Šedivka po zemřelé majitelce čeká na druhou šanci

Šedivka se k nám dostala s velkou partičkou po zemřelé majitelce. Je kast...
Ahoj, máme 13 let starého kocoura a začínám být zoufalá. Od zimy má průjem. Někdy lepší, jindy horší ale teď už je to na hlavu. Byl jednu dobu hubený, to se zpravilo, ale průjem má porad. Má pořád hlad a po každém jídle jde na záchod. Někdy tam taky nedojde, někdy se netrefí, někdy do toho pak šlápne. Máme za sebou různý vyšetření, krve, stolice za xy peněz a nic. Má dietu, ale přijde mi že je jedno co žere 🙄 pořád stejný, to samé různé pasty na průjem. Chystám se znovu na veterinu ale už nevim co s ním, máte nějaké zkušenosti co vy to mohlo být a co pomohlo? Mám chuť ho nechat uspat, protože tohle je fakt už hrůza. Máme ještě druhou kočku ale ta takový problém nemá.
Díky za zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
chce to kompetentního veterináře
nemusí to být snadné, ddg je široká.
Mikina39
napsal(a):
Díky, ale co by to mohlo být? S dvěma dětmi teď nemám moc čas nikde lítat s kočkou a muž už je dost zoufalý z toho jak to tady vypadá a smrdí
Viz bodlinka. Může to být cokoliv - infekce, paraziti, alergie, nedostatečnost trávicích enzymů, jater... Buď pořádné vyšetření nebo utratit. My to za vás nevyřešíme. (mimochodem, ten kocour nemůže za to, že máte 2 malé děti. On si to nevybral).
napsal(a):
Viz bodlinka. Může to být cokoliv - infekce, paraziti, alergie, nedostatečnost trávicích enzymů, jater... Buď pořádné vyšetření nebo utratit. My to za vás nevyřešíme. (mimochodem, ten kocour nemůže za to, že máte 2 malé děti. On si to nevybral).
Já to chápu že nevybral, já to řeším, ale teď když jsou doma děti v létě a nemám je kam dát je složité se dostat k lékaři kde bez objednání musím čekat 3 hodiny. Před dvěma měsíci měl akutní operaci boule na zádech, já sním sedím víc na veterině než s dětma u doktora. Ale poslední dny je to horší, je to pořád jak na houpačce.
Mikina39
napsal(a):
Já to chápu že nevybral, já to řeším, ale teď když jsou doma děti v létě a nemám je kam dát je složité se dostat k lékaři kde bez objednání musím čekat 3 hodiny. Před dvěma měsíci měl akutní operaci boule na zádech, já sním sedím víc na veterině než s dětma u doktora. Ale poslední dny je to horší, je to pořád jak na houpačce.
njn
ale tak to musíte nějak vymyslet. protože bez toho kompetentního veterináře to nepůjde a bez vyšetření už vůbec ne
ono totiž seznam toho, co to "může být" je natolik dlouhý, že je vám naprosto k ničemu.
Mikina39
napsal(a):
Jak vám rozumím. Rok jsem teď jezdila na veterinu s kocourem. Pravda... mohlo to být o půlku kratší, kdybych se rovnou smířila s tím, že bude muset doživotně užívat cyklosporiny. Pořád jsem doufala, že problémy může způsobovat něco jiného, než "alergie na nevímco", takže i dvě konzultace na jiných klinikách. Kocour střídavě lepší, střídavě horší.
Zkuste se objednat na konkrétní čas. Někdy se stane, že i tak chvíli čekáte, ale určitě ne tolik, jako bez objednání. Mladší dítě jezdilo na veterinu většinou se mnou.
Zkuste kocourovi doma omezit pohyb nebo dát víc záchodu. Ať se nemusí snažit dobíhat z druhé strany domu.
Pokud tedy chcete ještě dát kocourovi šanci. Ten, co jsem s ním strávila rok ježděním na veterinu je ještě mladík. Tento rok zazlobil se zdravím i můj 15ti letý. Tři měsíce jsem jezdila i s ním, než jsme ho zaléčili a začal zase prospívat. Teď má léky 2x denně, ale je úplně v pohodě. Jaterní hodnoty tedy v normě nejsou, ale s biopsií jsem nesouhlasila. Domluvili jsme se na tom, že ho necháme žít si svůj autistický život a jen hlídám, jestli se cítí dobře. Před rokem měl dvě narkózy krátce po sobě a to mu na kondici nepřidalo.
Zadavatelko, já se vrátím k té bouli na zádech. Víte, o co v tom případě šlo, dělala se histologie? Ptám se proto, že má kočička měla bulku na zádech. Zprvu malou, myslela jsem, že po klíštěti. Pak se zvětšila a praskla, vytékal hnis s krví...aha, tak to asi měla něco píchlé, možná osinu. Takže jsem jí to čistila, bulka se jakoby zahojila, nic neteklo, jen byla cítit trochu pod kůží, to jsem si říkala, že je to zjizvené, jak to bylo dlouho otevřené. Pak asi za půl roku najednou zase najdu na zádech strup, vyhnilá díra pod ním. Bylo mi divné, že se to znovu otevřelo, po tak dlouhé době, ale jsem si říkala, že tam asi ta blbá osina, trn nebo něco podobného...zůstala. Znovu jsem čistila, zavřelo, zmizelo. Cca za rok přestala kočka žrát, chtěla, ale jako by nemohla, myslela jsem, že má něco píchlé v krku. Na veterině ji prohlédnuli, že tam nic nemá, ale dusí se, nemůže dýchat. Po různých peripetiích se zjistilo, že měla z těch zad do plic prorostlý postinjekční sarkom..umřela. To vás nechci strašit jen, že i toto je možné.
lesnížínka
napsal(a):
Zadavatelko, já se vrátím k té bouli na zádech. Víte, o co v tom případě šlo, dělala se histologie? Ptám se proto, že má kočička měla bulku na zádech. Zprvu malou, myslela jsem, že po klíštěti. Pak se zvětšila a praskla, vytékal hnis s krví...aha, tak to asi měla něco píchlé, možná osinu. Takže jsem jí to čistila, bulka se jakoby zahojila, nic neteklo, jen byla cítit trochu pod kůží, to jsem si říkala, že je to zjizvené, jak to bylo dlouho otevřené. Pak asi za půl roku najednou zase najdu na zádech strup, vyhnilá díra pod ním. Bylo mi divné, že se to znovu otevřelo, po tak dlouhé době, ale jsem si říkala, že tam asi ta blbá osina, trn nebo něco podobného...zůstala. Znovu jsem čistila, zavřelo, zmizelo. Cca za rok přestala kočka žrát, chtěla, ale jako by nemohla, myslela jsem, že má něco píchlé v krku. Na veterině ji prohlédnuli, že tam nic nemá, ale dusí se, nemůže dýchat. Po různých peripetiích se zjistilo, že měla z těch zad do plic prorostlý postinjekční sarkom..umřela. To vás nechci strašit jen, že i toto je možné.
Byl to absces, prostě jen hnis ale měl to déle a pak se někde škrábnul nebo nevím a začalo to praskat. Doktor mi už driv říkal že to není akutní když ho to nebolí a není to nijak vrostlé, byla to prostě taková jezdící bulka. Dělali mu i rentgen před operací a nebyl to nádor. A průjem měl už před tim než jsme řešili bouli.
Ještě mě napadlo ... Mám u psa skvělou zkušenost s tímto preparátem. Nevěřila jsem tomu vůbec, ale rok a půl jsem s retrívrem řešila pořád zažívací potíže, takže jsem byla ochotná zavolat i indiánského šamana. Stačila i o fous větší krmná dávka a už byl průjem na světě. Průjmy měl z tepla, ze stresu, z toho, že se podíval na reklamu na pedigree (nadsázka, ale někdy jsem prostě nedokázala vypozorovat, co se zase stalo).
Vyšetření ok, super dietní granule se zdály, že zaberou, ale ani jsme nedojeli první pytel a zase průjem.
Na radu trenérky (která vyřešila takto i svojí borderku) jsem týden dávala maximální možnou dávku, další týden snížila, třetí týden dávala minimální. Týden pauza a pak tři týdny už jen minimální dávku. Tehdy jsem k tomu kupovala ještě jedny bobule od energy, ale už nevím které to byly. Tuším že něco na perverzní chutě (žere klacky, mulčovací kůru...), ale tam to žádný efekt nemělo.
Rok a čtvrt jsme teď měli totální pohodu a pes mohl jíst dokonce i ovoce, zeleninu, ohlodavat syrové hovězí kosti, dostávat pamlsky. Předtím neexistovalo.
Teď tedy dokončil opět třítýdenní kůru s nízkým dávkováním, protože po velkém stresu (pětidenní rekondiční pobyt - je asistenční pes a potřebujeme udržovat jeho dovednosti). Průjem začal mít třetí den pobytu, smecta nepomáhala a než probiovet přišel, tak ho začal brát až po pěti dnech od začátku průjmu. Třetí den po dávkování 2x jednu tobolku už měl zase bobky formované.
Nevím, jestli to zabere i kocourovi, ale třeba by to za pokus stálo. Píšou, že je to pro všechna zvířata (což je divné, každé má přeci jiné trávení), ale jak jsem tomu vůbec nevěřila, tak psovi to hodně pomohlo.