Nekastrovaný kocour jako mazlík doma - je to reálné?

Sibiřská kočka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2021 14:41
David B

XXX.XXX.165.59

Mám čistokrevného kocoura, cca 2,5 roku starého a chtěl jsem to s ním zkusit bez kastrace. Možná i proto že jsme mívali psy kde jsme kastraci neprováděli a nebyly žádné problémy. Jeho záchod je sice více cítit, ale to dokážeme tolerovat, po bytě neznačkuje. Měl jsem představu že bych ho zkusil i vzít na výstavu, zařídit nějaké vyšetření a třeba z něj mít chovného kocoura - nevím jestli je to krasavec, ale je výjimečně mazlivý, až moc. Ale poslední dobou dost mňouká, chce se courat což by v centru Prahy nedopadlo dobře.
Zkouším ho vzít na vodítko a jít ven což mu sice vyhovuje, ale brzy ho vyleká auto / motorka a jdeme domů. Za chvíli mňouká zas. To mňoukání je pro nás těžko akceptovatelné, a to nemluvím o něm.
Samozřejmě kdybych neuvažoval o chovu, tak bych netrápil ani nás, ani jeho a nechal ho vykastrovat. Chci se zeptat na zkušenosti jestli by ho občasná nevěsta zklidnila (hlavně to mňoukání) na nějakou rozumnou dobu (měsíce), nebo spíše tak krátce (dny), že by to nic neřešilo. Vím, že existuje i chemická kastrace, ale asi se úplně neví jestli nemá vedlejší účinky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2021 16:33

obávám se, že občasná nevěsta ho spíš nastartuje, než zklidní...

23.8.2021 16:37

občasná nevěsta tomu chování nijak nepomůže.

23.8.2021 20:03

David B napsal(a):
Mám čistokrevného kocoura, cca 2,5 roku starého a chtěl jsem to s ním zkusit bez kastrace. Možná i proto že jsme mívali psy kde jsme kastraci neprováděli a nebyly žádné problémy. Jeho záchod je sice více cítit, ale to dokážeme tolerovat, po bytě neznačkuje. Měl jsem představu že bych ho zkusil i vzít na výstavu, zařídit nějaké vyšetření a třeba z něj mít chovného kocoura - nevím jestli je to krasavec, ale je výjimečně mazlivý, až moc. Ale poslední dobou dost mňouká, chce se courat což by v centru Prahy nedopadlo dobře.
Zkouším ho vzít na vodítko a jít ven což mu sice vyhovuje, ale brzy ho vyleká auto / motorka a jdeme domů. Za chvíli mňouká zas. To mňoukání je pro nás těžko akceptovatelné, a to nemluvím o něm.
Samozřejmě kdybych neuvažoval o chovu, tak bych netrápil ani nás, ani jeho a nechal ho vykastrovat. Chci se zeptat na zkušenosti jestli by ho občasná nevěsta zklidnila (hlavně to mňoukání) na nějakou rozumnou dobu (měsíce), nebo spíše tak krátce (dny), že by to nic neřešilo. Vím, že existuje i chemická kastrace, ale asi se úplně neví jestli nemá vedlejší účinky.

Nekastrovaný pes a nekastrovaný kocour je něco jiného, co se týče smradu a chování. Chemickou kastraci zkusit můžete - zkonzultujte s veterinářem (nebo více).

24.8.2021 10:09
Bobča

XXX.XXX.20.192

Na auta by si myslím časem zvykl,kdybyste mohl častěji s ním jít ven,hm?..i na delší procházky...já myslím,že řve,že chce jít ven...to je ale jen moje zkušenost-já měla vesničana,i po vykastrování řval pořád,ale vy máte " šlechtice" ,který kuličky potřebuje,pokud ho chcete vystavovat...a nebo použít i na chov..

Já bych zkusila zatím co nejvíc ven,jestli se nezklidní..ale jsou tu zkušenější...

24.8.2021 11:42

Bobča napsal(a):
Na auta by si myslím časem zvykl,kdybyste mohl častěji s ním jít ven,hm?..i na delší procházky...já myslím,že řve,že chce jít ven...to je ale jen moje zkušenost-já měla vesničana,i po vykastrování řval pořád,ale vy máte " šlechtice" ,který kuličky potřebuje,pokud ho chcete vystavovat...a nebo použít i na chov..

Já bych zkusila zatím co nejvíc ven,jestli se nezklidní..ale jsou tu zkušenější...

Venku se zklidní, což o to, ale nemusí to přežít, že jo.

24.8.2021 17:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Myslela na kšírách
Já bych se teda bála, že sice venku se zklidní, o to víc pak bude řvát zavřený doma.
A ještě k té nevěstě Mám příklad se psem a nemyslím si, že to u koček bude jiný. Dokud si pes nevrznul, háravé fenky ho zajímaly tak nějak normálně. Pak k nám začala utíkat sousedovic háravka, nechala se obskakovat, dokud ji to bavilo...a od té doby byl pes při zavonění nějaké háravky totálně mimo, bezmozek.

24.8.2021 20:04

lesnížínka napsal(a):
Myslela na kšírách
Já bych se teda bála, že sice venku se zklidní, o to víc pak bude řvát zavřený doma.
A ještě k té nevěstě Mám příklad se psem a nemyslím si, že to u koček bude jiný. Dokud si pes nevrznul, háravé fenky ho zajímaly tak nějak normálně. Pak k nám začala utíkat sousedovic háravka, nechala se obskakovat, dokud ji to bavilo...a od té doby byl pes při zavonění nějaké háravky totálně mimo, bezmozek.

Na kšírách se tolik nevyblbne.

24.8.2021 20:23
Bobča

XXX.XXX.20.192

Na kšírách se tolik nevyblbne.

v Praze by musel asi někam do parku...aspoň něco..po chodníku jasně že né..

Nico od Fernanda lezl na kšírách i po stromech-pamatujete? jak je asi teď velký? fešák..

26.8.2021 21:42
David B

XXX.XXX.213.244

Děkuji všem za rady. Byl jsem s kocourem na pravidelném očkování, nechal jsem mu dát ještě čip a chemickou kastraci. Prý první 3 týdny se to mňoukání ještě zhorší, pak by až rok to mělo být jako by byl kastrovaný. Dnes docela dost mňouká, ale časem přestával. Byli jsme 2x venku - přesněji mezi hlavníma dveřmi z domu na ulici, dál se bojí. Předpokládám že se časem zklidní a budeme mít čas na vyřešení jestli bude chovný. Dle kolegyně v práci která má poměrně dost zkušeností s kočkama je kastrace nutná - bez ní se prý agresivita stupňuje - má bengálského kocoura a ten by prý začal demolovat byt.

26.8.2021 21:50

David B napsal(a):
Děkuji všem za rady. Byl jsem s kocourem na pravidelném očkování, nechal jsem mu dát ještě čip a chemickou kastraci. Prý první 3 týdny se to mňoukání ještě zhorší, pak by až rok to mělo být jako by byl kastrovaný. Dnes docela dost mňouká, ale časem přestával. Byli jsme 2x venku - přesněji mezi hlavníma dveřmi z domu na ulici, dál se bojí. Předpokládám že se časem zklidní a budeme mít čas na vyřešení jestli bude chovný. Dle kolegyně v práci která má poměrně dost zkušeností s kočkama je kastrace nutná - bez ní se prý agresivita stupňuje - má bengálského kocoura a ten by prý začal demolovat byt.

"Agresivita" - já používám spíše slovo temperament, souvisí víc s povahou (do určité míry dána plemenem) a věkem. Neboli i po kastraci zůstávají nějakou (i delší) dobu kocouři dost akční. Akorát nesmrdí. To jsou zase mé zkušenosti.

27.8.2021 08:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já se jenom zeptám- jako kočičí nováček v majetku venkovního kocourka - jak moc se zadavateli Váš kocourek doma vyblbne, zabaví? Ptám se proto, že ta naše atomová elektrárna převlečená za kocoura, když si s ním v předsíni pořádně zablbnu a hrajeme fotbálek a basket a podobně a věnuju se čistě jen jemu a "dám mu do těla", tak pak s sebou v kůchni praští na polštářek a chrápe do rána a je rád, že je rád. Tak třebas přidat pořádně aktivity by pomohlo.? Ale nevím, posoudit neumím. Jen od psů mám zažitý to, že vyřáděnej a utavenej pes = pes o kterým nevím, protože cípnul na pelíšku a chrápe až do rána.

27.8.2021 09:51

Zrzavci napsal(a):
Já se jenom zeptám- jako kočičí nováček v majetku venkovního kocourka - jak moc se zadavateli Váš kocourek doma vyblbne, zabaví? Ptám se proto, že ta naše atomová elektrárna převlečená za kocoura, když si s ním v předsíni pořádně zablbnu a hrajeme fotbálek a basket a podobně a věnuju se čistě jen jemu a "dám mu do těla", tak pak s sebou v kůchni praští na polštářek a chrápe do rána a je rád, že je rád. Tak třebas přidat pořádně aktivity by pomohlo.? Ale nevím, posoudit neumím. Jen od psů mám zažitý to, že vyřáděnej a utavenej pes = pes o kterým nevím, protože cípnul na pelíšku a chrápe až do rána.

U koček je to v podstatě stejné - nejdřív intenzívní "lov", pak delší odpočinek.

27.8.2021 10:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U koček je to v podstatě stejné - nejdřív intenzívní "lov", pak delší odpočinek.

No myslela jsem si to. Plus to, že najím se a mám habakůk energie.Já bych prostě zkusila cestu zabavení a toho, že kočka bude mít nějakou náplň a zábavu, aby neměla tolikatě myšlenek.

27.8.2021 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Souhlasím, akorát si myslím, že u kocourů jsou ty pudy o dost silnější, než u psů a když ho přemůže chuť se rozmnožovat, vybodne se na hračky(spíš se na ně nezvládne soustředit) a bude jen ječet a demolovat, protože nebude vědět, co se sebou.

27.8.2021 11:23
Bobča

XXX.XXX.20.192

Maxe nezabavilo ani posílání ořechů,házení míčků(to jsem se unavila spíš já,protože jsem pro ně musela chodit já)..seděl uprostřed a čučel...ani udice ho nezajímaly,koulohra na chvíli..jen laser-ale kam až chcete zajít v jedné místnosti plné nábytku-kličkovat mezi židlemi a hop na válendu,do chodbičky a na sloup.. víc moc možností není...Jen ten okruh po pokoji po nábytku ho bavil..ze sloupu od stropu na skříň a tak dokola...za telkou,přes lednici, sporák až do koupelny-odrazil se od splachovače a nanovo...to jo,ale to dělal většinou v noci...utahat ho ve dne nešlo..jen lítání po schodech do 4.patra,to se mu líbilo,ale lidem ne...to byly dostihy-vybíral zatáčky smykem

27.8.2021 15:33
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Kočka patří ven, tam má vyžití.
Možnost pohybu, ukojení zvědavosti,
číhání na mouchy, motýly i ...
Bytová se může zklidnit věkem ...
Správné je pořídit koťata rovnou dvě.
Člověk kámoše na hry zcela nikdy nenahradí.
Bengálka je o něčem jiném (v temperamentu a vůbec ..)
Měla jsem výjimečného nekastrovaného kocoura.
Nalezence, mírného, mazlivého, neznačkujícího.

28.8.2021 09:01
David B

XXX.XXX.213.244

Včera - 3 dny po chemické kastraci se Kubík choval jako dříve (přítulnější), jen párkrát si na pavlači mňouknul. Hraní ho už prakticky nebaví, poslední dobou ani světýlko - promítá rybičku, po tom dříve šílel. Unavit se dá tak že ho vezmu ven a on ne že by se nějak moc hýbal, ale pozoruje okolí, pak popochází a očuchává = nespí. A když přijdeme domů tak spí a i před chemickou kastrací byl několik hodin klid.

28.8.2021 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

David B napsal(a):
Včera - 3 dny po chemické kastraci se Kubík choval jako dříve (přítulnější), jen párkrát si na pavlači mňouknul. Hraní ho už prakticky nebaví, poslední dobou ani světýlko - promítá rybičku, po tom dříve šílel. Unavit se dá tak že ho vezmu ven a on ne že by se nějak moc hýbal, ale pozoruje okolí, pak popochází a očuchává = nespí. A když přijdeme domů tak spí a i před chemickou kastrací byl několik hodin klid.

Troufnu si říct, že to není tou kastrací...tam zklidnění trvá minimálně 14dní. Mám s tím tedy zkušenosti jen u psa, ale bude to nejspíš stejné...

15.2.2023 06:54
monkaminka@seznam.cz

XXX.XXX.252.201

Dobrý den prosím Vás kde se mi podaří pořídit sibiřskeho kocourka s PP, ale aby mi jej tak brzy ve 3 měsících nevykastrovali..? Chtěla bych se ve smlouvě dohodnout na kastraci do jednoho roku, zaslat poté potvrzení o kastraci, ale zatím každá chovná stanice reaguje, že to není možné a předají kocourka pouze po kastraci. Znáte nějakou chovnou stanici prosím Sibiřských nebo Ragdoll? Nejsme žádná mnozirna, pouze se bojím tak brzké kastrace a každý veterinář se na to také netváří.. děkuji, zatím jsme zoufalí, že kocour s PP je asi nedosažitelný a při tom co čtu tak to dřív šlo. Chovatelé nejsou povinni kastrovat, běžně se ještě před 3 lety uzavíraly smlouvy s nutnou kastrací ale o pár měsíců později.
Asi zase skončíme u fouska od sousedů jak se jim narodí koťátka na dvorku s takovou :⁠-⁠)

15.2.2023 08:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Nejsme žádná mnozirna, ...

Oni
jsou množírny,
které se těžce přiživují na rodících kočkách
a nedopustí, aby jim snad někdo konkuroval.

Kotě od sousedů?
Proč ne?
A vemte si rovnou dvě, bude jim líp.

15.2.2023 08:51
monkaminka@seznam.cz

XXX.XXX.252.201

rapotacka11 napsal(a):
Nejsme žádná mnozirna, ...

Oni
jsou množírny,
které se těžce přiživují na rodících kočkách
a nedopustí, aby jim snad někdo konkuroval.

Kotě od sousedů?
Proč ne?
A vemte si rovnou dvě, bude jim líp.

Právě se nám moc líbí jak povaha tak vzhled chlupáčka jako je sibiřská nebo ragdoll a s papírovou nemáme zkušenosti, tak je to naše první hledání a dost nás to otrávilo.. nechceme pouze trofej, která v pokročilém věku bude mít problémy s pohybovým aparátem a močením.. je to naprosto banální, jde jen o pár měsíců navíc, ať se mu vše vyvine jak má, vše bychom doložili, ale bohužel, zatím není nikdo kdo by na to přistoupil.. při tom co googluji tak se to tak dřív dělalo. Naopak co máme papírového psa, tak ten se dokonce nesmí kastrovat :-D tak nám z toho jde hlava kolem.. jojo nakonec bude kočka domácí ze dvorku :-) dva takové už máme a jeden je ted vážně nevyléčitelně nemocný, tak jsme si řekli, zkusíme papírového, at je minimum nemocí.. ale tak brzkou kastraci to nezvladneme :-)

15.2.2023 08:58

monkaminka@seznam.cz napsal(a):
Právě se nám moc líbí jak povaha tak vzhled chlupáčka jako je sibiřská nebo ragdoll a s papírovou nemáme zkušenosti, tak je to naše první hledání a dost nás to otrávilo.. nechceme pouze trofej, která v pokročilém věku bude mít problémy s pohybovým aparátem a močením.. je to naprosto banální, jde jen o pár měsíců navíc, ať se mu vše vyvine jak má, vše bychom doložili, ale bohužel, zatím není nikdo kdo by na to přistoupil.. při tom co googluji tak se to tak dřív dělalo. Naopak co máme papírového psa, tak ten se dokonce nesmí kastrovat :-D tak nám z toho jde hlava kolem.. jojo nakonec bude kočka domácí ze dvorku :-) dva takové už máme a jeden je ted vážně nevyléčitelně nemocný, tak jsme si řekli, zkusíme papírového, at je minimum nemocí.. ale tak brzkou kastraci to nezvladneme :-)

U kocourů je to jinak než u psů, co se týče pohybového aparátu. A i s potížemi ohledně močení to není tak horké, jak se říkávalo.

Ale ani já osobně bych nechtěla 3měsíčního kastrovaného kocourka. Tak nějak pocitově a z principu.

15.2.2023 09:18

Dobrý den prosím Vás kde se mi podaří pořídit sibiřskeho kocourka s PP, ale aby mi jej tak brzy ve 3 měsících nevykastrovali..? Chtěla bych se ve smlouvě dohodnout na kastraci do jednoho roku, zaslat poté potvrzení o kastraci, ale zatím každá chovná stanice reaguje, že to není možné a předají kocourka pouze po kastraci. Znáte nějakou chovnou stanici prosím Sibiřských nebo Ragdoll? Nejsme žádná mnozirna, pouze se bojím tak brzké kastrace a každý veterinář se na to také netváří.. děkuji, zatím jsme zoufalí, že kocour s PP je asi nedosažitelný a při tom co čtu tak to dřív šlo. Chovatelé nejsou povinni kastrovat, běžně se ještě před 3 lety uzavíraly smlouvy s nutnou kastrací ale o pár měsíců později.
Asi zase skončíme u fouska od sousedů jak se jim narodí koťátka na dvorku s takovou :⁠-⁠)

..zkuste se obrátit na NCHK - Ml. Boleslav, mají pod sebou chovatele a myslím, že by od nich nebyl problém získat nekastrované kotě, navic se svými odchovy dělají felinoterapii, takže mají dobře socializovaná koťata po povahově kvalitních rodičích....

15.2.2023 09:25
monkaminka@seznam.cz

XXX.XXX.252.201

..zkuste se obrátit na NCHK - Ml. Boleslav, mají pod sebou chovatele a myslím, že by od nich nebyl problém získat nekastrované kotě, navic se svými odchovy dělají felinoterapii, takže mají dobře socializovaná koťata po povahově kvalitních rodičích....

Děkuji mockrát za radu, jdu je kontaktovat.

15.2.2023 09:42

Děkuji mockrát za radu, jdu je kontaktovat.

....není zač

15.2.2023 10:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Paní DH tady má i články
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/ostatni/

15.2.2023 10:46

rapotacka11 napsal(a):

Paní DH tady má i články
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/ostatni/

..já vím, léta jsem byla členem....je úžasná

15.2.2023 12:39
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

OPRAVDU JE .....❤️

11.3.2023 19:29
monkaminka@seznam.cz

XXX.XXX.252.201

Dobrý den, dlouho jsem zapomněla napsat, chci Vám mnohokrát poděkovat, paní jsem vůbec neznala a díky Vám se nám dnes první den hřeje na pohovce chlupatá kulička, která má svůj čas na kastraci :-) děkuji moc.

11.3.2023 20:11

Dobrý den, dlouho jsem zapomněla napsat, chci Vám mnohokrát poděkovat, paní jsem vůbec neznala a díky Vám se nám dnes první den hřeje na pohovce chlupatá kulička, která má svůj čas na kastraci :-) děkuji moc.

..nemáte vůbec zač

21.3.2023 18:27
fikovnice

XXX.XXX.60.90

Já jsem tak neskutečně vděčná za Fidovu moudrost. Dokonce, když byl mráz, tak na nějaký čas přestal chodit ven...a já se mohla konečně vyspat.
Ale už zase začal... Nicméně je mi jasné, že i on může venku přijít k úhoně. Ostatně tehdy ten kočičí mor, vzpomínat na to detailně, tak se mi udělá zle. Dtto absces na zádech.

Jak je stálým přispěvatelům zde známo, mám panelákovýho kocoura, který chodí na noc ven a ráno na smluvené znamení (cinkání klíči) přiběhne. Akorát se mě pořád snaží vychovat k pořádkumilovnosti a já jsem holt rezistentní.
Jinými slovy, opět mi rozšklubal písemky studentů. A toto fakt musí dělat naschvál , ptž móóóc dobře ví, že zvuk trhaného papíru mě probudí a vztyčí z postele jako snad nic jiného!
A nemňoukne si a nemňoukne. Prostě přijde jeho čas a dá se do trhání papírů...které jsou někde k dispozici.

21.3.2023 21:44

fikovnice napsal(a):
Já jsem tak neskutečně vděčná za Fidovu moudrost. Dokonce, když byl mráz, tak na nějaký čas přestal chodit ven...a já se mohla konečně vyspat.
Ale už zase začal... Nicméně je mi jasné, že i on může venku přijít k úhoně. Ostatně tehdy ten kočičí mor, vzpomínat na to detailně, tak se mi udělá zle. Dtto absces na zádech.

Jak je stálým přispěvatelům zde známo, mám panelákovýho kocoura, který chodí na noc ven a ráno na smluvené znamení (cinkání klíči) přiběhne. Akorát se mě pořád snaží vychovat k pořádkumilovnosti a já jsem holt rezistentní.
Jinými slovy, opět mi rozšklubal písemky studentů. A toto fakt musí dělat naschvál , ptž móóóc dobře ví, že zvuk trhaného papíru mě probudí a vztyčí z postele jako snad nic jiného!
A nemňoukne si a nemňoukne. Prostě přijde jeho čas a dá se do trhání papírů...které jsou někde k dispozici.

Já opravuji písemky ve škole...

21.3.2023 23:51
Doron

XXX.XXX.30.211

fikovnice napsal(a):

Moje Lilinka, britská kočička, zase začne cupovat perskej koberec, když se opozdím s jídlem😅
A vyzívavě přitom na mě kouká 🤣

22.3.2023 08:01

"vyzývavě" uf

Tak papíry poctivě uklízet. Co už. A já bych tedy kocoura naučila mňouknout. Tj. nepustila bych ho ven, dokud by nemňouknul, a zrovna při trhání papírů ne. Papíry bych sebrala, uklidila do šuplíku, a "šla si zase lehnout". A až by udělal to něco, čím chci, aby si řekl o pouštění, tak by šel teprve ven

No ale vy už to máte asi takhle zajeté, tak mu nechávejte na trhání přímo určený papír - třeba obal od steliva...

22.3.2023 10:08
lesnížínka

XXX.XXX.40.110

"vyzývavě" uf

Tak papíry poctivě uklízet. Co už. A já bych tedy kocoura naučila mňouknout. Tj. nepustila bych ho ven, dokud by nemňouknul, a zrovna při trhání papírů ne. Papíry bych sebrala, uklidila do šuplíku, a "šla si zase lehnout". A až by udělal to něco, čím chci, aby si řekl o pouštění, tak by šel teprve ven

No ale vy už to máte asi takhle zajeté, tak mu nechávejte na trhání přímo určený papír - třeba obal od steliva...

Igelitový To mě přivedlo na myšlenku...proč se vůbec prodává eco stelivo v igelitovém obalu

22.3.2023 11:22

To máte jako bioovoce. Jednotlivě balené ve folii. To dává smysl

22.3.2023 11:56
Bobča

XXX.XXX.20.192

"vyzývavě" uf

no a kdyby teda nepochopil,že má mňouknout?..a vysmolil se natruc doma?když teda není "vypuštěn" na "jeho" znamení?

22.3.2023 12:35

Bobča napsal(a):
no a kdyby teda nepochopil,že má mňouknout?..a vysmolil se natruc doma?když teda není "vypuštěn" na "jeho" znamení?

Však on doma na záchod chodit umí. Co by jako kde dělal natruc?
Moje kočka by pochopila, že trhat mi papír jí úspěch nepřinese, jiné znamení jí úspěch přinese. Nemusí to být zrovna mňouknutí, ale i to bych jistě uměla zařídit, pokud to bude rozmňoukaná kočka

Jde jednoduše o to, odejmout odměňovací reakci podnětu, který nechceme od kočky dostávat, a přidělit ji podnětu, který je žádoucí. To je jedno, co je to za podnět, pokud je pro kočku proveditelný.

Ale jinak jako řešení, že místo výcviku kočky se vycvičí páníček, je samozřejmě také průchozí

22.3.2023 12:38

A to ještě ani nevíme - a je dost možné, že to tak je - jestli kocour bez nabídky vhodného papíru k trhání třeba skutečně nemňoukne

22.3.2023 12:45
Doron

XXX.XXX.30.211

"vyzývavě" uf

Ale no tak já chtěla napsat vyzívaně..
Kecám, nechtěla 🤣

Co se toho Fíkovnice kocoura týče, nevylučovala bych, že je s těma studentama domluvenej.
Bůhví, co za zničení písemky dostává ..

22.3.2023 12:53

Doron napsal(a):
Kecám, nechtěla 🤣

Co se toho Fíkovnice kocoura týče, nevylučovala bych, že je s těma studentama domluvenej.

to mě nenapadlo, to je dobrý

22.3.2023 16:13
lesnížínka

XXX.XXX.56.118

Doron napsal(a):
Kecám, nechtěla 🤣

22.3.2023 19:34

Doron napsal(a):
Kecám, nechtěla 🤣

Před léty se jedna studentka omlouvala, že jí domácí úkol sežrala koza. Uznala jsem. Protože kozy znám.

23.3.2023 15:04
fikovnice

XXX.XXX.60.144

Já opravuji písemky ve škole...

Já jak kdy. Ale mívám výuku některé dny až do 19h, pak se to ještě protáhne (studenti debatují) a doma (cestou nákup) jsem klidně až ve 21h. A do toho naše "úžasná" pravidla - do 24h testy opravit a zadat do systému! Takže mnohdy opravuji i po celou noc...

23.3.2023 15:06
fikovnice

XXX.XXX.60.144

"vyzývavě" uf

No, on je chytrej, ale je strašně málomluvnej!
Jako že fakt. Prostřední žvaní furt, Elsa tak nějak normálka a tento je němej...
No a když přijdu úplně zničená z výuky, tak mnohdy fláknu třeba ty písemky na první volné místo...na zemi...však zrovna Vy mě přece chápete!

23.3.2023 15:06

To si na to opravování písemek, fikovnice, nemůžete zjednat nějakého doktoranda?

23.3.2023 15:09
fikovnice

XXX.XXX.60.144

Bobča napsal(a):

To on by se nevysmolil doma na zem! To neudělal ještě nikdy.
Dámy, koukám, že se zde rozjela diskuze o mém kocourovi!
Ale zajímavé je, že "venčení" si nechává na doma, na záchodek. Ráno pro něj jdu a doma první, co běží udělat, tak vymočit se do záchodku!

23.3.2023 15:10

Tak tož ano, chápu, ale mě už si Kocour vychoval, a věci, které by mohl znehodnotit, mu napospas nenechávám. Já mám to ohromné štěstí, že jsem ho naučila, že do pokoje prostě nesmí, automaticky tam zavírám, takže ty věci, co nesmějí připadnout kočce, skladuji tam

23.3.2023 15:11
fikovnice

XXX.XXX.60.144

Doron napsal(a):
Kecám, nechtěla 🤣

Jo, a já pak pracně dávám ty trhance papíru k sobě a studentům při rozdávání se složitě omlouvám či spíše vymlouvám . Myslím, že jednou jsem jim řekla, že někteří mají své testy roztrhané od mého kocoura a byl z toho záchvat smíchu!

fikovnice napsal(a):
To on by se nevysmolil doma na zem! To neudělal ještě nikdy.
Dámy, koukám, že se zde rozjela diskuze o mém kocourovi!
Ale zajímavé je, že "venčení" si nechává na doma, na záchodek. Ráno pro něj jdu a doma první, co běží udělat, tak vymočit se do záchodku!

Jak ti naši na chatě. Než by si nechali venku ofouknout prdku, tak radši smrděj doma... hrozný zvířata

fikovnice

XXX.XXX.60.144

Tak tož ano, chápu, ale mě už si Kocour vychoval, a věci, které by mohl znehodnotit, mu napospas nenechávám. Já mám to ohromné štěstí, že jsem ho naučila, že do pokoje prostě nesmí, automaticky tam zavírám, takže ty věci, co nesmějí připadnout kočce, skladuji tam

Jenže já skladuji prakticky všade...

23.3.2023 15:13
fikovnice

XXX.XXX.60.144

Jak ti naši na chatě. Než by si nechali venku ofouknout prdku, tak radši smrděj doma... hrozný zvířata

Že?
Takže to máme stejnou zkušenost... A občas Fido na ten záchodek zvenku fakt spěchá... Nechápu. Přitom chodí na takovou opuštěnou zahradu, kde by si klidně mohl pořádně zahrabat v hlíně!

23.3.2023 15:15
fikovnice

XXX.XXX.60.144

To si na to opravování písemek, fikovnice, nemůžete zjednat nějakého doktoranda?

No, já psala na "Psech", že situace v práci je momentálně tak otřesná, že kdybych měla kam odejít, jdu na hodinu pryč.
Takže ani doktoranda teď nemám. Nejsou na ně peníze, resp. mají je jen privilegovaní...

23.3.2023 15:24