Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.2.2023 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.93

Dobrý den,
kocour (7 měsíců), kterého máme doma asi 14 dní, zhruba jednou denně kašle. Předtím byl jen venku. Veterinář říkal, že je to v tomto období normální a že není potřeba to nijak řešit, dýchací cesty prý má čisté. Máte s tím nějaké zkušenosti? Je to opravdu normální nebo mám vyhledat jiného veterináře? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2023 09:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
kocour (7 měsíců), kterého máme doma asi 14 dní, zhruba jednou denně kašle. Předtím byl jen venku. Veterinář říkal, že je to v tomto období normální a že není potřeba to nijak řešit, dýchací cesty prý má čisté. Máte s tím nějaké zkušenosti? Je to opravdu normální nebo mám vyhledat jiného veterináře? Děkuji.

Je odčervený? Dusivé záchvaty kašle dělají škrkavky.

Dýchací cesty má PRÝ čisté. Ta ano nebo ne? Proběhlo vyšetření? Poslechem?

11.2.2023 09:19

u mých koček domo-venko to normální jev není a nikdy nebyl
to ale nutně neznamená, že to je u tohoto kocoura známka něčeho špatného
možná ta změna prostředí?

Neregistrovaný uživatel

11.2.2023 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.93

Odčervení proběhlo ještě u původních majitelů. Taky mě napadlo, že by to mohlo být parazity, takže plánujeme odčervit znovu. Veterinář však tuto možnost, že by kašel mohl být způsoben parazity, vůbec nezmiňoval. Jen řekl, že v tomto období je to u koček normální.... Už původní majitel říkal, že ho občas slyšel kašlat.

Upřesním jak proběhlo vyšetření - veterinář prohlédl kocourovi tlamku, čumák, poslechl si uchem u jeho tlamy, jestli divně nedýchá. Sdělil, že dýchací cesty má čisté a podle něj je vše v pořádku.

Kocourovi neteče z nosu ani z očí, krmivo přijímá normálně, s chutí, stolice ok, hraje si, prostě jinak působí normálně. Dřív jsme měli kočky, které chodily celoročně i ven a také si nepamatuji, že by takto pravidelně kašlaly, proto mě to zarazilo....

11.2.2023 09:47

Odčervení proběhlo ještě u původních majitelů. Taky mě napadlo, že by to mohlo být parazity, takže plánujeme odčervit znovu. Veterinář však tuto možnost, že by kašel mohl být způsoben parazity, vůbec nezmiňoval. Jen řekl, že v tomto období je to u koček normální.... Už původní majitel říkal, že ho občas slyšel kašlat.

Upřesním jak proběhlo vyšetření - veterinář prohlédl kocourovi tlamku, čumák, poslechl si uchem u jeho tlamy, jestli divně nedýchá. Sdělil, že dýchací cesty má čisté a podle něj je vše v pořádku.

Kocourovi neteče z nosu ani z očí, krmivo přijímá normálně, s chutí, stolice ok, hraje si, prostě jinak působí normálně. Dřív jsme měli kočky, které chodily celoročně i ven a také si nepamatuji, že by takto pravidelně kašlaly, proto mě to zarazilo....

Změnila bych veterináře.

Kašel opravdu může být způsoben parazity. Nechte udělat koprologii.

A posoudit zdraví dýchacích cest bez fonendoskopu... no comment.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2023 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.93

No, toho jsem se bála, že vet nebude úplně z nejlepších. Bohužel bydlíme na malém městě, není tu moc výběr a tento veterinář je vyhlášený. No asi to zkusíme ještě jinde... děkuji.

11.2.2023 10:02
Bobča

XXX.XXX.20.192

a nemůže vykašlávat ty "chlupy" v žaludku?..nevím,jak vy to holky nazýváte-bezoáry?
Max to občas dělal,dávala jsme mu tu pastu...hm?

Neregistrovaný uživatel

11.2.2023 10:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.93

Taky jsem si to nejprve myslela, ale nikdy žádné chlupy nevykašlal. Pastu mu dáváme.

11.2.2023 10:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

jo,Max taky nevykašlal,jen jsem si myslela,že ho to právě takhle dráždí..nebylo to často,ale sem tam zakašlal..ale ne denně,spíš tak za týden...málo..

11.2.2023 12:55

No, toho jsem se bála, že vet nebude úplně z nejlepších. Bohužel bydlíme na malém městě, není tu moc výběr a tento veterinář je vyhlášený. No asi to zkusíme ještě jinde... děkuji.

Zkuste. Já jsem prostě zvyklá na jiný standard.

11.2.2023 12:58

Bobča napsal(a):
a nemůže vykašlávat ty "chlupy" v žaludku?..nevím,jak vy to holky nazýváte-bezoáry?
Max to občas dělal,dávala jsme mu tu pastu...hm?

Jo, trichobezoáry. Ale ty se nevykašlávají, ty se zvrací. Opakovaná osobní zkušenost, když to pak uklízím z koberce. Nebo ne. A pak se dává ta pasta Bezopet.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2023 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.93

Takže je možnost, že by to byly ty chlupy přestože nakonec nic nevyzvrací? Předtím chodil ven, takže měl přístup k trávě, teď má doma přístup k šáchoru a pastu taky občas dávám.... předtím nevím, ale za těch 14 dní, co je u nás doma, nezvracel.

11.2.2023 13:37

Takže je možnost, že by to byly ty chlupy přestože nakonec nic nevyzvrací? Předtím chodil ven, takže měl přístup k trávě, teď má doma přístup k šáchoru a pastu taky občas dávám.... předtím nevím, ale za těch 14 dní, co je u nás doma, nezvracel.

Ne. Psala jsem, že při chlupech se nekašle. Může být dávení (neúspěšné), ale to není totéž.

Ale viz výše - koprologie a jiný veterinář.

Aspoň já to tak dělám - chci vědět, na čem jsem. Přesněji řečeno, jak je na tom mé zvíře.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2023 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.93

Jako dávení bych to asi nepopsala, spíš ten kašel, trvá to vždy tak půl minuty, pak polkne a je zase v pohodě.
Taky chci vědět na čem jsme a hlavně aby se zbytečně netrápil. Hned v pondělí zkusím zavolat jinému vetovi, jen doufám, že to nebude nic vážného :-( Děkuji za odpovědi.

11.2.2023 22:18

Budu držet palce. Náš kocour kašlal 1x denně někdy před Vánoci. Je čistě domácí, po třech dnech jsem frčela k vet. Začínající laryngitida. Dostal injekčně ATB do tří dnů byl OK. Teď jsem tam byla znovu - byl trošku apatický a občas kýchl. Protože ho čekala kastrace, radši jsem tam zašla (máme veterinu co by kamenem dohodil). Vet ho poslechl, změřil teplotu, píchl injekci (ne ATB) a kocour byl další den už super.
Kašel u kočky podle mě není normální.

Neregistrovaný uživatel

14.2.2023 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Takže kocour dostal pro jistotu hned v sobotu večer odčervovací tabletu a ukázalo se, že má opravdu škrkavky. Konzultovala jsem situaci s veterinářkou, která mi sdělila, že je velmi pravděpodobné, že kašel je způsoben tímto a doporučila odčervení několikrát opakovat.

14.2.2023 10:04

Takže kocour dostal pro jistotu hned v sobotu večer odčervovací tabletu a ukázalo se, že má opravdu škrkavky. Konzultovala jsem situaci s veterinářkou, která mi sdělila, že je velmi pravděpodobné, že kašel je způsoben tímto a doporučila odčervení několikrát opakovat.

A já zase doporučuji nejdřív koprologii.

17.2.2023 00:04
evila

XXX.XXX.23.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A já zase doporučuji nejdřív koprologii.

Když je řeč o koprologii, kolikrát do roka dělat , abych nemusela podávat preventivně odčervovací tablety Z antihelmetik mám opravdu respekt . u prvního kocoura ve vyšším věku mi způsobily neurologické problémy, u druhého si myslím, že též přispěly k onemocnění...

17.2.2023 07:01

evila napsal(a):
Když je řeč o koprologii, kolikrát do roka dělat , abych nemusela podávat preventivně odčervovací tablety Z antihelmetik mám opravdu respekt . u prvního kocoura ve vyšším věku mi způsobily neurologické problémy, u druhého si myslím, že též přispěly k onemocnění...

Kolikrát chcete.

Teď vážně. U venkovního kocoura, dospělého, za mě stačí dvakrát ročně.

Zkušenosti z pitev. Už dlouho jsme u dospělých koček škrkavky ani tasemnice nenašli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík