Britská kočka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Kočička co hledá své útočiště u hodnýc...
15000 KčRichard11
XXX.XXX.142.152
Dobrý den,
koupili jsme si domu už trošku starší 8 měsíční kočičku. Hned od prvni chvíle zalezla za skříň v ložnici tam byla první noc nežrala nepila ani se nehla,pak se přestěhovala v noci za postel v ložnici tam strávila druhy cely den stále nejedla ani nesla na záchod prostě se ani nehla jen sem ji slysel v noci kolem 2 hodiny rano jak tu potichu chodí ...3 den se přestěhovala k dceri do pokoje do prostoru pod posteli a šatní skříně od dcery...tu 3 noc uz snedla v noci celou misku a sama si zasla i na kočičí záchod ale pouze v noci...nijak ji nedolujeme nechavame jí tam jen na ni obcas nakouknem a snažíme se na ni mluvit klidným hlasem ale ona se jen kouka a ani se nehne...u dcery je zalezla uz 7 dni ....cely den je zalezla pod posteli ale jakmile prijde 9 hodina vecer a všichni jdeme spát tak během 20 minut ji slysime jak chodi po bytě a celou noc šmejdi ale jakmile se třeba jen vzbudim na zachod v noci a vztanu z postele je jak střela a letí pod postel.... víme že potřebuje čas ale po 10 dnech co ji mame doma sme ji nikdo jeste ani nevideli mame strach ze si snad ani nezvykne a že budeme mit doma roky kočku za postelí :-D .
Myslíte ze si zvykne? Nebo nejake tipy jak ji ulehčit od toho aby se tak hrozně bála? ale sme rádi že nemá problém s jídlem a pitím hned po zhasnuti kdyz jdeme spát slysim jak se na to jidlo hned vrhne a sfutruje celou misku ( davam ji tu misku za skříň at se může najist tam) kdyz dva dny nejedla a nepila meli sme už strach at se ji neco nestane.
Děkuji za kazdou radu nebo aspoň jestli to měl doma někdo s kočičkou taky takové .
Richard11
XXX.XXX.142.152
Skusim jí přemístit misku ven před skříň teda jenže ona přes den vůbec nežere. Na hračky nereaguje, jako mam pocit že se trochu zlepsila ..prvnich par dní na nas zpoza té skříně koukala a slo vidět že je úplně vyděšená a tet už takový výraz nema jen spíš kouka a ani se nehne.
Richard11
XXX.XXX.91.153
lesnížínka
napsal(a):
Zkusila bych vylákávat na pohyblivou hračku, nejlíp na udičku.
Skousel sem vylákat na udičku ale bez reakce, přemístil sem ji misku a dal směrem kní pamlsky tak uvidim. Byla natlačena zadama na takovou škvíru tak sem ji zkusil jemně pohladit prstem a zasyčela na mě...tak sem ji už nechal.... tohle jeste neudělala že by syčela.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Richard11
napsal(a):
Skousel sem vylákat na udičku ale bez reakce, přemístil sem ji misku a dal směrem kní pamlsky tak uvidim. Byla natlačena zadama na takovou škvíru tak sem ji zkusil jemně pohladit prstem a zasyčela na mě...tak sem ji už nechal.... tohle jeste neudělala že by syčela.
A odkud ji máte? Je možné, že není zvyklá na lidi?
Richard11
napsal(a):
Nehlaďte ji, sám vidíte, že je to na ni ještě brzo. Z jakých je podmínek? Vypadá, že socializovaná a vymazlená není. A napadlo mě - co zkusit kozlík nebo šantu? Tomu kočky většinou neodolají.
Richard11
XXX.XXX.91.153
napsal(a):
Nehlaďte ji, sám vidíte, že je to na ni ještě brzo. Z jakých je podmínek? Vypadá, že socializovaná a vymazlená není. A napadlo mě - co zkusit kozlík nebo šantu? Tomu kočky většinou neodolají.
Koupil sem ji přes inzerát od nějaké paní z Vratimova a říkala mi že je kočička v pohodě jen ji bude trvat tak týden než se pry aklimatizuje a přinesla nam ji na rukach a nevypadala že by byla nějaká zanedbaná nebo zubožená. Ale asi jak vidím tak se ji moc nevěnovali
Já bohužel neporadím nějak konkrétně, osobně jsem měla vždycky vymazlená koťátka, ale kamarádka si brala z depozita kocoura (cca dvouletého - podle depozitářek) a s ním to bylo něco podobného, přitom je teď mazel...
trvalo to asi 14 dnů, než sám vylezl a to musela být v pokoji velice potichu. Dokonce jí i čůral pod postelí a byl schopný se narvat do míst, kde by to nikdo nečekal. Jednou se i bála, jestli jí neutekl, nemohly jsme ho nikde najít...nakonec byl narvaný mezi stolem a radiátorem, ale nebyl vůbec vidět. No byla to s ním ze začátku "sranda".
Nabídnout kozlík, šantu je dobrý nápad...nechat jí možná přes noc rozhozená kokinka na podlaze...ale asi bych to nelámala přes koleno a na kočku zatím nesahala...zkusit nabídnout mávátko můžete, ale nejspíš zatím stejně nevyleze...některým kočkám to trvá dlouho zvyknout si na nové prostředí. Držím vám palce :)....
Nesocializované zvířátko.
Může se bát hluku (radio).
Není tam dítě, pes, jiná kočka?
Třeba se jí moc stýská po děcku z původní rodiny ...
Nechala bych ji v klidné místnosti = otevřené dveře
až bude chtít, odváží se přijít.
