Chov s PP x množení bez PP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2023 11:41
kate17

XXX.XXX.135.200

V dnešní době samozřejmě vím, k čemu slouží PP. Vím také moc dobře, že ne každý chovatel, který má chovnou stanici - je skutečně chovatel a dost dobře se dá množit i s PP ( podmínky v jakých kočky žijí, netestování, strava, socializace...)
Zajímalo by mne ale, co vede lidi, kteří se v inzerátu prezentují jako milující majitelé, své kočky testují, píší že mají nejlepší možné krmivo, k tomu, aby množili bez PP. U koček si nemyslím, že to je až tolik finančně nákladné - co jsem se dočetla, u koček to je jednodušší - stačí, pokud má kocour obě sestouplá varlata a kočka nemá pupeční kýlu. Kočky k chovu nepotřebují výstavy, uchovnění...
Proč si tedy lidé, kteří svoje zvířata bezmezně milují a dopřávají jim to nejlepší, nezaloží CHS??!
Měla jsem slovní přestřelku s paní, která chová ( rozuměj množí) kočky bez PP, každý měsíc nový inzerát, ne li dva...ovšem v inzerátu sáhodlouhý román o péči, stravě a očkování....Pokud je takovou odbornicí a milovnicí, proč nemá CHS?!
Díky za vaše názory a přeji hezkou neděli

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2023 11:44

v inzerátu se musíte prezentovat. nemůžete napsat "množírna prodá čistokrevné xx".

12.2.2023 12:10
kate17

XXX.XXX.135.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
v inzerátu se musíte prezentovat. nemůžete napsat "množírna prodá čistokrevné xx".

Jasně, ale jde mi spíš o to, jak moc je nákladné založit si CHS a chovat kočky s PP ?
Proč někdo, kdo se prezentuje, že je nejlepší "chovatel" na světe nechová s PP?

12.2.2023 12:37

je to prosté

množení bPP = nula pravidel, formulářů, kontrol, poplatků......
chov s PP = pravidla, formuláře, kontroly, poplatky....

a proč by to měl člověk absolvovat, když mu prodej odsejpá i bez PP....?

"Proč někdo, kdo se prezentuje, že je nejlepší "chovatel" na světe nechová s PP?"
otázka jen kopíruje odpověď bodlinky výše

12.2.2023 12:55
kate17

XXX.XXX.135.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to prosté

množení bPP = nula pravidel, formulářů, kontrol, poplatků......
chov s PP = pravidla, formuláře, kontroly, poplatky....

a proč by to měl člověk absolvovat, když mu prodej odsejpá i bez PP....?

"Proč někdo, kdo se prezentuje, že je nejlepší "chovatel" na světe nechová s PP?"
otázka jen kopíruje odpověď bodlinky výše

Tuhle odpověď jsem dostala na dotaz, proč množí bez PP...Zeptala jsem se na Bazosi :))

Vaše inzeráty sleduji již delší dobu. Netroufnu si odhadnout, kolik máte odchovů ročně, ale každý měsíc přibyde nový inzerát, neli dva a více. Nejsem si jistá, zda jste při tomto počtu vrhů dodržet pravidlo - každá kočka může mít koťata 3x během 24 měsíců, nejpíš ne! To je asi důvod, proč množíte bez PP, ona by se musela dodržovat pravidla, že. Při tomhle počtu bude zachvíli v republice příbuzenská plemenitba, ani bych se nedivila, kdyby tomu už dávno bylo. Každý kdo si od vás koupí kotě, na něm bude chtít taky vytřískat co nejvíc peněz a bude množit vesele dál...Tím, že nemáte PP, nemáte předky, nemáte přehled o nemocech...Ale tak hlavně že to vynáší, že :/ A na webu si opravte tu chybu - canisterapie je léčba psy, ne kočkami, když už chcete hrát lidem na city...

Dobrý den, nejprve bych Vám chtěla poděkovat, že nás tak bedlivě sledujete, ale asi né úplně dostatečně. Strefujete se do mě a nemáte nic ověřené. Napadla jste mě veřejně a bezdůvodně. Zvažuji na Vás trestní oznámení. Ohledně CANISTERAPIE - je to myšleno tím, že mi kočičky v tomto směru pomáhají (jako u někoho pejskové) a tím pádem by to mohlo fungovat i u jiných lidí, což vlastně i funguje, dle našich kočičích přátel. Nemám zapotřebí někomu hrát na city - mýlíte se. Vyjádření k vrhům. Máme několik chovných kočiček, tak že když si to spočítáte, dostanete se k výsledku. Ono by ani nebylo možné, z toho co píšete, aby to ty kočičky stíhaly. Naše kočičky nejsou přetěžovány porody, můžeme doložit i antikoncepce u kočiček, aby jsme zajistili neoplodnění. Některé inzeráty se několikrát opakují (aktualizují) a koťátka se vystavují do té doby, než jim bude vybrán majitel. Ohledně finančního bohatství. Jste úplně mimo. Kočičky, kocourci jsou pravidelně očkovaný, odčervený, mají všichni do jednoho udělané genetické testy, testy na FeLV, FIV, PKD a jezdíme na pravidelné kontroly srdíček. Koťátka jsou nadstandartně očkovaná, odčervována a jsou u nich prováděny testy na FeLV a FIV. Vše můžeme doložit. Celý chov i koťátka jsou pod kontrolou veterinářů a máme dokonce zajištěnou i péči k nám domů. Všichni do jednoho jsou krmeni velmi kvalitním krmivem, používáme bio pelety, je tu spousta pelíšků, škrabadel atd. .... , to všechno něco stojí. U nás se nekupuje jedno škrabadlo na několik let, ale neustále se jim věnujeme, dáváme jim dostatečnou péči a lásku. Koťátka od nás odcházejí socializovaná a vymazlená. Dle Státní vet. správy (ano, čtete správně) máme potvrzení, že :,, Kontrolou nebylo zjištěno porušení zákona č.246/1992Sb.,na ochranu zvířat proti týrání. Celková péče o zvířata je na vysoké úrovni. Kastrace. Nevíte o nás nic, ani o našich koťátkách v rodinách, tak proč rozšiřujete o nás pomluvy? Můžeme doložit informace ke kastraci koťatek i větších jedinců v rodinách. Pokud máte tolik času, tak se divím, že nezasahujete tam, kde je to opravdu zapotřebí, do průkazných porušení zákonů, kde bohužel některé i chovné stanice s PP očkují koťátka pouze 1x ( ze zákona je jasně dáno 2x), odcházejí mladší 12týdnů. Někteří prodejci svá koťátka prodávají mimo svá bydliště viz.např. ...., dovezu do Prahy, Polsko apod. Zda li Vaše napadání vůči nám (mě) bude pokračovat, jsem ochotna vše řešit soudní cestou. S pozdravem Danča P.S. - toto je mé vyjádření k Vašim řádkám a věřte, že tento čas, který jsem momontálně věnovala Vám, jsem mohla věnovat právě našim miláčkům.

12.2.2023 13:00
kate17

XXX.XXX.135.200

kate17 napsal(a):
V dnešní době samozřejmě vím, k čemu slouží PP. Vím také moc dobře, že ne každý chovatel, který má chovnou stanici - je skutečně chovatel a dost dobře se dá množit i s PP ( podmínky v jakých kočky žijí, netestování, strava, socializace...)
Zajímalo by mne ale, co vede lidi, kteří se v inzerátu prezentují jako milující majitelé, své kočky testují, píší že mají nejlepší možné krmivo, k tomu, aby množili bez PP. U koček si nemyslím, že to je až tolik finančně nákladné - co jsem se dočetla, u koček to je jednodušší - stačí, pokud má kocour obě sestouplá varlata a kočka nemá pupeční kýlu. Kočky k chovu nepotřebují výstavy, uchovnění...
Proč si tedy lidé, kteří svoje zvířata bezmezně milují a dopřávají jim to nejlepší, nezaloží CHS??!
Měla jsem slovní přestřelku s paní, která chová ( rozuměj množí) kočky bez PP, každý měsíc nový inzerát, ne li dva...ovšem v inzerátu sáhodlouhý román o péči, stravě a očkování....Pokud je takovou odbornicí a milovnicí, proč nemá CHS?!
Díky za vaše názory a přeji hezkou neděli

Je to trochu delší, noo.
Nicméně za koře bez PP 16500 tis a ty inzeráty se neopakují stejné, každý měsíc přibydou nová koťata....Na svém webu paní píše,že chová kočky z důvodu že dlouhodobě marodí a píše o canisterapii, pokud vím, léčba kočkami je felinoterapie :) Když neví ani tenhle základ, jaký to asi je chovatel

12.2.2023 13:10
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

kate17 napsal(a):
Je to trochu delší, noo.
Nicméně za koře bez PP 16500 tis a ty inzeráty se neopakují stejné, každý měsíc přibydou nová koťata....Na svém webu paní píše,že chová kočky z důvodu že dlouhodobě marodí a píše o canisterapii, pokud vím, léčba kočkami je felinoterapie :) Když neví ani tenhle základ, jaký to asi je chovatel

Ty jo, to je za víc než mazlík s PP, aspoň co vím u Sibiřek, navíc je teď po novu, že koťata s PP musí být doma do 14 týdne. Upřímně bych ráda viděla všechny ty testy

12.2.2023 13:19

kate17 napsal(a):
Je to trochu delší, noo.

A cpe do koček antikoncepci...

12.2.2023 13:20

Rezzzy napsal(a):
Ty jo, to je za víc než mazlík s PP, aspoň co vím u Sibiřek, navíc je teď po novu, že koťata s PP musí být doma do 14 týdne. Upřímně bych ráda viděla všechny ty testy

To já taky.

Janae.

12.2.2023 14:22
Janae.

XXX.XXX.160.6

Mě spíš fascinuje, že někdo si vyhledá inzerát a má touhu se s inzerentem podělit o své pravdě. Ruku na srdce, moc dobře víte, proč to lidi dělají, jen jste chtěla výchovně zapůsobit a udělat si dobřena srdíčku.

Být paní, odepsala bych "co je Vám do toho?".
Nedělá nic protizákonného, není důvod ji veřejně dehonestovat.

Jo a nic nechovám, poslední koťata jsem odchovala před patnácti lety.

Dohledala jsem si vaši reakci na pani.

"Vaše inzeráty sleduji již delší dobu. Netroufnu si odhadnout, kolik máte odchovů ročně, ale každý měsíc přibyde nový inzerát, neli dva a více. Nejsem si jistá, zda jste při tomto počtu vrhů dodžet pravidlo - každá kočka může mít koťata 3x během 24 měsíců, nejpíš ne! To je asi důvod, proč množíte bez PP, ona by se musela dodržovat pravidla, že. Při tomhle počtu bude zachvíli v republice příbuzenská plemenitba, ani bych se nedivila, kdyby tomu už dávno bylo. Každý kdo si od vás koupí kotě, na něm bude chtít taky vytřískat co nejvíc peněz a bude množit vesele dál...Tím, že nemáte PP, nemáte předky, nemáte přehled o nemocech...Ale tak hlavně že to vynáší, že :/ A na webu si opravte tu chybu - canisterapie je léčba psy, ne kočkami, když už chcete hrát lidem na city..."

Takže jste fakt měla touhu udělit výchovnou lekci.
Předpokládám, že ta 17 v nicku bude věk a máte zrovna nutkání spasit svět.

12.2.2023 14:36
kate17

XXX.XXX.135.200

Janae. napsal(a):
Mě spíš fascinuje, že někdo si vyhledá inzerát a má touhu se s inzerentem podělit o své pravdě. Ruku na srdce, moc dobře víte, proč to lidi dělají, jen jste chtěla výchovně zapůsobit a udělat si dobřena srdíčku.

"Vaše inzeráty sleduji již delší dobu. Netroufnu si odhadnout, kolik máte odchovů ročně, ale každý měsíc přibyde nový inzerát, neli dva a více. Nejsem si jistá, zda jste při tomto počtu vrhů dodžet pravidlo - každá kočka může mít koťata 3x během 24 měsíců, nejpíš ne! To je asi důvod, proč množíte bez PP, ona by se musela dodržovat pravidla, že. Při tomhle počtu bude zachvíli v republice příbuzenská plemenitba, ani bych se nedivila, kdyby tomu už dávno bylo. Každý kdo si od vás koupí kotě, na něm bude chtít taky vytřískat co nejvíc peněz a bude množit vesele dál...Tím, že nemáte PP, nemáte předky, nemáte přehled o nemocech...Ale tak hlavně že to vynáší, že :/ A na webu si opravte tu chybu - canisterapie je léčba psy, ne kočkami, když už chcete hrát lidem na city..."

Moji reakci jste nemusela dohledávat, tu jsem zde zkopírovala :)
Vím že svět nespasím, ale možná lepší občas napsat nějaký názor, než tyto lidi podpořit a koupit si kotě, nemyslíte?
Vím že to tu bylo a bude, ale třeba se pár lidí zamyslí, proč PP, proč si proklepnout chovatele, než koupím kotě/štěně....Ono když se o tom nikde nebude psát, mluvit...nekteří lidé si stále budou myslet, že PP je k ničemu...

Janae.

12.2.2023 14:43
Janae.

XXX.XXX.160.6

U takové reakce pod inzerátem si lidi akorát řeknou, že jste PP fanatik a dál se tím nebudou zabývat.

Vysvětlovat ano, ale ne takto a ne tímto tonem, působí do dost agresivně.

12.2.2023 14:46
kate17

XXX.XXX.135.200

Rezzzy napsal(a):

Je to Sphynx...

12.2.2023 14:47
kate17

XXX.XXX.135.200

Janae. napsal(a):
U takové reakce pod inzerátem si lidi akorát řeknou, že jste PP fanatik a dál se tím nebudou zabývat.

Vysvětlovat ano, ale ne takto a ne tímto tonem, působí do dost agresivně.

Možná ano, nejsem PP fanatik, ale zároveň nejsem zastáncem množení a tady se jede fakt ve velkém.

12.2.2023 14:55
kate17

XXX.XXX.135.200

Janae. napsal(a):

BTW - když tady někdo žádá o radu, co se psem / kočkou - kterou pořídili bez PP a z bůhví jakých podmínek, sesype se na ně kolikrát tolik negativ / to já jsem ještě byla slušná v reakci na inzerát / to je v pořádku, moralizovat lidi, co si pořídili bez PP či z množírny, ale reagovat přímo na množírnu dle vás v pořádku už není?
A dobře na srdíčku mi tohle rozhodně neudělá, jak si nejspíš myslíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík