Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

VKkkk

31.8.2022 17:45
VKkkk

XXX.XXX.168.2

Potřebuju poradit, už si trochu zoufám. Máme doma kocourka MCO, je mu 7 měsíců.
Je zvyklý na granule Josera (kitten + nature), chtěla jsem ho převést na fitmin, ale vcelku je mi jedno, co bude jist, hlavně když bude vše ok. ❣️

Problém je v tom, ze ať dám syrové maso nebo kvalitní konzervu, má z toho ridkou stolici, často mu pak musíme mýt zadek a prostě všechno špatně.
Jsou nějaké granule na tohle zaměřené? Aby mohl jist i mokrou stravu a hovinko bylo ok??

Chovatelka radí dávat jenom granule.. 😖😥

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2022 18:58

VKkkk napsal(a):
Potřebuju poradit, už si trochu zoufám. Máme doma kocourka MCO, je mu 7 měsíců.
Je zvyklý na granule Josera (kitten + nature), chtěla jsem ho převést na fitmin, ale vcelku je mi jedno, co bude jist, hlavně když bude vše ok. ❣️

Problém je v tom, ze ať dám syrové maso nebo kvalitní konzervu, má z toho ridkou stolici, často mu pak musíme mýt zadek a prostě všechno špatně.
Jsou nějaké granule na tohle zaměřené? Aby mohl jist i mokrou stravu a hovinko bylo ok??

Chovatelka radí dávat jenom granule.. 😖😥

Převádíte postupně? Jakýkoliv přechod by měl trvat minimálně 2 týdny.

VKkkk

31.8.2022 19:29
VKkkk

XXX.XXX.168.2

Zatím nepřevádím na nic, od mala jí pouze ty granulky Josera.. Jakmile dám i jen jednou denně maso nebo konzervu, hned má ridkou stolici.. :((

31.8.2022 19:50

Josera granule jsou nejlepší /také je kocourovi na noc dávám/. Také jsem zkoušela přejít na jiné granule na radu veterináře, a ve výsledku se mi pouze měl průjem a celý den mi jinak aktivní kocourek ležel v klíně nebo v posteli. (z toho důvodu jsem i změnila veterináře.)

V tomto případě nám doopravdy pomohl Entero Gel (kocourek se úplně vzpamatoval)

Ps. Fithim neznám, ale také jsem ho zkoušela převést na kvalitní granule Granata a nešlo to. (zůstaneme u Josery Sensi /Nature - nám moc nejedou)

Jakou porci dáváte konzervy? Zkusila bych po lžičkách (suché - a podíl mokrého postupně zvyšovat)

VKkkk

31.8.2022 20:17
VKkkk

XXX.XXX.168.2

Syrového masa jsem zkoušela cca 40 g, konzervy pár lžiček. Ten Entero Gel vypadá dobře - moc dekuju za typ! Že bych ho dala rovnou do té konzervy a zkoušela ji dávat ještě méně, jen na ochutnání..

31.8.2022 20:20

Jo, je to gel bez chuti - přečte si dávkování /postupně bych snižovala, kočka by si pak měla zvyknout/. Mají ho ve Zverokruhu.

31.8.2022 20:31

vyloženě pro léčbu průjmů jsou veterinární diety.

co se běžných granulí týče, nezbývá to, než to vyzkoušet. univerzální "fit for all" neexistuje.

VKkkk

31.8.2022 20:59
VKkkk

XXX.XXX.168.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vyloženě pro léčbu průjmů jsou veterinární diety.

co se běžných granulí týče, nezbývá to, než to vyzkoušet. univerzální "fit for all" neexistuje.

Chápu, děkuju 🙂

31.8.2022 22:00

VKkkk napsal(a):
Chápu, děkuju 🙂

s kocourem jsem vyzkoušela asi deset různých, než jsem pochopila, že premium fitmin je prostě lepší než hyper super bezobilné, po kterých smrděl jako skunk.

1.9.2022 09:06

jednorázově řídkou stolici po podání masa bych neřešila, zažívací trakt není zvyklý
pár dnů bych mu nechala na srovnání
a když tak (po těch pár dnech) zkusila vařené

krmit jen granulemi je samozřejmě možné

mé kočky mají trvale více druhů a příchutí

VKkkk

2.9.2022 15:55
VKkkk

XXX.XXX.168.2

jednorázově řídkou stolici po podání masa bych neřešila, zažívací trakt není zvyklý
pár dnů bych mu nechala na srovnání
a když tak (po těch pár dnech) zkusila vařené

krmit jen granulemi je samozřejmě možné

mé kočky mají trvale více druhů a příchutí

On ji má občas ridkou, i když jí jen ty granule, už se smiřuju s tím, že úplně ok to nebude nikdy. 😵‍💫
Potrebuju najít nějaké granule, které by mu to co nejvíc srovnaly. !!

Teď mám porovnání- máme druhé kotě a to má bobky úplně jiné, pevné, i když jí oba to samé. Takže je to opravdu problém kocoura. ☹️☹️

2.9.2022 16:43

Tak opravdu řešení je ten Entero Gel - při průjmu bych dala plnou dávku, dle řídkosti stolice bych upravila dávkování. Kocourovi dávám jednou do týdne kapičku do jídla. (skladování gelu v lednici)

Ps. nezkoušela bych měnit granule - je to zbytečné. Nejprve bych ho naučila na konzervy, teprve až se upraví stolice (bych možná zvažovala změnu značky, ale po mé zkušenosti - zůstaneme navždy u Josery /je zajímavé, že konzervy, maso může jít jakéhokoliv, ale jakmile jsem zkusila změnit granule výsledek průjem)

4.9.2022 04:20
rapotacka11

XXX.XXX.101.186

Teď mám porovnání- máme druhé kotě a to má bobky úplně jiné, pevné, i když jí oba to samé. Takže je to opravdu problém kocoura.

Já bych granule střídala a hledala.
Které sednou jednomu, nemusí druhému.

16.9.2022 18:22
buchtikj

XXX.XXX.50.207

Reakce na syrové maso je asi nevhodným převodem na na ně ... 40 g jako první dávka je moc. Začínal bych 1-2-mi kostičkami 1x1 cm v mixu s jeho běžným krmením. Podle reakce postupně dávku zvyšovat přidával během 7-14 dnů. Každá kočka je jiná - chovatel musí mít cit, pozorovat reakce a chování a a reagovat na změny.

Maso je teplé ?

16.9.2022 20:26

buchtikj napsal(a):
Reakce na syrové maso je asi nevhodným převodem na na ně ... 40 g jako první dávka je moc. Začínal bych 1-2-mi kostičkami 1x1 cm v mixu s jeho běžným krmením. Podle reakce postupně dávku zvyšovat přidával během 7-14 dnů. Každá kočka je jiná - chovatel musí mít cit, pozorovat reakce a chování a a reagovat na změny.

Maso je teplé ?

Krmím studeným a v pohodě.

16.9.2022 21:15
fikovnice

XXX.XXX.135.75

Já na střídačku. A nemají problém ani s ohřátým, ani se studeným masem.

16.9.2022 21:20
fikovnice

XXX.XXX.135.75

rapotacka11 napsal(a):
Teď mám porovnání- máme druhé kotě a to má bobky úplně jiné, pevné, i když jí oba to samé. Takže je to opravdu problém kocoura.

Já bych granule střídala a hledala.
Které sednou jednomu, nemusí druhému.

To bobkování je zvláštní, že? A strašně individuální. Můj prostřední kocour má, jak jsem psala, naprosto výstavní bobály a hlavně téměř nesmrduté!!!

Když jde na WC Fido nebo Elsa, tak abych šla čistit s plynovou maskou!

A to třeba Elsa je výhradně granulová, kdežto Fido střídá úplně vše - syrové maso, kapsičky i granule.

17.9.2022 08:35
buchtikj

XXX.XXX.50.207

To že vaše kočka snese studené z lednice neznamená, že vy to děláte dobře. Proč to šíříte když obecné doporučení je dávat krmení v pokojové teplote?

17.9.2022 10:56
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Snad jen blázen by dával z lednice.
To Kometa není.

17.9.2022 11:12
buchtikj

XXX.XXX.50.207

jo kometa není blázen ? a co napsala ?

17.9.2022 11:26

kočky doporučení nečtou
dávám z lednice
např. Albert ohřáté blé, musí být rovnou z ledničky

17.9.2022 13:20
lesnížínka

XXX.XXX.43.133

Asi takto. Logicky vyplývá, že ulovené zvíře je teplé zvíře a proto většina koček studené nežere, ani ty moje. Když vytáhnu maso z lednice, nevezmou si ho, musím ty kousky požmoulat v prstech, aby zteplaly, alespoň trochu. Otázkou je, jestli kočka divoká třeba, zvíře najednou nesní, venku zima...dojí si to zítra, i když to bude takřka zmrzlé? Možná proto některé kočky klidně sní i studené, třeba záleží na tom, jak moc jsou šlechtěné, přešlechtěné? Pro ty co neví, mám britky.

17.9.2022 17:18

buchtikj napsal(a):
jo kometa není blázen ? a co napsala ?

Že dávám z lednice. Protože oteplené už starší kocour nechce. Táhne mu na 18. Tak to asi tak moc nevadí.

17.9.2022 17:19

buchtikj napsal(a):
To že vaše kočka snese studené z lednice neznamená, že vy to děláte dobře. Proč to šíříte když obecné doporučení je dávat krmení v pokojové teplote?

Nic nešířím a netvrdím, že to dělám dobře. Viz výše. Pro mě je podstatné, co žerou mí kocouři.

17.9.2022 20:17
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Nic nešířím a netvrdím, že to dělám dobře. Viz výše. Pro mě je podstatné, co žerou mí kocouři.

Jen potvrzují, že i moje tři kočky si bez jakéhokoli problému vezmou i maso z lednice... Já tedy obvykle ohřívám, ale když mají velký hlad, tak dám i z lednice...a nikdy se mi z toho neposrajdili nebo tak něco.

17.9.2022 20:20

Já tedy už maso neohřívám, opravdu to bylo příčinou mých problémů s kocourem. Ale pokud mu dám studené tak mu to zas tak moc nevadí. (i když nemá takový apetit - mokré krmivo mám v inteligentní misce, která braní před bakteriemi /po 5 minutách se zavře a otevře se teprve s příchodem kocoura.)

18.9.2022 01:45
fikovnice

XXX.XXX.134.166

Já tedy už maso neohřívám, opravdu to bylo příčinou mých problémů s kocourem. Ale pokud mu dám studené tak mu to zas tak moc nevadí. (i když nemá takový apetit - mokré krmivo mám v inteligentní misce, která braní před bakteriemi /po 5 minutách se zavře a otevře se teprve s příchodem kocoura.)

Týýý brďo, to vůbec nevím, že něco takového existuje... Nechcete vložit foto, anebo mám pohledat na netu?

18.9.2022 08:47

fikovnice napsal(a):
Týýý brďo, to vůbec nevím, že něco takového existuje... Nechcete vložit foto, anebo mám pohledat na netu?

Na zoohitě mají toto

SureFeed Mikrochip automat na krmení (ale pro jednoho kocoura příliš velké)

Ps. já mám to nejjednodušší (existují, ale i krmítka s nahříváním krmiva případně ochlazováním). Jedná se o přístroj, který se nabije a pak sám dál funguje. /není to jako fontánka, která musí být připojená do elektřiny - i když to byl můj špatný výběr/

viz. foto - toto krmítko jsem sehnala v červnu za 800 Kč, ale nyní je o 400 dražší. (ale určitě z Číny, seženete levněji než na Amazonu - také jsem měla přes Amazon doručeno až z Číny, ale čekala jsem na to 1,5 měsíce.)

18.9.2022 09:41

....maso ráno vyndám z mrazáku a odpoledne nebo navečer krmim.....takže pokojová teplota....když zapomenu stačí dát do misky se studenou vodou a krásně povolí....kočky nemají problém....jo a krmiv mletým hovězím, občas srdce a žaludky nebo kureci maso, prostě co pes to i kočky....

Přidejte reakci

Přidat smajlík