Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bublais

29.1.2023 09:24
Bublais

XXX.XXX.92.103

Máme doma 16 letou kočku, dva roky po odstranění mléčné lišty.
Vždy měla citlivější zažívání, když se pravděpodobně přejí, většinou zvrací. Teď je měsíc klid, někdy ale třeba zvrací 2x denně (běžný stav)
Za poslední dobu dost zhubla, přestože neustále sedí u misky a chce něco k jídlu. Při chuti je až až..Je z ní taková vetchá stařenka.
Můžu ji pomoct nějakými doplňky stravy, pastou? Pokud ano, pastou pro staré kočky, kde jsou jen vitamíny nebo např. Reconvalescent cat od Aptusu? Chuť k jídlu ale má...
Děkuji PN

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2023 09:41

bych se bála, že má odvařené ledviny
a na to žádná pasta nepomůže

29.1.2023 09:49

Bublais napsal(a):
Máme doma 16 letou kočku, dva roky po odstranění mléčné lišty.
Vždy měla citlivější zažívání, když se pravděpodobně přejí, většinou zvrací. Teď je měsíc klid, někdy ale třeba zvrací 2x denně (běžný stav)
Za poslední dobu dost zhubla, přestože neustále sedí u misky a chce něco k jídlu. Při chuti je až až..Je z ní taková vetchá stařenka.
Můžu ji pomoct nějakými doplňky stravy, pastou? Pokud ano, pastou pro staré kočky, kde jsou jen vitamíny nebo např. Reconvalescent cat od Aptusu? Chuť k jídlu ale má...
Děkuji PN

Viz výše. Vyšetření krve a zjistit, jak jsou na tom ledviny. Čím dříve, tím lépe. Upřímně, proč už jste u toho veterináře nebyli?

Já zvracejícího, čůrajícího a hubnoucího kocoura řešila hned. A už třetím rokem na ledvinové dietě funguje.

Doma jí nepomůžete.

29.1.2023 11:27

chce to veterinu a odběr krve.

nehledala bych primárně ledviny, ale hypertyreózu.

29.1.2023 13:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
chce to veterinu a odběr krve.

nehledala bych primárně ledviny, ale hypertyreózu.

Nebo. Ale chce to tak jako tak odběr krve a vyšetření.

30.1.2023 07:53
odberryho

XXX.XXX.62.176

Mám také 16ti letého kocoura a už je to také tak trochu věchýtek. Ale jestli jste nebyli ani u veta, tak nemůžeš vědět, zda to není nějaká patologie. My měli běhání loni. Čtvrt roku jsme rovnali jaterní hodnoty. Trvale bere léky na štítnou žlázu.

To, že je kočce 16 let ještě neznamená, že už je zbytečné ji léčit.

30.1.2023 08:12

odberryho napsal(a):
Mám také 16ti letého kocoura a už je to také tak trochu věchýtek. Ale jestli jste nebyli ani u veta, tak nemůžeš vědět, zda to není nějaká patologie. My měli běhání loni. Čtvrt roku jsme rovnali jaterní hodnoty. Trvale bere léky na štítnou žlázu.

To, že je kočce 16 let ještě neznamená, že už je zbytečné ji léčit.

Uvidíme, jestli se zadavatel(ka) ozve. Odpovědi dostal(a).

Bublais

30.1.2023 17:29
Bublais

XXX.XXX.92.103

Upřímně, nejsem hlupák, vcelku inteligentní člověk, který problémy řeší, ale brala jsem tu váhu, že patří tak nějak k věku.. Vím, že mamky kočka taky hodně na stáří zhubla.
Před těmi dvěma lety měla všechny testy naprosto v pořádku, naopak se Dr divil, že na svůj věk nemá žádné větší známky stáří. Samozřejmě vím, že se může něco ze dne na den změnit..
Ona je vlastně vcelku v pořádku, zuby má všechny, chuť k jídlu má, hraje si, mazlí se, běhá..Nevypadá to, že by ji něco trápilo.
Chtěla jsem ji prostě jen doplnit nějaké vitamíny, aby to stáří měla příjemnější.

30.1.2023 17:37

Bublais napsal(a):
Upřímně, nejsem hlupák, vcelku inteligentní člověk, který problémy řeší, ale brala jsem tu váhu, že patří tak nějak k věku.. Vím, že mamky kočka taky hodně na stáří zhubla.
Před těmi dvěma lety měla všechny testy naprosto v pořádku, naopak se Dr divil, že na svůj věk nemá žádné větší známky stáří. Samozřejmě vím, že se může něco ze dne na den změnit..
Ona je vlastně vcelku v pořádku, zuby má všechny, chuť k jídlu má, hraje si, mazlí se, běhá..Nevypadá to, že by ji něco trápilo.
Chtěla jsem ji prostě jen doplnit nějaké vitamíny, aby to stáří měla příjemnější.

ne, že stará kočka hubne není věkem, je to ta hyperthyreóza. hlavně u zvířat, co jsou právě jinak fit, ono je tam naopak žravost, zvýšená aktivita, takže lidi to prostě nechají být dokud se organismus zcela nevyčerpá a ta nemoc kočku nezabije.

Bublais

30.1.2023 18:42
Bublais

XXX.XXX.92.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ne, že stará kočka hubne není věkem, je to ta hyperthyreóza. hlavně u zvířat, co jsou právě jinak fit, ono je tam naopak žravost, zvýšená aktivita, takže lidi to prostě nechají být dokud se organismus zcela nevyčerpá a ta nemoc kočku nezabije.

A léky se to dá upravit?

30.1.2023 18:53

Bublais napsal(a):
A léky se to dá upravit?

ano.

Bublais

30.1.2023 19:19
Bublais

XXX.XXX.92.103

Bublais napsal(a):
A léky se to dá upravit?

Máte pravdu, přečetla jsem si článek a příznaky sedí. Zítra objednám vet.
Moc děkuji PN

31.1.2023 00:43
Doron

XXX.XXX.26.130

Dobře bodlinka 👍

Bublais

13.2.2023 15:55
Bublais

XXX.XXX.106.251

.. Štítná žláza 👍

Jsme lehce nad normou

Přidejte reakci