Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2023 14:36

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Máme doma kotě teprve 3.den. Má tu svůj pelíšek i záchůdek. Stravu má na kterou je zvyklá. Nechá se pochovat i pohladit je to celkem mazel dokonce už i přede. Pak ji dáme normálně do pelíšku v kterém celkem dlouho vydrží ale nakonec z něj vždy uteče pod postel nebo pod topení. Což chápu je v jiném prostředí a musí si zvyknout. Proč ale píši zatím se nenapila ani nenajedla vím že se kočičky nemají nutit ale přijde mi to divný pomazlit a pohladit se nechá ale pak je zalezlá a ani se nenapije nebo nenají je to v pořádku?? Děkuji za případnou radu.

Na fotce je v den kdy jsme si jí přivezli.

20.1.2023 14:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Byla tu původně bytová kočka?
Tzn. je zvyklá na provoz ( = hluk, světla ...) v bytě?
Dejte syrové maso, vyleze.
Lákejte ji na hračku - lov.

20.1.2023 14:45

rapotacka11. Ano kočička byla u předchozí majitelky v bytě. Hračku na lovení samozřejmě zkoušíme pomalu nenutím jí ji nechávám ji v klidu když je zalezlá ale sama zatím nevyleze ven ještě v noci má tmu a ticho. Přes den sice běží zapnutá TV ale nikterak nahlas. Zkouším lákat na granulky i kapsičku na které je zvyklá jak z misky tak z ruky ale zatím nic.

20.1.2023 14:50
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Mluvím o mase.
Čerstvé, syrové ne z lednice.
Vyzkoušejte všechny druhy, určitě se nechá nalákat.
Hračku, třeba něco na provázku
někam pověste, bude se houpat, kočka bude "lovit".
Něco vymyslíte.
Škoda, že nemáte doma psa nebo kočku ...

20.1.2023 14:55

rapotacka11 děkuji vyzkouším i to. A vím mám jí teprve 3 dny tak to ještě potrvá než si zvykne ale už teď se stala členem rodiny tak se nám brzy povede navázat užší vztah. Jinak děkuji za rady a tipy

20.1.2023 18:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se poradit. Máme doma kotě teprve 3.den. Má tu svůj pelíšek i záchůdek. Stravu má na kterou je zvyklá. Nechá se pochovat i pohladit je to celkem mazel dokonce už i přede. Pak ji dáme normálně do pelíšku v kterém celkem dlouho vydrží ale nakonec z něj vždy uteče pod postel nebo pod topení. Což chápu je v jiném prostředí a musí si zvyknout. Proč ale píši zatím se nenapila ani nenajedla vím že se kočičky nemají nutit ale přijde mi to divný pomazlit a pohladit se nechá ale pak je zalezlá a ani se nenapije nebo nenají je to v pořádku?? Děkuji za případnou radu.

Na fotce je v den kdy jsme si jí přivezli.

Jako, že se za 3 dny nenapila ani nenajedla? Opravdu? Nebo tak činí tajně v noci?

20.1.2023 18:51

kometa
ano zatím se tak nestalo a v noci bych řekla že taktéž ne. Z misek nic neubilo. Ale už aspoň sama povylezla ze skrýše co si našla pod postelí. A už se mi jí povedlo trošku něco málo vody dát takže počítám že už to bude jen dobré .

20.1.2023 18:56

kometa
ano zatím se tak nestalo a v noci bych řekla že taktéž ne. Z misek nic neubilo. Ale už aspoň sama povylezla ze skrýše co si našla pod postelí. A už se mi jí povedlo trošku něco málo vody dát takže počítám že už to bude jen dobré .

Neubylo.

Ale třídenní hladovka - to už bych se bála o játra. Fakt nemohla někde něco, cokoliv, sezobnout?

20.1.2023 18:58

Neubylo.

Ale třídenní hladovka - to už bych se bála o játra. Fakt nemohla někde něco, cokoliv, sezobnout?

pokud snědla něco málo v noci tak jen opravdu málo ale nevypadá to tak. Povedlo se mi jí už aspoň nalákat na tu její kapsičku tak trošku už pojedla.

20.1.2023 19:01

pokud snědla něco málo v noci tak jen opravdu málo ale nevypadá to tak. Povedlo se mi jí už aspoň nalákat na tu její kapsičku tak trošku už pojedla.

Proč deaktivace?

Tak snad už to bude dobrý.

20.1.2023 19:33

kometa

Nemyslím si, že by nejedla v noci. Já bych postupovala takto - množství krmiva a vody bych si změřila, abych věděla kolik jsem jí ho poskytla a ráno bych ho změřila znovu, abych zjistila skutečnost. U jedné kočky jednoduché řešení.
Navíc pokud by nejedla tři nezačala by kočka zvracet?

20.1.2023 21:05

Nemyslím si, že by nejedla v noci. Já bych postupovala takto - množství krmiva a vody bych si změřila, abych věděla kolik jsem jí ho poskytla a ráno bych ho změřila znovu, abych zjistila skutečnost. U jedné kočky jednoduché řešení.
Navíc pokud by nejedla tři nezačala by kočka zvracet?

Možná, ale hlavně by už byla nejspíš žlutá jak citrón a dost apatická.

Přidejte reakci

Přidat smajlík