Nabídněte jí syrové maso, třeba neodolá.
Nebyla venkovní? Pak si těžko zvyká v bytě.
Richard11
XXX.XXX.142.152
Vracím se příspěvků a davam info..
Kočička je stále ještě zalezlá za postelí ale už se trochu sklidnila, už nekouká tak vyděšeně spíš mi přijde ze jen leží...
Ale velký pokrok se stal vtom ze se konečně nechává hladit .
Včera odpoledne sem si k rohu postele kni lehl a chvili tam u te postele ležel a mluvil na ní a zkoušel jsem jí nalákat na nejakou hru s provázkem udičku.. což asi po půl hodině se podařilo ze po provázku začla tlapkou sekat a zacla do nej kousat... aspoň něco...potom sem se ji pokusil pohladit tak na me zasyčela ale to mě neodradilo a dotkl sem se ji a jemně pohladil..tak po 5 minutách hlazení v kuse začala vrnět a zachvili se začala stou rukou mazlit...dal sem ji pak pauzu a zachvili za ní přišla dcera a taky ji zacala hladit tak taky první zasyčela ale nakonec se zase rozvrněla...dneska už se necha pohladit úplně v pohodě i se mazlí stou rukou že si lehá na záda a kroutí se zavírá oči a jde vidět že se jí to líbí...
Nic méně se nechá takhle hladit jen když je za tou postelí kdyz jí kousek zkouším posunout abych za ni vlezl začne se stahovat zpět..tak jí zatím chodíme pořád hladit za tu postel aspoň..
Tak máme radost že se to zlepšuje ...za pár dni podám další info.
Děkuji za rady
Richard11
napsal(a):
Vracím se příspěvků a davam info..
Kočička je stále ještě zalezlá za postelí ale už se trochu sklidnila, už nekouká tak vyděšeně spíš mi přijde ze jen leží...
Ale velký pokrok se stal vtom ze se konečně nechává hladit .
Včera odpoledne sem si k rohu postele kni lehl a chvili tam u te postele ležel a mluvil na ní a zkoušel jsem jí nalákat na nejakou hru s provázkem udičku.. což asi po půl hodině se podařilo ze po provázku začla tlapkou sekat a zacla do nej kousat... aspoň něco...potom sem se ji pokusil pohladit tak na me zasyčela ale to mě neodradilo a dotkl sem se ji a jemně pohladil..tak po 5 minutách hlazení v kuse začala vrnět a zachvili se začala stou rukou mazlit...dal sem ji pak pauzu a zachvili za ní přišla dcera a taky ji zacala hladit tak taky první zasyčela ale nakonec se zase rozvrněla...dneska už se necha pohladit úplně v pohodě i se mazlí stou rukou že si lehá na záda a kroutí se zavírá oči a jde vidět že se jí to líbí...
Nic méně se nechá takhle hladit jen když je za tou postelí kdyz jí kousek zkouším posunout abych za ni vlezl začne se stahovat zpět..tak jí zatím chodíme pořád hladit za tu postel aspoň..
Tak máme radost že se to zlepšuje ...za pár dni podám další info.
Děkuji za rady
Tak to je super! Když jsem si donesla 3měsíčního britáčka ( z velmi dobré CHS) bylo to podobné., ale kratší dobu. první den vůbec nejedl a celé 3 dny pod postelí nebo pod peřínou. Hodně se lekal, nenechal se pohladit, až v noci jsem svěsila ruku z postele a on zničehonic přišel a začal se o ní otírat, tak jsem ho popadla a vzala k sobě a nechal se hladit, ale ráno zas vyplašený ...časem se to hodně lepšilo a stává se z něj mazel :-)
EvaVr
XXX.XXX.86.56
Dobrý den, prosím jak to u vás probíhalo dál? My teď máme doma stejný případ, včera už jsem byla přesvědčená, že nám utekl, nemohla jsem ho nikde najít ale teď v noci ho slyším mňoukat. Jinak je zalezlý přes den už dva týdny, v noci chodí baštit, používá záchod, ale stále je schovaný přes den.
EvaVr
napsal(a):
Dobrý den, prosím jak to u vás probíhalo dál? My teď máme doma stejný případ, včera už jsem byla přesvědčená, že nám utekl, nemohla jsem ho nikde najít ale teď v noci ho slyším mňoukat. Jinak je zalezlý přes den už dva týdny, v noci chodí baštit, používá záchod, ale stále je schovaný přes den.
..otázkou je, proč si vůbec berete tak plachá koťata.....
Hezký den, přidám něco ze své zkušenosti.
Vzala jsem si od známé dva venkovni kocourky (měli 3 měsíce). Ten jeden byl taky hrozně plachý. I když né tak moc, jak píšete vy.
Chce to čas. Pomáhá opravdu společná hra. Já si přivázala šňůrku s pírkem na delší prut z ořechu a pomalu ho zkracovala. Taky můžete využít laser. Hlavně kočku do ničeho nenutit.
Žrádlo dát tak, aby kočka musela vylézt.
Dnes (po dvou měsících) je z plachého kocourka úplný mazel. Hrozně rád se nosí po zahradě 😂😂😂, hlazení si úplně užívá a věčně se plete pod nohama 😂.
Ať se vám také podaří udělat z kočičky mazlíka 👍😉
Z.
EvaVr
napsal(a):
Trpělivost. Jak to u vás doma vypadá? Hodně lidí, děti, návštěvy, jiná zvířata...Viz rapotacka. Dva týdny je už dlouho.