Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tomP2021

15.12.2021 21:41
tomP2021

XXX.XXX.99.13

Dobrý den, 7 leté kočičce se cca před třemi týdny objevila nejdříve malinká bulka ve střední čáře pod tlamou vespod (pod bradou). kočička si to škrábe, teď je to trošku větší, je to na hmat tužší, v podkoží, nikam to neroste hlouběji, vyloženě je to hned po kůži, v místě nemá chlupy a je to takové vazivové. Není to nijak veliký. Kočička je jinak bez jiných klinických příznaků. Je to bytová kočka, ven nechodí. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky moc za názory.

15.12.2021 22:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Při zvětšení tam z dolní strany vidím něco černého, jako by narušené v tom místě. Může to být samozřejmě od poškrábání. Přijde mi, že za tři týdny to vyrostlo hodně. Normálně bych si myslela, že něco píchlé, ale je domácí. Druhá věc je bradavice, na ty zabírá ťupání propolisem, ale přijde mi to na bradavici hladké. Sarkom je třetí varianta. Na ten umřela moje kočka, ale jí se udělala léze po očkování a to tedy pod bradou nehrozí. Zkusila bych to týden matlat hypermanganem a jestli to nezmizne, či se minimálně nezačne zmenšovat, tak veterina.

15.12.2021 23:43
evila

XXX.XXX.23.8

Múj bývalý britský starší kocourek mel pod bradou bouličku , lekla jsem se a hned na veterinu...dr vymáčkl hnis , dal atb a říkal že je to zánět chloupkových(?) váčků...zmizelo to , ale asi dvakrát se to objevilo, to už jsem doma řešila sama, Ale samozřejmě může to být u Tvé kočíčky něco jiného....

16.12.2021 09:09
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já bych šla k vetce,ať jí to vymáčkne...

ale jsou tu vetky,tak vám poradí určitě líp ..Já tam vidím taky tu černou tečku..

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2021 09:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bobča napsal(a):
Já bych šla k vetce,ať jí to vymáčkne...

ale jsou tu vetky,tak vám poradí určitě líp ..Já tam vidím taky tu černou tečku..

Vetky poradí veterinu Bo to chce pořádně prohlídnout, prohmatat, případně udělat punkci.

tomP2021

16.12.2021 18:51
tomP2021

XXX.XXX.99.13

Všem moc děkuji za příspěvky. Poslal jsem foto veterináři a říkal, pro jistotu, že se na to podívá jeho kolegyně, která se specializuje na kůži. Pokud se jí to nebude zdát, tak si vezme vzorek, pokud to nebude vypadat pod mikroskopem dobře, udělají excizi. Tak se uvidí, jak to dopadne.

Díky moc a držte prosím palce.

tomP2021

16.12.2021 19:12
tomP2021

XXX.XXX.99.13

ještě posílám možná lepší jedno foto, děkuji

13.2.2023 11:43
Lusy89

XXX.XXX.150.9

lesnížínka napsal(a):
Při zvětšení tam z dolní strany vidím něco černého, jako by narušené v tom místě. Může to být samozřejmě od poškrábání. Přijde mi, že za tři týdny to vyrostlo hodně. Normálně bych si myslela, že něco píchlé, ale je domácí. Druhá věc je bradavice, na ty zabírá ťupání propolisem, ale přijde mi to na bradavici hladké. Sarkom je třetí varianta. Na ten umřela moje kočka, ale jí se udělala léze po očkování a to tedy pod bradou nehrozí. Zkusila bych to týden matlat hypermanganem a jestli to nezmizne, či se minimálně nezačne zmenšovat, tak veterina.

Muzu se prosim zeptat na to Vami zminene tupani propolisem???To smichate sypkou smes a potupkavate tim bradavice atd??

Přidejte reakci

Přidat smajlík