Kakání v domě - přístup ven nonstop

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karramela

15.12.2022 15:41
Karramela

XXX.XXX.132.76

Bydlíme v domě a kočka vždy chodila vykonávat potřebu ven. Má svoje dvířka, kterými může procházet a vracet se. V poslední době začala kakat na chodbě. Netuším, jestli je to tím, že se jí nechce ven do zimy, nebo proč vlastně. Je už starší, ale zdravá a pohyblivá, projít dvířky není fyzicky problém. Máte s tím prosím někdo zkušenost? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2022 16:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

bych jí tam dala wc

může jí být zima
mohlo ji venku něco/někdo polekat
a tak......

Karramela

15.12.2022 17:59
Karramela

XXX.XXX.132.76

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bych jí tam dala wc

může jí být zima
mohlo ji venku něco/někdo polekat
a tak......

Asi to tak uděláme, nic lepšího mě taky nenapadá. Snad si na něj úplně nezvykne a s oteplením začne zase chodit kakat ven.

15.12.2022 18:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

K sousedům do jahod, třeba?

15.12.2022 21:10
lesnížínka

XXX.XXX.38.181

rapotacka11 napsal(a):
K sousedům do jahod, třeba?

Proč? Naše kočky ven chodí, u sousedů(u nás tedy vedle na poli) jsem je viděla tak 10x za 10let...číhat na myš. Myslím, že kočka raděj vykonává potřebu tam, kde má jistotu, kde se nebojí, stejně jako zadavatelky kočka.
Zadavatelko: u nás je to teď stejné, kočky udělají potřebu raděj přes noc oba do WC na kopec, než by šli ven a to mají také volný pohyb, tedy otevřu jim, kdy si řeknou. Takže jim vadí zima, vadí jim i cizí kocour, co nám chodí kolem baráku a hledá něco k snědku.

15.12.2022 21:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Proč ne.
Sousedů kocour to dělá jak popisuji.

15.12.2022 22:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Dnes na FB
Ahojte Žienky idem sem s divnou vecou,
ale už neviem ako . Bývame rok v dome doteraz sme problém
s tím nemali začalo to od leta.. začaly chodiť k nám na dvor mačky
od susedov, vsetko mame od mačiek ocurane a všade
samé mačacie Čo spraviť, aby to nerobili tie macky ??
Ďakujem za každú radu

15.12.2022 22:20
lesnížínka

XXX.XXX.38.181

rapotacka11 napsal(a):
Dnes na FB
Ahojte Žienky idem sem s divnou vecou,
ale už neviem ako . Bývame rok v dome doteraz sme problém
s tím nemali začalo to od leta.. začaly chodiť k nám na dvor mačky
od susedov, vsetko mame od mačiek ocurane a všade
samé mačacie Čo spraviť, aby to nerobili tie macky ??
Ďakujem za každú radu

Není tam zmínka o tom, jestli mají sami kočku, to bývá většinou spouštěč. Jinak netuším, proč si horda cizích koček dává dostaveníčko právě u nich. K nám chodí asi tři cizí kočky, z čehož je Macek prokazatelně nekastrovaný kocour, ale přeznačkované, natož posr...jsem nenašla zatím nic.

15.12.2022 22:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Je to úplně jedno.
Jiné podmínky jsou ve městě,
v husté řadové zástavbě
a jiné na venkově - možná.
Třeba tam ty kočky lezou, že
tam mají klid, nic je neohrožuje
a nebo tam mají fakt kočku.
Jen mě překvapilo, že má někdo
kočku a nemá pro ni záchod,
je mi to fuk.

16.12.2022 09:50
lesnížínka

XXX.XXX.40.221

Já bych ho taky nemusela mít, kdyby nebyl, kočky by určo chodily jen ven. Vlastně první generace briťáků, která žila víceméně jen venku, protože tak byli od koťat zvyklí - koťata se štěndama spolu...tak ti vůbec záchod doma neměli. Zbudovala jsem ho před pár lety, když jsme pořídili novou Gucci a bála jsem se ji vypustit hned ven k dospělým psům, což je pochopitelné, musela být zvykačka.

19.12.2022 01:57
fikovnice

XXX.XXX.63.31

lesnížínka napsal(a):
Já bych ho taky nemusela mít, kdyby nebyl, kočky by určo chodily jen ven. Vlastně první generace briťáků, která žila víceméně jen venku, protože tak byli od koťat zvyklí - koťata se štěndama spolu...tak ti vůbec záchod doma neměli. Zbudovala jsem ho před pár lety, když jsme pořídili novou Gucci a bála jsem se ji vypustit hned ven k dospělým psům, což je pochopitelné, musela být zvykačka.

A u nás je to zase tak, že Fido venku (vysoce pravděpodobně) neudělá nic, ptž ihned po návratu z nočního pobytu pádí dělat potřebu (obě) do záchodku. Kočky jsou holt konzervativní, jednou se to naučil dělat doma do záchodku, tak venku chodit na potřebu nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík