Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2022 20:28
Putik

XXX.XXX.207.168

Dobrý den, máme kocoura 3 roky. Jako koťě byl hned kastrován, žije jen venku, volně na dvorku a chodí si kam chce. Teď začal náhle značkovat celou terasu. Zdi, křesla... co se dá s tím dělat? Abysme tomuto problému a oplodňování koček zamezili, nechali jsme ho kastrovat. Četla jsemno feromonech, lékách...poradíte mi prosím, co by pomohlo? Děkuji HCh.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2022 20:45

asi tam chodí jiné kočky.

27.3.2022 07:41
lesnížínka

XXX.XXX.42.149

Ano, máme kastrované britky, jsou doma či zahradě - dle libosti, ale chodí k nám i cizí kočky, nažrat se. A to nejsou kastráti a značkují, takže naši pak chodí po zahradě přeznačkovávat. Já jsem netušila ani jako stará baba že i kastráti značkují, až mi to předváděl náš předešlý kocour, šel na obchůzku zahradou se mnou a psy a pěkně kolem všechno očichával a poctivě přeznačkovával. Nečpí to tak, vlastně jsem nic necítila, až jeho postoj mi napověděl. No ale samozřejmě, mít přeznačkovanou terasu je nepříjemné Myslím si, že mu tam chodí nějaký vetřelec. Zkusila bych pro začátek všechno přestříkat octovým roztokem, jestli to nepomůže, pak by jste musela pátrat dál, co s tím.

27.3.2022 08:10

Putik napsal(a):
Dobrý den, máme kocoura 3 roky. Jako koťě byl hned kastrován, žije jen venku, volně na dvorku a chodí si kam chce. Teď začal náhle značkovat celou terasu. Zdi, křesla... co se dá s tím dělat? Abysme tomuto problému a oplodňování koček zamezili, nechali jsme ho kastrovat. Četla jsemno feromonech, lékách...poradíte mi prosím, co by pomohlo? Děkuji HCh.

Viz bodlinka. Začalo kočičí období páření a asi tam chodí cizí kočky.

27.3.2022 09:57

se jen přidám...
kastrace značkování neodstraní, to je základním nástrojem teritoriality
mi značkují nejen kocouři, ale i kočky, vše kastráti
a ano, je doba páření, kočky i kocouři jsou v pohybu a zcela jistě tam začal chodit někdo cizí
a může se i zabydlet

já používám alpík (https://www.alpik.cz/zvirata/), ocet, sodu, sodu+ocet

to prosím ne na kocoura ale označkované předměty, povrchy

kocoura to patrně neodnaučíte, venkovního

Dřevo

4.3.2023 09:16
Dřevo

XXX.XXX.232.206

Zažíváme teď to samé, podobné, nevím si rady. Vzali jsme si ( po úmrtí našeho 13-ti letého kocourka) dvě koťata z útulku. Kočku a kocoura. Máme je dva měsíce, teď jim je půl roku. Kočka se začala mrouskat a začala mi čůrat do postele. Nejdřív jsem podezřívala kocourka, ale normálně přišla ke mně, koza, a před očima se vyčůrala do peřiny !!!
Může to být tim, že hárá? Na kastraci jdu s oběma za 14 dní. Stalo se to již po několikáté, vždy vše vyperu, matraci nastříkán octeme a znovu je tam nacurano. Co s tím ?

4.3.2023 11:18

Dřevo napsal(a):
Zažíváme teď to samé, podobné, nevím si rady. Vzali jsme si ( po úmrtí našeho 13-ti letého kocourka) dvě koťata z útulku. Kočku a kocoura. Máme je dva měsíce, teď jim je půl roku. Kočka se začala mrouskat a začala mi čůrat do postele. Nejdřív jsem podezřívala kocourka, ale normálně přišla ke mně, koza, a před očima se vyčůrala do peřiny !!!
Může to být tim, že hárá? Na kastraci jdu s oběma za 14 dní. Stalo se to již po několikáté, vždy vše vyperu, matraci nastříkán octeme a znovu je tam nacurano. Co s tím ?

Kočka se nehárá!

Kočku vykastrovat hned. Kocour by, za mě, mohl počkat. Ale v půl roce to dá taky.

4.3.2023 11:19

Kočka se nehárá!

Kočku vykastrovat hned. Mohla jít už dřív. Kocour by, za mě, mohl počkat. Ale v půl roce to dá taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík