Mainská mývalí s PP

Prodám Mainskou mývalí kočku - CHS nabízí koťátka s PP, kocourky a kočičku...
16000 KčDom000
XXX.XXX.142.129
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, před pár dny jsme si pořídili koťátko mainské mývalí (kocoura), paní od které jsme si kocourka pořídili říkala, že žere kapsičku denně, ale u nás doma sežere celou jednu kapsičku a poté hned leze naší dospělé kočce do misky, chtěl bych se tedy zeptat, jak moc tyhle kočičky žerou ve 3 měsících a jestli by jsme měli dávat bacha, aby se třeba nepřejedl a neměl pak nějaké problémy?
A také se chci zeptat jestli je hmotnost 1,4 kila ve 3 měsících normální u kocourka tohoto druhu?
Předem děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"že žere kapsičku denně,"
blbina!
kotě by mělo žrát, co hrdlo ráčí, roste!
a jedna kapsička denně není dostatečná pro žádnou kočku
krom toho, že strava by měla být kvalitní
váha je teoreticky spíš nižší
ale je otázka, jak velcí jsou rodiče a zda jde opravdu oi mainu (PP?)
Dom000
XXX.XXX.142.129
Koťátko je po rodičích s papíry, při převzetí jsme viděli jak rodiče tak jejich papiry. Nižší váha je podle mého, tudíž způsobeno způsobem a množstvím krmení, kterým krmila předchozí majitelka, která podle jejích slov, dala půl kapsičky ráno půl večer. Kapsičky dáváme puriny one pro koťátka.
Máme také ještě problém, že kocourek nechce pít vodu z misky a musíme mu ji přidávat do kapsiček. A ještě jedna otázečka jak často chodí na záchod kakat protože po 3 dnech co je u nás byl jen jednou kakat. Někde jsme četl že by měla alespoň jednou denně.
něco o krmení :
http://www.adelheidcats.com/info/krmeni/
" která podle jejích slov, dala půl kapsičky ráno půl večer."
ty v.ole
to je normální týrání hlady!
prosím, přečti si něco o té stravě (kapsičky purina jsou brutus šunt) a krm kotě ad libitum, krmení 1 kapsičkou denně je čistokrevné týrání hlady a hrubá podvýživa (a to nejen z hlediska množství potravy, ale i kvality!).
A velkou potřebu nemá, neb nemá z čeho.
jéžiš, až je mi z toho nesmírně smutno a špatno.....
Dom000
XXX.XXX.142.129
Vidím, že od dnes krmíme zásadně syrovým masem a granule bude mít kočička v misce jako příkrm. A poradil/a by jste mi copak mám dělat s pitím, jelikož nám kocourek nechce z misky pít vodu a tak ji musím vždy vmichat do kapsičky.
Dom000
XXX.XXX.142.129
U paní prý kapání z kohoutku, ale u nás bohužel na kohoutek nereaguje.
Dom000
napsal(a):
Koťátko je po rodičích s papíry, při převzetí jsme viděli jak rodiče tak jejich papiry. Nižší váha je podle mého, tudíž způsobeno způsobem a množstvím krmení, kterým krmila předchozí majitelka, která podle jejích slov, dala půl kapsičky ráno půl večer. Kapsičky dáváme puriny one pro koťátka.
Máme také ještě problém, že kocourek nechce pít vodu z misky a musíme mu ji přidávat do kapsiček. A ještě jedna otázečka jak často chodí na záchod kakat protože po 3 dnech co je u nás byl jen jednou kakat. Někde jsme četl že by měla alespoň jednou denně.
Sice to není k věci, ale smím vědět, proč Vaše kotě nemá papíry? Jde o nějaký nestandard?
Dom000
XXX.XXX.142.129
fikovnice
napsal(a):
Sice to není k věci, ale smím vědět, proč Vaše kotě nemá papíry? Jde o nějaký nestandard?
Koťátko nemá papíry, jelikož paní od které jsme to kupovali je nějaká známá od sestřenky mé matky, nemá je na naši žádost, protože i přes to že byla paní "známá" tak za papírové koťátko chtěla 18000 a za bezpapirove 7000 zbytek vrhu (2 koťata) byly s papíry.
Dom000
XXX.XXX.142.129
lesnížínka
napsal(a):
Jak koukám na odpověď zadavatele, tohle nemá ani cenu řešit, to jsou zase povídačky naší kačky. ..a už je to jedno. Že se rozhodli pro krmení maso-granule je super
Copak se vám nelíbí na mé odpovědi?
Dom000
XXX.XXX.142.129
Bobča
napsal(a):
děvčata asi neřeší vaši odpověď,ale "chovatelku"..
Aha dobrá
Dom000
napsal(a):
Koťátko nemá papíry, jelikož paní od které jsme to kupovali je nějaká známá od sestřenky mé matky, nemá je na naši žádost, protože i přes to že byla paní "známá" tak za papírové koťátko chtěla 18000 a za bezpapirove 7000 zbytek vrhu (2 koťata) byly s papíry.
...mam to tedy pochopit tak, ze na požádání vyrabi bezpapirova koťata, ktera prodá o 11 tisíc levněji...no nechce se mi věrit cemu všemu zajemce o kotě je schopen uvěřit.....
napsal(a):
...mam to tedy pochopit tak, ze na požádání vyrabi bezpapirova koťata, ktera prodá o 11 tisíc levněji...no nechce se mi věrit cemu všemu zajemce o kotě je schopen uvěřit.....
Přesně. Nějak mi unikl smysl celé akce. A blábol o dvou papírových koťatech a zbytku bez papírů...či jak byly ty počty
Dom000
napsal(a):
Uááá! Pořád dokola - jako na psím vlákně.
lesnížínka
napsal(a):
Přesně. Nějak mi unikl smysl celé akce. A blábol o dvou papírových koťatech a zbytku bez papírů...či jak byly ty počty
....nesmysl absolutni.....pokud ma bějakou vadu kdy nejde do chovu, stačí to do PP poznamenat a prodat za tu polovični cenu....
já jaksi nechápu,jak může být jeden "vrh"..a některá koťata z něho jsou bez papírů a některá s papíry...Jak to ta chovatelka "rozděluje"?? Chápu zadavatelku,že si vybrala to levnější...ale že to ta chovatelka mohla takhle vypustit z pusy?
Kometko,vím,řeší se to pořád dokola,ale to se dělo,děje a bude dít stejně pořád dokola s těma "papírovýma" chovama (těmi chovy? )
Vy jste tu odbornice,my laici tomu až tak nerozumíme...Já bych kdysi taky asi naletěla(kvůli penězům)....ale po vašem"školení"tady všude kolem chovů jsem už chytřejší...
si vzpomenu sousedovic Leonka, když k nám začal chodit jako 3m prcek, tak ten spořádal půlku kuřete na posezení......
vodu je třeba mít na více místech a v různých, pokud možno ne kočičích nádobách moje rády pijí z obr psích mís, které jsou navíc v kýblech, na stole mám takový ten polévkový hrnek, na schodech malý kbelíček.....
venku z kbelíků
a je fakt, že mainy prý rády tekoucí....
Bobča
napsal(a):
já jaksi nechápu,jak může být jeden "vrh"..a některá koťata z něho jsou bez papírů a některá s papíry...Jak to ta chovatelka "rozděluje"?? Chápu zadavatelku,že si vybrala to levnější...ale že to ta chovatelka mohla takhle vypustit z pusy?
Kometko,vím,řeší se to pořád dokola,ale to se dělo,děje a bude dít stejně pořád dokola s těma "papírovýma" chovama (těmi chovy? )
Vy jste tu odbornice,my laici tomu až tak nerozumíme...Já bych kdysi taky asi naletěla(kvůli penězům)....ale po vašem"školení"tady všude kolem chovů jsem už chytřejší...
Prdlajs! Žádný odborník. Prostě čtu příspěvky tady na ifauně a přemýšlím. A ano - těmi chovy (jako hrad).
napsal(a):
Prdlajs! Žádný odborník. Prostě čtu příspěvky tady na ifauně a přemýšlím. A ano - těmi chovy (jako hrad).
no ale když tu čtu kolikrát ty odborné výrazy ..
vím,že Bodlinka je vetka...a jinak nevím,kdo ještě. .ale když se tu píše o všech nemocech,co by kočky mohly mít,hlavně pokud budou bez PP,a dál by se množily...se jednomu až nechce věřit....ale právě díky tady těm odbornicím-musím věřit
jo-a ty "hrady". ..já někdy píšu,jak to člověk říká-nepřemýšlím,pak se zastavím,ale neopravuju to ale pro případ,že by mě někdo chtěl opravit,jen připíšu druhou variantu -se mi to líbí-trocha srandy...hlavně že dodržuju i/y ...Problém mi dělají jen v něčem s/z...skončilo...zkončilo...hm??jak bys to napsala?
ale už tu nebudu plenit vlákno,když tak můžem pokračovat na "kecacím"
napsal(a):
si vzpomenu sousedovic Leonka, když k nám začal chodit jako 3m prcek, tak ten spořádal půlku kuřete na posezení......
vodu je třeba mít na více místech a v různých, pokud možno ne kočičích nádobách moje rády pijí z obr psích mís, které jsou navíc v kýblech, na stole mám takový ten polévkový hrnek, na schodech malý kbelíček.....
venku z kbelíků
a je fakt, že mainy prý rády tekoucí....
Ano, mají rády fontány. Elsa dokonce celou tu fontánu pošoupává po zemi, takže občas najdu kaluž - jak to vybryndává. Někdy do vody sahá packou, prostě u fontány tráví docela dost času .
Jinak moji tři mají hned 4 fontány...
Bobča
napsal(a):
vím,že Bodlinka je vetka...a jinak nevím,kdo ještě. .ale když se tu píše o všech nemocech,co by kočky mohly mít,hlavně pokud budou bez PP,a dál by se množily...se jednomu až nechce věřit....ale právě díky tady těm odbornicím-musím věřit
jo-a ty "hrady". ..já někdy píšu,jak to člověk říká-nepřemýšlím,pak se zastavím,ale neopravuju to ale pro případ,že by mě někdo chtěl opravit,jen připíšu druhou variantu -se mi to líbí-trocha srandy...hlavně že dodržuju i/y ...Problém mi dělají jen v něčem s/z...skončilo...zkončilo...hm??jak bys to napsala?
Skončilo....se "S". Já jsem na gramatiku skoro vyšinutá. Ale jen výjimečně někoho opravím - to když se mi třeba nelíbí ani obsah příspěvku, tak třeba dotyčného trochu "sjedu" i kvůli pravopisu. Ale snažím se nebýt grammar Nazi.
fikovnice
napsal(a):
Skončilo....se "S". Já jsem na gramatiku skoro vyšinutá. Ale jen výjimečně někoho opravím - to když se mi třeba nelíbí ani obsah příspěvku, tak třeba dotyčného trochu "sjedu" i kvůli pravopisu. Ale snažím se nebýt grammar Nazi.
No já si už do hlavy nevtluču to mně-mě...i když mi holky radily x pouček, za dva dny zase nevím, už si to do palice nevtluču V tom a tom pádě je....je pro mě zbytečná rada, moje čeština skončila někdy ve třetí třídě
Naše kočky venku pijou z jezera, ze psích misek a doma z konvičky na zalévání, takové té design otevřené, kterou jsem koupila, protože dobře vypadala ale na zalévání je úplně na ho.no https://www.houseland.cz/konvicka-kuba-antracit-2-0l?utm_source=favi&utm_medium=cpc&utm_campaign=favi-konve-na-zalevani&utm_term=26eab6a2-f331-40af-a155-caa8d9d2564d
Bobča
napsal(a):
Skončilo.
Sorry
XXX.XXX.205.79
Dobrý den naše kotě je už u nás několik dní a ještě skoro nic nesnědlo.Co s tím máme dělat?
A co mu nabízíte? Ideální je, pokud dostane to, na co je zvyklé "z domu" a potom pomaličku měnit, rozšiřovat..
Sorry
napsal(a):
Dobrý den naše kotě je už u nás několik dní a ještě skoro nic nesnědlo.Co s tím máme dělat?
Viz výše.
Odkud ho máte? Co žralo předtím? Je zdravé?
S nežeroucím mládětem bych šla k veterináři.
Bobča
napsal(a):
"skoro nic"...to je kolik?..je to kotě ...stačí mu třeba málo,ale.. Pokud bych vyzkoušela víc věcí a přesto nejí,už bych byla u veta..
Málo, ale často. Za mě má kotě žrát jak protržené.
Dom000
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, před pár dny jsme si pořídili koťátko mainské mývalí (kocoura), paní od které jsme si kocourka pořídili říkala, že žere kapsičku denně, ale u nás doma sežere celou jednu kapsičku a poté hned leze naší dospělé kočce do misky, chtěl bych se tedy zeptat, jak moc tyhle kočičky žerou ve 3 měsících a jestli by jsme měli dávat bacha, aby se třeba nepřejedl a neměl pak nějaké problémy?
A také se chci zeptat jestli je hmotnost 1,4 kila ve 3 měsících normální u kocourka tohoto druhu?
Předem děkuji za odpověď.
1,4 kg. to je malá váha na mainku v daném měsíci a jen 1 kapsička na den nic víc,dostává i granule... ?
Mainka potřebje jíst co zvládne, hlavně maso, a ano, umí papat hodně, nedá se to srovnávat s venkoví malou mickou.
NutOrion,cz
Zaklin15
napsal(a):
1,4 kg. to je malá váha na mainku v daném měsíci a jen 1 kapsička na den nic víc,dostává i granule... ?
Mainka potřebje jíst co zvládne, hlavně maso, a ano, umí papat hodně, nedá se to srovnávat s venkoví malou mickou.
NutOrion,cz
Reklama? Reakce po 2,5 letech.
Zaklin15
napsal(a):
Jen reakce, né vždý se ve spěchu, koukám na tadum, hold přehlídla jsem...,stane se.
A , že sem uvedla web a né jméno,bylo jen z důvodu,že nejsem žádné tydýt, nic víc, nic mín !...,
V pořádku.
Jo a holt. Hold je pocta.