Britská koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - CHS New Montemi hledá milující domov p...
16000 KčSabule14
XXX.XXX.123.36
Zdravím,
potřebovala bych nutně poradit ohledně kocourka. Vzala jsem si teď sedmiletého britského kocourka. Byl zvyklý jedině v domácnosti, venkovní svět vůbec nezná.
Už tak mi bylo podivné, že se neumí vlastně skoro vůbec mazlit, nanejvýš se otře hlavou o ruku při pohlazení, ještě k tomu kromě granulek, kapsiček, mlíčka a vody nic nezná a všechno hrozně dlouho zkoumá, než to zkusí.
Ale největší problém je pro mě ten, že si neumí vůbec hrát, ale opravdu vůbec. Zkoušeli jsme míčky, plyšáčky, krabici, sáček i laser a nic, po laseru skočil párkrát a potom zalezl do pelechu a koukal na něj pouze z pelechu. Už netuším, jak ho naučit si hrát, je hrozně znuděný a většinu času pochoduje po bytě tam a zpátky, nebo jen leží.
Potřebovala bych, jestli nemáte někdo obdobnou zkušenost, případně nějaký nápad.
Ale největší problém je pro mě
Ale největší problém je pro mě ten,
že si neumí vůbec hrát, ale opravdu vůbec.
(po laseru skočil párkrát a potom zalezl do pelechu a koukal na něj
- není to de - bil)
většinu času pochoduje po bytě tam a zpátky, nebo jen leží
Třeba se mu stýská, chce zpátky domů
Třeba se mu stýská, chce zpátky domů
Povaha•
britky mají rády svůj klid, ale rády se i pomazlí, nejsou nikdy vlezlé
jsou vyrovnané a přátelské, jsou chytré, snášenlivé ,
udržují si odstup,
udržují si odstup
především od neznámých,
jsou rezervované.
NEMAJÍ RÁDY ZMĚNY
nemají rády změny
nemají rády změny
milují děti, mají rády vodu, rády ji pozorují a hrají si s kapkami vody,
jsou méně aktivní, spíše klidnější - jasné?
jsou méně aktivní, spíše klidnější
snáší se dobře i s jinými zvířaty
kromě granulek,
kapsiček,
mlíčka a vody nic nezná
Nabídněte mu čerstvé, syrové maso.
Drůbeží, vepřové i hovězí,
rybu, játra atd.
Vyzkoušejte co mu zachutná a střídejte.
Mám dvě britky. Kočku a kocoura, kocour je tříletý. Je to už druhá generace. Žádná z našich 4 britek nebyla mazlivá. Mladej si hraje maximálně na: napadnu a zmlátím kočku Je to hra, ale kočka z ní nadšená není Jinak občas s míčkem, nebo nějakým lístkem. Pomazlit se přijde, stačí mu tak dvě minuty škrabkání a odkráčí. Kočka podobně. Jsou rezervovaní, velmi. Lidí všeobecně se straní, před návštěvou mizí. Výhodou je, že mají přístup ven, takže se nenudí, i když teď jak začala zima pozoruju, že jejich aktivita klesla takřka na nulu, celý den leží doma, pak na dvě-tři hodiny jdou ven a zase leží doma. Taky si říkám, že je to děsná nuda, ale oni si prostě vybrat můžou a je to jejich volba. Už nemám psa, takže teď víc pozoruju je a víc mi to vadí U vás to, jak píše rapotačka, může mít další příčinu, že je kocour ve stresu ze životní změny. Uvidíte časem, ale od tohoto plemene si zase moc mazlení neslibujte
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sabule14
napsal(a):
Zdravím,
potřebovala bych nutně poradit ohledně kocourka. Vzala jsem si teď sedmiletého britského kocourka. Byl zvyklý jedině v domácnosti, venkovní svět vůbec nezná.
Už tak mi bylo podivné, že se neumí vlastně skoro vůbec mazlit, nanejvýš se otře hlavou o ruku při pohlazení, ještě k tomu kromě granulek, kapsiček, mlíčka a vody nic nezná a všechno hrozně dlouho zkoumá, než to zkusí.
Ale největší problém je pro mě ten, že si neumí vůbec hrát, ale opravdu vůbec. Zkoušeli jsme míčky, plyšáčky, krabici, sáček i laser a nic, po laseru skočil párkrát a potom zalezl do pelechu a koukal na něj pouze z pelechu. Už netuším, jak ho naučit si hrát, je hrozně znuděný a většinu času pochoduje po bytě tam a zpátky, nebo jen leží.
Potřebovala bych, jestli nemáte někdo obdobnou zkušenost, případně nějaký nápad.
A proč by si měl hrát? Buďte rád(a), že nelítá po bytě, nešplhá po záclonách, nerozbíjí květináče...Většina lidí řeší opačný problém. A pak se kočky zbaví.
A nemazlivé kočky existují napříč plemeny. U některých je to pravděpodobnější.
napsal(a):
A proč by si měl hrát? Buďte rád(a), že nelítá po bytě, nešplhá po záclonách, nerozbíjí květináče...Většina lidí řeší opačný problém. A pak se kočky zbaví.
A nemazlivé kočky existují napříč plemeny. U některých je to pravděpodobnější.
Přesně. Já jsem jinak spokojená, já zase nepotřebuju kočku, co se na mě stále lepí a vyžaduje pozornost. Jen když se chci já mazlit, tak bych brala vstřícnějšího jedince Muž mi říká, že je všechny otrávím tím, že na ně pořád blemtám, olizuju a pusinkuju je, což málokteré zvíře úplně dává. Woruška byl asi jediný, co mi to toleroval. Berry odvracel hlavu, pusinky na tlamici nechtěl Gucci ani omylem. Viktěnka, toho opusinkuju vždycky večer, kdy máme takový rituál, že nejde sám spinkat do pracovny, ale nechá se tam odnést pupíkem nahoru, jako mimi a celou cestu ho pusinkám. Počítám, že to brzo skončí, někdy už se moc netváří
lesnížínka
napsal(a):
Přesně. Já jsem jinak spokojená, já zase nepotřebuju kočku, co se na mě stále lepí a vyžaduje pozornost. Jen když se chci já mazlit, tak bych brala vstřícnějšího jedince Muž mi říká, že je všechny otrávím tím, že na ně pořád blemtám, olizuju a pusinkuju je, což málokteré zvíře úplně dává. Woruška byl asi jediný, co mi to toleroval. Berry odvracel hlavu, pusinky na tlamici nechtěl Gucci ani omylem. Viktěnka, toho opusinkuju vždycky večer, kdy máme takový rituál, že nejde sám spinkat do pracovny, ale nechá se tam odnést pupíkem nahoru, jako mimi a celou cestu ho pusinkám. Počítám, že to brzo skončí, někdy už se moc netváří
..to si trochu protiřečí ne?
...protože všechno ráda muchluju, pořídila jsem si muchlaci plemeno ragdoll,no a zachráněn jakoperšanka je na mně přicucnutá ve své podstatě stále...
A jsou ti ragdolláci opravdu vděční za to cicmání a nebo je to u nich jen takový reflex (jsem někde četla)? Teda sice OT, ale hádám téma bylo odpověďmi vyčerpáno, tak si mohu dovolit trochu extravagance
napsal(a):
..to si trochu protiřečí ne?
Co si protiřečí? Když za mnou zvíře přijde se jako, že pomazlit, očekávám velké muchlání a cicmání, ale naše kočky můžu tam max pohladit a poškrabkat...žádné důvěrnosti. Neřkuli, když mám muckací záchvat já, to bych je akorát tak pěkně nasr...a příště by přede mnou zdrhnuli.
napsal(a):
A jsou ti ragdolláci opravdu vděční za to cicmání a nebo je to u nich jen takový reflex (jsem někde četla)? Teda sice OT, ale hádám téma bylo odpověďmi vyčerpáno, tak si mohu dovolit trochu extravagance
......no to uvolnění se nebo zhadrovatěni nemá každá kočka, ale mají povahu psi a hrou na clově velmi vázání....moji jsou ochotni e mnou jezdit i v MGD v klidu na klíně a ociurvi kočka se mnou chodili za pacienty do nemocnice.....
..sice blbá fotka, ale zrovna co to píšu, se mi oba chtějí vecpat pod deku....
lesnížínka
napsal(a):
Co si protiřečí? Když za mnou zvíře přijde se jako, že pomazlit, očekávám velké muchlání a cicmání, ale naše kočky můžu tam max pohladit a poškrabkat...žádné důvěrnosti. Neřkuli, když mám muckací záchvat já, to bych je akorát tak pěkně nasr...a příště by přede mnou zdrhnuli.
..no že na jednu stranu nesneseš aby se na tebe kočky lepili a axdruhou stranu je sama otravuješ svým blemtanim, olizovanim a pusinkovanim až jsou z toho otrávený, jak říká tvůj přítel.....
napsal(a):
......no to uvolnění se nebo zhadrovatěni nemá každá kočka, ale mají povahu psi a hrou na clově velmi vázání....moji jsou ochotni e mnou jezdit i v MGD v klidu na klíně a ociurvi kočka se mnou chodili za pacienty do nemocnice.....
..tak mobil opět zaúřadoval a už mi nejde opravit původní text......a na člověka jsou citově velmi vázání.....
napsal(a):
..no že na jednu stranu nesneseš aby se na tebe kočky lepili a axdruhou stranu je sama otravuješ svým blemtanim, olizovanim a pusinkovanim až jsou z toho otrávený, jak říká tvůj přítel.....
..a na druhou stranu....já ten mobil zabiju, proto já nerada píšu dlouhé texty, píšu na mobilu, špatně vidím a nerada po sobě text čtu a on to ten zlo.řad mobilní moc dobře ví a škodí jak může, že si ty moje texty po svém upravuje.....
napsal(a):
..a na druhou stranu....já ten mobil zabiju, proto já nerada píšu dlouhé texty, píšu na mobilu, špatně vidím a nerada po sobě text čtu a on to ten zlo.řad mobilní moc dobře ví a škodí jak může, že si ty moje texty po svém upravuje.....
Jako dalo mi to trochu práce, ne, že ne Ale po tvrdém výcviku místními proplouvajícími tazateli a dětmi jsem zocelena a leccos moje závity přelouskají Děkuji za odpovědi, vaše chlupatý koule jsou nádherný To bych chovala hned!
Já si tedy nemám na co stěžovat, protože Kocour se mazlí velmi rád, mnoho pozornosti se mu nedostává, a tak kdykoli je příležitost, nutí se ke mně. Nejlíp když jsem na záchodě, to je bezva příležitost vyskočit mi na klín a zatnout dráp do stehna...
napsal(a):
Jako dalo mi to trochu práce, ne, že ne Ale po tvrdém výcviku místními proplouvajícími tazateli a dětmi jsem zocelena a leccos moje závity přelouskají Děkuji za odpovědi, vaše chlupatý koule jsou nádherný To bych chovala hned!
Já si tedy nemám na co stěžovat, protože Kocour se mazlí velmi rád, mnoho pozornosti se mu nedostává, a tak kdykoli je příležitost, nutí se ke mně. Nejlíp když jsem na záchodě, to je bezva příležitost vyskočit mi na klín a zatnout dráp do stehna...
..mně to štve a mrzí......peršanka tase dělá zase to, že když oba zalehnou pod deku hamtá jim po hlavách tak dlouho, až to vzdaji a odejdou a peršana se vecpe na jejich místo....no teď na zimu krásně zarostli, ale jinak jsou pravidelně stříhání... v bytě 17 stupňů a ony jsou jak polární lišky, chlup nepustí.....
napsal(a):
Tak můj nejstarší také miluje záchodové seance...a tak spolu sedíme a sedíme na klozetové míse v tiché symbióze...
Nicméně pročpak se Vašemu Kocourovi nedostává mnoho pozornosti?
Protože na něj nemám čas. Doma (v bdělém stavu) jsem cca 3 hodiny večer a půl hodiny ráno. Takže není kapacita na hraní a pozornosti. Ale je to hodný kocourek, ničehož neničí, neohryzává, nekramaří, a vůbec je to moudré zvíře.
A když je o víkendu čas (a jsem náhodou doma a schopná), tak si pohrajeme
napsal(a):
Protože na něj nemám čas. Doma (v bdělém stavu) jsem cca 3 hodiny večer a půl hodiny ráno. Takže není kapacita na hraní a pozornosti. Ale je to hodný kocourek, ničehož neničí, neohryzává, nekramaří, a vůbec je to moudré zvíře.
A když je o víkendu čas (a jsem náhodou doma a schopná), tak si pohrajeme