Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2022 16:36

Zdravím,

měla bych dotaz - bohužel se mi stále nedaří zastavit průjem. Průjem řeším od konce října. Kotě je bez nálezu, je aktivní žere, nezvrací. Nejprve jsme dostali 3 x Betamol?. Bohužel nezabral a kočka má stále průjem. K podpoření zastavení průjmu tablety Dia Dog & Cat - také bez výsledku. Poté jsem nechala provést vyšetření stolice, ale žádní paraziti nezjištěny. Dostali jsme Antibiotika 1/4 tablety metronidazulum - stále bez úspěchu. (prý dietní chyba) Kotě krmím veterinárními konzervami nebo případně konzervami na které je zvyklý od chovatelky, granulemi Joserou s probiotiky, a do vody dávám 1 lžičku Entero-gelu, vařeným masem z kuřete, vařenou dýní...
Toto pondělí jsem byla u další veterinářky - nyní má kocourek 21 dietu, kdy máme užívat veterinární granule (konečně jsem našla značku, kterou žere SPECIFIC DECHTRY) případně veterinárními granulemi. Veškeré normální konzervy a granule jsem vyřadila - nevíte, za jak dlouho začnou fungovat Digestive Suport FIC SPECIFIC? Zatím je na tom malý 5 dní. Případně pak se opět pošle stolice na důkladnější vyšetření, jelikož u nás v Jbc nemají laboratoř, které by zjistila všechny parazity.
Ps. starší kocour, který od malého chytil průjem - se mi naštěstí podařilo vyléčit.

2.12.2022 16:38

normálně diagnostika. bez toho je to takové plácání. trichomonády vyšetřené máte? giardie?

2.12.2022 16:51

Ano bez nálezu - bohužel jak jsem od gastroenteložky dozvěděla, vyšetření stolice, které bylo provedeno nebylo dostatečné (na normální veterině, řekli že se může jednat o parazity, které se nedají zjistit - jednoduše řečeno laboratoř nemá možnosti zjistit veškeré parazity). Kotě jsme pro jistotu odčervily. Pokud by průjem dále přetrvával - pošle se stolice do specializované laboratoře.
Nejsem odborník, ale pokud by průjem byl způsobený dietní chybou proč by neustával (a to jsem ho týden krmila vařeným kuřetem s dýní.)

2.12.2022 16:58

ano, dietní chyba nedokáže způsobit chronický průjem.

a ano, zjistit giardie nebo trichomonády není úplně snadné, nestačí jednorázový vzorek poslat tři dny poštou, ale to přece není důvod to vyšetření neudělat nebo nezařídit jeho provedení.

3.12.2022 11:02
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já bych asi bobky poslala do Státního veterinárního ústavu Jihlava, přímo na giardie. To můžete i sama.

Ještě mě napadlo maso, to mi pomohlo vždy, když byl nějaký zažívací problém, už dávám jen maso,žádné kapsičky a konzervy a mám od průjmů klid. Mám 4 kočky, 3 je to jedno, ale kocourek má citlivé zažívání a jakákoliv změna, konzerva, kapsa mu způsobuje průjem

Přidejte reakci

Přidat smajlík