Dobrý den, několikrát jsem sem pokládala dotaz a pokaždé se našla nějaká hodná dušička, která mi poradila.
Včera jsme nechali kastrovat našeho ročního kocourka, který má být samozřejmě po kastraci v klidu. Ten náš se ale rozhodl rozpoutat válku a útočí na naše ostatní kočky dost nevybíravým způsobem.
Kočky se ho skutečně začaly bát a schovávají se, bohužel v našem bytě je nelze od sebe oddělit. Máme šoupačky a všechny kočky si je umí otevřít, takže je nemůžeme dát do jiné místnosti.
Jsem docela bezradná, protože bych chtěla, aby byl v klidu a on místo toho chce všechny okolo roztrhat na kusy.
Na mě je hodný a jedné kočky si skoro nevšímá, ovšem naší třetí kočku si vybral jako svoji oběť.
Podotýkám, že do kastrace byli úplně v pohodě.
Nevíte někdo čím by to mohlo být nebo jak ho uklidnit? Nerada bych aby někdo přišel k úrazu.
Děkuji předem za jakékoli tipy.
Častější bývá, že útočí ostatní na tu, která přišla z veteriny, cítí z ní jiný pach. První, co mě napadlo je, že ho to bolí a neví, jak to dát najevo. Může být ještě vyjančený po narkóze. Těžko říct takhle od stolu. Blbé je, že je oddělit nemůžete. V přepravce také kocoura držet nemůžete. Napadá mě teď jediné. Máte doma pudr? Borotalco, Johnson's baby....prostě nějaký zásyp? Všechny kočky bych tím pudrem pocukrovala. Budou si vonět všechny stejně. Mělo by to vyloučit to, že to dělá proto, že cítí jiný pach. Každopádně bych ale zavolala na veterinu, jestli dostal něco na bolest.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"že je oddělit nemůžete"
může
když se chce, tak to jde
napsal(a):
"že je oddělit nemůžete"
může
když se chce, tak to jde
Možná máte pravdu, ale nerada bych, aby měla některá pocit, že je za něco trestám. Jediná možnost by byla zavřít kočku do přepravky, což mi nepřijde úplně vhodné nebo do komory, což mi přijde ještě horší.
odberryho
napsal(a):
Častější bývá, že útočí ostatní na tu, která přišla z veteriny, cítí z ní jiný pach. První, co mě napadlo je, že ho to bolí a neví, jak to dát najevo. Může být ještě vyjančený po narkóze. Těžko říct takhle od stolu. Blbé je, že je oddělit nemůžete. V přepravce také kocoura držet nemůžete. Napadá mě teď jediné. Máte doma pudr? Borotalco, Johnson's baby....prostě nějaký zásyp? Všechny kočky bych tím pudrem pocukrovala. Budou si vonět všechny stejně. Mělo by to vyloučit to, že to dělá proto, že cítí jiný pach. Každopádně bych ale zavolala na veterinu, jestli dostal něco na bolest.
Děkuji, zkusím to, za to nic nedám. Kocour moc nevypadá, že by ho nějak extrémně bolelo, ale samozřejmě si uvědomuju, že nějakou bolest po zákroku cítit musí. Jestli se nám neuklidní, tak určitě na veterinu zavolám a poradím se. :) Jenom je chci nějak uklidnit, abych nešla na veterinu s kočkou bez ucha.
Chápala bych, kdyby po něm šly ostatní kočky, ale tady je agresor výslovně kocour. Napadlo nás, že je na ně prostě naštvaný, že on musel na veterinu a ony ne, fakt netušíme.

nemusí cítit žádnou bolest (všichni mí kocouři byli po kastraci zcela OK a veselí, žádný problém)
může být agresivní, protože může být nejistý, protože je NĚCO jinak (on si to neumí definovat, rozumově vysvětlit)
je třeba zkontrolovat, jestli se mu v místě zákroku neděje něco nekalého
jinak bych ho samozřejmě nenechala kohokoliv napadat
přesměrovat na hru (u nás zcela super laser)
voda ze stříkačky taky umí agresora na fleku obrátit (no, ne každého )
napsal(a):
nemusí cítit žádnou bolest (všichni mí kocouři byli po kastraci zcela OK a veselí, žádný problém)
může být agresivní, protože může být nejistý, protože je NĚCO jinak (on si to neumí definovat, rozumově vysvětlit)
je třeba zkontrolovat, jestli se mu v místě zákroku neděje něco nekalého
jinak bych ho samozřejmě nenechala kohokoliv napadat
přesměrovat na hru (u nás zcela super laser)
voda ze stříkačky taky umí agresora na fleku obrátit (no, ne každého )
Podle mě je v pořádku, ale nejsem veterinář . Uvidíme zítra, děkuju za reakci.