Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2022 18:22
Lhadsamag

XXX.XXX.196.200

Mám doma nalezence, kočku, která asi neměla snadný život. Téměř umírající jsme ji ošetřili, odcervili, zbavili nádorů na břiše, (jsem veterinář) a až po měsíci začala chodit, chodí mimochodem. I když je z mých zvířátek nejmenší, ostatní moje kočky i pes mají před ní respekt. Je to spíš jenom zajímavost.

25.9.2022 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.32.211

A jako veterinář, máte na to nějakou teorii, proč chodí takto? Chodila tak, když přišla, nebo třeba až po té operaci, nějaké porušení nervů, nebo ji ,,jen" tahá ji jizva...třeba? Můj pes někdy mimochodem chodil, celý život na flexině, takže se někdy ,,vyhodil z rytmu". Když byl starý a přestávaly mu sloužit nohy, chodí mimochodem už skoro pořád.

25.9.2022 20:28
Lhadsamag

XXX.XXX.196.200

No, přivezla jsem ji ve stavu ležícím a hodně dlouho trvalo než udělala první kroky. Takže nevim.muze to být i po operaci, ale taky to může být z její minulosti, kterou neznám a podle toho jak vypadaly její tlapky, které jsme čistily a upravovaly asi 3 dny (asi přišla asfaltem nebo co...) tak to může být důvod. Možná se jí tak chodí líp. U psů to tak je.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2022 21:04

kočky ale mimochodem také chodí

25.9.2022 21:11
Lhadsamag

XXX.XXX.196.200

Já vím ale ona to nestrida. Běhá chodí, pořád je to mimochod. Ale je v pohodě.

26.9.2022 07:44
lesnížínka

XXX.XXX.32.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kočky ale mimochodem také chodí

Se přiznám, že mě ani nenapadlo to sledovat, musím líp kouknout Podle toho, jak se klátí u chůze Viktorek bych moc nedala za to, že ten tak chodí

26.9.2022 09:28

Lhadsamag napsal(a):
Já vím ale ona to nestrida. Běhá chodí, pořád je to mimochod. Ale je v pohodě.

Tak tak, na mimochod se neumírá. Podívám se na své kocoury. Ale tipla bych si, že takto nechodí. Mám vytrénované oko od koní.

26.9.2022 09:58
lesnížínka

XXX.XXX.32.211

Tak tak, na mimochod se neumírá. Podívám se na své kocoury. Ale tipla bych si, že takto nechodí. Mám vytrénované oko od koní.

Však jo, psala to spíš jako zajímavost, než problém

28.9.2022 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

lesnížínka napsal(a):
Se přiznám, že mě ani nenapadlo to sledovat, musím líp kouknout Podle toho, jak se klátí u chůze Viktorek bych moc nedala za to, že ten tak chodí

Tak hlásím, že Vikťa mimochodem nejde, on se tak asi klátí jako, že velkej frajer

28.9.2022 18:41
Bobča

XXX.XXX.45.252

Dnes jsem sledovala toho pesana schválně a jde dobre... Jen tak..

29.9.2022 18:50
odberryho

XXX.XXX.62.17

Kocouři chodí normálně a náš retrívr to dost střídá. Poznám to už, aniž bych na ty nohy viděla, protože se začne vlnit jak had Vůbec nechápu, jak takhle může "šetřit energií", protože jak ho vidím, přijde mi to spíš náročnější oproti tomu, když jde normálně

29.9.2022 20:01
Bobča

XXX.XXX.45.252

Tak jsem dnes šla fotit tabletem.. Lehava asi tak 2 metry od toho kanálu doprava. Na té druhé fotce.. Nestihla jsem ho.. Jo, a nahoru je 30tka..lidi tu fakt jezdí pomalu..

29.9.2022 20:04

odberryho napsal(a):
Kocouři chodí normálně a náš retrívr to dost střídá. Poznám to už, aniž bych na ty nohy viděla, protože se začne vlnit jak had Vůbec nechápu, jak takhle může "šetřit energií", protože jak ho vidím, přijde mi to spíš náročnější oproti tomu, když jde normálně

Proč má mimochod šetřit energii? Nikdy mě nenapadlo nad tím takto uvažovat. U koní jsou mimochodná plemena vyšlechtěna kvůli pohodlí jezdce.

29.9.2022 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Čenda to tam prostě hlídá, je to jeho revír, všechno, protože bydlí tak blízko u cesty, tak to musí mít pod kontrolou...ten provoz
Ha...a ty holubinky se jako poznají jak? To bych v životě nepoznala, vždyť to tak nějak vypadá...prostě jako nějaká hnědá houba...takových mám plnou zahradu Jak to rozeznáš od těch všech prašivek?

29.9.2022 20:14
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Proč má mimochod šetřit energii? Nikdy mě nenapadlo nad tím takto uvažovat. U koní jsou mimochodná plemena vyšlechtěna kvůli pohodlí jezdce.

Nevím, ale třeba u psů je známo, že začnou mimochodem chodit když jsou unavení, nebo mají pohybové problémy, třeba s kyčlema.

29.9.2022 20:18
Bobča

XXX.XXX.45.252

Já se spletla s příspěvkem do tabulí u cesty.. Nemá to s mimochodnikem nic společného ty houby taky ne, ale odpovím ti.. Chodím je konzultovat se znalci.. Už je poznám, ale beru jen holubinky, babky, suchohriby, kovare, klouzky a pravaky.. Jo a kozaky..

29.9.2022 20:21
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Bobča napsal(a):
Já se spletla s příspěvkem do tabulí u cesty.. Nemá to s mimochodnikem nic společného ty houby taky ne, ale odpovím ti.. Chodím je konzultovat se znalci.. Už je poznám, ale beru jen holubinky, babky, suchohriby, kovare, klouzky a pravaky.. Jo a kozaky..

Ha, ha, ty jsi mě tak zblbnula, že já jsem taky myslela, že to píšu na víčka a ne sem. Zadavatelce se omlouvám za plehnění vlákna...houbama

29.9.2022 20:32

lesnížínka napsal(a):
Nevím, ale třeba u psů je známo, že začnou mimochodem chodit když jsou unavení, nebo mají pohybové problémy, třeba s kyčlema.

Vlastně jo, máte pravdu. I u koní je to tak - když nemimochodný kůň jde mimochodem, tak je unavený nebo na něm sedí jezdec, který po něm chce něco, co ještě neumí. Ten kůň.

30.9.2022 08:48

"vždyť to tak nějak vypadá...prostě jako nějaká hnědá houba.."

holubinky hnědé nejsou

"Nevím, ale třeba u psů je známo, že začnou mimochodem chodit když jsou unavení, nebo mají pohybové problémy, třeba s kyčlema."

anebo to je pro ně normální chod, pomalý

a taková brazilská fila má mimochod dokonce povinný

30.9.2022 11:00
Bobča

XXX.XXX.45.252

"vždyť to tak nějak vypadá...prostě jako nějaká hnědá houba.."

holubinky hnědé nejsou

"Nevím, ale třeba u psů je známo, že začnou mimochodem chodit když jsou unavení, nebo mají pohybové problémy, třeba s kyčlema."

anebo to je pro ně normální chod, pomalý

a taková brazilská fila má mimochod dokonce povinný

Hmn. Ještě se stavím u jednoho znalce pro jistotu.. Nemám problém s nima šlahnout, pokud nebudu mít jistotu.. Na netu jsou hnědé ty holubinky mandlové, ale já mám samé malé, tak uvidim, co mi řekne ještě ten další člověk..

30.9.2022 11:18

https://www.houbareni.cz/houba/holubinka_mandlova

může být i nahnědlá, ale určitě ji nelze charakterizovat jako hnědou houbu

30.9.2022 11:33

On ten mimochod je pohodlnější, pokud nechcete namáhat břišní nebo podélné zádové svaly, případně některé svaly končetinových pletenců. Tím, že jdou stejnostranné končetiny ve stejnou dobu, může trup zůstat do značné míry nehybný, a zvíře se pouze "překlápí" ze strany na stranu - proto je to na koních pro lidi taky pohodlné (a nespadnou z velblouda).

30.9.2022 11:45
Bobča

XXX.XXX.45.252

https://www.houbareni.cz/houba/holubinka_mandlova

může být i nahnědlá, ale určitě ji nelze charakterizovat jako hnědou houbu

Hmn,houby půjdou do popelnice holubinky prý nerostou v trsech.. Ale potřebovala jsem to potvrdit.. Škoda toho umývání.. Ale mám dost nasusenych jiných...

Marm

30.9.2022 13:55
Marm

XXX.XXX.70.136

Zdravím, vím, že jsme na kočkách, ale objevila jsem tuhle diskuzi a vím, že ifauňáčtí veti (či někteří pejskaři) chodí i do koček, tak se zeptám přímo tady. Myslíte, že pokud pes chodí mimochodem od štěněte, že to i tak může značit zdravotní problémy? Používá ho v pomalém tempu. Děkuji

30.9.2022 14:12
Lhadsamag

XXX.XXX.255.126

Nevidím v tom problém do budoucna. Jediné na výstavách.. M. S.

30.9.2022 14:38

co může signalizovat problém, je běh "na zajíčka" - zadní nohy sounož nebo s malým posunem, či leh na bříšku s nataženýma nohama dozadu - štěně dělá čáru

30.9.2022 14:41
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Třeba tak chodila maminka a štěndo to okoukalo Ne, vůbec netuším, proč tak chodí štěndo, ale asi bych tam zdravotní problém nehledala. Některé rasy psů, jak tady dávala hmn tu filu, ale i třeba můj samojed mají psáno, že můžou mimochodem chodit. Worka tak chodil hlavně, když jsme šli pomalu, protože to pro něj bylo prostě nepohodlné tempo.

30.9.2022 17:20
fikovnice

XXX.XXX.139.21

lesnížínka napsal(a):
Třeba tak chodila maminka a štěndo to okoukalo Ne, vůbec netuším, proč tak chodí štěndo, ale asi bych tam zdravotní problém nehledala. Některé rasy psů, jak tady dávala hmn tu filu, ale i třeba můj samojed mají psáno, že můžou mimochodem chodit. Worka tak chodil hlavně, když jsme šli pomalu, protože to pro něj bylo prostě nepohodlné tempo.

Hele, mně by i celkem zajímalo videjko psa - mimochodníka. Kdybyste náhodou někdo disponoval, prosím o vložení.

30.9.2022 21:12
odberryho

XXX.XXX.62.17

fikovnice napsal(a):
Hele, mně by i celkem zajímalo videjko psa - mimochodníka. Kdybyste náhodou někdo disponoval, prosím o vložení.

Zkusím zítra na procházce....jestli se tedy unaví dřív než já

30.9.2022 21:55

fikovnice napsal(a):

Třeba tady. Ve zhruba 0:30 (amble). Pro lepší představu - když člověk jde, má levou ruku k pravé noze, zkuste si vykročit nohou a k ní na stejné straně přidat ruku. A máte představu o nejen psím mimochodu.
https://www.youtube.com/watch?v=eqBcBsmMQVA

Hmn_
či leh na bříšku s nataženýma nohama dozadu - štěně dělá čáru
Nebo nemusí znamenat vůbec nic, jen to je štěněti a posléze i dospělému psovi pohodlné.

1.10.2022 00:37
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Dámy děkuji!

1.10.2022 00:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

Třeba tady. Ve zhruba 0:30 (amble). Pro lepší představu - když člověk jde, má levou ruku k pravé noze, zkuste si vykročit nohou a k ní na stejné straně přidat ruku. A máte představu o nejen psím mimochodu.
https://www.youtube.com/watch?v=eqBcBsmMQVA

Hmn_
či leh na bříšku s nataženýma nohama dozadu - štěně dělá čáru
Nebo nemusí znamenat vůbec nic, jen to je štěněti a posléze i dospělému psovi pohodlné.

holky,mě to přijde na tom videu ač sice různý ten krok,ale normálně stejně normální....ať tak,či tak.... je to přesto nenormální???

1.10.2022 06:23
Lhadsamag

XXX.XXX.196.200

To není nenormální, je to prostě jiné. Chodí jak jim to prave vyhovuje. To neni nemoc.

1.10.2022 09:01

"či leh na bříšku s nataženýma nohama dozadu - štěně dělá čáru
Nebo nemusí znamenat vůbec nic, jen to je štěněti a posléze i dospělému psovi pohodlné."

plaka, já píšu může, ne musí
a může, protože tato poloha bude přrozenější spíše jedincům s větší volností v kloubu

8.10.2022 00:53
odberryho

XXX.XXX.62.17

Tak se mi povedlo unavit a natočit našeho retrívra, když jde mimochodem

https://m.youtube.com/watch?v=eizqsrWbBdQ

14.10.2022 09:59
fikovnice

XXX.XXX.133.55

odberryho napsal(a):
Tak se mi povedlo unavit a natočit našeho retrívra, když jde mimochodem

https://m.youtube.com/watch?v=eizqsrWbBdQ

No teda! To vidím asi poprvé u psa!

14.10.2022 12:02

odberryho, krásně názorné

HW i pyreneják tak chodí/il zcela normálně

14.10.2022 12:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

no já sledovala Čendu,běžel "normálně"rovně,ale nohy jaksi našikmo,že pravá zadní s levou přední byly v zákrytu,a ty druhé 2 byly mimo..musím příště vzít foťák a zkusit ho natočit...

14.10.2022 13:03

fikovnice napsal(a):
No teda! To vidím asi poprvé u psa!

Tak to jste toho ještě moc neviděla.

14.10.2022 13:13
odberryho

XXX.XXX.90.8

Nebo viděla a neví o tom
Když se na to člověk nezaměří, tak mu možná ani nedojde, že to je jiný styl chůze.

14.10.2022 13:24
odberryho

XXX.XXX.90.8

Bobča napsal(a):
no já sledovala Čendu,běžel "normálně"rovně,ale nohy jaksi našikmo,že pravá zadní s levou přední byly v zákrytu,a ty druhé 2 byly mimo..musím příště vzít foťák a zkusit ho natočit...

https://youtu.be/IMlDCOy5648

Nějak takhle? Tady už to pes trochu flákal, chtěla jsem natočit pro porovnání, ale pořád se mi "vracel" k mimochodu.

14.10.2022 13:27
odberryho

XXX.XXX.90.8

https://youtu.be/eizqsrWbBdQ

Jeee, už to asi umím vložit i přímo do příspěvku
Tak ještě znovu mimochod pro ty, co neklikají na odkazy.

14.10.2022 18:07

odberryho napsal(a):
Nebo viděla a neví o tom
Když se na to člověk nezaměří, tak mu možná ani nedojde, že to je jiný styl chůze.

Tak já mám oko vytrénované z koní, takže to vidím hned.

14.10.2022 18:44
Bobča

XXX.XXX.20.192

odberryho napsal(a):
https://youtu.be/eizqsrWbBdQ

Jeee, už to asi umím vložit i přímo do příspěvku
Tak ještě znovu mimochod pro ty, co neklikají na odkazy.

tenhle chodí zadníma jak modelka předkládá zadní nohy před sebe-srandovní ...Čenda šel jakoby zešikma,ale nohy šly rovně..ty jedny...neumím to popsat..ale budu se snažit to natočit

15.10.2022 13:18
odberryho

XXX.XXX.62.17

Bobča napsal(a):
tenhle chodí zadníma jak modelka předkládá zadní nohy před sebe-srandovní ...Čenda šel jakoby zešikma,ale nohy šly rovně..ty jedny...neumím to popsat..ale budu se snažit to natočit

Tý jo, tak snad se povede natočit. To bych ráda viděla

16.10.2022 16:28
fikovnice

XXX.XXX.135.222

Asi máte pravdu! U psů to je ale asi fakt spíš raritka, ne?

16.10.2022 16:29
fikovnice

XXX.XXX.135.222

odberryho napsal(a):
Nebo viděla a neví o tom

Jj, i to je možné...
Tím, že jsem vlastně nikdy nějak nebyla zaměřená třeba na vystavování psů, na to jak vypadají v pohybu, tak jsem to holt možná x-krát přehlédla...

16.10.2022 16:31
fikovnice

XXX.XXX.135.222

odberryho napsal(a):
https://youtu.be/IMlDCOy5648

Nějak takhle? Tady už to pes trochu flákal, chtěla jsem natočit pro porovnání, ale pořád se mi "vracel" k mimochodu.

To bylo tak něco mezi, ne?

16.10.2022 16:59
lesnížínka

XXX.XXX.37.102

fikovnice napsal(a):

Není to raritka, některá plemena to dokonce mají v poznámce k plemenu jako, že k tomu víc inklinují. Worka tak chodil, protože jeho přirozený pohyb je klus, což na vodítku nejde a on prostě jít pomalu nezvládal. Tak ho to často vykolejilo na ten mimochod.

16.10.2022 17:45

fikovnice napsal(a):

Není. Viz výše. Chodí tak unavený pes nebo ten, kterého pán nutí jít na vodítku pomaleji, než je psu příjemné.

16.10.2022 20:00
fikovnice

XXX.XXX.134.31

lesnížínka napsal(a):
Není to raritka, některá plemena to dokonce mají v poznámce k plemenu jako, že k tomu víc inklinují. Worka tak chodil, protože jeho přirozený pohyb je klus, což na vodítku nejde a on prostě jít pomalu nezvládal. Tak ho to často vykolejilo na ten mimochod.

No a co různí vestajové? Jako byl třeba Flokuška? Tam asi záleží co je do nich přimícháno za plemeno, že?

16.10.2022 20:01
fikovnice

XXX.XXX.134.31

Není. Viz výše. Chodí tak unavený pes nebo ten, kterého pán nutí jít na vodítku pomaleji, než je psu příjemné.

Vidíte, co já se tu nedozvím...
Ale u těch koček to tedy raritka je...?

16.10.2022 20:13

fikovnice napsal(a):

není

16.10.2022 20:32

fikovnice napsal(a):

Vlastně nevím. Musím začít kočky kolem sebe víc pozorovat. Akorát, že teď se mi ti dva válí jeden v posteli a druhý na stole.

17.10.2022 08:38

Je to běžné u čtyřnohých savců v podstatě u všech, je to úlevová pozice, kompenzační pozice. Některá zvířata jinak chodit nemohou, z různých důvodů (sloni kvůli hmotnosti například, žirafy kvůli délce a pozici nohou, aby si o ně nezakopávaly). Četla jsem, že se najdou i lidé, kteří chodí tak, že rukama hmitají spolu se stejnostrannou nohou, a že to dělá problém při nácviku vojenského kroku

Umím si představit, že se k podobnému pohybu uchýlí třeba člověk, který používá hůlku, a používá ji v stejnostranné ruce k podpořené noze. Pak logicky jde "mimochodem" a je to de facto právě kompenzační pozice.

18.10.2022 19:51
fikovnice

XXX.XXX.132.147

Je to běžné u čtyřnohých savců v podstatě u všech, je to úlevová pozice, kompenzační pozice. Některá zvířata jinak chodit nemohou, z různých důvodů (sloni kvůli hmotnosti například, žirafy kvůli délce a pozici nohou, aby si o ně nezakopávaly). Četla jsem, že se najdou i lidé, kteří chodí tak, že rukama hmitají spolu se stejnostrannou nohou, a že to dělá problém při nácviku vojenského kroku

Umím si představit, že se k podobnému pohybu uchýlí třeba člověk, který používá hůlku, a používá ji v stejnostranné ruce k podpořené noze. Pak logicky jde "mimochodem" a je to de facto právě kompenzační pozice.

Děkuji!

14.11.2022 09:06
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jsem si vzpomněla na tohle vlákno

Dívala jsem se na Rexe...starší díl..Běžel přesně jak ten Čenda-zešikma-ale rovně..levou přední a pravou zadní měl středem(v zákrytu)a ty 2 další byly mimo-zezadu..Začla jsem ho sledovat,jenže ono je těch psů víc..jeden je světlejší,druhý tmavší..A nebyl zatím od té doby záběr,kdy běží delší dobu rovně před kamerou.

Ale byl to mimokrok od Čendy

To jen tak-

18.11.2022 11:03
kate17

XXX.XXX.211.70

Lhadsamag napsal(a):
Mám doma nalezence, kočku, která asi neměla snadný život. Téměř umírající jsme ji ošetřili, odcervili, zbavili nádorů na břiše, (jsem veterinář) a až po měsíci začala chodit, chodí mimochodem. I když je z mých zvířátek nejmenší, ostatní moje kočky i pes mají před ní respekt. Je to spíš jenom zajímavost.

Já mám také mimochodníka Ne teda kučku, ale pejska. Chodí tak v kroku - v úplně pomalém ne, ale jakmile zrychlí, jde pěkně mimochodem V klusu už střídá nožky potom normálně.

18.11.2022 12:12

kate17 napsal(a):
Já mám také mimochodníka Ne teda kučku, ale pejska. Chodí tak v kroku - v úplně pomalém ne, ale jakmile zrychlí, jde pěkně mimochodem V klusu už střídá nožky potom normálně.

Kučku

18.11.2022 12:15
Bobča

XXX.XXX.20.192

Kučku

tedá,ty si nedáš pokoj

18.11.2022 13:21

Bobča napsal(a):
tedá,ty si nedáš pokoj

Ale "dyť" je to roztomilý překlep.

18.11.2022 17:57
kate17

XXX.XXX.211.70

Kučku

22.11.2022 11:44
Bobča

XXX.XXX.20.192

včera jsem natočila Čendu na video,jak běží...nejde mi to sem dát. Tak jen na fotce je patrné,jak zešikma jde...jak má ty nohy...

22.11.2022 11:55
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

Bobi, to je normoš, psi takhle zešikma chodí, zadek trochu do strany.

22.11.2022 12:00
Bobča

XXX.XXX.20.192

on chodí rovně,když jde pomalu..jen když se rozeběhne,tak těma nohama plance mimochodem..

Přidejte reakci

Přidat smajlík