Bengálské koťátka k rezervaci.

Prodám Bengálskou kočku - Bengálské koťátka v barvách Charkoal a Brown hled...
20000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
dnes od gastroenterologa přišli výsledky a můj 6 měsíční kocour má tritrichomáry. Nevíte, kde v ČR je sehnání lék Ronidazal, kterým se tento parazit léčí?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den,
dnes od gastroenterologa přišli výsledky a můj 6 měsíční kocour má tritrichomáry. Nevíte, kde v ČR je sehnání lék Ronidazal, kterým se tento parazit léčí?
Myslíte trichomonas? Ronidazol? Veterinář neporadil? Bez receptu neseženete.
napsal(a):
Dobrý den,
když veterinář diagnostikuje, měl by být schopen také léčit.
s ronidazolem se to má tak, že holubář si sežene a ofiko to prostě nejde, není nic, přímo s registrací na kočku, na to zapomeňte a ani pro ty holuby v distribuci není jediný přípravek.
jsou lepší, dostupnější alternativy.
napsal(a):
když veterinář diagnostikuje, měl by být schopen také léčit.
s ronidazolem se to má tak, že holubář si sežene a ofiko to prostě nejde, není nic, přímo s registrací na kočku, na to zapomeňte a ani pro ty holuby v distribuci není jediný přípravek.
jsou lepší, dostupnější alternativy.
Mluvila jsem s veterinářkou - Ronidazol je nejlepší (a u bengálů je používán u USA běžně.- za 14 dní po problému) /a použití Ronidazolu pro holuby je nesmysl
od konce října mají v krmivu probiotika (jak Purinu, tak i Canvit Probio na průjem/ zkusila jsem i yoggies (ale ty kocourům nesedly) - jediné co probiotika dělají, je to, že mírní příznaky (tzn. chodí pouze dvakrát denně, ale stále to není pevná stolice)
¨
Jedná se o druhý rozbor stolice, první provedený rozbor neprokázal žádné parazity , ale byl proveden týden po antibiotikách, kteří pouze průběh zhoršily. A podle mého názoru stolice od druhého kocoura nebyla ani provedena, pouze u malého, ve které byly stopy krve.
Také jsme dávali metronidazolum nezabralo to, jelikož se jedná o opačného parazita (viz. Giardia)
Jaké jsou tedy jiné možnosti?
tritrichomonas jsou na diagnostiku obtížnější, protože prostě velice rychle hynou. proto jsou na to speciální odběrové/kultivační sety.
metronidazol by mohl pomoci také, není úplně spolehlivý, ale trichomonády a giardie mají leccos společného
ronidazol pro holuby je stejný ronidazol jako ten, co je v jakékoliv jiné krabičce. asi tak stejně jako té kočce taky můžu dát metrozol. že je na obalu holub nebo jiné zvíře, to fakt není problém.
ronidazol je možná nejlepší, aspoň chytré knížky to říkají, ale prostě nesehnatelný. co jiného teda má dát vaše veterinářka v chytré knížce už nepřečetla?
napsal(a):
Dobrý den,
A zkusit Entizol?
napsal(a):
A zkusit Entizol?
Není to na bázi metronidazolu? Ten nezabral. Ale zeptám se, čekám na výsledky u druhého kocoura - nemá smysl léčit jednoho, když to může mít i druhý. Navíc se veterinářka ho snaží sehnat uvidíme.
napsal(a):
Není to na bázi metronidazolu? Ten nezabral. Ale zeptám se, čekám na výsledky u druhého kocoura - nemá smysl léčit jednoho, když to může mít i druhý. Navíc se veterinářka ho snaží sehnat uvidíme.
Ano, je.
A je to určitě trichomonáda? Viz bodlinka. Navíc to není typický parazit pro kočky. Možná proto nezabral.
napsal(a):
Ano, je.
A je to určitě trichomonáda? Viz bodlinka. Navíc to není typický parazit pro kočky. Možná proto nezabral.
tak trichomonády jako příčina chronického průjmu, to není vůbec vzácná věc. akorát se špatně diagnostikují, protože v "běžném" rozboru trusu prostě nebudou, je to křehká květinka mimo hostitele.
metronidazol pomáhá někdy, ale často ne nebo ne zcela. jsou to mrchy a ten ronidazol je prostě problém. sehnat, aplikovat, vyhnout se vedlejším účinkům, navíc je asi teratogenní.
ale ony ty chinolony fungují taky
Nechala jsem udělat test přímo na Tritrichomonas foetus prostřednictvím PCR testu - vyšel pozitivní.
U běžného veterináře, to bylo bez nálezu, jelikož rozbor je nezahrnuje. Vždy mi bylo tvrzeno, že se jedná o mou chybu /ale jediné co se stalo bylo, že jedl Iginovu Joseru pro dospělé, a ne pro koťata/ Přes dva měsíce jsem je měla na veterinárních granulí beze změny.
U bengálů bohužel dle knih se jedná o jednu z nejběžnějších příčin. (Ve většině případu do chytí buď kočky bengálské, somálské nebo siamské - ostatní rasy to získají ojediněle.) Malý nehubne, normálně přibírá je aktivní, ale stolice stále nebyla pevná s kapkou krve. Stolice smrdí.
poserou se i obyčejné kočky. jestli je v literatuře nějaký nepoměr, tak to bude spíš tím, že a) u šlechtěných koček možná odpadají jiné běžné příčiny, jako začervení b) u obyčejných koček je možná menší ochota platit za pcr
To asi ano, jeden test stojí 1800 Kč.
napsal(a):
Nechala jsem udělat test přímo na Tritrichomonas foetus prostřednictvím PCR testu - vyšel pozitivní.
U běžného veterináře, to bylo bez nálezu, jelikož rozbor je nezahrnuje. Vždy mi bylo tvrzeno, že se jedná o mou chybu /ale jediné co se stalo bylo, že jedl Iginovu Joseru pro dospělé, a ne pro koťata/ Přes dva měsíce jsem je měla na veterinárních granulí beze změny.
U bengálů bohužel dle knih se jedná o jednu z nejběžnějších příčin. (Ve většině případu do chytí buď kočky bengálské, somálské nebo siamské - ostatní rasy to získají ojediněle.) Malý nehubne, normálně přibírá je aktivní, ale stolice stále nebyla pevná s kapkou krve. Stolice smrdí.
A co Stomorgyl?
Z toho Ronidazolu mám strach - za prvé je potřeba přesné dávkování (a po zkušenostech s Iginem, který je schopen vyzvracet co mu nechutná - mám obavy jak to do kocourů dostat), špatné dávkování může vést k nehorázným následkům a slabá dávka k neúčinnosti /navíc jak jsem četla nelze rozpustit ve vodě/. Navíc je toxický
Chápu proč není k sehnání.
Stomorgyl - na ten se zeptám, mohl by zabrat a navíc se mi zdá méně nebezpečný.
napsal(a):
Z toho Ronidazolu mám strach - za prvé je potřeba přesné dávkování (a po zkušenostech s Iginem, který je schopen vyzvracet co mu nechutná - mám obavy jak to do kocourů dostat), špatné dávkování může vést k nehorázným následkům a slabá dávka k neúčinnosti /navíc jak jsem četla nelze rozpustit ve vodě/. Navíc je toxický
Chápu proč není k sehnání.
Stomorgyl - na ten se zeptám, mohl by zabrat a navíc se mi zdá méně nebezpečný.
stomorgyl je v tomto kontextu zase jen metronidazol.
napsal(a):
stomorgyl je v tomto kontextu zase jen metronidazol.
A jaké tedy mám jiné možnosti? Metronidazol nezabral, Rinadozol asi neseženu (v Evropě není schválený pouze v USA a VB)
Pak tedy ještě se používá Tinidazol, když jsem hledala. co jiného použít.
napsal(a):
A jaké tedy mám jiné možnosti? Metronidazol nezabral, Rinadozol asi neseženu (v Evropě není schválený pouze v USA a VB)
Pak tedy ještě se používá Tinidazol, když jsem hledala. co jiného použít.
proto jsem se ptala, jestli máte veterináře, co si dokáže najít nebo zná alternativu
berte to jako takový test. existuje.
Mám trochu problémy s podání Entizolu. Mám podávat kocourům 2 x denně, ale jsem ráda, že to zvládnu jednou
Normálně prášky podávám v pitíčku, ale tady bohužel bez úspěchu. /zkusila jsem i Easy Pill,, a Churru ale také neúspěch/
Klimentkovi se mi to zatím daří podávat v lentilkách Cosmy, ale s Iginem to je boj. Dvakrát jsem ho musela chytit a prášek mu do krku nacpat. Ale vždycky, když mu ho tímto způsobem dám (tzn. kocoura k sobě zadkem, zvednout tlamu a strčit mu ten prášek pomocí Pill popper )- mám pocit, jako bych zradila jeho důvěru. A to máme teprve druhý den z minimálně týdne.
Máte někdo nějakou šetrnější metodu?
entizol je hnusný, chuťově nedobrý, hořký s kovovou pachutí.
možná by bylo lepší přejít na alternativy s metronidazolem, třeba na stomorgyl (třeba i dvě dvojky na kočku, je to malá potahovaná tabletka) nebo se dělá i sirup eradia. je teda pro psy a nezkoušela jsem ho, ale není důvod, proč by to pro kočku mělo být horší než rozlámaný entizol.
napsal(a):
entizol je hnusný, chuťově nedobrý, hořký s kovovou pachutí.
možná by bylo lepší přejít na alternativy s metronidazolem, třeba na stomorgyl (třeba i dvě dvojky na kočku, je to malá potahovaná tabletka) nebo se dělá i sirup eradia. je teda pro psy a nezkoušela jsem ho, ale není důvod, proč by to pro kočku mělo být horší než rozlámaný entizol.
Tak přípravek ve formě sirupu se jmenuje Veraflox - dnes jsem dala poprvé a další výhoda podává se jednou denně. Naštvání kocourů pouze půl hodiny (i když jsem jim obou dala ty největší úplatky Iginovi krevety, a Klimentkovi jednodenní kuřátko.)
Ps. vím, že většina mě zde považuje za naprostého amatéra /šílence, který si pořídil druhého kocoura místo páru/, ale přesto myslím, že to může pomoci ostatním, když budou v podobné situaci.
napsal(a):
Tak přípravek ve formě sirupu se jmenuje Veraflox - dnes jsem dala poprvé a další výhoda podává se jednou denně. Naštvání kocourů pouze půl hodiny (i když jsem jim obou dala ty největší úplatky Iginovi krevety, a Klimentkovi jednodenní kuřátko.)
Ps. vím, že většina mě zde považuje za naprostého amatéra /šílence, který si pořídil druhého kocoura místo páru/, ale přesto myslím, že to může pomoci ostatním, když budou v podobné situaci.
veraflox je ten fígl na trichomonády:) ve své podstatě je to antibiotikum, výborný třeba na záněty dýchacích cest a kousný rány. je tam indikační omezení, takže by se asi nemělo používat tak často, jako se používá, ale z nějakýho důvodu výrobci nedělají blbý penicilínový atb pro kočky v sirupu a ta léková forma je zrovna u těch zvířat dost klíčová.
no a funguje taky na tritrichomonas. na giardie ne.
eradia je metronidazol. úplně jiná věc, ale taky sirup.
napsal(a):
veraflox je ten fígl na trichomonády:) ve své podstatě je to antibiotikum, výborný třeba na záněty dýchacích cest a kousný rány. je tam indikační omezení, takže by se asi nemělo používat tak často, jako se používá, ale z nějakýho důvodu výrobci nedělají blbý penicilínový atb pro kočky v sirupu a ta léková forma je zrovna u těch zvířat dost klíčová.
no a funguje taky na tritrichomonas. na giardie ne.
eradia je metronidazol. úplně jiná věc, ale taky sirup.
Tak nyní mám s kluky týden Verafloxem za sebou - musím říct, že výsledky jsou vidět.
Ignácek už má úplně nádherné bobky, a už mi 14 dní nezvracel - i když hlupák, ani tohle nechtěl a vždycky jsem ho musela chytit - ale zvládl to.
U Klimentka se to lepší, ale stolice je ještě z třetiny řídká, vždy na závěr.
Myslíte, že bude lepší mu dát ještě 2-3 dny Veraflox nebo se to spraví probiotika?