Noční škrabání na dveře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elenha

23.11.2022 08:12
Elenha

XXX.XXX.142.139

Zdravím, mám problém, který už nevím, jak vyřešit. Máme ročního kocoura, který je kastrovaný. Už někdy odmala s ním začaly problémy, že se občas choval agresivně, jen tak na nás skákal a hryzal nás až do krve (když jsme třeba jen v klidu seděli a dívali se s přítelem na televizi), a tak jsme doufali, že kastrováni mu pomůže. Uběhl asi půlrok po kastrovaní, a opravdu se TROCHU polepšil. Jenže teď, zničehonic začal pokaždé několikrát za noc škrábat na dveře u skříně, kterou máme naproti posteli. Takže samozřejmě nás to budí, a není to nic příjemného, když ráno vstáváte do práce. Vždy ho musíme okřiknout a zvednout se, aby přestal a utekl. Někde jsem četla, že stačí když mu zavedeme režim s jídlem - protože už od kotěte byl zvyklý, že má celý den plnou misku a může si brát kdy a kolik chce (a vždy to zvládl a nepřežíral se, není nijak vypasený). Proto jsme tedy zkusili mu sypat pravidelně 3x denně a opravdu, cely týden s námi prospal. No, nastal druhy týden a jedeme odznova:) stříkáme na skříň odpuzovač škrabaní (zn. Beaphar “stop it cat”), ale i ten mu evidentně už nevadí, přestože předtím pomáhal. Už si nevíme rady, s přítelem pracujeme na ranní, takže tu s kocourem ráno nikdo není, ale odpoledne i večer jsme doma, hrajeme si s ním, hazíme mu míčky, protože rad aportuje, ale pak třeba 3 hodiny před spaním zalehne k nám k televizi a spí. Ale jakmile jdeme spát my, on jde dělat svoje a po několika minutách, co už spíme, jde na věc. Mám pocit, že to dělá naschvál, nebo nevím. Přemýšleli jsme o druhé kočce, aby se necítil sám, ale bojíme se toho jak čert kříže. Protože bydlíme v 1+1 a pokud spolu budou řádit, zničí nám všechno, co máme (protože už jen kvůli tomuhle kocourovi mame zničené dlaždičky v kuchyni, poškrábaný kožený gauč, tak 10 roztříštěných vaz atd.) a ještě k tomu nevypadá na společenského kocoura, protože když ho bereme k přítelovo rodičům, nedokáže vyjít ani s jednou z jejich koček (starý věcně spící kocour, a taktéž roční, energetická kočka). A to se s nimi vídat už od kotěte.
Nečekali jsme, že to bude takový ďábel, protože oba už jsme měli několik koček, a ani jedna se nechovala tak, jako tento. Upřímně jsme přemýšleli i nad tím, jestli pro nás i kocoura nebude lepší ho dát někomu blízkému, kdo má zahradu a nechá ho se vyřádit venku. Jenže kolikrát jsme kocoura už jako kotě brali k přítelovo rodičům na zahradu, a on se tam klepal jak ratlík, brečel a běhal se věčně schovávat k nám… bojíme se, aby vůbec venku přežil. A hlavně - samozřejmě jsme si už na něj i přes jeho zkraty zvykli a nemáme to srdce ho dát někomu jinému. Kdyby byl čistě jen agresor, tak už asi jde. Ale on se s námi i mazlí, olizuje nás, spí u nás… a zkrátka cítíme, že už se trochu jeho chování zlepšuje. Snažíme se mu dopřát hromadu hraček, má velké škrabadlo (tak velké, jak se jen do 1+1 vešlo), samozřejmě i volný přístup na vyvýšená místa, která má rád (kromě kuchyňské linky, od které ho odnaučujeme už odmala)… ale škrábání na skříň už opravdu nesneseme, protože nezlobte se na mě, ale spát člověk potřebuje, a když se za noc kvůli kočce probudíme klidně i 10x a musíme z té postele vstát, aby na chvíli přestal, přes den pak nedokážeme normálně fungovat. Prosím o jakoukoliv radu, jak mu v tom škrabání zabránit… Bez nežádoucích poznámek, že ho opravdu máme dát pryč nebo že ho v tak malém bytě trápíme… je to obyčejný domácí oranžový kocour, který žil zablešený ve sklepě u nějaké paní na vesnici, která neodhadla, že její kočka bude mít koťata. Myslím, že mu dopřáváme, co jen dokážeme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2022 08:46

Elenha napsal(a):
Zdravím, mám problém, který už nevím, jak vyřešit. Máme ročního kocoura, který je kastrovaný. Už někdy odmala s ním začaly problémy, že se občas choval agresivně, jen tak na nás skákal a hryzal nás až do krve (když jsme třeba jen v klidu seděli a dívali se s přítelem na televizi), a tak jsme doufali, že kastrováni mu pomůže. Uběhl asi půlrok po kastrovaní, a opravdu se TROCHU polepšil. Jenže teď, zničehonic začal pokaždé několikrát za noc škrábat na dveře u skříně, kterou máme naproti posteli. Takže samozřejmě nás to budí, a není to nic příjemného, když ráno vstáváte do práce. Vždy ho musíme okřiknout a zvednout se, aby přestal a utekl. Někde jsem četla, že stačí když mu zavedeme režim s jídlem - protože už od kotěte byl zvyklý, že má celý den plnou misku a může si brát kdy a kolik chce (a vždy to zvládl a nepřežíral se, není nijak vypasený). Proto jsme tedy zkusili mu sypat pravidelně 3x denně a opravdu, cely týden s námi prospal. No, nastal druhy týden a jedeme odznova:) stříkáme na skříň odpuzovač škrabaní (zn. Beaphar “stop it cat”), ale i ten mu evidentně už nevadí, přestože předtím pomáhal. Už si nevíme rady, s přítelem pracujeme na ranní, takže tu s kocourem ráno nikdo není, ale odpoledne i večer jsme doma, hrajeme si s ním, hazíme mu míčky, protože rad aportuje, ale pak třeba 3 hodiny před spaním zalehne k nám k televizi a spí. Ale jakmile jdeme spát my, on jde dělat svoje a po několika minutách, co už spíme, jde na věc. Mám pocit, že to dělá naschvál, nebo nevím. Přemýšleli jsme o druhé kočce, aby se necítil sám, ale bojíme se toho jak čert kříže. Protože bydlíme v 1+1 a pokud spolu budou řádit, zničí nám všechno, co máme (protože už jen kvůli tomuhle kocourovi mame zničené dlaždičky v kuchyni, poškrábaný kožený gauč, tak 10 roztříštěných vaz atd.) a ještě k tomu nevypadá na společenského kocoura, protože když ho bereme k přítelovo rodičům, nedokáže vyjít ani s jednou z jejich koček (starý věcně spící kocour, a taktéž roční, energetická kočka). A to se s nimi vídat už od kotěte.
Nečekali jsme, že to bude takový ďábel, protože oba už jsme měli několik koček, a ani jedna se nechovala tak, jako tento. Upřímně jsme přemýšleli i nad tím, jestli pro nás i kocoura nebude lepší ho dát někomu blízkému, kdo má zahradu a nechá ho se vyřádit venku. Jenže kolikrát jsme kocoura už jako kotě brali k přítelovo rodičům na zahradu, a on se tam klepal jak ratlík, brečel a běhal se věčně schovávat k nám… bojíme se, aby vůbec venku přežil. A hlavně - samozřejmě jsme si už na něj i přes jeho zkraty zvykli a nemáme to srdce ho dát někomu jinému. Kdyby byl čistě jen agresor, tak už asi jde. Ale on se s námi i mazlí, olizuje nás, spí u nás… a zkrátka cítíme, že už se trochu jeho chování zlepšuje. Snažíme se mu dopřát hromadu hraček, má velké škrabadlo (tak velké, jak se jen do 1+1 vešlo), samozřejmě i volný přístup na vyvýšená místa, která má rád (kromě kuchyňské linky, od které ho odnaučujeme už odmala)… ale škrábání na skříň už opravdu nesneseme, protože nezlobte se na mě, ale spát člověk potřebuje, a když se za noc kvůli kočce probudíme klidně i 10x a musíme z té postele vstát, aby na chvíli přestal, přes den pak nedokážeme normálně fungovat. Prosím o jakoukoliv radu, jak mu v tom škrabání zabránit… Bez nežádoucích poznámek, že ho opravdu máme dát pryč nebo že ho v tak malém bytě trápíme… je to obyčejný domácí oranžový kocour, který žil zablešený ve sklepě u nějaké paní na vesnici, která neodhadla, že její kočka bude mít koťata. Myslím, že mu dopřáváme, co jen dokážeme.

Ne, NEDĚLÁ to naschvál. Prostě byt je mu malý a nudí se. (to, že jste ho brali někam jako kotě a on se bál a brečel, s tím nesouvisí.Teď už je skoro dospělý.) Určitě sem přispěje Bobča s osobní zkušeností. Nebo si její příspěvky najděte.

Takže buď pár let vydržet nebo ho někomu dát. Ona ta zrzavá barva sebou asi opravdu nese i živější temeperament.

23.11.2022 08:47

"Prosím o jakoukoliv radu, jak mu v tom škrabání zabránit… "

mám radu, a velice jednoduchou
tak mu tu skříň otevři a nech pootevřenou, udělej v ní pelíšek.......

23.11.2022 08:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, NEDĚLÁ to naschvál. Prostě byt je mu malý a nudí se. (to, že jste ho brali někam jako kotě a on se bál a brečel, s tím nesouvisí.Teď už je skoro dospělý.) Určitě sem přispěje Bobča s osobní zkušeností. Nebo si její příspěvky najděte.

Takže buď pár let vydržet nebo ho někomu dát. Ona ta zrzavá barva sebou asi opravdu nese i živější temeperament.

Edit - zase, než jsem dopsala pokračování, mě to nepustilo.

Mám v garsonce zrzavobílého kocoura. A kdyby neměl k "dispozici" staršího, kterého může občas prohnat, tak s ním možná taky nevydržím. Kastrovaný, 3 roky. Zrovna dneska mě zase budil škrábáním na dveře a mňoukáním, Ale dělá to jen občas, ne každou noc.

23.11.2022 08:54

"Prosím o jakoukoliv radu, jak mu v tom škrabání zabránit… "

mám radu, a velice jednoduchou
tak mu tu skříň otevři a nech pootevřenou, udělej v ní pelíšek.......

Když on ne každý chce mít chlupy na oblečení...

23.11.2022 09:06

Když on ne každý chce mít chlupy na oblečení...

1. to se ošetří vhodnou textilií (a to není teorie, ale praxe)
2. může být, pro někoho lepší škrábání na skříň než kočka ve skříni
3. lidé, mající problémy s chlupy, by si měli vícekrát než dvakrát rozmyslet, zda si do bytu pořídí chlupaté zvíře

a pak bych měla ještě za 4., ale už se mi nějak nechce....

23.11.2022 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Teď poslední briťák Viktorek, je asi nejtemperantnější z našixh doteď koček. Jediný záměrně škrábe spodek sedačky, sem tam ho chytne rapl a neví co by, tak jde okamžitě ven. To je právě ta výhoda, mít barák se zahradou. Možná, že jsou rezavé kočky s vyšším temperamentem, ale bude to spíš jedinec od jedince, plemeno atd. Vy jste zadavatelko naqrazili na dovokého jedince prostě. Nevím, odkud ho máte, ale jestli od micky z ulice, ta pravděpodobnost je vyšší, než u šlechtěnky. To, že koťata útočí a škrábou a koušou do krve nemá co dělat s kastrací, ale spíš tím temperamentem. Náš Vikťa je tříletý a dělá to občas i teď, někdy nezná míru, zrovna minulý týden mi z prstu tekla krev, jak mě kousnul jako, že při hře, zoubky mají ostré, to je hned. Váš kocour se nudí, hodně nudí. Jediné, co s ním v bytě, je před spaním ho unavit nějakou pořádnou hrou, lítáním za hračkou, laserem...jen nevím jestli dospělou kočku ještě jde takto unavit. V neposlední řadě a určitě to víte: kočka je šelma s noční aktivitou. Našim stačí teď, když je dlouho tma a nevlídno, být venku dvě-tři hodiny a spí zase doma, jak nemluvňata. Vy ho budete muset ,,uhrát"

23.11.2022 11:14
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

On nemá granule celý den? Co ještě dostává k jídlu? Hrajete si s ním? Když ho berete na návštěvu, je v cizím prostředí, chová se jinak. Možná by na budu druhá kočka pomohla, já mám kocoury dva, katrovaného červeného něváka a zrzka. Sedli si na první dobrou, zato když jsem domů dotáhla holku, kastrát dělal velké ofuky, ale teď je kamarád se všema. Granule mají cely den, i když se dokáží zabavit spolu, snažím se si k každým každý den pohrát a jednotlivě se jim věnovat. Naše kočka, co jsem měla ještě u rodičů nesnášela vše živé, venku, na chalupě, na návštěvě, nebo když k nám někdo přišel se psem, nebo jsem vzala k sobě zvíře na pár hodin na hlídání, byla z ní krvelačná bestie a museli jsme je rozdělit ale když jsem domů přitáhla tehdy svého psa, nevím jak, ale asi poznala, že je náš a že je to ok, od první chvíle s ním neměla problém, do smrti byli super kámoši.
Jinak nápad s otevřenou skříní je super, ta kočka u rodičů spala zásadně ve skříni, te mojí smečce je to fuk. Ale zase mám doma spousty úkrytu -kukaňě, přepravky, škrabadlo až do stropu a co všichni milují, tedy i já 70cm široké parapety

23.11.2022 13:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Upřímně jsme přemýšleli i nad tím, jestli pro nás i kocoura nebude lepší ho dát někomu blízkému, kdo má zahradu a nechá ho se vyřádit venku. Jenže kolikrát jsme kocoura už jako kotě brali k přítelovo rodičům na zahradu, a on se tam klepal jak ratlík, brečel a běhal se věčně schovávat k nám… bojíme se, aby vůbec venku přežil.

Jak přežil ...
Samozřejmě se mu musí věnovat a s venkem ho seznámit.
Až po zmrzlých!
Bytová kočka je vyděšená z trávy, z letícího ptáka - ze všeho.
Chce to čas, trpělivost a trochu důvtipu.
Nechat ho CHVILKU v přenosce, aby se seznamoval s místními
zvuky, aby viděl na otevřené dveře a pochopil, kudy domů,
do bezpečí. Samozřejmě to vše až se s novým domovem sžije.
Nekamarádí s kočkami?
Kočky to mají poněkud jinak - na rozdíl od lidí,
vetřelce prostě vyženou a on to ví ...
Domácí ho tam nebudou chtít, cizí kočky si už dvůr i zahradu
obsadily a budou ho napadat, jen se kolem mihne.
Takže na noc musí domů. Otravovat nebude ...
Chudák ...

Elenha

23.11.2022 18:31
Elenha

XXX.XXX.218.51

zasílám odpovědi na všechny reakce, které tu pod příspěvkem mám:

- původně jsem skříň otvírat nechtěla, protože jak někdo zmínil, nechci chlupy na oblečení, a že těch by z kocoura bylo dost. Na jiným povrchu se tolik neusazují, ale z oblečení nám nejdou dolů. Takže věřte, že nechci věcně kartacovat čisté, vyprané a složené prádlo. A také je tu problém, že když mi do té skříně několikrát vlezl, vždy mi vyházel složené oblečení a já nemám čas věcně znovu a znovu oblečení sbírat ze země a skládat ho. Ale i přesto jsem asi třetí den v noci to skrabani nevydržela a skříň mu přeci jen otevřela, ale kocour do ní ani nevlezl:) a po chvilce dal skrabal. Takže tenhle navrh pěkný, ale nepomohl. Skrabe i když je skříň otevřená.

- nepsala jsem, že jsme ho brali ven jen jako kotě. Ale už od kotěte. Takže je zvyklý chodit ven, máme kšíry, jednou týdně ho bereme k přítelovo rodičům vyvětrat, ale klepání (i v létě), mňoukání a nechtění se hnout od nás stále přetrvává. Už celý rok.

- kočky u přítelovo rodičů našemu kocourovi nic nedělají, naopak, jeden věcně leží, takže si sotva všimne, že náš přišel, a ta druhá je na něj zvědavá, ale boji se ho. Protože spis ten nás na ne věcně útočí. Proto se bojím, že by s jinou kočkou nevyšel.

- s kocourem si pravidelně hrajeme, rád běhá za laserem, aportuje míček, lítá za myší na provázku… a to každý den, hned po práci. Jenže je po chvilce udýchaný, sám se jde pak svalit a už na naše “lákání” hračkou nereaguje.

- jak jsem v příspěvku psala, původně měl již od kotěte celý den granule k dispozici a bral si kdy a kolik chtěl. Je zvyklý už odmala jen na suché krmivo, mokrého se nám ani nedotkne. Ale před 2 týdny, kdy jsem si přečetla, že by mu mohl pomoci režim s jídlem, aby večer místo skrabani na skříň spal. Tak jsem mu místo celodenní plné misky začala sypat granule 3x denně.

- pro jistotu jeste upresnim, protože nevím, zda jsem byla pochopena správně, ale kocour přímo “neškrábe” skříň, jako by skrabal jiný nábytek. Od toho vzorně využívá škrabadlo, spíše packami po skříni přejíždí, jako když vyleze ze zachoda a otírá si špinavé packy o zem.

23.11.2022 21:14
Bobča

XXX.XXX.20.192

packami po skříni přejíždí, jako když vyleze ze zachoda a otírá si špinavé packy o zem.

to je divné,že jen tak jako slabě..a že zrovna skříň..

myslím,že vyžaduje pozornost....Já jsem to vydržela 2 roky...a dopřála jsem mu nakonec volnost v podobě domku se zahradou a dvorkem(dala jsem inzerát,šel k babičkám na vesnici)...Ale to neříkám,že byste měli ho taky dát pryč...ale..

měla jsem rezavobílého "vesničana",od 6 týdnů...milého,mazlivého miláčka,jídlo měl k dispozici celý den..kastrovaný v 6 měsících,ale strašného divočáka..a nočního tvora

.Ale holt v té garsonce opravdu trpěl-měl sloup až ke stropu-na něm dokázal v noci dělat takový rachot,že se to nedalo vydržet..škrábal matraci,když jsem ho nepustila v noci na chodbu v paneláku(to se zas nelíbilo obyvatelům),tak škrábal na dveře a mňoukal.Začínal ve 4,pak ve 3,a zkracovalo se to-usínal pak třeba v5-6,ale já už nezabrala........bylo to ke konci buď já,nebo on...Nevyspalá,totálně vyčerpaná...

Zkuste ještě si ho nevšímat,když škrábe-pokud neškrábe teda až lak na skříni-to mi taky radili,chvíli jsem to vydržela,jenže když dral matraci za 15000,to jsem prostě nedala...Jakákoli reakce-ať negativní,nebo že se prostě ozvete je impuls pro něho,že ho vnímáte...

23.11.2022 21:30
lesnížínka

XXX.XXX.41.88

Zadavatelko, nevím, kdy přijdete z práce, ale unavte ho pořádně před spaním. Viktor, když něco chce, škrábe na sklo u dělících dveřích mezi jídelnou a halou, kam je zavřeno. Zpočátku jsme taky myslela, že tam prostě chce jít, otevřela mu, ale nic. On jen chtěl upoutat pozornost, že chce třeba dát kapsičku, nebo masko do misky.

23.11.2022 21:39
Bobča

XXX.XXX.20.192

ještě jsem chtěla dodat,že nějaké šimrání po nose udičkou,aby si hrál-nic..nebo nějaké hračky mu nic neříkaly...laser v tom jednom pokoji plném nábytku jaksi....ale po sloupu za ním běhal...takže něčím ho unavit byl problém..házet mu ořechy...čučel na ně..koulohra chvíli ale u toho ležel..
A když jsem ho chtěla odpolko vzbudit,ať nechrápe,(pohladila jsem ho)tak mě gřajfl do ruky,že jsem měla 14 dní sádru..
On měl prostě k dispozici celý pokoj-běhal po nábytku kolem dokola-skákal z toho sloupu na skříň a tak dál dokola..s rozběhem od dveří na balkonové zábradlí...Ve dne se nedal unavit...

24.11.2022 09:06

"pro jistotu jeste upresnim, protože nevím, zda jsem byla pochopena správně, ale kocour přímo “neškrábe” skříň, jako by skrabal jiný nábytek. Od toho vzorně využívá škrabadlo, spíše packami po skříni přejíždí, jako když vyleze ze zachoda a otírá si špinavé packy o zem."

ano, přesně tak mí hrabou
když chtějí dovnitř, nebo jen otevřít, podívat se a zase jít pryč
Honzulka dokonce uměla ťukat (bouchat) na okno, když chtěla dovnitř/ven

24.11.2022 09:13
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

"pro jistotu jeste upresnim, protože nevím, zda jsem byla pochopena správně, ale kocour přímo “neškrábe” skříň, jako by skrabal jiný nábytek. Od toho vzorně využívá škrabadlo, spíše packami po skříni přejíždí, jako když vyleze ze zachoda a otírá si špinavé packy o zem."

ano, přesně tak mí hrabou
když chtějí dovnitř, nebo jen otevřít, podívat se a zase jít pryč
Honzulka dokonce uměla ťukat (bouchat) na okno, když chtěla dovnitř/ven

To mi připomnělo,náš kocour teda ven nechodí, ale občas na okno buší. Z venku to vypadá jako když mává, kolikrát vidím souseda od naproti, jak stojí venku nebo v okně a mává na kocoura, který buší do okna. No kazit radost mu nebudu, on si fakt myslí, že ho kocour zdraví

24.11.2022 09:27
Bobča

XXX.XXX.20.192

tak to Max regulérně škrabával na každé zavřené dveře,+sprcháč,když jsem ho zavřela,aby nežbrndal a neroznášel vodu po pokoji(tak to byl taky rachot)..Naštěstí ty panelákové dveře byly z kvalitního "dřeva"(nevím,co to bylo),že nebyly poškrábané..na mém nábytku to nedělal..
A brnkal na žaluzie-musely být vytažené,jen na balkonových dveřích dole dral i ty vytažené..Pořídila jsem závěsy,zas po nich šplhal a vytahoval nitky

Dejte pak vědět "Elenha",jestli něco pomohlo (třeba ta ignorace?)

24.11.2022 14:08
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

- kočky u přítelovo rodičů našemu kocourovi nic nedělají, naopak, jeden věcně leží, takže si sotva všimne, že náš přišel, a ta druhá je na něj zvědavá, ale boji se ho.
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
"""""""""""""""""""

Skrabe i když je skříň otevřená.
- škrábání je způsob komunikace

ho bereme k přítelovo rodičům vyvětrat, ale klepání přetrvává
- proč mu to děláte?

, mňoukání a

25.11.2022 04:32
fikovnice

XXX.XXX.61.244

lesnížínka napsal(a):
Teď poslední briťák Viktorek, je asi nejtemperantnější z našixh doteď koček. Jediný záměrně škrábe spodek sedačky, sem tam ho chytne rapl a neví co by, tak jde okamžitě ven. To je právě ta výhoda, mít barák se zahradou. Možná, že jsou rezavé kočky s vyšším temperamentem, ale bude to spíš jedinec od jedince, plemeno atd. Vy jste zadavatelko naqrazili na dovokého jedince prostě. Nevím, odkud ho máte, ale jestli od micky z ulice, ta pravděpodobnost je vyšší, než u šlechtěnky. To, že koťata útočí a škrábou a koušou do krve nemá co dělat s kastrací, ale spíš tím temperamentem. Náš Vikťa je tříletý a dělá to občas i teď, někdy nezná míru, zrovna minulý týden mi z prstu tekla krev, jak mě kousnul jako, že při hře, zoubky mají ostré, to je hned. Váš kocour se nudí, hodně nudí. Jediné, co s ním v bytě, je před spaním ho unavit nějakou pořádnou hrou, lítáním za hračkou, laserem...jen nevím jestli dospělou kočku ještě jde takto unavit. V neposlední řadě a určitě to víte: kočka je šelma s noční aktivitou. Našim stačí teď, když je dlouho tma a nevlídno, být venku dvě-tři hodiny a spí zase doma, jak nemluvňata. Vy ho budete muset ,,uhrát"

No, ještě bych podotkla, že to také může být škemrání o jídlo. Elsa se naučila neskutečně mlátit miskami na vodu, když se jí zdá, že bych vodu měla doplnit, resp. vyměnit. Bývá to také často v noci - takové duté stereotypní rány. Fido se s tím nepáře a misku s pro něj už nevhodnou vodou rovnou převrátí a vylije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík