Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maxcz

8.1.2023 14:36
Maxcz

XXX.XXX.114.11

Dobrý den, které granule byste prosím doporučili pro dospělou kočku (2 roky)? Momentálně má Royal Canin a chtěli bychom přejít na něco lepšího a zdravějšího

Předem moc díky za reakce

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2023 15:41

Maxcz napsal(a):
Dobrý den, které granule byste prosím doporučili pro dospělou kočku (2 roky)? Momentálně má Royal Canin a chtěli bychom přejít na něco lepšího a zdravějšího

Nedoporučím granule, ale krmení hovězím nebo vepřovým srdcem, kuřecími kostmi, skelety, játry, vajíčkem...Nic lepšího a zdravějšího neznám.

8.1.2023 19:05
buchtikj

XXX.XXX.50.207

Hodně jsem se od @kometa dozvěděli ...

Citace z webu :

*** Supermarketovým krmivům (Whiskas, Friskies, Darling, Kitekat...) se vyhněte

** Krmiva komerční - trojka Hill´s, Royal Canin a Proplan - hlavní složkou těchto krmiv je maso pro pokrytí potřeb kočky dostatečné. Bohužel obsahují ale i množství kukuřice, sóji nebo pšenice. Jsou přijatelná. Pokud jimi krmíte a kočička prospívá, nevidím v tom problém. Ale kvalita rozhodně neodpovídá ceně.

** Dobrý poměr kvalita/cena - dobré maso, horší obiloviny. Cenově jsou ale tyto granule mnohem dostupnější. Navíc často obsahují i něco navíc např. brusinky, jablka, yuku, lososový olej, bylinky... a to je sympatické. Patří sem značky Sanabelle, Happy Cat, Brit Care, Chicopee.

** „GRAIN-FREE“ se pyšní značky Happy Cat La Cuisine, Applaws, Orijen, Acana, Farmina N&D, FirstMate, Taste of Wild, Arden Grange ... Hlavní myšlenkou těchto značek je poskytnout kočce takové krmivo, které výživově odpovídá přirozené stravě koček v přírodě. Velmi vysoké procento kvalitního masa doplňují brambory/batáty, hrách, banány, jablka, šípek, pampeliška, špenát, dýně, všemožné bylinky.... kdo by takovou pestrost nechtěl kočičce dopřát. U těchto krmiv vidím pouze dvě úskalí: vyšší cena a riziko průjmů. Pokud je kočka od mala krmena granulemi s obilovinami, nemusí přechod na „grain-free“ krmivo její trávící trakt zvládnout. Situace se může po několika dnech nebo týdnech srovnat, setkala jsem se ale i s kočičkami, které trpěli průjmy pořád a majitelé se museli vrátit k původním krmivům. A napadá mne vlastně ještě jeden menší zádrhel: to, že některým kočkám kupodivu tyto granule prostě nechutnají:)

8.1.2023 19:17
lesnížínka

XXX.XXX.11.154

První kočky měli Royal Canin pro briťáky. Když jsem vyčetla, že to není zrovna OK krmení, snažila jsem se je převést na jiné značky, hledala jsem ty nejkvalitnější na trhu, cena nerozhodovala. Bez výsledku, kocour si nic jiného nevzal a jelikož nejedl opravdu nic jiného než granule, nedotknul se konzerv ani masa, tak jsem tyto snahy vzdala. Při pokousané noze a tedy velké kontrole na veterině v 10letech, mi veterinář řekl, že tak zdravého 10letého briťáka nikdy neviděl. Močové cesty, ledviny, zuby....všechno naprosto v pořádku. Tato generace koček už si vezme sem tam maso, levné kapsičky, kupuju jim a přisypávám k Royalkám i granule jiných značek, které mají lepší hodnocení...ale také bez valného výsledku, vyberou hlavně ty Royalky. Už to nějak neřeším...

8.1.2023 20:16
canka

XXX.XXX.215.25

Maxcz napsal(a):

Dobrý den,

Za mě doporučuji Purizon granule.U nás naprostá spokojenost,krmím jimi 3 moje kočičáky a baští je s velkou chutí.
Doporučila jsem je i mojí mamce pro starého kocoura,který průjmoval a zvracel.Po granulkách má krásné pevné bobíky a zvracet přestal.Dokonce i trochu nabral. Je i dobrý výběr několika příchutí.Za mě u nás nejoblíbenější granule.Dle recenzí velká spokojenost i u ostatních.

https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_kocky/granule_pro_kocky/purizon?gclid=CjwKCAiA8OmdBhAgEiwAShr400fOiDSgNRCLrkpnmMpzRo1kPyzEjW_iSvyump4JYqYisswcMGBXaRoC_nUQAvD_BwE&referrer=gclid%3DCjwKCAiA8OmdBhAgEiwAShr400fOiDSgNRCLrkpnmMpzRo1kPyzEjW_iSvyump4JYqYisswcMGBXaRoC_nUQAvD_BwE&gref=EkQKPAoICIDw6Z0GECASLABKGvjTR86INKA1EIuuSmeYynNGjWQ_LMSNb-JK_K6anglipiKyzBwwYFdpGgL-dRAC8P8HARini9rXAw

Dále krmím Apllaws a Taste of Wild. Ale Purizonky vedou

A k tomu samozřejmě maso,masové konzervy apod.

31.1.2023 19:41
Simonitta

XXX.XXX.224.49

Zkuste granule od značky Marp, jsou bez obilovin a mají super složení. Je to taky česká značka, což mi je taky sympatické a hlavně mojí kočce granule chutnají.

31.1.2023 20:03

Simonitta napsal(a):
Zkuste granule od značky Marp, jsou bez obilovin a mají super složení. Je to taky česká značka, což mi je taky sympatické a hlavně mojí kočce granule chutnají.

Proč máte druhý nick? A proč mi Petrolina neodpověděla?

Přidejte reakci

Přidat smajlík