Kocour čůrá ke vchodovým dveřím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Doxa

4.11.2022 11:57
Doxa

XXX.XXX.38.182

Zdravím. Mám doma dva kocourky, oběma budou dva roky. S jedním z nich byly menší komplikace už od chvíle, co jsem si ho přivezla domů jako koťátko. Občas se vyčůral mimo záchodek, občas do postele, ale bylo to velmi ojedinělé. Po kastraci s tím na nějakou dobu přestal. Teď však denně čůrá ke vchodovým dveřím. Pravděpodobně je to proto, že jsem byla nucena najít si další práci, takže jsem někdy pryč celý den (16 hodin) a jemu se to nelíbí. Druhý kocourek to nedělá. Netuším, co s tím dělat. Čůrá na dvě konkrétní místa u vchodových dveří, zatím to řeším plenkovými podložkami, ale přestává to být únosné, sousedi si začínají stěžovat na zápach moči. Nechci dát kocourka pryč, ale také nemohu kvůli němu nechat práci. Bydlím sama. Nemáte jakoukoliv radu, co bych s tím mohla dělat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2022 12:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Doxa napsal(a):
Zdravím. Mám doma dva kocourky, oběma budou dva roky. S jedním z nich byly menší komplikace už od chvíle, co jsem si ho přivezla domů jako koťátko. Občas se vyčůral mimo záchodek, občas do postele, ale bylo to velmi ojedinělé. Po kastraci s tím na nějakou dobu přestal. Teď však denně čůrá ke vchodovým dveřím. Pravděpodobně je to proto, že jsem byla nucena najít si další práci, takže jsem někdy pryč celý den (16 hodin) a jemu se to nelíbí. Druhý kocourek to nedělá. Netuším, co s tím dělat. Čůrá na dvě konkrétní místa u vchodových dveří, zatím to řeším plenkovými podložkami, ale přestává to být únosné, sousedi si začínají stěžovat na zápach moči. Nechci dát kocourka pryč, ale také nemohu kvůli němu nechat práci. Bydlím sama. Nemáte jakoukoliv radu, co bych s tím mohla dělat?

Po kastraci nemůže být cítit. Pochopila jsem správně, že jsou domácí?

4.11.2022 12:38
odberryho

XXX.XXX.161.34

Dělá to jen v dny, kdy jste pryč tak dlouho, nebo zcela pravidelně?

Vypadá to, že si je nejistý a označuje si dveře. Pokud víte, že se nejedná o zdravotní problém, zkusila bych feromony. Do zásuvky někam do té chodby, kam chodí močit. Nečistit žádným Savem...on to cítí a může se mu to zdát jako vhodné místo k čůrání. Blízko dveří bych dala i jednu misku s nějakými chutnějšími granulemi, které v běžné misce mít nebude. Kočky obvykle nemočí tam, kde mají jídlo, ale u něj to třeba ani nezabere.

4.11.2022 12:41
odberryho

XXX.XXX.161.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Po kastraci nemůže být cítit. Pochopila jsem správně, že jsou domácí?

Moč smrdí i kastrátům. Ač o poznání méně, tak močovinu, sírany a další látky obsahuje také. Takže když se rozkládá a není pohlcena stelivem, tak to po nějaké době taky celkem táhne.

Doxa

4.11.2022 12:42
Doxa

XXX.XXX.38.182

Ano, jsou oba domácí. A moč jde cítit opravdu hodně, sama to cítím, když se vracím domů a cítím moč už přes dveře.

Doxa

4.11.2022 12:59
Doxa

XXX.XXX.38.182

Děkuji moc za odpověď. To s jídlem mě nenapadlo, ale určitě to vyzkouším, malá miska se mi tam určitě vejde. Savem to nečistím, jen odstraňovačem pachů po kočičí moči. Sprej i strojek do zásuvky s feromony už koupit plánuji, takže to brzy taky vyzkouším. Snad to pomůže.

4.11.2022 14:23
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

Předpokládám, že kastrovaní jsou oba. Jen si říkám: jak poznáte, že to není od toho druhého kocoura?

Doxa

4.11.2022 16:00
Doxa

XXX.XXX.213.26

Poznám to, protože jsem několikrát přistihla kocoura při činu. A ten druhý nikdy mimo záchod potřebu neudělá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík