Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sirotek

9.10.2020 22:12
sirotek

XXX.XXX.85.254

Dobrý den,

máme dvě mainské mývalí kočky. První jsme si pořídili kocourka, ale máme časově náročnou práci, tak jsme mu pořídili kočičku ve stejném věku. Krásně spolu vychází a oba jsou kastrovaní. Problém je pouze s kočkou. Už skoro od začátku, co jí máme několikrát denně chytí amok, začne strašně ,,vrkat'' a šíleně škrábe na vchodové dveře nebo dokonce na zeď. A má opravdu výdrž. Kvůli tomuto je na noc musíme zavírat v obýváku, abychom se vyspali. Tam je v klidu a celou noc o ní nevíme, ale je mi jich líto a nechci je donekonečna zavírat. Od koťátka jsou oba pouze v bytě, tak se mi moc nezdá, že by najednou jen chtěla ven. Hrajeme si s nimi, mají vysoký kočičí strom a velký byt na běhání.

Máte, prosím, někdo nějaké rady čím by to mohlo být a co změnit?
Předem děkuji za cokoliv, už jsme zoufalí.

10.10.2020 08:13
Archie213

XXX.XXX.207.62

Napadá mě, že si vyžaduje vaši pozornost. Zkuste si s ní pohrát/pohladit, když začne škrábat.
Je mi teda líto vaší zdi a dveří

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2020 09:29

Archie213 napsal(a):
Napadá mě, že si vyžaduje vaši pozornost. Zkuste si s ní pohrát/pohladit, když začne škrábat.
Je mi teda líto vaší zdi a dveří

Spíš chce ven. Má kámoše, tak si myslím, že vyžadováním pozornosti to nebude.

sirotek

13.10.2020 07:33
sirotek

XXX.XXX.118.228

Zkoušela jsem si s ní jít hrát nebo jí mazlit, ale vždycky uteče a schová se. Je to jako by jí bavilo mě provokovat. Možná se nudí, tak to bere jako hru.
Ven ji bohužel pustit nemůžu, protože bydlíme přímo u frekventované silnice..

13.10.2020 09:23

sirotek napsal(a):
Zkoušela jsem si s ní jít hrát nebo jí mazlit, ale vždycky uteče a schová se. Je to jako by jí bavilo mě provokovat. Možná se nudí, tak to bere jako hru.
Ven ji bohužel pustit nemůžu, protože bydlíme přímo u frekventované silnice..

Rozumím, ale to na věci nic nemění - chce ven. Leda naučit na kšíry, ale to každá kočka nezvládne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík