Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2021 19:10
misa123321

XXX.XXX.19.22

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat těch, kterým umřel (a) kočka, kocour v nízkém věku. Cítím na sebe strašnou zlost, že jsem mohla udělat něco, co by úmrtí oddálilo...
Moje zvířata jsou pro mě všechno, beru je jako své děti. Nás mainsky mývalí kocour však odešel ve 3 letech na selhání srdce. Mám fotky ze všech dní před jeho smrtí a nevšimla jsem si, že by strádal... Sice byl mnohem klidnější, ale to jsme dávali za příčinu věku a taky, že s ním byla druhá kočka, kterou jsme kvůli němu pořídili.
Taky jsme se stěhovali do domu, takže měl hodně prostoru a člověk prostě nekontroluje pořád, co dělají.... Normálně jedl, chodil na záchod, nic podezřelého. Slyšela jsem ho 2x zakaslat, kdy jsem si myslela, že už by potřeboval odčervit, pak už jsem ho kašlat vůbec neslyšela...... A byl to takový lehký kašel, nic u čeho by se vyloženě trápil.
Normálně za námi chodil, mazlil se a najednou z ničeho nic dostal šok, když jsem za ním rychle utikala, tak už se jen nehybně třásl, než jsem stihla zajít pro přepravku, tak jsem uslyšela poslední výkřik a pak už nedýchal...
Každý den si vyčítám, že by se nemoc dala zastavit, kdybych na to vcas přišla. Na veterine to diagnostikovali na nemocné srdce.
Máte s tímto prosím někdo zkušenosti? Zanedbala jsem něco????? Pořád na něj myslím 😭😭😭😭😭

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2021 19:29

misa123321 napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat těch, kterým umřel (a) kočka, kocour v nízkém věku. Cítím na sebe strašnou zlost, že jsem mohla udělat něco, co by úmrtí oddálilo...
Moje zvířata jsou pro mě všechno, beru je jako své děti. Nás mainsky mývalí kocour však odešel ve 3 letech na selhání srdce. Mám fotky ze všech dní před jeho smrtí a nevšimla jsem si, že by strádal... Sice byl mnohem klidnější, ale to jsme dávali za příčinu věku a taky, že s ním byla druhá kočka, kterou jsme kvůli němu pořídili.
Taky jsme se stěhovali do domu, takže měl hodně prostoru a člověk prostě nekontroluje pořád, co dělají.... Normálně jedl, chodil na záchod, nic podezřelého. Slyšela jsem ho 2x zakaslat, kdy jsem si myslela, že už by potřeboval odčervit, pak už jsem ho kašlat vůbec neslyšela...... A byl to takový lehký kašel, nic u čeho by se vyloženě trápil.
Normálně za námi chodil, mazlil se a najednou z ničeho nic dostal šok, když jsem za ním rychle utikala, tak už se jen nehybně třásl, než jsem stihla zajít pro přepravku, tak jsem uslyšela poslední výkřik a pak už nedýchal...
Každý den si vyčítám, že by se nemoc dala zastavit, kdybych na to vcas přišla. Na veterine to diagnostikovali na nemocné srdce.
Máte s tímto prosím někdo zkušenosti? Zanedbala jsem něco????? Pořád na něj myslím 😭😭😭😭😭

..co na to váš chovatel, tuším že u některých plemen se vyšetření dělá, ale nevím zda u vašeho plemene....zeptala bych se ho jak jsou na tom sourozenci vašeho kocoura...je to vždy hrůza když člověk přijde o milovaného mazlika...

4.9.2021 19:34
misa123321

XXX.XXX.19.22

Všichni byli testování na HCM - negativní..... Jen mě zajímá, zda se tomu dalo předejít a zdá se dá žít s nemocným srdcem, ikdyz příznaky bohužel nebyly......

4.9.2021 19:41

předejít se tomu nedá. kardiomyopatie je prostě už taková.

i kdybyste nějakou náhodou třeba šli na sono srdce a měli jste diagnózu dřív než při pitvě, tak prognóza je špatná.

4.9.2021 20:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Za mě? Líp o tom nevědět. Takto jste si spolu žili spokojeně, o ničem nevěděli. Kdyby jste to věděla, kocoura tahala po doktorech, on by měl zbytek života možná delší o pár měsíců, ale za jakou cenu? A vy? Byla by jste s nervama hyn, koukat na nemocné zvíře a strachy bez sebe čekat, kdy přijde konec. Věřte, že pro oba to bylo takhle lepší

14.9.2021 09:44
viridian

XXX.XXX.9.50

Dobrý den, HCM u MCO je problém. Zodpovědní chovatelé testují ať už geneticky tak i sonograficky. Problém je v tom, že se jedná o komplexnější onemocnění, všechny geny neznáme a bohužel i po negativně testovaných se může objevit potomek s HCM. Pak jsou ještě jiné vrozené vady, které může odhalit třeba pravidelné vyšetře
ní srdce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík