Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2022 20:09
tuberous

XXX.XXX.13.240

Vet mi dal pro 6měs kocourka s chronickým průjmem lék Flagicid. Nemohu nikde sehnat o tomto léčivu žádné informace. Najde se někdo, kdo by mi mohl říci, co to vlastně ten Flagicid je? A jak se užívá a případné nežádoucí účinky? Děkuji za pomoc

10.9.2022 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.41.154

Neznám. Jste si jistý, že se jmenuje takto? V jaké formě vám ho dal, nemá to příbalový leták?

10.9.2022 21:26
tuberous

XXX.XXX.13.240

Jsou to žluté tabletky s půlící rýhou. Prý jsou na kokcidie pro kočky. Pro psy je Procox. Mám dávat 1tbl na kg

11.9.2022 07:56
lesnížínka

XXX.XXX.41.199

tuberous napsal(a):
Jsou to žluté tabletky s půlící rýhou. Prý jsou na kokcidie pro kočky. Pro psy je Procox. Mám dávat 1tbl na kg

Kometko?!? Bodlinko?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2022 08:07

flagicid jsem našla v souvislosti s léčbou giardií

11.9.2022 08:47
tuberous

XXX.XXX.13.240

Na giardie léčíme Entizolem doposud. Dnes je to 4-tý týden, co ho bere 2x denně, ale výsledek je nevalný. Kocourka mám 2 měsíce a od prvního dne bojujeme s průjmem. Prvních 14 dní bylo hrozných, měl i fekální inkontinenci, na záchodě byl snad 20x za den, na veterenidě jsme byli víc než doma. Pomohla nám Eradia, která po třech dnech průjem zastavila. Eradiu bral 6dní, stav docela dobrý, ale třetí den po dobrání průjem znovu. Tak zase Eraia, tentokrát 15dní. Po dobrání byl v pohodě, ale třetí den průjem znovu. Vet mu už chtěl dát kortikoidy - ale bez jakéhokoliv vyšetření - připadalo mi to jako střelba od boku, tak jsme šli jinam. Tam jsme dostali Entizol, prý bude muset brát minimálně měsíc. Prý zabírá i na Trichomony. Jelikož výsledek není dobrý, byl jsem včera na vet. pro další Entizol, ale protože ho chovatelka odčervovala i Procoxem, došla řeč na kokcidie a dostal jsem zmiňovaný Flagicid - odsypáno do pytlíku 14 tablet (1tbl na 2kg váhy). Místo Entizolu teď brát týden Flagicid. Myslel jsem si, že si o něm něco přečtu na netu, ale nic konkrétního nemohu najít. Proto tady sháním info
Kocourek je Mainský mývalí s PP, očkovaný, čipovaný s pasem,...tak jsem myslel, že si z chovné stanice pořídím zravé kotě.

11.9.2022 08:54

tuberous napsal(a):
Vet mi dal pro 6měs kocourka s chronickým průjmem lék Flagicid. Nemohu nikde sehnat o tomto léčivu žádné informace. Najde se někdo, kdo by mi mohl říci, co to vlastně ten Flagicid je? A jak se užívá a případné nežádoucí účinky? Děkuji za pomoc

Trochu nechápu, proč jste se nezeptal(a) svého veterináře, ale tady.

Flagicid patří mezi antimikrobiální látky, jako jsou sulfonamidy a ATB (zdá se mi, že rozdíl mezi nimi se stírá). Jak se užívá - když to jsou tabletky, tak většinou do úst (tlamy).

Nežádoucích účinků je fůra, jako u všech léků. Od nevolnosti, průjmu, zvracení až po závažná poškození tkání a orgánů, případně anafylaktický šok. Ale to je promile pravděpodobnosti.

11.9.2022 08:57

to zvíře je nějak vyšetřené?

11.9.2022 09:13
tuberous

XXX.XXX.13.240

Děkuji za info. Veta jsem se neptal, protože mi stačil název s tím, že ostatní věci si najdu na netu, jako u všech léků, co jsem kdy dostal. Bohužel Flagicid nikde. A jak se užívá jsem myslel dávkování.

11.9.2022 09:19

tuberous napsal(a):
Děkuji za info. Veta jsem se neptal, protože mi stačil název s tím, že ostatní věci si najdu na netu, jako u všech léků, co jsem kdy dostal. Bohužel Flagicid nikde. A jak se užívá jsem myslel dávkování.

Ale to dávkování vám vet přece řekl, nebo ne?

11.9.2022 09:19
tuberous

XXX.XXX.13.240

To zvíře vyšetřené je. Nic mu není, je zdravý, bez známek apatie, jí přibírá na váze, roste,...akorát když jde na záchod, tak má hodně řídko. Kopro vyšetření flotací na parazity negativní. Nechal jsem mu udělat i sono břicha - bez nálezu, vše v normě.

11.9.2022 09:21
tuberous

XXX.XXX.13.240

Dávkování mi vet řekl - 1tbl na 2kg, ale chtěl jsem si to přečíst v příbalovém letáku sám. Ne, že bych mu nevěřil, ale chyba se může stát kdykoliv, kdekoliv a komukoliv

11.9.2022 09:57

tuberous napsal(a):
To zvíře vyšetřené je. Nic mu není, je zdravý, bez známek apatie, jí přibírá na váze, roste,...akorát když jde na záchod, tak má hodně řídko. Kopro vyšetření flotací na parazity negativní. Nechal jsem mu udělat i sono břicha - bez nálezu, vše v normě.

a ty giardie jsou jako laboratorně potvrzeny? a kokcidie?
a bakteriologie provedena byla?
že se to teda léčí......
a léčba ničí střevní mikroflóru a může být příčinou průjmu

11.9.2022 11:32

tuberous napsal(a):

A giardie byly potvrzeny? Krmením to být nemůže?

11.9.2022 11:47
tuberous

XXX.XXX.13.240

Giardie ani jiný potvory potvrzeny nejsou. Ale faktem je, že Eradia pomohla. Entizol už takový účinek nemá. A ten Flagicid jsme dostali na kokcidie, které taky nejsou potvrzeny. Jsou to všechno výstřely na slepo, ale pořád lepší, než do něj bez vyšetření cpát kortikoidy. Já přece nemůžu říkat veterináři, co má dělat! Jsem z toho úplně vyřízenej a info sháním kde se dá. Chovatelka mě v tom nechala, nijak mi nepomohla, jenom ji zajímá, abych nechal do roka kocoura vykastrovat, jinak po mě bude chtít ještě doplatit 38tis.

11.9.2022 11:50
tuberous

XXX.XXX.13.240

Jo a krmím tím, co měl v chov. stanici, takže dietní chyba není. I když je fakt, že mi doporučila Hills a já po měsíci zjistil, že je na něj alergický.

11.9.2022 12:06

"Jsou to všechno výstřely na slepo, ale pořád lepší, než do něj bez vyšetření cpát kortikoidy."

bych ani neřekla

co užívá jsou pro střevo ničivé bomby, ničí střevní mikroflóru, přemnoží se "špatné" bakterie, nebo i "dobré", ale když se přemnoží je zle, a zvíře může mít už trvalý problém (bakteriologie taky nebyla, co?)
a tady je zvíře bere opakovaně a opakovaně aniž by k tomu existovala indikace
mmch., eradia = metronidazol, entizol = metronizadol, neboli je to totéž

kortikoidy jsou protizánětlivé, sonem by snad zánětlivý proces měl být rozpoznatelný (pokud umí veterinář správně přečíst to, co na sonu vidí, to bohužel není tak samozřejmé)
krev se neřešila?

"že mi doporučila Hills a já po měsíci zjistil, že je na něj alergický"
takže může jít i o alergii
že tím krmili i v CHS nijak nevylučuje dietní chybu - pro daného jedince
štěně jsem také dostala na hillskách, pes se nám vznášel, jak ho nadýmalo a sám zcela přestal jíst.....

11.9.2022 13:50
lesnížínka

XXX.XXX.41.199

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Jsou to všechno výstřely na slepo, ale pořád lepší, než do něj bez vyšetření cpát kortikoidy."

bych ani neřekla

co užívá jsou pro střevo ničivé bomby, ničí střevní mikroflóru, přemnoží se "špatné" bakterie, nebo i "dobré", ale když se přemnoží je zle, a zvíře může mít už trvalý problém (bakteriologie taky nebyla, co?)
a tady je zvíře bere opakovaně a opakovaně aniž by k tomu existovala indikace
mmch., eradia = metronidazol, entizol = metronizadol, neboli je to totéž

kortikoidy jsou protizánětlivé, sonem by snad zánětlivý proces měl být rozpoznatelný (pokud umí veterinář správně přečíst to, co na sonu vidí, to bohužel není tak samozřejmé)
krev se neřešila?

"že mi doporučila Hills a já po měsíci zjistil, že je na něj alergický"
takže může jít i o alergii
že tím krmili i v CHS nijak nevylučuje dietní chybu - pro daného jedince
štěně jsem také dostala na hillskách, pes se nám vznášel, jak ho nadýmalo a sám zcela přestal jíst.....

Souhlas. A se psem stejný problém to, co dostal od chovatele, mu absolutně nesedělo.
Zadavateli: nechcete mu cpát kortikoidy, což naprosto chápu, ale to všechno ostatní je v tomto případě snad ještě horší Přestaňte do něj cpát (já vím, na radu veta) všechno a zaměřte se na hledání granulí, co mu sednou. Za mě teda v prvé řadě syrového masa, protože teď v prvé řadě potřebuje osadit střevo vyzabíjenou mikroflorou. Motáte se v začarovaném kruhu.

11.9.2022 14:55

tuberous napsal(a):
Giardie ani jiný potvory potvrzeny nejsou. Ale faktem je, že Eradia pomohla. Entizol už takový účinek nemá. A ten Flagicid jsme dostali na kokcidie, které taky nejsou potvrzeny. Jsou to všechno výstřely na slepo, ale pořád lepší, než do něj bez vyšetření cpát kortikoidy. Já přece nemůžu říkat veterináři, co má dělat! Jsem z toho úplně vyřízenej a info sháním kde se dá. Chovatelka mě v tom nechala, nijak mi nepomohla, jenom ji zajímá, abych nechal do roka kocoura vykastrovat, jinak po mě bude chtít ještě doplatit 38tis.

Tak změňte veterináře, pokud se vám nezdá. ATB bez vyšetření jsou jenom o fous lepší než kortikoidy.
Mimochodem, vy jste podepsal(a) smlouvu, že doplatíte 38 000, když nedáte kocoura do roka vykastrovat? Nějak tomu nevěřím.

11.9.2022 15:07
tuberous

XXX.XXX.13.240

Pro Kometu: prosím, vy Flagicid znáte, nešlo by zde uvést odkaz na příbalový leták, abych si přečetl, co to je za jed? Můj vyhledáváč nemůže nic najít. Děkuju.

11.9.2022 15:12

tuberous napsal(a):
Pro Kometu: prosím, vy Flagicid znáte, nešlo by zde uvést odkaz na příbalový leták, abych si přečetl, co to je za jed? Můj vyhledáváč nemůže nic najít. Děkuju.

Já se ptala dřív.

Micci

16.2.2023 12:41
Micci

XXX.XXX.254.232

Flagicid se dá sehnat i v ČR? Překvapuje mě, že čtu, že ho vet dál pánovi, slyšela jsem, že u nás je zakázaný a že mi mají já Slovensku, ale stejně jako pan nemůžu o něm nic najít a zjistit kde by se dal sehnat.

16.2.2023 13:10

Micci napsal(a):
Flagicid se dá sehnat i v ČR? Překvapuje mě, že čtu, že ho vet dál pánovi, slyšela jsem, že u nás je zakázaný a že mi mají já Slovensku, ale stejně jako pan nemůžu o něm nic najít a zjistit kde by se dal sehnat.

U nás nikde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík