koťátko kartouzská modrá,chartreux s PP

Prodám Kartouzskou kočku - V naší chovné stanici HM Grey Spirit se tešíme z...
28000 KčOpičák
XXX.XXX.105.36
Nevíte někdo, zda někde na veterině kastrují kocoury tak, že jim pouze přeruší chámovod, ale šourek s varlaty jim ponechají, takže na kocourovi není vidět, že je kastrovaný? Předem děkuji za odpovědi.
Už to tu kdysi řešil jeden kluk,aby kocour nebyl "neúplný"-chtěl dokonce mu sehnat umělé kuličky,aby nevypadal "blbě",když ho nechá vykastrovat...Nevím,můj kocour blbě nevypadal..měl ten pytlík obrostlý srstí...no a co?byl menší,ale dalo se poznat,že je kocour...
Promiňte..O co vám až tak jde??Půjdete do rizika?že začne značkovat?Vyčistit se ten smrad opravdu moc nedaří...je to fakt puch ...A kocourek bude spokojenější...nebude vám utíkat za kočkama...pokud bude i venkovní...Nebo teda ty transplantáty....
Ano,asi jsou i vyjímky-jak tu čtu..ale...
Jo,ještě to přerušení....to nevím,třeba vám tu někdo poradí...
Opičák
XXX.XXX.105.36
Děkuji za odpověď. Jen se ptám, protože nevím. Slyšel jsem, že možnost kastrace přerušením chámovodu bez odstranění varlat má stejný efekt jako kastrace s odstraněním varlat. Jde mi o to, aby nebylo vidět, že kocour je kastrovaný.
Jestli potřebujete nutně kočku,
pořiďte si kocoura
a dál uvidíte.
Aby to pak nebylo vidět,
to umí vet udělat.
Bohužel jsme museli dát vykastrovat
kocoura sousedům
neb nám och ....al dům, okna a neměl problém
hupsnout v létě do pokoje a ocákat manžela
spícího na křesle.
Vetovi jsme řekli, že není náš a on se sám
nabídl, že to udělá, aby to nepoznali .
Majitel kocoura byl podobného založení, jako vy.
Opičák
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Jen se ptám, protože nevím. Slyšel jsem, že možnost kastrace přerušením chámovodu bez odstranění varlat má stejný efekt jako kastrace s odstraněním varlat. Jde mi o to, aby nebylo vidět, že kocour je kastrovaný.
Efekt ve smyslu neplodnosti ano. I když už jsem četla i o případu, kdy došlo ke srůstu a kastrovaný (tuším, že to byl pes) zplodil potomky. Ale to bude hodně vzácné.
Nicméně varlata zůstanou a hormony se budou tvořit dál. Takže na chování kocoura to vliv mít nebude.
Pořiďte si kočku - když zaroste vyholené místo na břiše, vidět to není a nemusíte řešit, že by to někdo poznal.
Můžu vědět důvod, proč nechcete, aby bylo vidět, že byl kocour kastrovaný?
Uživatel s deaktivovaným účtem
odberryho
napsal(a):
Efekt ve smyslu neplodnosti ano. I když už jsem četla i o případu, kdy došlo ke srůstu a kastrovaný (tuším, že to byl pes) zplodil potomky. Ale to bude hodně vzácné.
Nicméně varlata zůstanou a hormony se budou tvořit dál. Takže na chování kocoura to vliv mít nebude.
Pořiďte si kočku - když zaroste vyholené místo na břiše, vidět to není a nemusíte řešit, že by to někdo poznal.
Můžu vědět důvod, proč nechcete, aby bylo vidět, že byl kocour kastrovaný?
je to chlap, říká si opičák.
jsou lidi, co zvířecí kule řeší jako kdyby byly vlastní a ne, není jich málo.
vlasta1
napsal(a):
koulí nebo chlapů?
Chlapi to řeší myslím všichni, no popravdě to trochu i chápu, je to osobní Můj taky říkal, že kocour kastrovaný nebude. Jen do chvíle, kdy se vrátil ze služebky a přechcaná celá garáž, s cizím autem, co si tu šofér nechal a v obýváku sedačka, která přes veškerou snahu(sundavací pratelné potahy) smrděla několik měsíců Barák jak pavilon šelem
Opičák
napsal(a):
B.lbost! Přerušení chámovodů alias vasektomie se dělá třeba i u lidí. Když si pánové chtějí užívat bez rizika, že zplodí potomka. Ale chtějí zůstat jinak (hormonálně) aktivní. Není to totéž co kastrace.
napsal(a):
B.lbost! Přerušení chámovodů alias vasektomie se dělá třeba i u lidí. Když si pánové chtějí užívat bez rizika, že zplodí potomka. Ale chtějí zůstat jinak (hormonálně) aktivní. Není to totéž co kastrace.
Takže přeloženo nemůže zplodit koťata, ale nadržený, vřískající a značkující zůstane
lesnížínka
napsal(a):
Takže přeloženo nemůže zplodit koťata, ale nadržený, vřískající a značkující zůstane
Jo!
Opičák
XXX.XXX.105.36
Už jsem se rozhodl, že kocoura si pořizovat nebudu. Dostal jsem nabídku od sestry, která má v péči mou kartouzskou kočku, od níž očekává, že bude mít cca v únoru 2023 koťata. Takže nakonec mám dost času na rozmyšlenou. Vím, co to je, mít doma chovného kocoura. Opravdu to není lehké. Měl jsem dříve doma několik let chovného siamského kocoura. To značkování nám tolik nevadilo, protože značkoval jen občas, Ale často hlasitě "mrouskal", zejména v noci. Navíc kartouzák má cca 8 kg, takže jistě je při značkování značně produktivnější než byl téměř pětikilový siamák. Prý ale tolik nevříská. Kartouzská kočka, kterou máme u sestry, mrouská potichu, prakticky jen trochu silněji bručí. Siamky řvaly strašně. Proto jsem jim pořídil kocoura. Děkuji všem za cenné rady.
Opičák
XXX.XXX.105.36
Kočičku jsme měli. Ale náš v té době pubertální čivavák si z ní chtěl dělat fenu. Třebaže kočička byla o 3,5 měsíce mladší, měl nad čivavákem fyzickou převahu,. což čivavák těžko nesl. Stále se snažil kočičku prohánět, pral se s ní a měl jsem vážnou obavu, aby jí nepoškodil uši, které byly často terčem jeho útoku. O spaní v noci jsme si mohli nechat jed zdát. Mé sestře v té době zemřela i druhá kočička, a tak se naší kartuziánky ujala a má se u ní fantasticky. Nabídla mi kotě - kocourka z vrhu, který očekává cca v únoru příštího roku. Jsem asi citlivka, ale asi bych nedokázal jej nechat kastrovat. Proto si asi brát nebudeme. Ale ještě nejme plně rozhodnutí. Proto sháním informace.
Nechte ho u sestry do sestoupení varlat a ať ho vykastruje ona. Ona taková citlivka jistě nebude.