Špatná reakce po očkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie4208

14.12.2022 06:15
Lucie4208

XXX.XXX.79.70

Dobrý den,

má z vás někdo zkušenost se špatnou reakcí po očkování vakcínou Biofel? Poprvé jsme koťátko nechali naočkovat a vše probíhalo bez problémů.
Včera jsme byli u vet. na přeočkování a po příjezdu domů začala být kočička malátná a bylo vidět že jí není dobře, dokonce ani nejedla, což je u ní nezvyk.. Straní se nám a skoro na sebe nenechá ani sáhnout a nenechá se pohladit.
Při chůzi vypadá jakoby kulhala.
Máte někdo podobnou zkušenost?

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2022 09:54

Lucie4208 napsal(a):
Dobrý den,

má z vás někdo zkušenost se špatnou reakcí po očkování vakcínou Biofel? Poprvé jsme koťátko nechali naočkovat a vše probíhalo bez problémů.
Včera jsme byli u vet. na přeočkování a po příjezdu domů začala být kočička malátná a bylo vidět že jí není dobře, dokonce ani nejedla, což je u ní nezvyk.. Straní se nám a skoro na sebe nenechá ani sáhnout a nenechá se pohladit.

Děkuji

Znám od dospělých koní.

Jak staré kotě? Je nutné očkovat? Jako, jestli je venkovní. Já domácí kocoury neočkuji ani neodčervuji.

14.12.2022 09:58
lesnížínka

XXX.XXX.38.226

Lucie4208 napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji

Ano mám. Nechala jsem preočkovat 2letého kocoura. Předtím měl vakcínu od jiné firmy i s FeLv, ale nedala se nikde sehnat, tak mi nezbylo, než to odpískat a nechala jsem ho naočkovat naší vetkou, která má jen Biofel. Jsem si říkala, že to má i pozitivum, nemusím ho tahat 15km na veterinu. Tak šílenou reakci, co měl, nechci už zažít. První den byl spavý a malátný, druhý jak píšete, se nám vyhýbal, což u něj bylo divné. Vzala jsem ho na ruce venku, jak vyšel do zahrady, že se raděj první na něj kouknu, co kde má, taky myslím i kulhal. Dostal šílený amok, nikdy nic takového neudělal, chtěl se mi vysmeknout, ale jsem věděla, že ho nesmím pustit, protože se něco děje a v zahradě už bych ho nenašla. Poškrábal mi hrudík, kousnul mě do brady. Byla jsem z něho v šoku já, protože on je jinak úplné zlato, to byla neskutečná proměna. Nechala jsem ho celý den zavřeného doma pod dozorem radši. Další den byl ještě trochu špatný, ale čtvrtý už dobré. No každopádně jsem letos raděj jela na vzdálenou veterinu, než něco takového

14.12.2022 14:05

biofel reakce dělá.

prostě zvolte jinou vakcínu, já bych biofel do své kočky nikdy nedala.

14.12.2022 14:33
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Díky za rady.

Proč to používají?

14.12.2022 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.38.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
biofel reakce dělá.

prostě zvolte jinou vakcínu, já bych biofel do své kočky nikdy nedala.

A upozorňujete na to své zákazníky? Protože by mě nenapadlo, že to tedy bude někdo očkovat neřkuli, že na to předem neupozorní. Když jsem to pak vetce volala, že nevím, co se s ním děje, tak se ještě divila. Ani v tu chvíli mi neřekla: no, biofel to někdy dělá...

14.12.2022 16:19

lesnížínka napsal(a):
A upozorňujete na to své zákazníky? Protože by mě nenapadlo, že to tedy bude někdo očkovat neřkuli, že na to předem neupozorní. Když jsem to pak vetce volala, že nevím, co se s ním děje, tak se ještě divila. Ani v tu chvíli mi neřekla: no, biofel to někdy dělá...

tak upřímně,

ne každý se v tom asi vrtá jako já, jakože co je živé, co je inaktivované, co to dělá, jak to funguje, jak často je potřeba to dávat podle nejnovějších poznatků a tak dále

ale biofel je inaktivovaná vakcína, to znamená, že je nabušená adjuvanty, jinak by nefungovala. to taky znamená, že je to ze své podstaty dráždivé. to znamená, že to rádo dělá reakce a taková celková s kulháním, to je ještě dobré

postvakcinační sarkom je horší. za studií jsem praktikovala v ordinaci, běžné, malé, kde se prostě používal biofel, jako se používá v běžných malých ordinacích, protože je to nejlevnější vakcína pro kočky na trhu. no a tolik postvakcinačních sarkomů jsem prostě nikdy potom už neviděla. byla to tam dosti běžná diagnóza. kde se biofel nepoužívá, tam tomu prostě tak není. náhoda? nemyslím si.

je prostě dobrý důvod, proč se dá koupit i vakcína pro kočky proti vzteklině bez adjuvantů - přímo určená pro kočky.

14.12.2022 16:21

ale z podstaty věci, pokud by vetka měla tyhle informace, tak biofel prostě nemůže používat, to by nedávalo smysl

ono vůbec celá ta firma má vakcíny takové.... no. pro králíky a psy nefunguje, pro pet prasata by to taky nikdo znalý nekoupil. tak možná pro tu drůbež to jde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík