašil ránu...), je to přesně ta pomoc, kterou od veterinářů chcete?
vím, že mnohé zákroky lze dělat levněji
Můžete to konkretizovat? Které zákroky? Levněji než kolik?
ve světě se děje to, že úspěšný veterinář jednou za čas provede charitativní akci třeba ve vyloučené lokalitě a kastruje, očkuje a ošetřuje. k nám to asi nedojde nikdy.
Který veterinář toto dělá? Kolik jich procentuálně je? Jak definujete úspěšného veterináře?
Chápu, že veterinář (nebo kdokoli jiný) s miliony na kontě toto dělá, ale čekáte to od veterináře s průměrným platem? (V roce 2017 to bylo dle webu Platy.cz 23 065 Kč) Považujete to za povinnost veterinářů? Všech, nebo jen těch úspěšných?
Jen se připojím, že okázalé charitativní akce (okázalé = vůbec fakt, že jste se o nich dozvěděli), ve skutečnosti fungují též jako marketingový tah (ať si to provádějící uvědomuje naplno, či jen podvědomě) - jako např. nejspíš i Vámi zmiňovaný doktor Jeff. Nutno tedy tento akt brát prostě jako i jako normální investici.
...po procteni teto diskuse...
Diky za toto:
Hmn (17.10.2020 09:57)
teoreticky to je jednoduché a postup je dán zákonem - povinnost postarat se o nalezené zvíře má obec a nálezce má povinnost nález na obec hlásit
Jsem vlastne tam, kde jsem byla na zacatku.
"deauville":
Jak tedy jednat uplne nejlepe?
Odpoved:
..vzít kočku a odnést k vetovi - a pak teprve přemýšlet nad tím, jak to bude s úhradou, kam ji aspoň přechodně umístím atd. To se řeší až následně. Bohužel pro zachránce s osobním nasazením....
Co se mě týče, postupuju tak, že pokud vidím zvíře v nouzi (úraz, nalezenec), ať už je to kočka či divoké zvíře, jednám, zraněné zvíře vezmu na veterinu i s tím, že holt náklady uhradím třeba celé.
Coze to? Divoke zvirete berete na veterinu? Jak? Vse uhradite a az pak resite co dal? ...toto pro priste: https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navody/nevite-co-delat-kdyz-najdete-zranene-zvire-pomuze-vam-mobilni-aplikace
Samozřejmě je dobré si útulek vždycky trochu na internetu proklepnout, nicméně pokud se jedná o zraněné zvíře a útulekl do něj investuje nějaké peníze, pak většinou nedojde k tomu, že by zvíře někam "zašil".
- a myslím, že není třeba se obávat faktury za veterinu. Stačí projít internet, najít si pár útulků, které zraněné kočky přijímají, popsat situaci a domluvit se.
...vase citace... Ktere utulky to - znovu prosim o odpoved - jsou?
sharingan
napsal(a):
Jen se připojím, že okázalé charitativní akce (okázalé = vůbec fakt, že jste se o nich dozvěděli), ve skutečnosti fungují též jako marketingový tah (ať si to provádějící uvědomuje naplno, či jen podvědomě) - jako např. nejspíš i Vámi zmiňovaný doktor Jeff. Nutno tedy tento akt brát prostě jako i jako normální investici.
tak Jeff není sám, je jich tam více. a nezapomeňte , Jeff měl svou praxi i s charitou - nízkonákladová veterina- léta před tím, než se o něm doslechla TV. ta nedůvěra v lidi, kteří se snaží je u nás opravdu zažraná. No ať tak či tak, když někdo přijede do Rumunska a zdarma kastruje stovku toulavých psů, nebo do Mexika nebo zajede jinam, kam veterináři nechodí, je to pro zvířata prospěšné - a o to snad doopravdy jde.
a) chci od něj slyšet cokoliv jiného - třeba dvacet km odtud je útulek, který zraněné kočky přijímá , tady máte číslo.
b) léky, které aplikuje aplikuje za cenu, za kterou je koupil, ne za tu, za niž je prodává a práći neúčtuje
c)platí to u všech, ale nikoliv jen u veterinářů
d) prostě levněji, bez přirážek, příplatků a dalšího, protože neexistuje ceník veterinárních úkonů, který by byl závazný (u advokátů takový cením existuje), pak vám těžko mohu říci o kolik, ale známe je to třeba u kastrací
e) pomoci zvířeti (nebo lidem) v nouzi považuju za obecně lidskou povinnost, tedy i veterinářovu. chodím k veterinářům léta a rozhodně nejednou na průměrně 23 tisících Kč., aspoň v reálném životě. ano, jsou chudší i bohatší, ale 23 000...to ne
a můžu se taky zeptat? který z veterinářů, který celou praxi nebo aspoň nárazovou věnuje charitě, mál na účtě miliony?
Veterinární Lékař platy v lokalitě Česká republika
Odhad je založený na 16 údajích od zaměstnanců, uživatelů Indeed nebo ze současných či minulých pracovních nabídek zveřejněných na Indeed během uplynulých 36 měsíců. Poslední aktualizace: 8. srpna 2020
Průměrný plat
31 881Kč za měsíc
13 000Kč
58 000Kč
Platový rozptyl
Oblíbené SpolečnostiPrůměrný PlatPlatový Rozptyl
STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVA
Nahlášeno 11 platů
32 652Kč za měsíc
13 000Kč
58 000Kč
Volná místa - Recenze - Platy
Kolik vydělává Veterinární Lékař v lokalitě Česká republika?
Průměrný plat na pozici Veterinární Lékař v lokalitě Česká republika je přibližně 31 881Kč.
Odhad je založený na 16 údajích od zaměstnanců, uživatelů Indeed nebo ze současných či minulých pracovních nabídek zveřejněných na Indeed během uplynulých 36 měsíců.
Vezměte prosím na vědomí, že všechny částky platů jsou přibližnými hodnotami založenými na odeslání třetích stran společnosti Indeed. Tyto částky uvedli uživatelé Indeed za účelem obecného porovnání. Minimální mzda se může lišit podle jurisdikce a měli byste si promluvit se zaměstnavatelem a o skutečných částkách platů.
No zenske prisla jsem si pro radu , a nakonec jsem tu ziskala povetsinou rady na hov.......n.....o..... takze budu rada kdyz si sve rady nechate .A predstavte sii ZE OPRAVDU EXISTUJE SPOSOB A JA HO VYUZILA UZ 3X!!A ANO ZA KOTE JSEM TECH 11 TISIC NEPLATILA !!!!Takze Vase rady prekrocit zubozene kote neni reseni jiz jsem 3 kotatkum zachranila zivot a neplatila jsem ani korunu...A svete divte se ono to jde i bez VAS RYPAVYCH LIDI.
Moc DEKUJI VSEM ZA RADY A POKUSI O POMOC.
JIZ JSEM NASLA SPUSOB JAK ZVIRATUM POMOC BEZ KORUNY ALE ZVIRE SI PAK NEMUZETE NECHAT....nepiste si o zpusob jak to jde nesnesu ty lidi co zvire prekroci nebo delaj ze nevidi Ja to srdce jim pomoct mam a kotatku jsem pomohla.
Elleennaa
napsal(a):
No zenske prisla jsem si pro radu , a nakonec jsem tu ziskala povetsinou rady na hov.......n.....o..... takze budu rada kdyz si sve rady nechate .A predstavte sii ZE OPRAVDU EXISTUJE SPOSOB A JA HO VYUZILA UZ 3X!!A ANO ZA KOTE JSEM TECH 11 TISIC NEPLATILA !!!!Takze Vase rady prekrocit zubozene kote neni reseni jiz jsem 3 kotatkum zachranila zivot a neplatila jsem ani korunu...A svete divte se ono to jde i bez VAS RYPAVYCH LIDI.
JIZ JSEM NASLA SPUSOB JAK ZVIRATUM POMOC BEZ KORUNY ALE ZVIRE SI PAK NEMUZETE NECHAT....nepiste si o zpusob jak to jde nesnesu ty lidi co zvire prekroci nebo delaj ze nevidi Ja to srdce jim pomoct mam a kotatku jsem pomohla.
....no neni nic jednoduššího než zavolat na l. 156 nebo 158, pomoci musi, kotě dopraví do městského útulku.....
deauville
napsal(a):
no to se pletete, ti advokáti, lékaři povinnost posloužit zdarma mají.
čau čau
napsal(a):
no to se pletete, ti advokáti, lékaři povinnost posloužit zdarma mají.
Veterináři ne.
napsal(a):
Veterináři ne.
ale jo. pro zamezení utrpení.
takže zadarmo může být za určitých okolností eutanazie. třeba když policie najde něco přejetého ale ještě živého u silnice.
napsal(a):
ale jo. pro zamezení utrpení.
takže zadarmo může být za určitých okolností eutanazie. třeba když policie najde něco přejetého ale ještě živého u silnice.
Jasně, nespecifikovala jsem. Já měla na mysli ošetření zadarmo. Jako u lidí.
Elleennaa
napsal(a):
nepiste si o zpusob jak to jde
Tak jestli existuje nějaký takový způsob, tak je fér se o něj podělit - lidí, co to kotě překročí jen a pouze proto, že na péči o ně nemají, je mnohem více než těch, kteří kotě překročí, protože je to nezajímá.
Jestli máte spolehlivý způsob, těm zvířatům pomůže, když ho zveřejníte.
Varaxi
napsal(a):
nepiste si o zpusob jak to jde
Tak jestli existuje nějaký takový způsob, tak je fér se o něj podělit - lidí, co to kotě překročí jen a pouze proto, že na péči o ně nemají, je mnohem více než těch, kteří kotě překročí, protože je to nezajímá.
Jestli máte spolehlivý způsob, těm zvířatům pomůže, když ho zveřejníte.
No, asi to bude způsob, který odpovídá úrovni příspěvků zadavatelky. Nechci rýpat, ale popravdě ten způsob snad ani nechci znát... Zvlášt když zadavatelka reaguje po dvou měsících:)
nikdo vám neradil překročit zubožené zvíře...
A vy po 4 měsících zareagujete úplně mimo mísu.....Napřed brečíte,že nedáte tolik peněz...radí vám tady zkušené vetky...A pak jste "na koni",jak jste to vyřešila sama a nechcete se podělit o radu...Buďto lžete-žádné takové řešení není,nebo nevím,co vás k tomu vede to někomu jinému neporadit... když jste již zachránila tolik koťat....