Jak píchnout injekci do svalu kočce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

samuel.d7

16.8.2022 18:23
samuel.d7

XXX.XXX.42.3

Kde má prosím kočka svaly ? Prý na noze ? Mám natažené léky, musím je dneska kočce píchnout za manželku, je pryč. Mám jednu stříkačku a mám to píchnout do nohy, jen přesně nevím kam. Neporadí někdo prosím? Díky!

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2022 18:45

ASI BEZ KOMENTÁŘE.

16.8.2022 19:31
lesnížínka

XXX.XXX.35.238

Stejně jako u lidí, do stehna.

16.8.2022 19:47

Kdybyste si, žínko, raději pro změnu zase jednou seděla na rukou
Naděláte o "chlup" méně škody.

16.8.2022 19:52
lesnížínka

XXX.XXX.35.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdybyste si, žínko, raději pro změnu zase jednou seděla na rukou
Naděláte o "chlup" méně škody.

Odpověděla jsem na otázku. Pokud nevíte, nepište, o mě se nestarejte.

16.8.2022 20:04

tak nějak má žínka pravdu

16.8.2022 20:14

tak nějak má žínka pravdu

tak úplně obecně ano, sval na noze může být třeba sval stehenní

ale to prostě není návod k nějaké samo domo injekční aplikaci.

16.8.2022 22:05
lesnížínka

XXX.XXX.35.238

tak úplně obecně ano, sval na noze může být třeba sval stehenní

ale to prostě není návod k nějaké samo domo injekční aplikaci.

Bodlinko, oni pravděpodobně léky takhle kočce podávají, proč, co jí je netuším, my jsme dostali takto kortikoidy pro kocoura, když jsme odkývali, že mu to někdo píchne. U zadavatele píchala žena, musela odjet, možná nečekaně, nestihnula dát instrukce. Píchnutí injekce do svalu není přece žádná věda, pokud to není někdo jako já a při pohledu na jehlu zdrhá. Můj muž posledně dvakrát kortikoidy Workovi taky píchal...nechtěla jsem, aby sem každý den musela zajíždět vetka...má to přes dvě vesnice.

16.8.2022 22:20

lesnížínka napsal(a):
Bodlinko, oni pravděpodobně léky takhle kočce podávají, proč, co jí je netuším, my jsme dostali takto kortikoidy pro kocoura, když jsme odkývali, že mu to někdo píchne. U zadavatele píchala žena, musela odjet, možná nečekaně, nestihnula dát instrukce. Píchnutí injekce do svalu není přece žádná věda, pokud to není někdo jako já a při pohledu na jehlu zdrhá. Můj muž posledně dvakrát kortikoidy Workovi taky píchal...nechtěla jsem, aby sem každý den musela zajíždět vetka...má to přes dvě vesnice.

no, věda. není to úkon, který je dobrý svěřit člověku, co to nikdy nedělal s instrukcemi přes internet, jakože bodni to někam do stehna

protože tak jednoduché to není.

pokud teda píchala žena a ta není, jediná rozumná cesta je holt sbalit kocoura a nechat to píchnout veta. nebo aspoň zootechnika nebo zdravotní sestru.

16.8.2022 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.35.238

Tak snad byl pán taky někdy očkovaný, dva roky jsme v telce viděli ,,tolik oblíbené" záběry očkování proti covidu, tak snad by to mohl zvládnout, ale to musí posoudit sám. Já jsem odpověděla na otázku.

16.8.2022 22:46

lesnížínka napsal(a):
Tak snad byl pán taky někdy očkovaný, dva roky jsme v telce viděli ,,tolik oblíbené" záběry očkování proti covidu, tak snad by to mohl zvládnout, ale to musí posoudit sám. Já jsem odpověděla na otázku.

tak to se na mě žínko nezlobte,

ale já jsem v televizi viděla mnoho, mnoho, obrovské množství věcí, které bych doma nedokázala zopakovat

a takové ty věci, které vypadají jednoduše, pak ve skutečnosti jednoduché nejsou.

zrovna nepovedenou intramuskulární aplikací se ublížit dá.

16.8.2022 23:02

Z dotazu zadavatele (pravděpodobně trolla) bohužel vyplývá, že on - narozdíl od vás, žínko - žádný dvouletý televizní kurz na téma "Jak opíchat sval nejen proti covidu" s největší pravděpodobností neabsolvoval. Je otázkou, zda vůbec pozná, kde má kočka nějakou nohu.

Při špatné aplikaci léku do svalu je hematom v místě vpichu ta nejmenší možná komplikace. Když nevíte, kam a jak hluboko, můžete trefit něco, co jste možná ani nechtěla. Nedej Bože si v domácích podmínkách dělat starosti s nějakou hygienou, že?

Když máte praxi, je to sranda - ale někteří lidé nemají ani ten váš kurz z televize

Nepřestává mne fascinovat, s jakým bohorovným klidem se hbitě vyjadřujete zde na diskuzi k medicínským otázkám, zatímco vám na zahradě starého psa ožírají mouchy či na jeho otevřené poranění drápu aplikujete parfém.

To prostě z hlavy nevymažu

16.8.2022 23:30
lesnížínka

XXX.XXX.35.238

Z dotazu zadavatele (pravděpodobně trolla) bohužel vyplývá, že on - narozdíl od vás, žínko - žádný dvouletý televizní kurz na téma "Jak opíchat sval nejen proti covidu" s největší pravděpodobností neabsolvoval. Je otázkou, zda vůbec pozná, kde má kočka nějakou nohu.

Při špatné aplikaci léku do svalu je hematom v místě vpichu ta nejmenší možná komplikace. Když nevíte, kam a jak hluboko, můžete trefit něco, co jste možná ani nechtěla. Nedej Bože si v domácích podmínkách dělat starosti s nějakou hygienou, že?

Když máte praxi, je to sranda - ale někteří lidé nemají ani ten váš kurz z televize

Nepřestává mne fascinovat, s jakým bohorovným klidem se hbitě vyjadřujete zde na diskuzi k medicínským otázkám, zatímco vám na zahradě starého psa ožírají mouchy či na jeho otevřené poranění drápu aplikujete parfém.

To prostě z hlavy nevymažu

Milá Repto, ošetřovala jsem oběma prarodičům diabetické nohy, mamka jim píchla inzulín...já vám nevím, jak to ti diabetici mohli přežít v době, kdy nebyly ani ty micro jehly, natož tak inzulínová pera, většina nejspíš umřela na hematomy. Jako by doprčit z veteriny pes x krát nepřijel s hematomem jako kráva po očkování. O parfému na stržený dráp se vám asi zdálo ne? Psala jsem na packu, ne na dráp, takže jestli vám něco straší v hlavě, váš problém.

16.8.2022 23:38
lesnížínka

XXX.XXX.35.238

ale já jsem v televizi viděla mnoho, mnoho, obrovské množství věcí, které bych doma nedokázala zopakovat

a takové ty věci, které vypadají jednoduše, pak ve skutečnosti jednoduché nejsou.

Já se nezlobím, já se neptala, já si své věci řeším už bez zbytečných dotazů tady. Je tady x lidí, co píchá injekce svým psům a kočkám. A nejsou to lékaři, ani setřičky. Lidi si píchají doma injekce, když je to nutné. Zase takovou vědu bych v tom nehledala a zbytečně to nedramatizovala. Pán fakt nehodlá doma kočku operovat. Stačilo mu prostě polopaticky napsat, jak a kam to má kočce píchnout, místo tady těch řečí kolem. A nebo ne, pokud nechcete.

17.8.2022 07:48

"Když nevíte, kam a jak hluboko, můžete trefit něco, co jste možná ani nechtěla. "

ano

"zrovna nepovedenou intramuskulární aplikací se ublížit dá."

ano

povedlo se - VETERINÁŘI
kočka pak cca 2 měsíce chodila po patě

17.8.2022 08:29

Fakt si někdo myslí, že člověk, který neví, kde má kočka svaly ("prý na noze" ) bude schopen píchnout injekci tak, aby aspoň neublížil, natož aby splnila to, co má?

17.8.2022 09:41
lesnížínka

XXX.XXX.34.17

Fakt si někdo myslí, že člověk, který neví, kde má kočka svaly ("prý na noze" ) bude schopen píchnout injekci tak, aby aspoň neublížil, natož aby splnila to, co má?

Tak samozřejmě nemyslí. Proto jsem napsala do stehna doufaje, že ví, kde je stehno

17.8.2022 10:10

Taky v případě potřeby píchám psům injekce předpřipravené vetem, ale vždy jen ty podkožní.
Do svalu bych si troufla velkému zvířeti, ale kočce teda ani náhodou.
Riziko, že v tom pidisvalu trefíte cévu nebo nerv je dost velké.

17.8.2022 10:10
Bobča

XXX.XXX.20.192

trošku odbočím

Já byla postavena před "hotovou hotovinu"...že abych píchla dceři od sousedky v Olomouci injekci do břicha..dostala po nějakém úraze asi 10-15 dávek něčeho(myslím na ředění krve?-nevím)..Instrukce,že si má zmáčknout "špíček"a do něho to píchnout...Nedokázala to ani ona,ani matka...tak jsem byla povolána s tím,že "ty sis taky píchala injekce do zadku sama" (lítala jsem tenkrát po paneláku,jestli tam není nějaká sestra-bylo to přes víkend..nebyla a já musela dodržet dávky)

Jenže něco jiného je do sebe a něco jiného do řvoucí 16leté holky ..Musela jsem se tvářit jakože to nic není,ale vnitřně jsem se necítila nadvakrát..aby nepoznala nervozitu...když zjistlla,že to po asi 6 mých aplikacich "šlo"..tak si ji píchala pak sama...Já se hlavně bála,že nějak ucukne-ale dobře to dopadlo

Nevím,jestli bych do Maxe beze strachu něco píchla...i když jsem to viděla u vetky..ale sestra ho držela a vetka píchla..ale nemyslím,že to píchala do stehna..Myslím,že to bylo někde k hlavě...za krk,nebo pod paži...

Raduš-to přirovnání k telce se ti moc nepovedlo-promiň ...já viděla právě,jak to jednomu dědovi tu vakcinu"sestra" píchla až kamsi nahoru do ramene..kde už jsou kosti !! úplně mě zatrnulo..Mě jedna dala nahoru do paže(jak máme stará kolečka od očkování),druhá níž,a třetí kamsi dozadu...

Jo do krávy-to bych píchla

17.8.2022 11:48
odberryho

XXX.XXX.161.34

Nooo, většinou když už lidé píchají doma injekce, bývá to podkožně. Také už jsem aplikovala různým zvířatům. A vždy jsem musela mít někoho, kdo zvíře přidržoval.

Do svalu bych aplikovat odmítla. Cožpak o to, sval bych trefila, to jsem si jistá. I bych se ujistila, že nejsem v cévě. Ale jedině kočce v narkóze. Ne kočce, co je při plném vědomí a patrně nebude trpělivě čekat a spolupracovat. A že bych na to měla být sama už ani nezmiňuji, protože i s pěti lidmi okolo bych se bála.

Do svalu jsem píchala injekce babičce. Měla velké bolesti a tak by ji každodenní ježdění k doktorovi víc ubližovalo než pomáhalo. Takže dva týdny dvě injekce denně. Ale to je člověk, který neucukne, nezdrhne, nepokouše všechny okolo.

Na základce jsem píchala druhé babičce inzulín. Že prý ona sama sebe píchnout nedokáže. Pche, kecala Prý chtěla, abych se naučila píchat nejdřív do ní, než budu píchat do zvířat (chtěla jsem jít na veterinu). Vlastní kůži nastavila pro dobro zvířátek.....to byla čupr babča

17.8.2022 12:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

Prý chtěla, abych se naučila píchat nejdřív do ní, než budu píchat do zvířat (chtěla jsem jít na veterinu). Vlastní kůži nastavila pro dobro zvířátek.....to byla čupr babča

Tak to byla dobrá babča

No,kdyby někdo natáčel,jak jsem si já sama sobě do zadku dávala tu stříkačku .Zrcátkem zjistit,kde mám náplast od sestry,abych věděla kam asi....zdesinfikovat.....Napřed zapíchnout-vleže,pak přechytnout,abych mohla zatlačit píst ...mezitím se ta jehla tam kývala sem tam.. až po třetí injekci se mi udělala modřina..jsem se asi netrefila...ale dobře to dopadlo...

17.8.2022 12:34
lesnížínka

XXX.XXX.34.17

Bobča napsal(a):
Prý chtěla, abych se naučila píchat nejdřív do ní, než budu píchat do zvířat (chtěla jsem jít na veterinu). Vlastní kůži nastavila pro dobro zvířátek.....to byla čupr babča

Tak to byla dobrá babča

No,kdyby někdo natáčel,jak jsem si já sama sobě do zadku dávala tu stříkačku .Zrcátkem zjistit,kde mám náplast od sestry,abych věděla kam asi....zdesinfikovat.....Napřed zapíchnout-vleže,pak přechytnout,abych mohla zatlačit píst ...mezitím se ta jehla tam kývala sem tam.. až po třetí injekci se mi udělala modřina..jsem se asi netrefila...ale dobře to dopadlo...

Jenom to čtu(nedočetla jsem radši) chce se mi blejt velebnosti. Add - proto jsem tu telku i dávala, ono totiž ani každá sestra píchnout injekci pořádně neumí, o doktorovi ani nemluvím, doktorka nám kocoura píchnout odmítnula, že ona injekce nepíchá

17.8.2022 14:15

ano, ten úvodní příspěvek je doslova půvabný

17.8.2022 15:47
Bobča

XXX.XXX.20.192

samuel.d7 napsal(a):
Kde má prosím kočka svaly ? Prý na noze ? Mám natažené léky, musím je dneska kočce píchnout za manželku, je pryč. Mám jednu stříkačku a mám to píchnout do nohy, jen přesně nevím kam. Neporadí někdo prosím? Díky!

můžu se prosím zeptat,jak to dopadlo?? zvládl jste to?

17.8.2022 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.34.17

Bobča napsal(a):
můžu se prosím zeptat,jak to dopadlo?? zvládl jste to?

Myslím, že po tom, co se tu strhnulo, už ho ani nenapdne sem nakouknout

17.8.2022 22:58
fikovnice

XXX.XXX.132.115

Popravdě, subkutánních injekcí jsem se napíchala něurékom. I.v. injekcí a kanylací též něurékom.
Ale intramuskulárně bych si SAMA na své kočky netroufla. I.m. jsem píchala sama sobě - zajímavý úkon, vleže na břiše do zadku! S.c., i.v. - taktéž (sobě i zvířata).
Nicméně kočce...prostě i.m. aplikace pro mě znamená potencionální riziko, do něhož bych u mých zvířat nešla (u lidí není problém).
Asi jsem neporadila, ale pročetla jsem diskuzi a řekla si, že přispěju svojí troškou do mlýna...

Jinak pro "Bobču": Vakcinace proti COVIDu se provádí do deltového svalu na horní končetině, a i když se Ti to možná nezdálo #, jde se do svalu opravdu poměrně hodně nahoře (resp. dá se jít; já jen odhalila rameno, rozhodně ne paži).

17.8.2022 22:59
fikovnice

XXX.XXX.132.115

Btw, viděla jsem u LIDÍ poškození sedacího nervu po špatně píchnuté i.m. injekci. Blbá komplikace!

17.8.2022 23:05
fikovnice

XXX.XXX.132.115

Ale tak neříkejte, že byste si třeba nezkusila resekci glioblastomu...

Ten mě napadl teď proto, že jsem se dívala na video z této operace, dívala jsem se na awake surgery, navigovanou neurochirurgii - jsou to borci!

A pak jsem už po x-té čučela na faciální transplantaci - opět neuvěřitelní operatéři (koukala jsem na B. Pomahače, který transplantoval mj. tvář Carle napadené šimpanzem Travisem - viz na "Psech" moje zmínka).

18.8.2022 07:45

mě paní veterinářka také poučila, jak píchat do stehna injekce, protože stres z přepravy kočence tak zhoršoval potíže, že se zcela regulérně dusila (když před tím byla relativně OK)

naštěstí to nebylo potřeba

18.8.2022 07:47
lesnížínka

XXX.XXX.35.14

fikovnice napsal(a):
Ale tak neříkejte, že byste si třeba nezkusila resekci glioblastomu...

Ten mě napadl teď proto, že jsem se dívala na video z této operace, dívala jsem se na awake surgery, navigovanou neurochirurgii - jsou to borci!

A pak jsem už po x-té čučela na faciální transplantaci - opět neuvěřitelní operatéři (koukala jsem na B. Pomahače, který transplantoval mj. tvář Carle napadené šimpanzem Travisem - viz na "Psech" moje zmínka).

Tak natrénujte tu výměnu ksichtu, za 10let (možná dřív ) se přihlásím

18.8.2022 09:07
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
Popravdě, subkutánních injekcí jsem se napíchala něurékom. I.v. injekcí a kanylací též něurékom.
Ale intramuskulárně bych si SAMA na své kočky netroufla. I.m. jsem píchala sama sobě - zajímavý úkon, vleže na břiše do zadku! S.c., i.v. - taktéž (sobě i zvířata).
Nicméně kočce...prostě i.m. aplikace pro mě znamená potencionální riziko, do něhož bych u mých zvířat nešla (u lidí není problém).
Asi jsem neporadila, ale pročetla jsem diskuzi a řekla si, že přispěju svojí troškou do mlýna...

Jinak pro "Bobču": Vakcinace proti COVIDu se provádí do deltového svalu na horní končetině, a i když se Ti to možná nezdálo #, jde se do svalu opravdu poměrně hodně nahoře (resp. dá se jít; já jen odhalila rameno, rozhodně ne paži).

Jani..ta sestra to nepíchala zboku,ale zvrchu do ramene...to jde?(tak asi těsně vedle kloubu)?...

10cm pod ramenem zvenku je paže,né? když jsme u té anatomie ....Jinak čučím na ty tvoje odborné příspěvky...vůbec nevím,o čem jsi psala ...

ale sama sebe píchnout jsi taky zvládla-že to jde?

18.8.2022 11:51

...ja sama sobě aplikaci nikdy, ale chodí za mnou rodina, kamarádi a sousedé jak sami, tak se zvířaty.....plus střihám drápy všem kočkám z baráku a u kamarádky jejím třem kočkám....no možná kdyby nebylo zbytí, tak sama sobě ano, ale zatim se vždy někdo našel....

18.8.2022 13:19
fikovnice

XXX.XXX.134.129

lesnížínka napsal(a):
Tak natrénujte tu výměnu ksichtu, za 10let (možná dřív ) se přihlásím

To si ale musíš vybrat dárkyni nového gesichtu!

18.8.2022 13:23
fikovnice

XXX.XXX.134.129

Bobča napsal(a):
Jani..ta sestra to nepíchala zboku,ale zvrchu do ramene...to jde?(tak asi těsně vedle kloubu)?...

10cm pod ramenem zvenku je paže,né? když jsme u té anatomie ....Jinak čučím na ty tvoje odborné příspěvky...vůbec nevím,o čem jsi psala ...

ale sama sebe píchnout jsi taky zvládla-že to jde?

Jj, sama sobě v pohodě...všechny způsoby.
I.v. = do žíly
S.c. = podkožně
I.m. = do svalu
Omlouvám se, že jsem jen použila zkratky .

Jinak on se deltový sval upíná fakt hodně nahoře na paži, takže mně dávali vakcinaci jen po odhalení ramena.

Edit: Ale ta aplikace do svalu hýžďového vleže na břiše...to na mě musel být zajímavý pohled!

18.8.2022 13:34
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
Jj, sama sobě v pohodě...všechny způsoby.
I.v. = do žíly
S.c. = podkožně
I.m. = do svalu
Omlouvám se, že jsem jen použila zkratky .

Jinak on se deltový sval upíná fakt hodně nahoře na paži, takže mně dávali vakcinaci jen po odhalení ramena.

Edit: Ale ta aplikace do svalu hýžďového vleže na břiše...to na mě musel být zajímavý pohled!

Jani,neomlouvej se...vy jste na to zvyklé tady....a pro mě to nemusíš překládat.já jsem laik..ale sobě jsem si dokázala píchnout..jsem to popisovala,jak se ta injekce kývala,než jsem si přechytla ruku...škoda-všechno fotím,a tohle jsem si nevyfotila na památku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík