Kačenka9

XXX.XXX.112.225
Dobrý den,
muzu se zeptat proč se kočičky nás lidíček bojí? Chtěla jsem si venku kočiku pohladit a říkala jsem jí že jsem hodná a ona stejne utekla.
Ale proč, vždyť kočky jsou šelmy ne mi člověci?
Promiňte, ze sem píšu.
Kačka 9 let.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačenka9
napsal(a):
Dobrý den,
muzu se zeptat proč se kočičky nás lidíček bojí? Chtěla jsem si venku kočiku pohladit a říkala jsem jí že jsem hodná a ona stejne utekla.
Ale proč, vždyť kočky jsou šelmy ne mi člověci?
Promiňte, ze sem píšu.
Kačka 9 let.
Protože třeba mají s lidmi špatné zkušenosti. A zkus popracovat na své češtině, té poslední otázce jsem skoro nerozuměla.
Lumini

XXX.XXX.112.225
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Protože třeba mají s lidmi špatné zkušenosti. A zkus popracovat na své češtině, té poslední otázce jsem skoro nerozuměla.
No tak je jí teprve 9 let
Kočky se lidí bojí přestože jsou šelmy predátoři, protože člověk je také predátor a je výše v potravním řetězci, než kočka a kočka to ví a navíc je mnohem menší než člověk a proto se ho bojí.
Akorát, že lidi díky své inteligenci se už nechovají jako divocí predátoři. Člověk už je tak nějak socializovaný a proto si domácí mazlíčky pořizuje pro jejich i svoje potěšení. Jenže to ty kočky nevědí. Zjistí to pokud mají čas konkrétního člověka lépe poznat. Bohužel ne všichni lidi jsou hodní a proto je lepší když před cizími lidmi kočka uteče.