Romča1

XXX.XXX.41.12
Zdravím všechny kdo by měli nějakou radu. Přestěhovali jsme se před deseti měsíci do novostavby a na zahradě je plno hlíny různého štěrku prostě to co je potřeba na terasu a úpravu zahrady. Náš kocour začal chodit s námi ven.
Po dvou měsících nechodí na záchod doma ,ale do hlíny do štěrku všude kde se mu zlíbí a nám se to nelíbí a dost nám to vadí. Kdyby se tam jenom vyčůral tak to nevadí ale bobky jsou po celé zahradě.
Doma se jenom občas vyčůrá do záchodu, ale jinak je to strašný teror.Neustále nás v noci budí že nám škrábe v posteli trhá prostěradlo ,nebo do vlasů nebo trhá záclony na oknech jak tam škrábe, aby jsme ho pustili ven. Jenže všude mokro a postel plná bláta protože běží ven a rovnou z bláta do postele. Přestali jsme ho kvůli tomu pouštět ráno a v noci ven jinak dokud bylo léto byly dveře otevřené a chodil jsi jak chtěl.
Téměř ve všech dveřích máme kočičí dvířka sice jdou uzamknout, ale není to řešení protože do nich bouchá a stejně nespíme. Jediné řešení je ho zavřít v obýváku a dát mu tam záchod. Pak se do záchodu pouze vyčůrá. Kadit nepůjde dokud ho nepustíme ven.
Jsou mu čtyři roky a od jeho narození jezdíme každý rok na 14 dní na samotu na chatu na dovolenou a tam nikdy nejde do lesa na záchod jen pouze na svůj kočičí v chatě.
Nechceme ho zcela odříznout od toho aby mohl chodit na zahradu ale jak vyřešit ty hovínka? Stelivo má kvalitní i hodně velký záchod. Nyní jsem stelivo vyměnila za jinou kvalitní značku a nic nepomáhá. Nastěhovali jsme se v prosinci a to normálně na ten záchod chodil až do léta. Děkuji
nádherný kocourek
Nevím,jestli se s tímhle dá něco dělat..Samík přičichl k venkovnímu chození na velkou(vlastně takhle fungoval přes léto),a bude se tak dožadovat čím dál víc ven.
Já měla nočního tyrana-ty věci,co dělá vám,přesně Max dělal v noci mě..Jenže já neměla možnost ho pouštět ven..
Asi bych se obrnila trpělivostí a sbírala ta hoviša po venku
v lese možná bylo jehličí,tak se mu to špatně zahrabávalo )
Uživatel s deaktivovaným účtem

Romča1
napsal(a):
Zdravím všechny kdo by měli nějakou radu. Přestěhovali jsme se před deseti měsíci do novostavby a na zahradě je plno hlíny různého štěrku prostě to co je potřeba na terasu a úpravu zahrady. Náš kocour začal chodit s námi ven.
Po dvou měsících nechodí na záchod doma ,ale do hlíny do štěrku všude kde se mu zlíbí a nám se to nelíbí a dost nám to vadí. Kdyby se tam jenom vyčůral tak to nevadí ale bobky jsou po celé zahradě.
Doma se jenom občas vyčůrá do záchodu, ale jinak je to strašný teror.Neustále nás v noci budí že nám škrábe v posteli trhá prostěradlo ,nebo do vlasů nebo trhá záclony na oknech jak tam škrábe, aby jsme ho pustili ven. Jenže všude mokro a postel plná bláta protože běží ven a rovnou z bláta do postele. Přestali jsme ho kvůli tomu pouštět ráno a v noci ven jinak dokud bylo léto byly dveře otevřené a chodil jsi jak chtěl.
Téměř ve všech dveřích máme kočičí dvířka sice jdou uzamknout, ale není to řešení protože do nich bouchá a stejně nespíme. Jediné řešení je ho zavřít v obýváku a dát mu tam záchod. Pak se do záchodu pouze vyčůrá. Kadit nepůjde dokud ho nepustíme ven.
Jsou mu čtyři roky a od jeho narození jezdíme každý rok na 14 dní na samotu na chatu na dovolenou a tam nikdy nejde do lesa na záchod jen pouze na svůj kočičí v chatě.
Nechceme ho zcela odříznout od toho aby mohl chodit na zahradu ale jak vyřešit ty hovínka? Stelivo má kvalitní i hodně velký záchod. Nyní jsem stelivo vyměnila za jinou kvalitní značku a nic nepomáhá. Nastěhovali jsme se v prosinci a to normálně na ten záchod chodil až do léta. Děkuji
Já nevím, ale jedno hovínko denně v záhonu je takový problém? Bobky po celé zahradě - to si myslím, že není v silách jednoho kocoura.
Mívala jsem taky polovenkovního kocoura. Po návratu zvenčí jsem mu utírala tlapky do ručníku.
Mám dvě domovenkovní kočky a jsem ráda, že chodí na WC ven a nemusím řešit kočkolit. Doma jdou jen opravdu vyjímečně, záchůdek mají ,,pro jistotu". Ale nemám stejný problém jako vy, zahradu mám obří a hotovou. Kocour nejraděj dělá ty své ,,sopky" v šotolinové cestě, nechám to tam den dva uschnout a pak to odkopnu do záhonu - čím pohnojím, tím Jak psala Bobča, prostě to přejeďte hrabičkama a bobky vyberte, stejně jako doma. Packy neřeším, kočky do postele nechodí, někdy kočka, ale než vyleze po pergolách, má je už tak maximálně mokré.
Romča1

XXX.XXX.41.12
No vypadá to tak dneska celý den prší a je z toho úplně vyřízený Kakat na záchod našel jenom čůrat
lesnížínka
napsal(a):
Mám dvě domovenkovní kočky a jsem ráda, že chodí na WC ven a nemusím řešit kočkolit. Doma jdou jen opravdu vyjímečně, záchůdek mají ,,pro jistotu". Ale nemám stejný problém jako vy, zahradu mám obří a hotovou. Kocour nejraděj dělá ty své ,,sopky" v šotolinové cestě, nechám to tam den dva uschnout a pak to odkopnu do záhonu - čím pohnojím, tím Jak psala Bobča, prostě to přejeďte hrabičkama a bobky vyberte, stejně jako doma. Packy neřeším, kočky do postele nechodí, někdy kočka, ale než vyleze po pergolách, má je už tak maximálně mokré.
Tak to já mám opačný problém!
Fido je celou noc venku a potřebu drží až na doma a do záchodu mi vymočí oceán... Ale možná je to takto lepší.
fikovnice
napsal(a):
Tak to já mám opačný problém!
Fido je celou noc venku a potřebu drží až na doma a do záchodu mi vymočí oceán... Ale možná je to takto lepší.
No ano, má to svá pro a proti. Když se mě na veterině zeptali: vylučuje normálně? Hm a jak to mám sakra zjistit u venkovních koček?? I u Viktorka, jak měl ten hrozný průjem jsem prostě x dní vůbec nevěděla, protože jsem nikde nic neviděla. Pak jeden průjem doma, aha problém! Po nějaké době zase doma, celkem hoviš, tak asi už dobrý, další týden, načapám ho doma na záchodku, kdy to z něj totálně bublalo, tak to už jsem začala urgentně řešit. Tohle je prostě problém, o čůrání ani nemluvím, to nemám šajn.
lesnížínka
napsal(a):
No ano, má to svá pro a proti. Když se mě na veterině zeptali: vylučuje normálně? Hm a jak to mám sakra zjistit u venkovních koček?? I u Viktorka, jak měl ten hrozný průjem jsem prostě x dní vůbec nevěděla, protože jsem nikde nic neviděla. Pak jeden průjem doma, aha problém! Po nějaké době zase doma, celkem hoviš, tak asi už dobrý, další týden, načapám ho doma na záchodku, kdy to z něj totálně bublalo, tak to už jsem začala urgentně řešit. Tohle je prostě problém, o čůrání ani nemluvím, to nemám šajn.
Já to zas beru z pohledu, že kdyby zde někdo viděl, jak mu můj kocour třeba hrabe v záhonu, tak nebude šťastný a kocoura mi může přerazit.
lesnížínka
napsal(a):
Ty tam máš někde i nějaké, něčí záhony?
No, přímo záhony ne. Ale, pokud pro Fida nedojdu brzy ráno zavčas, pádí se schovat do takové zarostlé zahrady. Dlouho jsem si myslela, že je opuštěná...ale není. Mmch. asi 3 dny zpět jsem pro něj šla o něco později, už byl na zahradě a já za vrátky:"Fidooo! No, honem pojď! Ale honem! Papat! Papat granulky!" A vtom se zpoza zdi na zahradě vyloupla kouřící ženština a obě jsme na sebe nevěřícně zíraly. Tak jsem jen zakoktala, že tam mám kocoura a ona:"My tu máme dokonce i kocoura??"
Jo, ale já nežiju v centru, koukám na RD a tam mají lidé záhonky. Tam ale naštěstí Fidík nechodí, on jen do té "opuštěné" zahrady.
Tyto RD máme hned před domem. Ta zahrada na Mapách není...
Nahoře na druhém snímku za těmi stromy je ta "opuštěná" zahrada, tam se Fidík schovává.
Jé Jani, teda ty to tam máš hezké, hezké okolí Paráda, fakt A to se stromy, to je nějaký parčík? Ptám se proto, aby vám to nezastavěli, to by byla škoda. A vidíš, to je to, o čem jsem psala. Já jsem sice zvědavá jako opice ale když chci něco vědět, slušně se zeptám, ale nešmejdím. Tvoji adresu mám, ale nenapadlo mě hledat si a prohlížet, kde vlastně bydlíš. U Bobči jo, protože jsem jí hledala trasu, kam by si mohla naplánovat prochajdu, okruh A u Niki jsem chtěla vidět, jak má ty koníky, protože popis nám dávala, ale úplně jsem si nedokázala představit, jak to přesně a kde je.
Že na zpustlou zahradu vím, to jsi psávala, myslela jsem, že je to nějaký jeden opuštěný pozemek víceméně mezi bytovkama, nevěděla jsem, že jsou tam i vilky. Ale podle popisu paní tam asi zahrádka stejně nebude
lesnížínka
napsal(a):
Jé Jani, teda ty to tam máš hezké, hezké okolí Paráda, fakt A to se stromy, to je nějaký parčík? Ptám se proto, aby vám to nezastavěli, to by byla škoda. A vidíš, to je to, o čem jsem psala. Já jsem sice zvědavá jako opice ale když chci něco vědět, slušně se zeptám, ale nešmejdím. Tvoji adresu mám, ale nenapadlo mě hledat si a prohlížet, kde vlastně bydlíš. U Bobči jo, protože jsem jí hledala trasu, kam by si mohla naplánovat prochajdu, okruh A u Niki jsem chtěla vidět, jak má ty koníky, protože popis nám dávala, ale úplně jsem si nedokázala představit, jak to přesně a kde je.
Že na zpustlou zahradu vím, to jsi psávala, myslela jsem, že je to nějaký jeden opuštěný pozemek víceméně mezi bytovkama, nevěděla jsem, že jsou tam i vilky. Ale podle popisu paní tam asi zahrádka stejně nebude
Raduš, jako jo, ještě tu hezky je...ale, a teď budu beztak někým zde napadena, už to tu nění jako dřív! Bývali jsme hodně klidná čtvrť... Teď abys češtinu pohledala... Možná je mě možné označit už i za xenofoba, ale v OC se krade - nákupy za 10 tis. Kč (= půl mé měsíční výplaty) a dotyční za to vyfásnou: Ty ty, ty! V noci jsem tu klidně s Fidem šmejdila po okolí, a už se fakt víc bojím. No a na té druhé fotce je kousíček děts. hřiště. Na tu stranu má balkón ta moje sousedka, jak na děcka opakovaně volává Měšťáky! Jako taky už nemusím kdo ví jaký hluk, ale nebývali jsme jiní! Jinak já mám za okny lesík. Pamatuji si z útlého dětství, když se stromečky vysazovaly. Dnes jsou to stromy vzrostlé do 2/3 našeho 12patrového paneláku...
To víš, že mám strach, aby je nevykáceli... A nedejbože tu třeba nevystavěli další OC nebo ještě něco horšího!
Jo a ty řadovky na první fotce, tak tam jsem jednu chtěla koupit! Jenže paní ji před lety prodávala za 7 melounů. Asi kdybych střelila byt a chalupu, tak by na to i bylo. Jenže ty řadovky jsou patrové, já kvůli páteři chodím čím dál hůř, no a k čemu mi v takové situaci bude patrové bydlení...? Navíc je to celkem malé - má to snad jen 3 pokoje, což by mi ale nevadilo.
No a jinak OT: Před chvílí šílená rána - Elsa shodila na zem noťas!!! Starý, ale stejně se na několika místech rozlomil! Já vím, mám to mít zajištěno ještě lépe. Ale ten noťas byl na tom místě roky a nic. Až teď to nemehlo Elsa! Jak je veliká, je taková neohrabaná a obvykle je jak tank!
Raduš, jak se ptáš na ty stromy, koukám na to foto znovu: Vepředu je kolem toho nového hřiště vysázeno pár mladých stromků. Pak je tam takové houští - to je tuším šíleně rozrostlý keř tisu. A to úplně vzadu je ta Fidova zahrada - tam mají ti majitelé dřeviny, celkově mají zahradu v hrozném nepořádku, ale pro Fida je to lepší - má se kam schovat, než kdyby tam byl anglický trávník, vše vysečené a stromy pokácené.
Jo a ještě před tou zahradou jsou také vzrostlé stromy - býval tam ořešák, teď ani nevím, co konkrétně tam je. To víš, já mám na chalupě tolik stromů, až mi z nich není dobře!