Lateefek

XXX.XXX.27.172
Nas kocourek(Birma) je 7 mesicu stary.... prinesli sme si ho ve 4 mesicich a byl uplne zlaty. Spinkal v noci i sest hodin. To se dalo..... ovsem ted je jak z divokych vajec. Rano je aktivni,po obede usne a vydrzi tak do 18 h spat. Vecer si opet hraje a lita..... prijde pulnoc a on ozije a mnoukanim (pekne silnym) vyzaduje pozornost. Chodi po celem byte a mnouka tak silne,ze se vubec nevyspime. Kastrovany zatim neni,protoze v chovatelske stanici nam doporucili kastraci v roce. Zatim neznackuje. Jinak je hodny,neni agresivni,mazli se..... jen ty noci nas desi!!
Fernando-a v kolik chodíte spát?neříkejte,že spí 10hodin
Lateefek-
Birma je normální...jsem se tady naučila od děvčat,že kočka je noční tvor a u mě to tak bylo úplně stejné .určitě vám to tu potvrdí .
I jsem ho odpolko budila,a zkoušela si s ním hrát,večer ho utahat...Noci byly stejné jak u vás..pak chvíli usnul,než jsem usnula já,byl zase vzhůru a tak se to opakovalo až do rána..Nemňoukal až tak,ale hrozně dupal a dělal bor.del-běhal po nábytku..skákal po mě...v 9 usnul,a to já už nemohla spát vůbec...držím palce
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lateefek
napsal(a):
Nas kocourek(Birma) je 7 mesicu stary.... prinesli sme si ho ve 4 mesicich a byl uplne zlaty. Spinkal v noci i sest hodin. To se dalo..... ovsem ted je jak z divokych vajec. Rano je aktivni,po obede usne a vydrzi tak do 18 h spat. Vecer si opet hraje a lita..... prijde pulnoc a on ozije a mnoukanim (pekne silnym) vyzaduje pozornost. Chodi po celem byte a mnouka tak silne,ze se vubec nevyspime. Kastrovany zatim neni,protoze v chovatelske stanici nam doporucili kastraci v roce. Zatim neznackuje. Jinak je hodny,neni agresivni,mazli se..... jen ty noci nas desi!!
Až začne značkovat, půjde na kastraci i dřív. Protože ten smrad je fakt velký a hlavně neodstranitelný. Kamarádka měla doma chovného kocoura, časem jsme ji přestali navštěvovat a pak i zvát k sobě domů. Cítili jsme to i z jejího oblečení.
Něco ke kastraci..Já šla s kocourkem na "kapičku" v 6 měsících,a domluvit se,kdy že by se mohl vykastrovat...A oni,že mají zrovna čas,jestli ho tam můžu na 2 hoďky nechat...tak jo..jsem si přijela za 2 hoďky,myslela jsem,že ho budu odnášet polomrtvého byl vzůru,v pohodě..už na mě čekal...žádně příznaky..pak pospával,ale jinak jako by se nic nestalo..hlídala jsem ho,aby si ten pytlík nějak moc nelízal...pěkně se mu to zahojilo...
Jo,abych neodbočovala...nezklidnil se..naopak..puberta se ho držela až do 2 let..Noci byly opravdu k nevydržení-byla jsem na prášky ....Musel jít s garsonky jinam-k babičkám do domku se zahradou a dvorkem.. a je mu líp..Tím nechci v žádném případě říct,že váš půjde taky,ale bude to práce ho nějak"přeorientovat"
Bobča
napsal(a):
Fernando-a v kolik chodíte spát?neříkejte,že spí 10hodin
Lateefek-
Birma je normální...jsem se tady naučila od děvčat,že kočka je noční tvor a u mě to tak bylo úplně stejné .určitě vám to tu potvrdí .
I jsem ho odpolko budila,a zkoušela si s ním hrát,večer ho utahat...Noci byly stejné jak u vás..pak chvíli usnul,než jsem usnula já,byl zase vzhůru a tak se to opakovalo až do rána..Nemňoukal až tak,ale hrozně dupal a dělal bor.del-běhal po nábytku..skákal po mě...v 9 usnul,a to já už nemohla spát vůbec...držím palce
Zapoměl jsem odepsat- 8-9 hodin uplně v klidu. Ale musí se za den utahat. Nebo taky řádil do 3 do rána a to jen na něj koukáte s otevřenou pusou, kde se to v něm bere
Fernando
napsal(a):
Večer bych ho utahal aby spal jak špalek. Se mnou vydrží spát mrňousek klidně do 9-10 hodin.. Spí celou noc. Max dojde na záchod, zobne granulku a už se sune pokračovat
"spí celou noc"
Nojo,když s vámi spí do 9-10 hodin tak ať počítám,jak počítám,musí usínat o půlnoci..?..To by bylo celkem fajn...Jste asi oba noční tvorové
Fernando
napsal(a):
Zapoměl jsem odepsat- 8-9 hodin uplně v klidu. Ale musí se za den utahat. Nebo taky řádil do 3 do rána a to jen na něj koukáte s otevřenou pusou, kde se to v něm bere
Jo,to jsem taky chtěla napsat...kde se to v těch kočkách bere ..ve dne není slyšet,jak našlapuje a v noci dupe jak kůň když lítá po bytě ...to jsem nechápala..až jsem teda rožla telku,tak jakoby se zklidnil,že dosáhl svého....a za nějaký čas si lehl a spal..Já vypla,než jsem usnula,tak nanovo
Dobrý den, má kočičího parťáka? Pokud nee, doporučuji z vlastní zkušenosti pořídit. První birmak kocour byl sám do 1 roku, než jsem ho nechala kastrovat a přivezla mu koťátko, kámošku birmu. První rok jsem toho teda moc nenaspala 😃. Ale co jsou doma dva, tak jsem je naučila, že když nad ránem začnou řádit, tak zavírám dveře do ložnice a kupodivu si zvykli a neprotestují. Mají zbytek bytu pro sebe😃.
Nooo a co se týká toho mňoukání, řekla bych že tam nic nepomuže, to je plemenem. Kocour naštěstí jen drze odpovídá když ho za něco peskuji, když vymýšlí neplechu😃. Ale kočka, ta je neskutečne “uvřískaná”. Tímhle vyžaduje neustálou pozornost a hlavně teda od přítele 😃. Jediné co v krajních chvílich pomáhá je rozprašovač s vodou, jakmile už překračuje všechny hranice. Ale je to řešení jen na pár minut, poté si sedne v bezpečné vzdálenosti, tak ať na ní voda nedostříkne a stejně ječí🤣. Jsou to proste pokladi ❤️