Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2022 12:41
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Dobrý den, před měsícem a půl přítel přivezl domů jedno malé koťátko, nalezenečka, věk cca 3 měsíce. Jelikož je to nezbeda a mňouká, když jsme pryč (je ho slyšet za dveřmi), rozhodli jsme se mu pořídit kámošku. Jak už jsem se dozvěděla, tak nejlepší by bylo kdyby byly věkově stejně staří a kdyby byla kočička již kastrovaná, abychom předešli nechtěnému. Zkoušela jsem se ptát v různých skupinách a koukám i na útulky, ale nikde 4-5 měsíční kočičky kastrované nejsou. Někde jsem četla, že by se právě měly kastovarat okolo toho 4 měsíce, ale každý furt říká něco jiného. Pokud byste prosím o někom věděli, kdo nabízí kočičku z Pardubic a okolí a bude kastrovaná, napište mi. Nebo to máme udělat tak, že si vezmeme kočičku nekastrovanou a ještě ten den ji necháme vykastrovat? Mám strach, aby se něco nepřihodilo, když budeme v práci, přeci jen člověk nikdy neví. Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2022 12:55

kájo, opravdu si myslíš, že kocour ve stáří 3 měsíce je schopný se rozmnožovat?
kočička dtto?

4.11.2022 13:01
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kočička dtto?

Jelikož jsme měli vždy jen kočky, tak upřímně netuším. Proto sem píšu

4.11.2022 13:41

kaja.24 napsal(a):
Jelikož jsme měli vždy jen kočky, tak upřímně netuším. Proto sem píšu

A u těch koček jste neřešili pohlavní dospělost a kastraci? Nebo byly bytové?

K věci - puberta nastává mezi 5. a 8. měsícem, u perských koček ještě později. Neboli 3měsíční kocourek ani kočička se vám nerozmnoží.

4.11.2022 13:45
kaja.24

XXX.XXX.70.43

A u těch koček jste neřešili pohlavní dospělost a kastraci? Nebo byly bytové?

K věci - puberta nastává mezi 5. a 8. měsícem, u perských koček ještě později. Neboli 3měsíční kocourek ani kočička se vám nerozmnoží.

Jednu jsme nekastrovali vůbec, druhou přibližně asi v půl roce - roce.
Dobře děkuji :)

4.11.2022 14:19
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

Ještě bych dodala, že kočičku bych vzala klidně starší(pokud vám vyloženě nejde o to mít doma koťátko) a tím pádem i kastrovanou, cca 7 a víc měsíců. Je to pořád ještě divoké mládě. O kastraci 4 měsíční kočky bych ani neuvažovala.

4.11.2022 14:22
kaja.24

XXX.XXX.70.43

lesnížínka napsal(a):
Ještě bych dodala, že kočičku bych vzala klidně starší(pokud vám vyloženě nejde o to mít doma koťátko) a tím pádem i kastrovanou, cca 7 a víc měsíců. Je to pořád ještě divoké mládě. O kastraci 4 měsíční kočky bych ani neuvažovala.

Mě jde hlavně o to, aby si na sebe zvykli, sama nevím jak náš kocour bude reagovat. A prý čím mladší, tím lepší. Ale i toto řešení zní dobře.

4.11.2022 14:26
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

To, jestli si na sebe zvyknou...je sázka do loterie vždycky. Dá se to trochu ovlivnit opačným pohlavím, i tím věkem, ale v prvé řadě jde vždycky o povahy obou zvířat.

4.11.2022 14:31
kaja.24

XXX.XXX.70.43

lesnížínka napsal(a):
To, jestli si na sebe zvyknou...je sázka do loterie vždycky. Dá se to trochu ovlivnit opačným pohlavím, i tím věkem, ale v prvé řadě jde vždycky o povahy obou zvířat.

To máte pravdu. A takže si klidně teď můžeme vzít i tu 4 měsíční kočičku a nechat ji vykastrovat třeba až v půl roce?

4.11.2022 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

O pohlavní dospělosti vám hodily holky výše. Moje zkušenost? Když jsem si vzala první kočky, tak jsem o pohlavní dospělosti taky nic netušila, půlroční zvíře pro mě bylo sotva odrostlé kotě. K mému velkému překvapení, začalo té pidi kočce růst břicho. Ještě jí nebylo ani toho půl roku, 5 měsíců. Zprvu jsem fakt myslela, že jen víc žere...kastrovali jsme pozdě podle veta už tam byla celkem velká koťátka Jestli je měla se svým o měsíc starším parťákem, nebo ji nakryl cizí kocour, co přišel do zahrady jsme netušili.

4.11.2022 15:54

lesnížínka napsal(a):
O pohlavní dospělosti vám hodily holky výše. Moje zkušenost? Když jsem si vzala první kočky, tak jsem o pohlavní dospělosti taky nic netušila, půlroční zvíře pro mě bylo sotva odrostlé kotě. K mému velkému překvapení, začalo té pidi kočce růst břicho. Ještě jí nebylo ani toho půl roku, 5 měsíců. Zprvu jsem fakt myslela, že jen víc žere...kastrovali jsme pozdě podle veta už tam byla celkem velká koťátka Jestli je měla se svým o měsíc starším parťákem, nebo ji nakryl cizí kocour, co přišel do zahrady jsme netušili.

..tady máš odpověď na to proč chovatelé dávají už kastrovaná koťata, protože málokterý nový majitel je schopen kočku/kocoura do kastrace ve starsim věku uhlídat.....i když jsem samozřejmě proti takovému mrzačeni....

4.11.2022 16:09
kaja.24

XXX.XXX.208.119

..tady máš odpověď na to proč chovatelé dávají už kastrovaná koťata, protože málokterý nový majitel je schopen kočku/kocoura do kastrace ve starsim věku uhlídat.....i když jsem samozřejmě proti takovému mrzačeni....

Takže opravdu lepší asi bude vzít nějakou, klidně starší, 5, 6 měsíců která už bude vykastrovaná.

4.11.2022 16:25
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

Ale tak to je výmluva tohle. Málokdo si bere dvě stejně stará koťata rozdílného pohlaví. A u psů? Tam jsem přece 10x četla: a to nedokážete uhlídat dva psy? Jako, že psi brnkačka a u koček to nejde?

4.11.2022 16:31
kaja.24

XXX.XXX.208.119

lesnížínka napsal(a):
Ale tak to je výmluva tohle. Málokdo si bere dvě stejně stará koťata rozdílného pohlaví. A u psů? Tam jsem přece 10x četla: a to nedokážete uhlídat dva psy? Jako, že psi brnkačka a u koček to nejde?

Ono stačí aby byl člověk v práci a nemá šanci nic uhlídat. A na 8 hodin bych je opravdu nechtěla někam zavírat každého do jiného pokoje.

4.11.2022 16:48

lesnížínka napsal(a):

....tak ty jsi si brala jednu kočku a neuhlidala.....tak je to jeden z důvodů rané kastrace koťat.. . Bavíme se o kočkách....na druhou stranu útulky už dneska nekastrovane zvíře také nevydaji aby nedošlo k nehodě ať už záměrně nebo z neschopnosti majitele.....

4.11.2022 17:06

kaja.24 napsal(a):
To máte pravdu. A takže si klidně teď můžeme vzít i tu 4 měsíční kočičku a nechat ji vykastrovat třeba až v půl roce?

Ano. Teď na zimu se nejspíš mrouskat nebude. A kocourek by to ještě stihnout neměl.

4.11.2022 17:09

kaja.24 napsal(a):
Takže opravdu lepší asi bude vzít nějakou, klidně starší, 5, 6 měsíců která už bude vykastrovaná.

..je to na vás, na co se cítíte....

4.11.2022 17:26

teď to fakt není problém. ta koťata, co mají teď čtyři měsíce, nebudou pohlavně dospělá dřív než po novém roce.

4.11.2022 18:17

Jestli nechcete problémy s koťaty - tak si vezměte stejně starého kocourka. Stále je to kotě - a kotě se lépe přizpůsobí než dospělý kocour. Nové kotě do věku 2 let starého kocoura.

Osobně nyní mám 4 měsíčního kocourka k dnes 15 měsíčnímu kocourovi - a opravdu si skvěle sedli. Pravdou je, že jsem šla tvrdě po povaze kocourka - někdy mám pocit, že Klimentek nám byl z hůry dán. Jediný problém je krmivo - malý chce žrát to co starší brácha a pak kadí. /např. už mi nežere granule pro koťata, ale chce jenom pro dospělé Ale dnes poprvé bez průjmu.

4.11.2022 18:32

Jestli nechcete problémy s koťaty - tak si vezměte stejně starého kocourka. Stále je to kotě - a kotě se lépe přizpůsobí než dospělý kocour. Nové kotě do věku 2 let starého kocoura.

Osobně nyní mám 4 měsíčního kocourka k dnes 15 měsíčnímu kocourovi - a opravdu si skvěle sedli. Pravdou je, že jsem šla tvrdě po povaze kocourka - někdy mám pocit, že Klimentek nám byl z hůry dán. Jediný problém je krmivo - malý chce žrát to co starší brácha a pak kadí. /např. už mi nežere granule pro koťata, ale chce jenom pro dospělé Ale dnes poprvé bez průjmu.

Upřímně - granule pro koťata je reklamní tah.

4.11.2022 18:38

Upřímně - granule pro koťata je reklamní tah.

Snad to bude v pohodě i když je menší - ale bohužel tento rychlý přechod způsobil průjem

4.11.2022 18:39

Snad to bude v pohodě i když je menší - ale bohužel tento rychlý přechod způsobil průjem

Myslela jsem to jinak. Maso apod. krmíte?

4.11.2022 18:41
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

....tak ty jsi si brala jednu kočku a neuhlidala.....tak je to jeden z důvodů rané kastrace koťat.. . Bavíme se o kočkách....na druhou stranu útulky už dneska nekastrovane zvíře také nevydaji aby nedošlo k nehodě ať už záměrně nebo z neschopnosti majitele.....

Ne, tam je důvod ,,záměrné množení". Pokud bych se bála nepoučenosti majitele, tak přece stačí mu před vydáním zvířete vysvětlit, jak se věci mají ano, že se kočka dokáže množit už v 5 měsících. Kočky žily venku, takže tam uhlídat nešlo, i kdybych zrovna chtěla.

4.11.2022 18:44

Ano, krmivo jsem používala jako prostředek k seznamování - Igin měl poslední týdny tzn. masové hody. Granule mají pouze na noc, aby mi právě neměli řídkou stolici.

4.11.2022 18:48

lesnížínka napsal(a):
Ne, tam je důvod ,,záměrné množení". Pokud bych se bála nepoučenosti majitele, tak přece stačí mu před vydáním zvířete vysvětlit, jak se věci mají ano, že se kočka dokáže množit už v 5 měsících. Kočky žily venku, takže tam uhlídat nešlo, i kdybych zrovna chtěla.

.....když myslíš....

4.11.2022 19:26
kaja.24

XXX.XXX.208.119

Já právě dost četla, že ke kocourovi se víc hodí kočička, kvůli tomu aby se pak spolu neprali

4.11.2022 19:38

kaja.24 napsal(a):
Já právě dost četla, že ke kocourovi se víc hodí kočička, kvůli tomu aby se pak spolu neprali

je to celkem jedno.

u kastrovaných zvířat. teda.

4.11.2022 19:41

je to celkem jedno.

u kastrovaných zvířat. teda.

není to jedno
ani u kastrovaných

4.11.2022 19:54

Pokud je kotě, tak si na sebe určitě zvyknou. Pohlaví bych do půl roku neřešila.

4.11.2022 20:08

Pokud je kotě, tak si na sebe určitě zvyknou. Pohlaví bych do půl roku neřešila.

nelze usuzovat dle vztahu kotě x kotě, nebo kotě x dospělý
hůl se láme až při dospělý/dospívající x dospělý/dospívající

4.11.2022 20:21

nelze usuzovat dle vztahu kotě x kotě, nebo kotě x dospělý
hůl se láme až při dospělý/dospívající x dospělý/dospívající

a je to fakt jedno a nezáleží na pohlaví zvířat, spíše na individuálních povahách každého zvířete

4.11.2022 20:25

no a logicky, dva nekastrovaní kocouři se spíše tolerovat nebudou.

ale u kastrátů je to opravdu fuk.

mám čtyři kočky. tři kocoury a kočku. třetí kocour a kočka jsou sourozenci, ale moc se nemusí. druzí dva kocouři se milují a spí spolu. každý z nich si může přilehnout ke třetímu kocourovi nebo ke kočce, jednoho z nich má kočka téměř ráda. třetí kocour má zase radši toho druhého.

ale tvoří-li se party, je to parta "kocouři" a parta "kočka, co jí kocouři lezou krkem".

4.11.2022 20:30

a je to fakt jedno a nezáleží na pohlaví zvířat, spíše na individuálních povahách každého zvířete

vždy záleží na povahách, to je zcela automatické
a na pohlaví
mohu o tom za ta desetiletí psát román
a u koček čistě bytových mohou být vztahy více delikátní

a ne, kastrace z toho "fuk" nedělá

5.11.2022 06:13

Přesně to je můj názor ke klidném kocourovi vybrat klidného a akčnímu akčního. A u každého páru je to risk pokud to nejsou sourozenci - jedno jestli kočka nebo kocour

5.11.2022 11:38
Bobča

XXX.XXX.20.192

vždy záleží na povahách, to je zcela automatické
a na pohlaví
mohu o tom za ta desetiletí psát román
a u koček čistě bytových mohou být vztahy více delikátní

a ne, kastrace z toho "fuk" nedělá

přidám se..Mě radili,že po vykastrování se Max zklidní.(šel teda v 6 měsících)...Opak byl pravdou.divočil ještě víc ...ale je fakt,že byl sám,neměl si s kým hrát...

5.11.2022 14:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

kaja.24 napsal(a):

Já jsem to tak měla, chodili i ven, kocour
byl kavalír a výborný učitel.
Kamarádka má taky pár. Kocour kočku
šikanuje ... pořád.
Rvát se umí i kastráti.

5.11.2022 15:00
lesnížínka

XXX.XXX.41.234

I náš Viktor. Týdny je klid, pak má roupy a na Gučinu vystartuje. Myslím, že teda ta řve už preventivně, Viktor jak zařvu, tak rovnou ,zbalí raneček" a kráčí ke dveřím, protože ví, že ho vyhodím, ale rýpnout prostě musí, nemůže si pomoct, opičák. Gučině vždycky vynadám, že je tele, kdyby mu jednu pleštila, tak ho zabije

5.11.2022 15:35
Bobča

XXX.XXX.20.192

rapotacka11 napsal(a):
Kamarádka má taky pár. Kocour kočku
šikanuje ... pořád.
Rvát se umí i kastráti.

Odbočím

bezva termín

Je to vlastně jak u lidí-u děcek ,,Mí 2 nevlastní(holka a kluk) se k sobě měli jako malí úplně vzorově..."prosím".."děkuji"..ti 2 mladší(holka a kluk) už to bylo jiné,ale třeba brácha a já??šli jsme do kina 100metrů od sebe..se ke mě v pubertě vůbec neznal....až pak,jak byl starší...

5.11.2022 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Kocoura jsme měli úžasnýho.
Byl to nalezeneček, ještě jsme ho
odchovali na sunaru. Už viděl,
ale sám žrát neuměl. Měl mimořádný
vztah k rodině. Kočku jsem si vzala roční
bytovku. Bála se šlápnout na trávu, kocour
ji vše učil (celým tělem).
I to, že je za plotem pes. Postavil
se metr(?) před plot, celý se naježil a kočka
se tomu místu vyhýbala. I na strom lézt a skočit
na kasárenskou střechu. Stál tam, čekal na ni,
ocásek nataženej jako rámě...
Kočky nám daly hodně radosti (i žalu) ...

5.11.2022 16:57
fikovnice

XXX.XXX.135.141

kočička dtto?

Nóóó, úplně bych to ze stolu neshazovala. Měli jsme kdysi březí opravdu malé kotě...

5.11.2022 17:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
Nóóó, úplně bych to ze stolu neshazovala. Měli jsme kdysi březí opravdu malé kotě...

ale je to opravdu "kus od kusu" ..já tak varovala Zdenku,když jsem viděla,jak dospělý Miky-nekastrovaný,se "ukájel"na malém kocourkovi...a malá Lili-jeho sestra-4měsíční- byla malinká.....ještě je myslím doma,protože Pražáci si pro ni ještě nepřijeli....takže nevím..

Přidejte reakci

Přidat smajlík