Norský lesní kocour s PP ke krytí

Nabízíme šestiletého norského lesního kocoura CH Hagrid Freya Felis, CZ s P...
Luca1506
XXX.XXX.108.249
Dobrý den.
Před dvěma týdny jsme museli z rodinných důvodu dát dvouletého kocourka do nové rodiny. Bohužel to nešlo jinak. Našli jsme rodinu, žijící na vesnici, kde mají více zvířat jako kone, holuby a i další kočky s koťaty.
Kocourka jsme darovali i s velkým kočičím WC, jeho oblíbené hračky, fontánku a i kapsičky s pamlsky. Paní nám přiznala, že jsou z chudších poměrů. Bohužel nám paní po týdnu napsala, že se kocourek vyhrival na okně, šel si prozkoumat i zahradu a od té doby nebyl viden. Tohle mi napsala az po tydnu, co jsem pani psala, jak se kocourek má a zda je vše v pořádku, protože mi dvakrát neodpověděla na zprávu. Když jsem ji psala, že kocourek ale neni zvyklý na život venku, od mala byl jen doma. Napsala mi, že se mu líbí svoboda a že kočky takové jsou, že je v kočičím ráji.
Nemyslím si, že je venku šťastný, sotva si zvykl na novou rodinu. Nesnažili se ho ani hledat, jen prý na něj každý večer volaji a nic. Vůbec nevím co mám dělat, strašně si vyčítám, že jsem ho tam vůbec nechávala.
Pani nám tvrdila, že ho ven pouštět nebudou, než si zvykne na nový domov.
Mám trošku i podezření, jestli ho neprodali. Kocourek nebyl čistokrevný, ale dle veterinářky to byl norský lesní kocourek a byl opravdu krásný. Kastrovaný, očkovaný, zdravý v perfektním stavu. A teď je někde už tyden venku :(
Prosím o radu, zda někdo nemáte podobnou zkušenost, nebo co dělat.
Psala jsem na psí detektiv, vystavili nám inzerát. A zkoušela jsem i o radu krajské veterinární správy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Luca1506
napsal(a):
Dobrý den.
Před dvěma týdny jsme museli z rodinných důvodu dát dvouletého kocourka do nové rodiny. Bohužel to nešlo jinak. Našli jsme rodinu, žijící na vesnici, kde mají více zvířat jako kone, holuby a i další kočky s koťaty.
Kocourka jsme darovali i s velkým kočičím WC, jeho oblíbené hračky, fontánku a i kapsičky s pamlsky. Paní nám přiznala, že jsou z chudších poměrů. Bohužel nám paní po týdnu napsala, že se kocourek vyhrival na okně, šel si prozkoumat i zahradu a od té doby nebyl viden. Tohle mi napsala az po tydnu, co jsem pani psala, jak se kocourek má a zda je vše v pořádku, protože mi dvakrát neodpověděla na zprávu. Když jsem ji psala, že kocourek ale neni zvyklý na život venku, od mala byl jen doma. Napsala mi, že se mu líbí svoboda a že kočky takové jsou, že je v kočičím ráji.
Nemyslím si, že je venku šťastný, sotva si zvykl na novou rodinu. Nesnažili se ho ani hledat, jen prý na něj každý večer volaji a nic. Vůbec nevím co mám dělat, strašně si vyčítám, že jsem ho tam vůbec nechávala.
Mám trošku i podezření, jestli ho neprodali. Kocourek nebyl čistokrevný, ale dle veterinářky to byl norský lesní kocourek a byl opravdu krásný. Kastrovaný, očkovaný, zdravý v perfektním stavu. A teď je někde už tyden venku :(
Psala jsem na psí detektiv, vystavili nám inzerát. A zkoušela jsem i o radu krajské veterinární správy.
Pokud nebyl kocour čistokrevný (tj. z PP), tak to nemůže být plemeno.
Dělat nemůžete nic. Když zvíře prodáte nebo darujete. KVS vám taky nepomůže.
prostě jste ho dala pryč, tak je pryč. konec pohádky.
Nemůžete dělat nic, jen pátrat na vlastní pěst. Ale kdyby Váš příběh snad četl někdo s podobnými myšlenkami - pokud už prostě musíte pro zvíře najít nový domov, doporučuji promluvit si s nějakým útulkem, poptat se, jak na to, na co si dát pozor. Mají zkušenosti. Já můžu narovinu říct, že domácnost, kde jsou kočky s koťaty (jak píšete) už by pro mě bylo varovné znamení. Oni nemají peníze (chápu, to se dnes stává), ale mají na to, aby uživili kočky a další koťata? Nebo to mají na kšeft?
Další věc: u koček je důležité, aby si v novém domově zvykla. Než ji pustí noví majitelé ven, je ideální držet ji aspoň tři týdny v uzavřeném prostoru, jinak hrozí, že půjde hledat původní bydliště. Pokud ho po týdnu pustili ven, bylo to moc brzo.
O tom, že by ho prodali, pochybuju. Ledaže by byli tak vychytralí a tvrdili novému zájemci, že je to čistokrevná norská lesní nebo sibiřská nebo cokoliv, akorát že nemá PP, protože atd. Může se stát.
KVS nepomůže.
canka
napsal(a):
Darovali jste ho někam daleko?Co třeba tam zajet,pátrat na vlastní pěst?Protože vás zná...za vámi by určitě šel...
Ale pak bych ho už nechala u vás a nikam ho nedávala..nechápu z jakých rodinných důvodů musel pryč?
Ty rodinné důvody by mě taky zajímaly.
canka
napsal(a):
Mě taky,protože jsem alergická na ty typu: Narodilo se dítě,tak kočka musí jít..nebo přítel mi dal vybrat, buď on nebo kočka..
Na dítě jsem už stará. A přítel by měl smůlu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.7
Luca1506
napsal(a):
Dobrý den.
Pokud maj tunu zvirat kort kone tak zas tak chudý nejsou
Luca1506
XXX.XXX.108.249
Jsme z Plzně a odvezli jsme ho rodině do Strážova u Klatov (hodina autem)
To, že ho půjdu hledat, mě taky napadlo.
Důvod byl takový, ze čekáme s přítelem miminko, přítel bydlí v bytě kde nesmí mít zvířátka a je alergický na kočičí srst a kocourek byl dlouhosrstý. Taky hodně divoký a ne moc mazlivý. Stěhovala jsem se k němu, do většího bytu. Chápu vaše reakce, nikdy jsem si nemyslela, že tohle budu muset řešit, ale nešlo to jinak. Byla a jsem z toho hodně špatná a nikdy si to neodpustim.
Luca1506
napsal(a):
Jsme z Plzně a odvezli jsme ho rodině do Strážova u Klatov (hodina autem)
To, že ho půjdu hledat, mě taky napadlo.
Důvod byl takový, ze čekáme s přítelem miminko, přítel bydlí v bytě kde nesmí mít zvířátka a je alergický na kočičí srst a kocourek byl dlouhosrstý. Taky hodně divoký a ne moc mazlivý. Stěhovala jsem se k němu, do většího bytu. Chápu vaše reakce, nikdy jsem si nemyslela, že tohle budu muset řešit, ale nešlo to jinak. Byla a jsem z toho hodně špatná a nikdy si to neodpustim.
Takže klasika,kocoura jste dala pryč kvůli dítěti a příteli..chudák zvíře.
Nějak nechápu,to že se narodí dítě nějak vadí tomu,aby jste měli dál kocourka?
A přítel snad dobře věděl,že kocoura máte?A asi jste spolu museli žít,než jste zapracovali na dítěti...
Nechápu,proč by to nemělo jít jinak...měli jste zůstat v bytě u vás,kde tedy kocourek mohl být
nehněvejte se, k ničemu to není. vždy budou zvířata, co dopadnou blbě, protože jejich majitel začal přemýšlet mezi nohama. je pak úplně jedno, jak si to sám pro sebe ospravedlní.
Luca1506
XXX.XXX.108.249
Vám se to lehko píše. Píšu, že přítel je alergik a ani léky mu nezabíraly, když byl u mě doma. Přítel má větší byt, můj jsem musela pronajmout. Ale do tohohle vám nic neni. Prosila jsem o radu, zda má někdo podobnou zkušenost. Ne chytrý komentáře. Děkuji.
Nám se to lehko nepíše.
Je nám kočky líto, víme, co jí čeká.
Byťák, na zimu ven? Aha .
Nezná to tam, je někde ukrytý, klepe se
hrůzou. Jak vystrčí nos, hned vetřelce zmydlej
a vyženou místní kocouři. Psi, auta.
To všechno se musí kočka z bytu nejdříve naučit a pak
teprve pustit ven.
Asi ho tam nebudete jezdit několik dní, spíš
večerů hledat - volat
až bude všude relativní klid
a odváží se vystrčit nos, když vás uslyší?
Třeba už není ... to by bylo možná lepší ....
bláznů, kteří seberou ztracenou kočku není moc.
Luca1506
napsal(a):
Vám se to lehko píše. Píšu, že přítel je alergik a ani léky mu nezabíraly, když byl u mě doma. Přítel má větší byt, můj jsem musela pronajmout. Ale do tohohle vám nic neni. Prosila jsem o radu, zda má někdo podobnou zkušenost. Ne chytrý komentáře. Děkuji.
co chcete slyšet?
že takhle jste si to "dát pryč" nepředstavovala?
no, smůla. teď se s tím budete muset nějak naučit žít. nebo zapomenout a předstírat, že to "jinak nešlo".
canka
napsal(a):
Takže klasika,kocoura jste dala pryč kvůli dítěti a příteli..chudák zvíře.
Nějak nechápu,to že se narodí dítě nějak vadí tomu,aby jste měli dál kocourka?
A přítel snad dobře věděl,že kocoura máte?A asi jste spolu museli žít,než jste zapracovali na dítěti...
Nechápu,proč by to nemělo jít jinak...měli jste zůstat v bytě u vás,kde tedy kocourek mohl být
Canko úplně odbočuju, máte nádherného nového kocoura je to rozumná volba, vzít si čistě bytového kocoura stejné rasy....co na něj čivavka a on na ní...
Luca1506
napsal(a):
Rady zazněly. 1) Smířit se se situací. 2) Jít kocoura po večerech hledat.
Luca1506
napsal(a):
Já nevím,proč se vždycky tady hned odsoudí ten člověk Prostě naletěla sladkým slovům těch lidí-uvěřila jim..Jak já..že se bude mít dobře,atd..Dala jim všechno vybavení...Přišla si sem pro radu..Buďte trochu empatické i k tomu člověku
Já radím,jeďte ho hledat-a hlavně se běžte podívat k těm lidem..Je to daleko,vím,já dala blízko-12-15km,byla jsem tam asi 4 krát-a našla jsem ho..
Každý žijeme jinak,máme různé osudy a možnosti..Já ji neodsuzuju..prostě z jejího hlediska tohle nemohla vědět..měla by se rozejít s přítelem,když čekají rodinu?? Určitě měla dilema...Kdyby narazila na dobré nové lidičky,jako já podruhé,ani byste se to tu nedověděly..
Mě můžete taky odsoudit(a některé odsuzovaly),ale nikdo z vás nebyl v mé kůži a v mé situaci..Teoreticky bych měla být ráda,že se mi 2krát ztratil,ale ten měsíc byl strašný,když jsem ho denně i v noci hledala,jak mi utekl na sídliště.nenechala bych ho napospas...a těch 14 dní u koní??ani nebudu popisovat...Jsem tím pádem hyena?že jsem ho chtěla dát pryč? Denně na něho tady hledím,vzpomínám na něho..ale vím,že se má dobře Napodruhé jsem mu našla skvělý domov Měla jsem ho od miminka,přirostl mi k srdci..ale přála jsem mu lepší život
Luco..Ještě se mohlo stát-je fakt moc krásný,že si ho někdo vzal domů..obešla bych osobně i ty domy kolem..poptala se(jestli je to na dědině) vemte fotku..a ukazujte-třeba ho někdo viděl u někoho..
Hodně štěstí
Bobča
napsal(a):
Já nevím,proč se vždycky tady hned odsoudí ten člověk Prostě naletěla sladkým slovům těch lidí-uvěřila jim..Jak já..že se bude mít dobře,atd..Dala jim všechno vybavení...Přišla si sem pro radu..Buďte trochu empatické i k tomu člověku
Já radím,jeďte ho hledat-a hlavně se běžte podívat k těm lidem..Je to daleko,vím,já dala blízko-12-15km,byla jsem tam asi 4 krát-a našla jsem ho..
Každý žijeme jinak,máme různé osudy a možnosti..Já ji neodsuzuju..prostě z jejího hlediska tohle nemohla vědět..měla by se rozejít s přítelem,když čekají rodinu?? Určitě měla dilema...Kdyby narazila na dobré nové lidičky,jako já podruhé,ani byste se to tu nedověděly..
Mě můžete taky odsoudit(a některé odsuzovaly),ale nikdo z vás nebyl v mé kůži a v mé situaci..Teoreticky bych měla být ráda,že se mi 2krát ztratil,ale ten měsíc byl strašný,když jsem ho denně i v noci hledala,jak mi utekl na sídliště.nenechala bych ho napospas...a těch 14 dní u koní??ani nebudu popisovat...Jsem tím pádem hyena?že jsem ho chtěla dát pryč? Denně na něho tady hledím,vzpomínám na něho..ale vím,že se má dobře Napodruhé jsem mu našla skvělý domov Měla jsem ho od miminka,přirostl mi k srdci..ale přála jsem mu lepší život
Luco..Ještě se mohlo stát-je fakt moc krásný,že si ho někdo vzal domů..obešla bych osobně i ty domy kolem..poptala se(jestli je to na dědině) vemte fotku..a ukazujte-třeba ho někdo viděl u někoho..
Hodně štěstí
Paní říkala, že jsou z chudších poměrů... Mě by to varovalo.
napsal(a):
Paní říkala, že jsou z chudších poměrů... Mě by to varovalo.
...já bych to tam ale hlavně potřebovala vidět...i když u těch koní jsem taky naletěla představovala jsem si to tam úplně jinak..co už..jsem taky spěchala,jsem byla z něho tak vyšťavená,že jsem prostě nějak neuvažovala...
ale tady ti lidé když mají tolik zvířat....že odpověděli na inzerát?že chtějí další??
Luco-jak to dopadlo???
Bobča
napsal(a):
...já bych to tam ale hlavně potřebovala vidět...i když u těch koní jsem taky naletěla představovala jsem si to tam úplně jinak..co už..jsem taky spěchala,jsem byla z něho tak vyšťavená,že jsem prostě nějak neuvažovala...
ale tady ti lidé když mají tolik zvířat....že odpověděli na inzerát?že chtějí další??
Luco-jak to dopadlo???
Myslím, že se to nedozvíme.