Jaké je vaše blíbené kočičí plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2022 21:35
Sýček

XXX.XXX.2.189

Korat? Snowshoe? Habešanky? Peršanky? Burmské? Orientální? Bengálské?
Jaké koččičí plemeno máte nejraději?
Sokok? LaPerm? Brtiská? Somálská? Mainská? Norská lesní? Cornish? Devon?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2022 21:47

dlouhosrstá z drůbežárny černá

18.11.2022 23:14
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

tyjo...tak to je pohled!! ....krásná!!

19.11.2022 12:12
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Vaše Máša má SUPER ocas (viděla jsem na jiné foto)!
Jinak odpověď zadavadateli - egyptská mau by se mi líbila...ale miluji své 3 kočky - dva obyčejňáky a jednu MCO.

19.11.2022 17:06

Nejhezčí jsou samozřejmě mí bengalové - i když se mi velmi líbí habešské kočky, ale pro ty v paneláku by to bylo trápení.

Škoda, že nejde vložit video.

21.11.2022 11:15
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já miluju Sibiřsky, taky se mi nic líbí Bengálky

21.11.2022 11:38
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Já vždycky obdivovala starý typ siamských koček. Snila jsem o nich od té doby, co mi naši četli Kocoura Modroočka. :)
Jinak mám ráda barvu černou s bílými fouskami. To jsou strašně fotogenické kočky.

21.11.2022 14:19
Sýček

XXX.XXX.2.189

Já mám nejraději habešanky

21.11.2022 14:23
Sýček

XXX.XXX.2.189

Ale máme jen domácí a všechny černobílé

22.11.2022 11:45
fikovnice

XXX.XXX.63.221

A v názvu tématu je "blíbené kočičí plemeno"...

22.11.2022 12:09
Sýček

XXX.XXX.2.189

Jajda jsem si too vůbec nevšimla...

22.11.2022 12:11
Sýček

XXX.XXX.2.189

Nejhezčí jsou samozřejmě mí bengalové - i když se mi velmi líbí habešské kočky, ale pro ty v paneláku by to bylo trápení.

Škoda, že nejde vložit video.

Jsou opravdu nádherní!

22.11.2022 15:36
Bobča

XXX.XXX.20.192

Není moje,ale takové se mi líbí ...nevím přesně-angorské?

22.11.2022 19:50

Bobča napsal(a):
Není moje,ale takové se mi líbí ...nevím přesně-angorské?

houby angorské, to je máša po průchodu savem

23.11.2022 21:21
Bobča

XXX.XXX.20.192

houby angorské, to je máša po průchodu savem

chci fotku prosím klidně i bez sava

23.11.2022 21:22
Bobča

XXX.XXX.20.192

jako celou Mášu

25.11.2022 04:09
fikovnice

XXX.XXX.61.244

Bobča napsal(a):
jako celou Mášu

Celá Máša je v jiném vlákně, bohužel si nepamatuji, ve kterém...
Takže vlastně info k ničemu, snad jen, že Máša je taková černá chlupatice, jestli si ji vybavuji dobře.

25.11.2022 17:11

fikovnice napsal(a):
Celá Máša je v jiném vlákně, bohužel si nepamatuji, ve kterém...
Takže vlastně info k ničemu, snad jen, že Máša je taková černá chlupatice, jestli si ji vybavuji dobře.

Máša vypadá úplně, ale úplně stejně jako ta bílá kočka ve fotce od Bobči, akorát je celá černá.

Fotek čehokoliv já mám obecně hrozně málo, poněvadž mám telefon, který odmítá zaostřovat - a je to podle internetů jakési kurvítko vlastní této značce, které člověka má donutit koupit si nový.

Z principu NE A NE.

_kulicka_

31.1.2023 16:09
_kulicka_

XXX.XXX.24.174

Ragdoll kvůli jejich úžasné povaze, a tajné přání je chausie.

31.1.2023 16:49
Bobča

XXX.XXX.20.192

_kulicka_ napsal(a):
Ragdoll kvůli jejich úžasné povaze, a tajné přání je chausie.

fotku "chausie" prosím dík

31.1.2023 16:53

Bobča napsal(a):

..stačí zadat na seznamu a vyjedou vám fotky I popis plemene....

31.1.2023 16:54
Bobča

XXX.XXX.20.192

..stačí zadat na seznamu a vyjedou vám fotky I popis plemene....

jaja dík

_kulicka_

31.1.2023 17:20
_kulicka_

XXX.XXX.24.174

Bobča napsal(a):

Ty taky hlavně kvůli jejich povaze. A taky trochu připomínají malého rysíka https://www.savannah-ammyodskal.cz/clanky/chausie---popis.html

31.1.2023 17:45

_kulicka_ napsal(a):
Ty taky hlavně kvůli jejich povaze. A taky trochu připomínají malého rysíka https://www.savannah-ammyodskal.cz/clanky/chausie---popis.html

....bude to velmi náročná číča, na prostor, aktivity I společnost plus krmení....hodně bych její pořizování zvažovala....zlatej ragdoll

_kulicka_

31.1.2023 18:21
_kulicka_

XXX.XXX.24.174

....bude to velmi náročná číča, na prostor, aktivity I společnost plus krmení....hodně bych její pořizování zvažovala....zlatej ragdoll

Je dobře, že to vyzdvihujete. Vím o tom a počítám s tím, ale stejně to nejspíš zůstane jen u toho přání:)

31.1.2023 18:25

_kulicka_ napsal(a):
Je dobře, že to vyzdvihujete. Vím o tom a počítám s tím, ale stejně to nejspíš zůstane jen u toho přání:)

..bude to chtít čiči alespoň dvě a určitě od kvalitního chovatele takže i ta pořizovací cena bude vyšší až vysoká......

31.1.2023 20:39

Vždycky se mi líbily britské kočky. Nakonec tomu osud chtěl, našla jsem na netu ragdolla - láska na první pohled. Od podzimu s námi bydlí a je neskutečnej.
Druhá kočka teda měla být britka. Ale člověk míní ... Do 14 ti dnů jsme si jeli pro koťátko, které někdo pohodil v lese. Vypadá jako siamský, chová se jako siamský a tvoří spolu úžasnou dvojku. Když jsme byli na výstavě koček, prohlédla jsem si důkladně ty briťáky. Pořád jsou krasné, ale třetí kočka doma neprojde.

31.1.2023 21:44
lesnížínka

XXX.XXX.4.153

Tak u mě každý ví, že britky, mám druhou generaci, vždy kočku a kocoura. Mám britky a ještě k tomu tlusté britky. Ona mě chovatelka varovala, že Gucci bude velká tlustá kočka po tátovi...a rychtyk Gucci I. nebyla, to spíš naopak kocour byl tlustější, ale ne teda nijak moc. Gucci II. je bečka. No co už. Řešit to ani nehodlám, není jak, žerou si jídlo navzájem, granule k dispozici pořád.

31.1.2023 23:04
Bobča

XXX.XXX.20.192

_kulicka_ napsal(a):

krásné fotky...mě pobavily ...to protahování-pózování

1.2.2023 06:20

Chausie je vzhledově pěkná, ale asi potřebuje obrovské množství prostoru, které bych jí nebyla schopna zajistit. A Ragdola bych osobně nechtěla - obrovská náročnost na péči (každodenně česat? - to já když si jednou za tři týdne vezmu své kluky stačí vždycky vidět ten jejich otrávený výraz)
Osobně, kdybych si mohla vybrat druhé plemeno, které se mi líbí jsou to habešské kočky - líbí se mi na nich především jejich inteligence (jedná se dle výzkumu o nejvíce inteligentní plemeno kočky) a mají podobný způsob údržby jako moji kluci. (ten nádherný glitter v kožíšku) Ale opět zde narážíme na problém, prostoru - proto nemám.

1.2.2023 07:04

Právě péče o srst ragdolla je celkem nenáročná, i když je dlouhosrstý, necuchá se. Je to lepší, denně, není potom tolik chlupů na nás, sedačce atd. Navíc on si to dost užívá.
Biaco, jaké máte kočky doma Vy?

1.2.2023 07:11

Já mám doma toto - na druhé fotce můj malý Klimentek a první fotka ukázka vzájemné lásky.

1.2.2023 07:39

To jsou krasavci

2.2.2023 20:10
Bobča

XXX.XXX.20.192

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/Catspetsmart

jedna hezčí jak druhá ... ten kocouří obr ke konci je ovšem bomba

2.2.2023 22:18
Doron

XXX.XXX.26.130

Tak já se také musím pochlubit naší Lilinkou:)
Je laskavá, velmi důstojná a trochu při těle.
Snad jediné, co jí můžu vytknout, je, že nosí psům na hraní myši, a ty pak vypouští živé v obýváku:)

3.2.2023 08:30

Doron napsal(a):
Snad jediné, co jí můžu vytknout, je, že nosí psům na hraní myši, a ty pak vypouští živé v obýváku:)

Krásná! Ale trošku zhubnout by mohla. Cukrovka se nevyhýbá ani kočkám. Ale to určitě víte.

3.2.2023 08:56
Bobča

XXX.XXX.20.192

Doron napsal(a):

krásná muchlací kočka Ty myšky pak znovu loví?

Mladého-ještě živého potkanka donesla kočka koťatům,jak jsem hlídala,do verandy..Ještěže jsem ho zahlídla jak se plantá mezi záchodky Bych se divila,kdyby mě v noci vlezl pod deku-bych asi dostala psotník Už jen ta představa!!

3.2.2023 09:24

taky mi nosí domů živé dárečky
jeden mi vlezl v noci na hlavu
normálně jsme kamarádi, ale tohle mě dostalo....

3.2.2023 09:40
Bobča

XXX.XXX.20.192

tak tohle by bylo i na mě moc..zažila jsem myš i pod polštářem a různě po baráku kdysi-když jsme je trávili a pak oblblé sem tam ležely "cestě"..i ve sklepě jsem hleděla "z očí do očí"asi 40cm potkanovi mezi kameny v kamenné zdi(byl přiotrávený,ale ten pohled jsem taky dlouho vstřebávala.kdyby mi tak skočil do ksichtu myšky mi nevadí,ale potkan ano..

3.2.2023 10:12
Doron

XXX.XXX.26.130

Bobča napsal(a):
krásná muchlací kočka Ty myšky pak znovu loví?

Mladého-ještě živého potkanka donesla kočka koťatům,jak jsem hlídala,do verandy..Ještěže jsem ho zahlídla jak se plantá mezi záchodky Bych se divila,kdyby mě v noci vlezl pod deku-bych asi dostala psotník Už jen ta představa!!

Fujky😱
Ony to sice myslí dobře..
Lili taky nosí ty myši psům jako by byli koťata, která učí lovit.
Se starším psem má takový opravdu hluboký vztah, jinou kočku by doma nesnesla..

3.2.2023 10:22
Doron

XXX.XXX.26.130

To by teda taky dostalo 😱
Já Lilině pořád vysvětluju, že to dřív kočky dělaly naopak, lovily uvnitř a nosily si myši ven.
Nepomáhá nic😅

3.2.2023 14:02
lesnížínka

XXX.XXX.5.23

Koukám, že Lilinka je stejné ,,prasátečko" jako naše Gucci, liší se jen barvou Myši naštěstí nosí jen k baráku, nosila psu, teď už jen mladému(kocourovi)

3.2.2023 14:49

lesnížínka napsal(a):
Koukám, že Lilinka je stejné ,,prasátečko" jako naše Gucci, liší se jen barvou Myši naštěstí nosí jen k baráku, nosila psu, teď už jen mladému(kocourovi)

Všechno záleží na pozici, také mám fotečky mého prasátka Iginka - a jiné, kde vypadá jak z časopisu. Ale výstavu, by asi žádnou nevyhrál - holt to není žádný atlet, ale rozmazlený kocour.

3.2.2023 14:53

Tak ty kočenky jsou natucaný, protože izolace na zimu. V létě to vyběhají.
Pobavila mě představa, že mi kocour nosí živou myš. Teď mi oba nosí jen plyšové - myšky, hračky, ragdoll tahá i udici, mladej zase kapesníky nebo kdejakou tkaničku. Ráno v posteli se budíme a máme tam plno věcí

Theo94

5.3.2023 13:21
Theo94

XXX.XXX.70.110

Thajske, skvela povaha, jsou to zlaticka.

5.3.2023 14:30

To je krásná kočka. (nebo kocourek 😉). Presně takto vypadá náš Bertík, je to ale nalezenec. A nemá modré oči, ale zelené.
Můžu vědět, jestli váš miláček je taky tak extrémně zvídavý, žádná polička není dost vysoko, neustále pripravený ke hře?

5.3.2023 14:35

Theo94

5.3.2023 15:21
Theo94

XXX.XXX.70.110

Je to kocourek, Daien z chovne stanice, čistokrevný. Ano je to přímo raplík/akčňák. Vyleze +-všude a když ne, tak si poradí, třeba když stojíte vedle největší skříně v byte nebo tam kde je to moc vysoko tak na vas skočí a poslouzite mu jako prolizacka :) Otevře si i šuplíky i dveře, pamlsky jsme museli schovat, už nekolikrat si otevřel šuplik, rozdrapal a sezral :D. Ke hrani je pripraveny vzdy, ale nastesti jsme nasli hracku, po ktere šílí a vyhraje si sam, kdyz uz jsem unaveny :D, kazdopadne bych ho nevymenil za nic na svete, ma uzasnou povahu, milacek.

5.3.2023 15:38

Theo94 napsal(a):
Je to kocourek, Daien z chovne stanice, čistokrevný. Ano je to přímo raplík/akčňák. Vyleze +-všude a když ne, tak si poradí, třeba když stojíte vedle největší skříně v byte nebo tam kde je to moc vysoko tak na vas skočí a poslouzite mu jako prolizacka :) Otevře si i šuplíky i dveře, pamlsky jsme museli schovat, už nekolikrat si otevřel šuplik, rozdrapal a sezral :D. Ke hrani je pripraveny vzdy, ale nastesti jsme nasli hracku, po ktere šílí a vyhraje si sam, kdyz uz jsem unaveny :D, kazdopadne bych ho nevymenil za nic na svete, ma uzasnou povahu, milacek.

Ano, lidská prolizačka 😂 i u nás. A nebo vyhlidková plošina - jen tak vyskočit na rameno, stulit se tam a koukat. Pamlsky jsou zatím v dóze, nevšímá si jich. Zatím. U nás jako hračky vedou obyč věci. Třeba provázek, tkanička nebo minule bláznil asi 3 hodiny s kostí. Jaká je Vaše nej hračka?

Theo94

5.3.2023 15:59
Theo94

XXX.XXX.70.110

Tak to asi mame stejny "kus". Me taky vyskoci na rameno, usadi se a nechce pryč. Z hraček to jsou takové ty škádlítka na tyči, pírka apod nebo plyšový malý tygřík na provazku.Z čeho ale šílí je gumička do vlasů, to když si ho chcete vzit do ruky, nevydrží ani vteřinu :D Rád si hraje i na schovku nebo oplacenou-placne vas packou a utece, pak zas ja :D

5.3.2023 16:45

Gumičku hned vyzkouším. Jak se teda miláčci vyspinkají 😁 díky za tip. Ano, povahově se zdají být podobní. My máme čistého nalezence, někdo vyhodil kotě v tašce do lesa. Měli jsme 14 dní ragdolla, dovezli jsme tohoto skřítka a nestačili se divit. Byl to prcek, 5 nebo 6 týdnů. Statečně baštil a je to přesně takový rošťák, jakého si člověk přeje. Svou aktivitou udržuje i druhého kocourka a tak máme o zábavu postaráno.

6.3.2023 14:03

Právě péče o srst ragdolla je celkem nenáročná, i když je dlouhosrstý, necuchá se. Je to lepší, denně, není potom tolik chlupů na nás, sedačce atd. Navíc on si to dost užívá.
Biaco, jaké máte kočky doma Vy?

Souhlasím, ragdoll je na údržbu úplně nenáročná kočka. Jo, vyčesávat by se měl, ale srst se jim vůbec necuchá. Já kočku češu skoro denně hlavně kvůli tomu, že česání miluje a je to pro ni úplně mazlící slast :D...chlupy jsou z ragdolla všude ať už češu denně, nebo ne...s tím se u dlouhosrsté kočky musí počítat.
Naopak mám mainského mývalího kocoura a toho je vyloženě nutné česat (ideálně) každý den, má cuchací srst, navíc se mainám docela mastí kořen ocasu, takže to občas pročešu i s dětským pudrem...bohužel zrovna ten, co by česat potřeboval, to moc nemusí (dostali jsme se ze stavu "nenávidím hřebeny a česání" na "tak jo, když máš kokino, tak to budu tolerovat, ale na břicho mi nesahej!" - tam holt občas vezmu nějakej ten cucek strojkem, což mu tolik nevadí).

Jinak Mainská mývalí u mě povahou i vzhledem naprosto vede...pokud bude někdy v budoucnu další kočičák, tak nejspíš zase MCO :)...teď nám dvě kočky bohatě stačí (podle ragdollky máme i tak o jednu kočku víc, než je prý třeba) ...

Jinak se mi vždy moc líbily orientálky, jen na nás mají až moc energie...a přiteli se nelíbí :D

6.3.2023 14:57

Ad chlupy - mám pocit, že ze začátku tak moc nelinal. Až se ujistil, že ho miluju, tak začal 😂 česání miluje, dopoledne. Odpoledne ne.

6.3.2023 15:14

Naše ragdollka jako koťátko nepustila ani chlup...potom přesrstila do dospělácké srsti a začalo to :D

6.3.2023 15:24

Ježíš 🙈 všude to zvládám, ale sedačka je peklo. Luxuju, mám na to takovou jakousi věc, stahuju mokrou houbou, gumovou stěrkou ... A furt hrůza 😂 v Má pekelná kočka jsem viděla, že měli sedačku omotanou igelitem a asi vím proč 😂

6.3.2023 15:27

Ježíš 🙈 všude to zvládám, ale sedačka je peklo. Luxuju, mám na to takovou jakousi věc, stahuju mokrou houbou, gumovou stěrkou ... A furt hrůza 😂 v Má pekelná kočka jsem viděla, že měli sedačku omotanou igelitem a asi vím proč 😂

..proto mám koženou sedačku a ratanové křeslo....

6.3.2023 15:31

Já také luxuji o sto šest - a to mi kocouři nelínají. Z jednoduchého důvodu jelikož mám dva hlupáky, kteří odmítají užívat dvě obyčejná škrabadla a trvají na papírových. Jedno vydrží u nás tak maximálně 2 měsíce.

6.3.2023 15:31

No, stejně to tak skončí. Jednou.

7.3.2023 07:23

..proto mám koženou sedačku a ratanové křeslo....

Tak u nás by naopak nic koženého, ani koženkového nepřežilo :D ... přítel si musí schovávat i koženou brašnu ...snažili jsme se vybírat křesla z materiálu, který kočky nebude lákat a zároveň ty chlupy půjdou jednoduše sundat...což jde, ale máme dlouhosrsté kočky a ztrácí ty chlupy spíš v "trsech", takže to člověk sebere a je to ok.
Máme na to i takový gumový kartáč...měl být původně na kočky, ale funguje skvěle právě na povlaky, křesla, pelišky, atd...

7.3.2023 08:22

Nad gumovým jsem taky přemýšlela. Taky tam mám přehozy, sundám, vyperu. Ale co, tak si prostě pořídíme oblečení v barvě kocoura a vyřešeno. 😉 Ragdoll postupně tmavne, takže třeba přijdou na řadu i mé oblíbené tmavé kousky.

7.3.2023 08:27

" v Má pekelná kočka jsem viděla, že měli sedačku omotanou igelitem a asi vím proč"

nechci brát iluze, ale kvůli srsti to nebylo.....

7.3.2023 08:40

Tak u nás by naopak nic koženého, ani koženkového nepřežilo :D ... přítel si musí schovávat i koženou brašnu ...snažili jsme se vybírat křesla z materiálu, který kočky nebude lákat a zároveň ty chlupy půjdou jednoduše sundat...což jde, ale máme dlouhosrsté kočky a ztrácí ty chlupy spíš v "trsech", takže to člověk sebere a je to ok.
Máme na to i takový gumový kartáč...měl být původně na kočky, ale funguje skvěle právě na povlaky, křesla, pelišky, atd...

..ja mam štěstí že všechny tři používají škrabadlo a rohožku....no a o oblečení se stará sušička...

7.3.2023 11:16

" v Má pekelná kočka jsem viděla, že měli sedačku omotanou igelitem a asi vím proč"

nechci brát iluze, ale kvůli srsti to nebylo.....

Já vím. Ale jako tip dobré :)

7.3.2023 11:21
Bobča

XXX.XXX.20.192

ale sedět na sedačce v igelitu??té kočce ten igelit taky musí vadit

7.3.2023 11:25

Bobča napsal(a):
ale sedět na sedačce v igelitu??té kočce ten igelit taky musí vadit

mým kočkám, číslo množné, igelit naopak vyhovuje
jako pelíšek i wc

7.3.2023 12:02

mým kočkám, číslo množné, igelit naopak vyhovuje
jako pelíšek i wc

Tak tak, jakmile náš kocour vidí cokoliv igelitového, už se po tom válí...šustící igelity jsou ještě ke všemu bonus, do toho i kouše :D

7.3.2023 13:10

Na sedačku v igelitu jedině v šusťákových kalhotách
Naše kočky milují cokoliv, co dělá zvuk. Nejvíc samozřejmě v noci. Ztichlým domem se ozývá zvuk rolničky...cink cink cink...jak kocour nese myšku, míček nebo cokoliv, co mi tiše položí do postele. A u toho rachot jak blázen. Vždycky se s mojím smějeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík