Beruška- starší dáma skončila v útulku

je 10 let stará kočičí dáma, která celý svůj život žila v bytových podmínká...
Dobrý den.
Mám nyní dva kocourky, oba zachráněné z ulice. První chodí na záchod kadit cca 3x - 4x denně a hovínka má malinká. Zdá se mi, že kadí tak nějak průběžně. A čůrat, tak nějak podobně.
Druhý, kterého mám pouze pár dní, chodí na záchodek kadit tak 2x za 24 hodin. Jednou ráno po jídle a po druhé večer po jídle. Občas ještě jednou přes den, ale to se stalo málokdy.
Čůrat chodí asi taky nějak 2x denně.
Krmím oba přes celý den granulemi Applaws kitten a ráno a večer konzervami Feringa. Takže nic nekvalitního nedostávají.
Oboum jsou cca 4 měsíce. Druhý kocourek je teď na odčervení 4. den. Stolici má dost velkou a řídkou.
Spraví se to po zbavení parazitů?
Je čestnost normální?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Lakkyn
napsal(a):
Dobrý den.
Mám nyní dva kocourky, oba zachráněné z ulice. První chodí na záchod kadit cca 3x - 4x denně a hovínka má malinká. Zdá se mi, že kadí tak nějak průběžně. A čůrat, tak nějak podobně.
Druhý, kterého mám pouze pár dní, chodí na záchodek kadit tak 2x za 24 hodin. Jednou ráno po jídle a po druhé večer po jídle. Občas ještě jednou přes den, ale to se stalo málokdy.
Čůrat chodí asi taky nějak 2x denně.
Krmím oba přes celý den granulemi Applaws kitten a ráno a večer konzervami Feringa. Takže nic nekvalitního nedostávají.
Oboum jsou cca 4 měsíce. Druhý kocourek je teď na odčervení 4. den. Stolici má dost velkou a řídkou.
Spraví se to po zbavení parazitů?
Je čestnost normální?
Proč nekrmíte to maso? (žádné granule ani konzervy nemůžou být kvalitnější ani levnější). Viz vaše předchozí příspěvky.
Ano, po zbavení se parazitů by se stolice měla upravit. Pokud byl problém jenom v nich.
napsal(a):
Proč nekrmíte to maso? (žádné granule ani konzervy nemůžou být kvalitnější ani levnější). Viz vaše předchozí příspěvky.
Ano, po zbavení se parazitů by se stolice měla upravit. Pokud byl problém jenom v nich.
Krmit je masem je pro mě daleko finančně náročnější a nemám to kde skladovat.
Lakkyn
napsal(a):
Mám 2 dospělé kocoury a malý mrazák. A jde to. Poměr cena - výkon u srdíček mi pořád vychází nejlépe.
Lakkyn
napsal(a):
jak jsem přes ta fakta, tak jsem se mrkla na cenu konzerv feringa
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_kocky/konzervy_pro_kocky/feringa?gclid=Cj0KCQjwqc6aBhC4ARIsAN06NmNiuFXspVNP95n8XCJ4zU8Ddgo35lieIggyND5XQHgtVa0KFAyXs0EaAsKpEALw_wcB
a jen ty nejlevnější jsou cenově na úrovni masa, jak ho kupuji já (v "lidském"). A cena za maso je za 100% masa, na rozdíl od konzerv, kapsiček a vaniček.
To jen kvůli informačnímu šumu.
Pokud nemáte mrazák, tak kupujte maso prostě když jdete nakoupit sobě, v lednici vám tři dny vydrží...ať mají maso(opravdové maso) alespoň občas. Kupovala jsem maso 50 a 30kg psu. Ve velkém, měli svůj mrazák, kupovala jsem masa pro psy, potom ta velkobalení pro lidi. Kupovat teďka maso pro dvě kočky, mi přijde strašně jednoduché
napsal(a):
jak jsem přes ta fakta, tak jsem se mrkla na cenu konzerv feringa
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_kocky/konzervy_pro_kocky/feringa?gclid=Cj0KCQjwqc6aBhC4ARIsAN06NmNiuFXspVNP95n8XCJ4zU8Ddgo35lieIggyND5XQHgtVa0KFAyXs0EaAsKpEALw_wcB
a jen ty nejlevnější jsou cenově na úrovni masa, jak ho kupuji já (v "lidském"). A cena za maso je za 100% masa, na rozdíl od konzerv, kapsiček a vaniček.
To jen kvůli informačnímu šumu.
Máte opravdu, že by možná i maso vyšlo levněji, protože toho ani nesní tolik jako konzerv.
Jednou jsem ale četl článek o BARFu koček a podle všechno by se měli krmit alespoň 4-6x denně. Jak často tedy masem krmíte vy?
Sporadicky, když maso mám. Mají k dispozici granule nepřetržitě, takže ať se klidně krmí kolikrát chtějí, dojídají. Když mám maso, dám jim maso. Někdy třikrát denně, někdy ho dva dny nedostanou vůbec. Prostě záleží, jestli mám. Teď měli bídu i ti mí, měla jsem maso nabalíčkované pro psa a z toho kočky vždycky dostaly část, takže měli maso denně. Pes už není, maso dostala mamka pro svou feňuli, takže kočkám jsem koupila, když jsem šla na nákup a teď plánuju nakoupit větší množství a nadělat už malé balíčky, jen kočičí, do mrazáku, protože na nákupy chodím, chodíme jednou za 14 dní. Úplně stačí, když masem nahradíte jen jednu denní dávku, respective jako já, že jim dám masa, co sežerou v tu chvíli a pak už mají granule a kapsičky.
Lakkyn
napsal(a):
Máte opravdu, že by možná i maso vyšlo levněji, protože toho ani nesní tolik jako konzerv.
Jednou jsem ale četl článek o BARFu koček a podle všechno by se měli krmit alespoň 4-6x denně. Jak často tedy masem krmíte vy?
Dvakrát denně.
lesnížínka
napsal(a):
Pokud nemáte mrazák, tak kupujte maso prostě když jdete nakoupit sobě, v lednici vám tři dny vydrží...ať mají maso(opravdové maso) alespoň občas. Kupovala jsem maso 50 a 30kg psu. Ve velkém, měli svůj mrazák, kupovala jsem masa pro psy, potom ta velkobalení pro lidi. Kupovat teďka maso pro dvě kočky, mi přijde strašně jednoduché
tyjo,
kdybych měla Noře a kočkám kupovat maso prostě, když jdu nakoupit sobě, tak asi zdechnou hlady. Pochybuju, že to krmení jednou za týden nebo jednou za dva týdny by jim dělalo dobře.
napsal(a):
tyjo,
kdybych měla Noře a kočkám kupovat maso prostě, když jdu nakoupit sobě, tak asi zdechnou hlady. Pochybuju, že to krmení jednou za týden nebo jednou za dva týdny by jim dělalo dobře.
Kdybych nekupovala maso (myšleno srdce) a játra a kuřecí krky a ... pro kocoury, tak řeznictví zkrachuje. Myšleno, kdyby byl každý jako já.
napsal(a):
tyjo,
Mezitím mají kapsičky a granule a co si uloví, maso mají na přilepšenou. U nás je to teď proto, že se nedokoupily zásoby na balíčky pro kočky, nějak byly jiné starosti...
" Jak často tedy masem krmíte vy?"
když si kdo řekne
a granule trvale k dispozici
Lakkyn
napsal(a):
..třem kočkám dávám vrchovatou dlaň mletého hovězího, krůtiho, zvěřiny, ryb nebo srdíček a granule mají k dispozici stále, stačí jim to....
Lakkyn
napsal(a):
Mletého?
To kupujete, nebo melete doma?
Tak to záleží na vás. Já např. mleté maso nekupuju, melu doma, muž by mi to nejedl. Kočkám, jsem vždycky krájela na malé kousky, teď už dávají i normálně větší. Někdo to tuším dává do takového toho sekáčku, kutru či jak se to jmenuje...to nemám.
lesnížínka
napsal(a):
Tak to záleží na vás. Já např. mleté maso nekupuju, melu doma, muž by mi to nejedl. Kočkám, jsem vždycky krájela na malé kousky, teď už dávají i normálně větší. Někdo to tuším dává do takového toho sekáčku, kutru či jak se to jmenuje...to nemám.
Já taky krájím. Koupím srdce (a játra, krky nebo skelety) a už jedu. Do krabiček. Zabere mi to tak 3/4 hodiny jednou za 10 dní.
Lakkyn
napsal(a):
Mletého?
To kupujete, nebo melete doma?
..jdu k řeznikovi, vyberu si maso a on mi ho namele....zvěřiny a krůtí mleté beru v barfu a srdíčka z obchoďáku, ty krajim na kousky..a ryby taky na kousky.....
napsal(a):
..jdu k řeznikovi, vyberu si maso a on mi ho namele....zvěřiny a krůtí mleté beru v barfu a srdíčka z obchoďáku, ty krajim na kousky..a ryby taky na kousky.....
Fakt? U nás ti ho nenamele, ptala jsem se. Nesmí míchat maso, takže by po každém takovém zákazníku museli umýt mlýnek. Takže oni melou vepřové, mají ho předem namleté i v některé dny v lednici, ale na přání nemelou. Ani ve velkém řeznictví ve městě, 20km odsud, kde občas kupujem jsme se ptali a taky ne.
lesnížínka
napsal(a):
Fakt? U nás ti ho nenamele, ptala jsem se. Nesmí míchat maso, takže by po každém takovém zákazníku museli umýt mlýnek. Takže oni melou vepřové, mají ho předem namleté i v některé dny v lednici, ale na přání nemelou. Ani ve velkém řeznictví ve městě, 20km odsud, kde občas kupujem jsme se ptali a taky ne.
..u nás ano, chodím tam co krmim syrovým a nikdy žádný problém....a to je ochoten mi namlejt i pět, šest kilo masa...
napsal(a):
..u nás ano, chodím tam co krmim syrovým a nikdy žádný problém....a to je ochoten mi namlejt i pět, šest kilo masa...
u nás taky melou..ve Štbk v Penny jsem si vybrala maso,po dlouhé době,že si udělám dobrou sekanou,ale šla ho mlít dozadu!!měla jsem co dělat,abych na ni nezavolala,že ho nechci.
Někde totiž-jsem slyšela- přimílají do mletého masa i zbytky uzenin-což je prasárna!!
Bobča
napsal(a):
u nás taky melou..ve Štbk v Penny jsem si vybrala maso,po dlouhé době,že si udělám dobrou sekanou,ale šla ho mlít dozadu!!měla jsem co dělat,abych na ni nezavolala,že ho nechci.
Někde totiž-jsem slyšela- přimílají do mletého masa i zbytky uzenin-což je prasárna!!
....tak zákazníkovi by se mělo pokud možno vyhovět....
napsal(a):
....tak zákazníkovi by se mělo pokud možno vyhovět....
žejo..moje řeč .taky jsem dělala v obchodě...
Dnes,když vidím někde ty otrávené naštvané holky,co ti zboží "skoro" hodí na pult,mám sto chutí se jí zeptat,kdo ji naštval,nebo jestli se jen špatně vyspala..ale není jich naštěstí hodně-spíš vyjímky..
Moji 5 měsíční kocouři teda vnitřnosti moc nechtějí. Nejraději mají nasekané kuřecí krky, nadrcené skelety nebo syrovou rybu. Vezmu sekáček a už to lítá. Krásně z toho rostou a přibírají. Kotěcí granule mají stále. Maso mají na večer, ráno milují kočičí konzervu s rybami.
Krom toho denně vypijí misku bezlaktózového mléka.
Srst mají krásnou, lesklou.
"Já jsem se teda krky bála dávat-pamatuju si,jak mama vytahovala co chvíli nějakému kočičákovi zapíchnutou kost v dásni.."
obratel se asi nezapíchne....
napsal(a):
"Já jsem se teda krky bála dávat-pamatuju si,jak mama vytahovala co chvíli nějakému kočičákovi zapíchnutou kost v dásni.."
obratel se asi nezapíchne....
No, budu oponovat...zrovna kuřecí krky jsou ostré dost. Ne, že bych to řešila, kočky to nežerou a i kdyby žraly - neřešila, protože je to je běžná strava šelem. Psi to v pohodě žrali i vařené, Workovi na stará kolena začalo chutnat i syrové maso.
lesnížínka
napsal(a):
A krájíte to kovovým nožem? Nebo keramickým?
napsal(a):
U nás taky. Mleté teda kupuji pro sebe. Hovězí, na tatarák. Což mi připomíná, že už jsem ho dlouho neměla.
Lakkyn
napsal(a):
Já kovovým.
Bobča
napsal(a):
Já jsem se teda krky bála dávat-pamatuju si,jak mama vytahovala co chvíli nějakému kočičákovi zapíchnutou kost v dásni...tak jenom žaludky a srdíčka(vařené-půlku jsem mu vždycky snědla )
Já dávám povařené, obalené masem a pomlácené paličkou. Nikdy žádný problém.
napsal(a):
U nás taky. Mleté teda kupuji pro sebe. Hovězí, na tatarák. Což mi připomíná, že už jsem ho dlouho neměla.
..ja hovězí vůbec, to je u nás jenom pro psa a kočky...
napsal(a):
..ja hovězí vůbec, to je u nás jenom pro psa a kočky...
Srdce pro kočky, mleté zadní pro mě. To je fér, ne?
napsal(a):
Srdce pro kočky, mleté zadní pro mě. To je fér, ne?
Bobča
napsal(a):
Lakkyne..neberte to ve zlém...můžu se zeptat, kolik je vám roků??
Mně Lakkyn i z předchozích vláken nepřijde jako dítě. Spíš jako člověk, který o zvířatech moc neví a některé věci zbytečně řeší.
Bobča
napsal(a):
asi jo..tak to pardon
Omluva netřeba. Napsala jsem jenom svůj názor.
lesnížínka
napsal(a):
No, budu oponovat...zrovna kuřecí krky jsou ostré dost. Ne, že bych to řešila, kočky to nežerou a i kdyby žraly - neřešila, protože je to je běžná strava šelem. Psi to v pohodě žrali i vařené, Workovi na stará kolena začalo chutnat i syrové maso.
Jj, také mám nedobré vzpomínky na kuřecí krky. Náš úplně první chalupový kocour po nich šílel. Pomlátily jsme mu je s mámou vždy paličkou a stejně každou chvíli se dávil - vždy se mu to někde zašprajcovalo. I když...dožil se 18+ let, pak někam odešel a my jsme jej už nenašli...
napsal(a):
Opravdu dobrá odpověď na otázku o četnosti kadění ...
buchtikj
napsal(a):
Nejsem takový odborník jako vy ... ale pokud odpovídám, tak se snažím aby to bylo k věci ... "Kolikrát chodí kotě na velkou/malou?"
..a kolikrát tedy, když jste se zapojil do tématu a chcete aby to bylo k věci...
buchtikj
napsal(a):
Nejsem takový odborník jako vy ... ale pokud odpovídám, tak se snažím aby to bylo k věci ... "Kolikrát chodí kotě na velkou/malou?"
Nechcete si ten první příspěvek přečíst celý až do konce?..je to k věci..řeší se i stolice..a strava je snad důležitá,kolikrát bude chodit kadit a jak to hovišo bude vypadat,né
Bobča
napsal(a):
Lakkyne..neberte to ve zlém...můžu se zeptat, kolik je vám roků??
Roků je mi 20. Na typ nože se ptám z důvodu toho, že údajně pokud maso přijde do styku s kovem, chemická reakce zapříčiní, že taurin, který je pro kočku důležitý, v jisté míře vyprchá. A z toho důvodu, by se měl používat nůž keramický. Četl jsem to v jednom článku o BARFU.
K dalším odpovědím bych rád pár věcí dodal.
O kočkách moc nevím, to ano. Jsem spíše pejskař, o kterých vím docela dost.
Dále bych chtěl podotknout, že jak tu asi pán (pokud je to jinak, tak se omlouvám) zmínil, že se tu řeší trochu něco jiného než byla má otázka, což je pravda. Otázka obsahující četnost stolice a močení, se otočila na krmení masem. Ano strava je důležitá, ale zase si nemyslím, že mají mé kočky zas až tak strašně špatnou stravu, že by z toho měli mít problém se zažíváním. Nicméně je kočka živočich zvyků a změna krmiva je pro ni šok. Nikdo, kdo odpovídal na mou otázku, nezmínil, zda je chození 2x za 24h normální.
Vali80
napsal(a):
Zda je normální chození 2x za 24 hodin, vám odpoví někdo, kdo má jednu kočku doma a ví, kolik exkrementů má v kočičím záchodu. My, co máme kočky venku to hold nedokážeme odhadnout.
Ale mám 2 psy a když žerou 2x denně, chodí dělat bobek taky 2x denně. Trávení trvá zhruba 8 hodin.
Kočičáky mám dva. Ale u toho jednoho vím, protože kadí vždy po jídle a jen do svého záchodu.
U psa taky vím. Fenka mi kadila tak 2-3x denně.
Nikdo, kdo odpovídal na mou otázku, nezmínil, zda je chození 2x za 24h normální.
Lakky máte pravdu-zvrtlo se to-to se tu stává ..
Takže-Max maso taky neměl,chodil kadit pravidelně v 5 ráno a odpolko nepravidelně...na malou už nevím...asi 2-3x,...Já myslím,že vaši kocouři chodí normálně,jen ta hustota teda-asi po tom odčervení..na to jste se asi ptal..To nevím...Max po odčervení slintal..
Omlouvám se za dotaz na věk-já myslela,že ty nože jsou jedno,jakým krájím...
fikovnice
napsal(a):
Tatarák má být ze ze škrábaného masa...
Já vím. Ale to pomleté mi přijde jako vhodná náhražka. Pochutnám si. A to je hlavní.
Lakkyn
napsal(a):
Roků je mi 20. Na typ nože se ptám z důvodu toho, že údajně pokud maso přijde do styku s kovem, chemická reakce zapříčiní, že taurin, který je pro kočku důležitý, v jisté míře vyprchá. A z toho důvodu, by se měl používat nůž keramický. Četl jsem to v jednom článku o BARFU.
Dále bych chtěl podotknout, že jak tu asi pán (pokud je to jinak, tak se omlouvám) zmínil, že se tu řeší trochu něco jiného než byla má otázka, což je pravda. Otázka obsahující četnost stolice a močení, se otočila na krmení masem. Ano strava je důležitá, ale zase si nemyslím, že mají mé kočky zas až tak strašně špatnou stravu, že by z toho měli mít problém se zažíváním. Nicméně je kočka živočich zvyků a změna krmiva je pro ni šok. Nikdo, kdo odpovídal na mou otázku, nezmínil, zda je chození 2x za 24h normální.
Normální zdravý kocour udělá bobek jednou za den, případně za dva. (krmení masem) Močí jedenkrát denně. Dospělý jedinec. U mláďat můžeme vynásobit dvěma.
Lakkyn
napsal(a):
Pokud vím, tak v kontaktu s kovem prchá vitamín C. Já krájím kovovým nožem maso celý život. A starší kocour má 18 let. Očividně ho to nezabilo.