Britská modrá krátkosrstá koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Jsme malá chovatelská stanice Lovely P...
17000 KčEster810
XXX.XXX.62.7
Zdravím všechny, co čtou tento příspěvek.
Máme doma zhruba dvanáctiletou kočku, kastrovaná, čistokrevná britka. Má základní očkování, když jsme byli zhruba před půl rokem u veterináře, tak měla být podle něho zcela zdravá, jen jí chybělo pár zubů (což je prý u starší kočky normální). A nutno dodat, že za tich dvanáct let nikdy nebyla nějak nemocná.
Teď o ní ale začínám mít strach. Vždy spala v jednom ze svých pelíšků, ale teď mi dva dny lehává na moji postel, což dříve nedělala. Když u ní ležím, netulí se, ale prostě chce být u mě. Když jí večer sundám, lehne si na deku hned vedle postele a nechce se hnout. Na tom bych ještě nehledala nic tak složitého, je to pořád kočka, ale nechce nám ani žrát a neviděla jsem ji pít. Nechce ani kapsičku, ani granule, ani čerstvé maso, ani její oblíbený pamlsek. Vždy, když jsme přišli domů, přivítala nás u dveří a pak vyskočila na škrabadlo, protože milovala česání. Předevčírem se na něj sice ještě dostala, ale s námahou a bez jinak přítomného elánu, dneska se od mého probuzení nehla z postele. Dokonce jsem jí i přinesla misky se žrádlem a vodou doslova před ní, ale jen otočila hlavu a ani si nepřičichla.
K tomu všemu, když si olizuje tlamu nebo polkne sliny, tak prostě... zní jinak. Opravdu špatně se to popisuje, ale zní to prostě jinak než dřív. Snažila jsem se jí zkontrolovat tlamičku, ale tak jako u každé kočky to je problém a nenechá se.
Vím, že už je to starší dáma a může nás za chvíli opustit, ale i tak bych chtěla vědět váš názor na tuto situaci.
Osobně už bych byla dávno u veterináře, ale podle rodičů (studuji střední, takže ještě bydlím s rodiči) je prostě normální že stará kočka onemocní a nemá moc cenu jí platit nějakou drahou léčbu. Což plně chápu, ale nechce se mi dívat na to, jak pomalu umírá hlady, zatím co hledá bezpečí v mém pokoji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
nic jiného než okamžitě veterinář se nedá poradit.
12 let to je jak u člověka třeba 60.
není TAK stará
a veterinář, hned
neposkytnutí lékařské péče je týráním
Nejsem příznivcem tahání zvířat po veterinách hned, jak se objeví sebemenší problém. Ale tohle je obr problém a nežrací kočka opravdu umře - na selhání jater, mimo jiné. Může to být jen velký problém se zuby, když píšeš, že už některé nemá. Může to být selhání ledvin a tam už nic nepomůže, ale můžou ji uspat, aby se netrápila. Ale je potřeba, aby ji vyšetřili! Tlač na rodiče, nechají umřít kočku možná jen proto, že ji bolí zub? I u tebe by to tak bylo?
Podle toho,jak popisuješ,že "zní jinak",když polyká,by jí mohlo bolet v krku,proto nejí..Max tahle nejedl a hrčel,když se vrátil od koní(holky tady vědí)..tak jsem zkusila vlažný vývar(nesolený)..asi mu zavoněl,protože ho začal pít..a já si myslím,že se z toho dostal díky němu...pak už začal jíst..ale pokud už takhle je pár dní...ještě bych zvážila tu vetku..není ještě tak stará,a určitě ji máte všichni rádi...nebo může mít zaseklou kost třeba někde v dásni..není to možné??nejedla něco,kde by mohla být?
Ester810
XXX.XXX.62.7
Zdravííííííím, nesu dobrou zprávu!
Kočička ráno nevypadala o moc líp, ale než jsme odešli, pozvracela se (co si budeme, bylo to spíše vodnaté když už třetí den nic nechtěla jíst). Nicméně se jí povedlo ze sebe dostat velký chuchvalec chlupů. Jasně, kočky občas vyzvrací chlupy, ale tenhle byl větší než normálně a možná proto jí to tak trvalo to ze sebe dostat. Sice nevím, jestli chuchvalce v žaludku můžou způsobit, že kočka odmítne stravu i vodu, ale do hodiny vymetla misku se žrádlem a už nemá problém projít se po bytě. Sice mi stále hnízdí na posteli a nechce se moc tulit, ale to už bude spíše otázka času.
Ester810
napsal(a):
Zdravííííííím, nesu dobrou zprávu!
Kočička ráno nevypadala o moc líp, ale než jsme odešli, pozvracela se (co si budeme, bylo to spíše vodnaté když už třetí den nic nechtěla jíst). Nicméně se jí povedlo ze sebe dostat velký chuchvalec chlupů. Jasně, kočky občas vyzvrací chlupy, ale tenhle byl větší než normálně a možná proto jí to tak trvalo to ze sebe dostat. Sice nevím, jestli chuchvalce v žaludku můžou způsobit, že kočka odmítne stravu i vodu, ale do hodiny vymetla misku se žrádlem a už nemá problém projít se po bytě. Sice mi stále hnízdí na posteli a nechce se moc tulit, ale to už bude spíše otázka času.
Tak to je dobrá zpráva, snad je nebezpečí zažehnáno. Dáváte kočce bezopastu?
Kočku vyčesávejte.
https://www.zbozi.cz/vyrobek/trixie-plastovy-finisak-s-protiskluzovou-rukojeti-10x17-cm/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=1294%2F2417%2C1245%2F2346&utm_term=trixie-plastov%C3%BD-fini%C5%A1%C3%A1k-s-protiskluzovou-rukojet%C3%AD-10x17-cm-&utm_query=kart%C3%A1%C4%8D%20na%20ko%C4%8Dky
Budete se divit, kolik toho vyčešete.
Ester810
XXX.XXX.62.7
Kočku jsme vždy vyčesávali, několikrát denně. To, že nám vykašlala chuchvalec se stalo jen párkrát, například (ale už je to pár let) se nám na pár dní zatoulala. Já teď týden (do minulého víkendu) nebyla doma a rodiče jsou celý den v práci, takže ji učesali jen ráno a narychlo. Takže důvod pravděpodobně nalezen.
Nicméně jsem rodiče konečně přemluvila a zítra jedeme k veterináři- sami uznali, že tak velký chuchvalec není normální a bude lepší, když ji veterinář celou prohlédne a případně něco doporučí.
Všem děkuji za příspěvky.
Ještě můžete koupit i tu kočičí trávu ...a ta pasta,co píše žínka je taky dobrá...kousek jsem dala na prst a Max jí olízal...
lesnížínka
napsal(a):
Nejsem příznivcem tahání zvířat po veterinách hned, jak se objeví sebemenší problém. Ale tohle je obr problém a nežrací kočka opravdu umře - na selhání jater, mimo jiné. Může to být jen velký problém se zuby, když píšeš, že už některé nemá. Může to být selhání ledvin a tam už nic nepomůže, ale můžou ji uspat, aby se netrápila. Ale je potřeba, aby ji vyšetřili! Tlač na rodiče, nechají umřít kočku možná jen proto, že ji bolí zub? I u tebe by to tak bylo?
No tak to je teda opravdu vtip...
Vlastním zvířatům nejste ochotna poskytnout řádnou veterinární péči, svého starého psa vystavujete utrpení a zde někomu radíte... Není to k smíchu, je to k pláči...
napsal(a):
Vlastním zvířatům nejste ochotna poskytnout řádnou veterinární péči, svého starého psa vystavujete utrpení a zde někomu radíte... Není to k smíchu, je to k pláči...
..kdybych mohla dám Vám 10 hlasů...
napsal(a):
Srovnáváte prasklý dráp s ,,kočka nežere, nevíme proč"? Když jsem se dostala s kočkou do této situace, na veterinu jela. Jak to dopadlo, znovu rozepisovat nebudu, ze strany péče na veterině to byla katastrofa. Víc snad ani nemám, co k vám dodat.
Jo mám: máte radit zadavatelce, ale vy sem chodíte jen pronásledovat lidi, že?
lesnížínka
napsal(a):
Srovnáváte prasklý dráp s ,,kočka nežere, nevíme proč"? Když jsem se dostala s kočkou do této situace, na veterinu jela. Jak to dopadlo, znovu rozepisovat nebudu, ze strany péče na veterině to byla katastrofa. Víc snad ani nemám, co k vám dodat.
Jo mám: máte radit zadavatelce, ale vy sem chodíte jen pronásledovat lidi, že?
Ano, odhalila jste mě, je to moje hobby
Ne Lesnížínko, jen jsem nesmírně alergická na lidskou lhostejnost a krutost ke zvířatům a tou Vy oplýváte měrou nebývalou a ještě to tapetujete na veřejné fórum. Rozebírá se to v jiném vláknu a dobře víte, že už na Vás reagují i jiní členové fóra.
Křičet na psího seniora, dávat mu "přes hubu" a stříkat jej parfémem, když dělá jen to co je mu vlastní a neví už, jak by si sám jinak pomohl, když Vy jste k jeho zranění lhostejná? Co jste to za člověka?
A nemluvím jen o prasklém drápu, to je jen špička ledovce...Sáhněte si do svědomí. A píšu Vám to znova, volba veterináře je na Vás. Odpírat trvale veterinární péči svým zvířatům na základě Vaší chybné volby? Patologické...
napsal(a):
Ano, odhalila jste mě, je to moje hobby
Ne Lesnížínko, jen jsem nesmírně alergická na lidskou lhostejnost a krutost ke zvířatům a tou Vy oplýváte měrou nebývalou a ještě to tapetujete na veřejné fórum. Rozebírá se to v jiném vláknu a dobře víte, že už na Vás reagují i jiní členové fóra.
Křičet na psího seniora, dávat mu "přes hubu" a stříkat jej parfémem, když dělá jen to co je mu vlastní a neví už, jak by si sám jinak pomohl, když Vy jste k jeho zranění lhostejná? Co jste to za člověka?
A nemluvím jen o prasklém drápu, to je jen špička ledovce...Sáhněte si do svědomí. A píšu Vám to znova, volba veterináře je na Vás. Odpírat trvale veterinární péči svým zvířatům na základě Vaší chybné volby? Patologické...
K jeho zranění lhostejná? A kdo si myslíte, že mu to x krát denně ošetřuje? Já jsem vám v životě, alespoň si nejsem vědomá, do vašich zvířat nekafrala, ale vy máte neustále potřebu sledovat a hodnotit péči moji. Samozřejmě sem nevypisuju každý svůj pohyb, ani každý pohyb svých zvířat, to bych nedělala nic jiného. Ale vy zřejmě nemáte nic jiného na práci, než procházet a sledovat, co kde napíšu k nim. Nevím, proč tady mluvíte v množném čísle, Gucci je zdravá, Viktor byl na veterině a je zdravý, jediný pacoš je Worka a tam už to jiné nebude. X krát jsem psala, že je pod dohledem veterinářky, ale vy máte utkvělou představu, že je to málo. To si ale řešte u svých zvířat, jestli nějaké máte, o mé se nestarejte. Děkuju.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.42
lesnížínka
napsal(a):
K jeho zranění lhostejná? A kdo si myslíte, že mu to x krát denně ošetřuje? Já jsem vám v životě, alespoň si nejsem vědomá, do vašich zvířat nekafrala, ale vy máte neustále potřebu sledovat a hodnotit péči moji. Samozřejmě sem nevypisuju každý svůj pohyb, ani každý pohyb svých zvířat, to bych nedělala nic jiného. Ale vy zřejmě nemáte nic jiného na práci, než procházet a sledovat, co kde napíšu k nim. Nevím, proč tady mluvíte v množném čísle, Gucci je zdravá, Viktor byl na veterině a je zdravý, jediný pacoš je Worka a tam už to jiné nebude. X krát jsem psala, že je pod dohledem veterinářky, ale vy máte utkvělou představu, že je to málo. To si ale řešte u svých zvířat, jestli nějaké máte, o mé se nestarejte. Děkuju.
Tak tu simte aspon obden nefnukej jak umírá
lesnížínka
napsal(a):
Jste na veřejném fóru Žínko, to je potřeba si uvědomit. Pokud sem den co den vypisujete v obsáhlých traktátech své neetické chování ke zvířatům, můžete čekat, že na to dříve či později někdo zareaguje. Vadí-li Vám, že reaguji na Vaše statě o tom, jak se chováte ke starému a dementnímu pejskovi, tak si pište se svými obdivovatelkami soukromé zprávy. Jste-li ve veřejném prostoru, musíte počítat s reakcemi okolí.
A znovu Vám píšu, nevadí Vám, že na Vás reagují už i jiní členové fóra? Asi nejsem sama komu připadá, vaše pseudopéče zvláštní.
Mně do péče o má zvířata kafrat jaksi nemůžete, protože já se o svá zvířata starám a mám v tomto ohledu naprosto čisté svědomí
Kocoura jste nechala x dnů lítat nemocného po venku a odmítala mu poskytnout veterinární péči, dokud jsem do Vás nezačala rýt, že máte něco udělat. I tak jste jej z hospitalizace vzala předčasně.
Psího seniora necháte s bolavou tlapou a lejete mu na to "všespásnou betadinu" místo abysyte zajistila řádnou prohlídku rány, krytí a popřípadě antibiotika.
A opakuji, pokud skutečně existuje nějaká veterinářka, která se dívá na to, jak zacházíte se svými zvířaty, nechť vrátí diplom.
Žínko je mi z Vás špatně! Reagovat na Vás už nehodlám, ale pevně věřím, že to co provádíte tvorům, kteří se nemohou bránit a protestovat, se Vám jednoho dne vrátí. Možná až budete také stará a nemohoucí, nebo Vám bude zle a budete potřebovat pomoc.
napsal(a):
Jste na veřejném fóru Žínko, to je potřeba si uvědomit. Pokud sem den co den vypisujete v obsáhlých traktátech své neetické chování ke zvířatům, můžete čekat, že na to dříve či později někdo zareaguje. Vadí-li Vám, že reaguji na Vaše statě o tom, jak se chováte ke starému a dementnímu pejskovi, tak si pište se svými obdivovatelkami soukromé zprávy. Jste-li ve veřejném prostoru, musíte počítat s reakcemi okolí.
A znovu Vám píšu, nevadí Vám, že na Vás reagují už i jiní členové fóra? Asi nejsem sama komu připadá, vaše pseudopéče zvláštní.
Mně do péče o má zvířata kafrat jaksi nemůžete, protože já se o svá zvířata starám a mám v tomto ohledu naprosto čisté svědomí
Kocoura jste nechala x dnů lítat nemocného po venku a odmítala mu poskytnout veterinární péči, dokud jsem do Vás nezačala rýt, že máte něco udělat. I tak jste jej z hospitalizace vzala předčasně.
Psího seniora necháte s bolavou tlapou a lejete mu na to "všespásnou betadinu" místo abysyte zajistila řádnou prohlídku rány, krytí a popřípadě antibiotika.
A opakuji, pokud skutečně existuje nějaká veterinářka, která se dívá na to, jak zacházíte se svými zvířaty, nechť vrátí diplom.
Žínko je mi z Vás špatně! Reagovat na Vás už nehodlám, ale pevně věřím, že to co provádíte tvorům, kteří se nemohou bránit a protestovat, se Vám jednoho dne vrátí. Možná až budete také stará a nemohoucí, nebo Vám bude zle a budete potřebovat pomoc.
No...asi se potřebujete někde realizovat a oběť si najdete tak jako tak. Nebudu se vyjadřovat k ostatnímu, ale buďto nechápete, nečtete, nebo prostě chápat nechcete. Kocoura jsem vzala na veterinu ne proto, že Vy ste to napsala, ale po pár náznacích, že se to snad lepší, jsem zjistila, že nikoliv. Předčasně??? Veterinářka mi sama volala, ať si pro něj přijedu, že už mu kapačku nedokážou dát a to přesto, že měl pořád ještě průjem, jen už ne vodu, jako doma. A ne moje veterinářka, ale ve městě na jiné veterině...aby ste zase neobviňovala naši veterinářku z nečinnosti.