Britská krátkosrstá - na co si dát pozor?

Britská krátkosrstá kočka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2020 00:18
janajana65

XXX.XXX.227.242

Dobrý den,
tchýně mě poprosila o pomoc při výběru kotěte krátkosrsté britky. Akorát já jsem spíš pejskař, proto bych chtěla poprosit o nějaké tipy kočkařů , na co si dát u britek pozor (jaká byste požadovali vyšetření u rodičů, dědičné nemoci...), jde mi hlavně o zdraví a povahu. U tchýně se už jednou spálili s nákupem králíka od "domácího množitele", takže se (díkybohu) rozhodli, že kotě bude jedině s PP.

Také kdyby někdo věděl o CHS, kde mají/plánují koťata, budu ráda za každý tip. Nějaké jsem našla, ale určitě ne všechny. :)

A poslední otázka - existuje něco jako klub chovatelů britek, kde by se daly přehledně získat nějaké další informace?

Díky, Jana

14.11.2020 07:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

U tchýně se už jednou spálili s nákupem králíka od "domácího množitele", takže se (díkybohu) rozhodli, že kotě bude jedině s PP.

To je hezký.
Já měla kočky obyčejné a nespálila jsem se nikdy.
Zdravé, skvělé povahy
i když každá byla jiná.

14.11.2020 09:50
canka

XXX.XXX.215.5

Určitě vám chválím,že chcete kočku s PP,co se Britky týče..trpí na PKD(ledviny)HCM(srdce) atd....můj první kocour byl Briťák bez PP..vzali jsme si ho od pána,který ho krmil bramborami s tatarkou,prostě hrůza...v 8-mi letech ze dne na den bez jakýchkoliv příznaků před tím nám odešel..i když jsme jeli okamžitě na veterinu(nejdřív špatná diagnóza),do večera nám umíral před očima..jeli jsme na kliniku,kde bohužel okamžitě po vyšetření a sonu zjistili HCM...plíce už měl kocourek plné vody,dusil se..umřel,bylo to něco srašného a nikomu to nepřeji zažít..16.10. to byli 2 roky,co mi umřel a bulím nad jeho hrobečkem pokaždé,když tam jdu dát svíčku a kytičku....
Takže jsem věděla,že další Briťák jedině s PP. Chovatelka nám ukázala oba rodiče kocourka,všechny testy rodičů,na co byli testováni...koťátka byla všechna socializovaná,žila v normálním chodu domácnosti,spinkala na gauči u televize Nebálo se nás ani jedno,byli všechny velice přátelská,ale svýma modrýma očima a úžasnou povahou mě zaujal můj favorit,kterého mám už skoro 2 roky...

Za mě určitě chtějte vidět rodiče a testy...hodně napoví právě i prostředí,kde koťátka žijí..ptejte se,čím jsou krmená,jestli chodí na zachůdek,jsou očkovaná a odčervená a kdy...zkontrolujte,zda má čistá ouška,neteče jim z nosu?Nemají slepené oči?
My jsme kocourka brali z této chovatelské stanice,ale samozřejmě záleží,jakou barvičku Britky chcete:
http://www.frostiness.cz

14.11.2020 10:46
janajana65

XXX.XXX.167.97

Díky moc za reakce. :) Mě se taky ulevilo, že chtějí s PP, proto jim také pomáhám, aby se někde nenapálili znova. Sama jsem chovatelka (i když ne koček), takže beru PP tak nějak jako samozřejmost, když si vyberu konkrétní plemeno.

A díky za tip na CHS, kouknu se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík