Miluju kočky! A chc i pomáhat kočkám v nozi. Porto mám pár otázek.
1. Jak se stát kočičí pěstounem? Jaká je na to nejlepší organizace (bydlím poblíž svitav)? Jak dlouho u vás kočka zůstane? Ocením jakékoliv informace.
2. Jak uspořádat sbírku pro kočičí útulky? Na koho se obrátit ?
Za vše předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sýčku
nejdřív se zeptej maminky, jestli můžeš
pokud ano, tak se prostě domluv v blízkém spolku. oni ti řeknou podrobnosti a jak dlouho budeš depozitovat kočky je všechno o domluvě
no a peníze jim pošli na účet vlastní.
Sýček
napsal(a):
Miluju kočky! A chc i pomáhat kočkám v nozi. Porto mám pár otázek.
1. Jak se stát kočičí pěstounem? Jaká je na to nejlepší organizace (bydlím poblíž svitav)? Jak dlouho u vás kočka zůstane? Ocením jakékoliv informace.
2. Jak uspořádat sbírku pro kočičí útulky? Na koho se obrátit ?
Za vše předem děkuji.
Dobrý den,
nevím přesně, co myslíte tím kočičím pěstounem. Útulky a depozita obvykle hledají nové majitele pro svoje svěřence nebo hledají tzv. dočaskáře-to je člověk/rodina se samostatným zázemím, do nějž přijmou zvíře, které z nějakého důvodu nemůže být přijato do útulku (kapacita, nutnost zvýšené péče, léčení, karanténa apod.)
Myslím, že snad všechny útulky se potýkají s nedostatkem jak nových majitelů, tak dočaskářů. Laicky řečeno kočičí útulky dlouhodobě praskají ve švech. Nejsou lidi, není místo, nejsou prostředky a koček přibývá.
Ve Svitavách působí spolek Světluška (ten je však určen jako místo na dožití koček neumístitelných z důvodu nemoci, stáří, plachosti apod.)
Dále od Svitav směrem na Litomyšl se nachází obec Chmelík a v něm působí domácí útulek Kočky sobě z. s. pod vedením paní Evy Knyttlové a jejího manžela. Měla jsem tu čest paní Evu poznat a musím před ní smeknout. Má můj obdiv. Jsou sami na víc než 70 koček, z nichž minimálně půlka nikdy nový domov nenajde. V podstatě každou chvilku shánějí dočasku pro nalezená koťata nebo zraněné kočky.
Zadejte název spolku do vyhledávače, vyplivne vám to webovky a také fb, naleznete tam veškeré kontakty. Pokud to myslíte s pomocí opravdu vážně, jsem si jistá že to spolek a hlavně kočky velmi ocení.
S pozdravem
Markéta Strejčková