Natvo

XXX.XXX.107.121
Dobrý den . Chtěla jsem vás požádat o radu . Mám dva bytové tříleté kocourky . Bývalý partner už o kocourky nemá zájem a já jim nesehnala nikoho kdo by je chtěl aby mohli žít v pohodě . Rozhodla jsem se jim udělat místnost ve sklepě , pokrýt linem , kobercema tak aby to vypadalo co nejutulneji. Mam starost jestli je vůbec šance že si zvyknou a nebudou se zbytečně trápit ale děsí mě je dát do útulku kde budou zavření v klecích a ještě je oddělí od sebe . Jsem bezradná . Snažím se aby se měli dobře ale nejsem si jistá jestli jim tím spíše nějak nepoškodim . Poraďte . Předem děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

Natvo
napsal(a):
Dobrý den . Chtěla jsem vás požádat o radu . Mám dva bytové tříleté kocourky . Bývalý partner už o kocourky nemá zájem a já jim nesehnala nikoho kdo by je chtěl aby mohli žít v pohodě . Rozhodla jsem se jim udělat místnost ve sklepě , pokrýt linem , kobercema tak aby to vypadalo co nejutulneji. Mam starost jestli je vůbec šance že si zvyknou a nebudou se zbytečně trápit ale děsí mě je dát do útulku kde budou zavření v klecích a ještě je oddělí od sebe . Jsem bezradná . Snažím se aby se měli dobře ale nejsem si jistá jestli jim tím spíše nějak nepoškodim . Poraďte . Předem děkuju
Já tomu nerozumím. Bývalý přítel už o kocourky nemá zájem a máte je vy? Ve vašem bytě?
Dát kocoury do sklepa... Ten vypadá jak? Jestli je ta typická tmavá kobka, tak jim bude líp v tom útulku.

Trápit se určitě budou - také by se Vám nelíbilo být v prostoru bez jakékoliv pozornosti. Nechápu proč si je nemůžete nechat v bytě dokud jim neseženete nového majitele?
V útulku jim v tomto případě bude líp - tak budou mít alespoň nějakou pozornost

fujtajbl
Natvo
napsal(a):
Tak byli to i Vaši kocouři nebo nebyli??
Pokud ano, tak..."Jsi navždy připoután, atd."
Ty kocoury si přivedl přítel, nebo jste si je až pořídili spolu? V prvním případě by si je snad zase odvedl ne? Jestli vy jste k nim vztah neměla a nebojovala o ně, tak bych mu je napakovala sebou, chceš nebo nechceš, jsou to ví kocouři. Takže pro mě je správná verze b a tudíž jste za ně zodpovědná i vy. Neřkuli...nemáte k nim vztah? Proč jste si je tedy pořizovali? Uvažovat, že bych je šoupla do útulku, potažmo do sklepa, mi přijde totálně mimo, nějak mi to hlava odmítá vůbec přijmout. Nenapsala jste proč to takto chcete řešit, co vás k tomu vede...

hlavně teda když už jsem teda svině a chci se zvířete zbavit, asi je lepší řešit to s útulkem než je vypakovat do sklepa.
Natvo
napsal(a):
Natvo..jak to dopadlo?.ani na jeden dotaz jste neodpověděla ...tak jak to pokračuje?
Já bych je nechala zatím v bytě a sháněla někoho,kdo by si je vzal...a ne v každém útulku jsou kočky v kleci....

Bobča
napsal(a):
Natvo..jak to dopadlo?.ani na jeden dotaz jste neodpověděla ...tak jak to pokračuje?
Já bych je nechala zatím v bytě a sháněla někoho,kdo by si je vzal...a ne v každém útulku jsou kočky v kleci....
Jak asi - podle mě jsou kočky nastěhovány ve sklepě. Za přijetí do útulku by jako majitelka musela platit. A to je ještě ta lepší možnost - mohou být také vyhozeny na ulici

Bobča
napsal(a):
To se "překvapivě" nedozvíme.

napsal(a):
Jak asi - podle mě jsou kočky nastěhovány ve sklepě. Za přijetí do útulku by jako majitelka musela platit. A to je ještě ta lepší možnost - mohou být také vyhozeny na ulici
Na druhou stranu, pokud si majitelka spočte, co stojí krmení za rok, ještě ráda je do toho útulku donese.

lesnížínka
napsal(a):
Tak krmila je už pár let asi..
Tak to asi jo, ale to byl rozpočet na domácnost dvojitý, že.
Teď lavíruje mezi útulkem a sklepem, myslím si, že všeobecně bude levnější útulek, a ještě si ušetří práci.
Pokud by je věnovala dobrému člověku, bylo by to ovšem vůbec nejlevnější, na druhou stranu, to trochu práce vyžaduje.

Já teda stále nechápu, jaký je problém mít ty kocoury v bytě/domě jako doposud? Nebo paní bydlí taky ve sklepě? Jen ta představa zavřít kočky do sklepa je šílená...raději se domluvit s nějakým spolkem a sehnat dočasku a platit krmení a případnou veterinu, než se najde nový trvalý domov...nebo vystavit inzerát a najít jim nový domov rovnou, případně si je zatím nechat a požádat spolek o pomoc s hledáním nového domova...
píše, že je bezradná...to jí někdo drží u krku nůž, že ty kočky musí do sklepa?
Chudáci kocouři...i psychické týrání je pořád týrání...i když jim ten sklep udělá ze zlata, budou pořád strádat.

napsal(a):
Já teda stále nechápu, jaký je problém mít ty kocoury v bytě/domě jako doposud? Nebo paní bydlí taky ve sklepě? Jen ta představa zavřít kočky do sklepa je šílená...raději se domluvit s nějakým spolkem a sehnat dočasku a platit krmení a případnou veterinu, než se najde nový trvalý domov...nebo vystavit inzerát a najít jim nový domov rovnou, případně si je zatím nechat a požádat spolek o pomoc s hledáním nového domova...
píše, že je bezradná...to jí někdo drží u krku nůž, že ty kočky musí do sklepa?
Chudáci kocouři...i psychické týrání je pořád týrání...i když jim ten sklep udělá ze zlata, budou pořád strádat.
To tady nechápeme nikdo. Ale zadavatelka, jak je tady častým "dobrým" zvykem, se odmlčela.
Natvo
napsal(a):
Pokud se tam nastěhujete také, tak to po nějaké době poznáte, jestli jsou tam spokojení.