Prodám sphynx

Prodám Kanadského sphynxe - Dobrý den, s lítostí musím dát své 2 kočky pryč...
6000 Kčhvezdicka123
XXX.XXX.24.36
Ahoj všem,
mám doma 11m kanadského sphynxe.
Kocour je zatím nekastrovaný, mazlí se, žere a vyprazdňuje se normálně.
Doma se nic nezměnilo- žádné stěhování, žádný nový člen domacnosti, záchod stejný i stelivo. Chodím do práce na 12h směny denní/noční od té doby co ho mám doma.
Kocour mi začal kadit do sprchy. Pouze do sprchy. Když jsem mu do sprchy dala další záchod s jiným stelivem, stejně se tam vykadil přímo vedle záchoda. Když sprchu zavřu kadí před ní nebo na chodbě. Dělá to převážně když nejsem doma, ale už se mi stalo, že to udělal ikdyz sem byla doma.
Když jsem doma snažím se mu věnovat, jenže poslední dobou není tolik hravý jako kotě a zaujmout ho je občas dost náročné. Hodně ho mazlim protože to vyžaduje, nejvíce když něco dělám.
Když mám služeb více, třeba 3 za sebou, dávám ho alespoň na jeden den na hlídání, kde má od malinka druhé doma. Když se mi občas během služby podaří dostat se k mému bydlišti vždy se za nim zastavim na rychle pomazleni a dát mu mlsku.
Druhá kočka vzhledem k velikosti mého bytu a možnostem hlídání nepřichází v úvahu.
Zažil jste někdo obdobný problém a jak jste ho řešili nebo jak se vyřešil?
Možná to je trochu sobecké ale porizovala jsem si kočku abych s ni nemusela být 24/7, nechci být otrokem kočky. Myslím si, že má vše co k životu potřebuje- kvalitní krmeni, spoustu interaktivních hraček, škrabadel, dek, pelechů a milující páníčky.
Kastrace je v plánu co nejdřív.
Díky za váš čas!
Uživatel s deaktivovaným účtem
záchod z nějakého důvodu nevyhovuje. moc malý, moc krytý nebo naopak moc otevřený, stelivo, ve kterém se nepříjemně hrabe, nebo je ho málo, nebo v něm je už moč..
musíte vyzkoušet, co se bude líbit víc. některé kočky chtějí dva záchody.
"Možná to je trochu sobecké ale porizovala jsem si kočku abych s ni nemusela být 24/7, nechci být otrokem kočky."
tak to jsi šáhla vedle pokud jde o výběr plemene
z tohoto pohledu je to sobecké až až - plemeno+druhá kočka nepřichází v úvahu
samota na vytvoření problému zcela stačí
+ bodlinka výše
zkuste umýt záchůdek-něco se mu tam nezdá...a čurat tam chodí?
Max mi to udělal jednou,když jsem dýl jen vybírala a dosypávala..chodil..čichal kolem.Po umytí bylo vše vpořádku,tak jsem si dávala pozor,dávala míň steliva a umývala aspoň jednou za týden a dávala čerstvé stelivo..
Sphynxe jsem hlídala skoro 3 týdny u známé...Jo,spával se mnou v posteli u hlavy,zachumlaný v dece,ale jinak byl dost "svůj"..
Po noční určitě pak spíte aspoň půlden...může i protestovat??je sám
hvezdicka123
XXX.XXX.80.163
zachody má 2- jeden otevřeny jeden zavřeny
do otevřeného nechodi vůbec do zavreneho který má odmalička chodí úplně normálně když sem doma, každý den ho vybírám a čistím každý týden 🤷🏼♀️
"chodí úplně normálně když sem doma"
tak to směřuje k té psychice
hvezdicka123
napsal(a):
Ahoj všem,
Doma se nic nezměnilo- žádné stěhování, žádný nový člen domacnosti, záchod stejný i stelivo. Chodím do práce na 12h směny denní/noční od té doby co ho mám doma.
Kocour mi začal kadit do sprchy. Pouze do sprchy. Když jsem mu do sprchy dala další záchod s jiným stelivem, stejně se tam vykadil přímo vedle záchoda. Když sprchu zavřu kadí před ní nebo na chodbě. Dělá to převážně když nejsem doma, ale už se mi stalo, že to udělal ikdyz sem byla doma.
Když jsem doma snažím se mu věnovat, jenže poslední dobou není tolik hravý jako kotě a zaujmout ho je občas dost náročné. Hodně ho mazlim protože to vyžaduje, nejvíce když něco dělám.
Když mám služeb více, třeba 3 za sebou, dávám ho alespoň na jeden den na hlídání, kde má od malinka druhé doma. Když se mi občas během služby podaří dostat se k mému bydlišti vždy se za nim zastavim na rychle pomazleni a dát mu mlsku.
Druhá kočka vzhledem k velikosti mého bytu a možnostem hlídání nepřichází v úvahu.
Možná to je trochu sobecké ale porizovala jsem si kočku abych s ni nemusela být 24/7, nechci být otrokem kočky. Myslím si, že má vše co k životu potřebuje- kvalitní krmeni, spoustu interaktivních hraček, škrabadel, dek, pelechů a milující páníčky.
Díky za váš čas!
Ano, zažila jsem prakticky totéž, skoro jak přes kopírák.
Jeden z mých minulých útulkových kocourů chodil sice způsobně močit do WC, ale kadil mi pod postel. Bylo to šílené martyrium, které trvalo snad rok!!! Někde by se zde to vlákno dalo najít - zakládala jsem je já - v případě zájmu zkuste pohledat (už to bude někdy kolem roku 2015 - 2016). Kocour se velmi velmi pomalinku a pozvolna naučil čistotnosti... Myslím, že z depozita, kde v malém bytě bylo snad 30+ koček měl pochroumanou psychiku... Zkuste se ubírat tímto směrem (i když Váš kocour asi žádné trauma nezažil, ba naopak).
hvezdicka123
napsal(a):
Ahoj všem,
Díky za váš čas!
..jenomže ne každá kočka ústrojí být v bytě mnoho hodin úplně sama.....a teď jsem koukala na charakteristiku tohoto plemene, je hodně vázáno na člověka a časovou vytíženost majitele špatně snáší.....
Tak teď tento problém řeším intenzivně 4 dny také ...neproběhla absolutně žádná změna a přesto nový kočičák začal kakat mimo záchod
Kaká jenom před něj..zachůdky celkem 2,oba kryté,2x denně čistěnné..celou dobu na něj bez problémů chodil,s druhým kočičákem se vždycky ,,přečůrávali,, v záchůdkách a najednou tohle..nechápu..čůrat chodí do záchodu normálně..narně si s tím lámu hlavu...
canka
napsal(a):
Tak teď tento problém řeším intenzivně 4 dny také ...neproběhla absolutně žádná změna a přesto nový kočičák začal kakat mimo záchod
Kaká jenom před něj..zachůdky celkem 2,oba kryté,2x denně čistěnné..celou dobu na něj bez problémů chodil,s druhým kočičákem se vždycky ,,přečůrávali,, v záchůdkách a najednou tohle..nechápu..čůrat chodí do záchodu normálně..narně si s tím lámu hlavu...
Už jsem to psala několikrát. Občas se kocouři špatně naštelují, občas vyhrábnou ven.
A starší kocour měl kdysi období, kdy začal bobkovat po bytě úplně všude. Taky bez příčiny. A po pár týdnech to zase odeznělo.
napsal(a):
Už jsem to psala několikrát. Občas se kocouři špatně naštelují, občas vyhrábnou ven.
A starší kocour měl kdysi období, kdy začal bobkovat po bytě úplně všude. Taky bez příčiny. A po pár týdnech to zase odeznělo.
+ na něj mohl druhý kocour třeba jen juknout, a už nechce dovnitř
zkusila bych přidat wc otevřené
napsal(a):
Ten můj byl tenkrát jedináček. Viz vedlejší vlákno - jsou to kočky.
napsal(a):
Já jsem i z obou krytých záchůdků sundala dvířka..nepomohlo,šel se vyčůrat,ale bobek zase venku...i jsem tedy sundala u tohohle konkrétního celý vršek,takže byl odkrytý a stejně na něj nešel..u chovatelky měl jen kryté záchůdky..
napsal(a):
Ok,tak snad to přejde,protože když člověk přijde z práce a místo vůně domova na něj zavane vůně bobků,tak to není nic moc
canka
napsal(a):
Ok,tak snad to přejde,protože když člověk přijde z práce a místo vůně domova na něj zavane vůně bobků,tak to není nic moc
On ten bobek smrdí úplně stejně na záchodě i na koberci.
Tak dneska první úspěch..umíštění záchodků jinam nepomohlo..chodil na to stejný místo,kde byl záchůdek původně..takže jsem z obou záchůdků sundala dvířka,vystrčila je víc do ,,prostoru,, aby byli jakože osvětlenější...a nejdřív šel na jeden záchůdek do obýváků čůrat a pak šel k druhému na chodbě,kam mi právě úspěšně hovnil před záchůdek..hned jsem šla za ním a čekala,co bude(jsem byla detektivka hovniválka )...sednul si před záchůdek a koukal...tak jsem šla za ním a zahrabala vevnitř rukou..tak vlezl dovnitř,díky bohu tam hodil bobek a hned vyběhl ven..za chvilku mu to nedalo a vlezl znovu dovnitř bobek zahrabat....možná mu nesedli ty dvířka..možná mu nějak skřípli ocas nebo něco..uvidíme,jak to bude probíhat dále...jestli jsem našla příčinu nebo ne
Janae.
XXX.XXX.160.6
hvezdicka123
napsal(a):
Ahoj všem,
Díky za váš čas!
Je to nekastrovaný sphynx, co je doma sám. Problém se dal čekat, špatná volba plemene. Je mladý, já bych mu zkusila pořídit kámoše a počítala bych, že při hře zdevastuje byt, jsou to divoši.
canka
napsal(a):
Tak dneska první úspěch..umíštění záchodků jinam nepomohlo..chodil na to stejný místo,kde byl záchůdek původně..takže jsem z obou záchůdků sundala dvířka,vystrčila je víc do ,,prostoru,, aby byli jakože osvětlenější...a nejdřív šel na jeden záchůdek do obýváků čůrat a pak šel k druhému na chodbě,kam mi právě úspěšně hovnil před záchůdek..hned jsem šla za ním a čekala,co bude(jsem byla detektivka hovniválka )...sednul si před záchůdek a koukal...tak jsem šla za ním a zahrabala vevnitř rukou..tak vlezl dovnitř,díky bohu tam hodil bobek a hned vyběhl ven..za chvilku mu to nedalo a vlezl znovu dovnitř bobek zahrabat....možná mu nesedli ty dvířka..možná mu nějak skřípli ocas nebo něco..uvidíme,jak to bude probíhat dále...jestli jsem našla příčinu nebo ne
Niki a nechceš mu zkusit sundat i tu boudu?pokud by to zase "udělal" vedle?
Ale je to úspěch
Max měl klasický,nekrytý záchod,teda menší,jak je s boudou..On byl velký,takže vždycky stál předníma tlapkama na okraji,hlavu vztyčenou,ocac opřený vzadu o kachličky ...soustředěný pohled...tvářil se teda u toho,jakoby vytvářel hodnoty
To jen tak-jsem si ho vybavila a musela se zasmát