Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2023 10:54
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Zdravím, chtěla bych se zeptat jakým způsobem můžu poznat jestli kocour chodí na záchod, respektive jestli čůrá. Máme totiž ještě jednu kočičku, takže dva záchody, tudíž to podle písku zrovna úplně přesně vypozorovat nejde. Přes den jsem v práci ale po práci jsem ho od neděle neviděla čůrat, nevím jestli čůrá když nejsme doma nebo v noci. Ale takhhle odpoledne vůbec. A když ho na záchod dám, tam nejdřív má postoj na čůraní, pak si přešlápne a jde maximálně kadit. Zároveň si říkám, že kdyby ho něco trápilo, tak by naříkal a byl jiný, ale nic z toho se neděje.Tak jen nevím jestli opravdu čůrá zrovna v dobu, kdy já ho nevidím a zbytečně plaším.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2023 10:59

Snadná pomoc, zavřete ho do místnosti s jedním záchodem a hned uhlídáte.

14.2.2023 11:03
kaja.24

XXX.XXX.70.43

To by bylo docela řešení. Problém je, že jsou na sebe s kočičkou dost zvyklý a když jsou od sebe strašně řvou. A jelikož bydlíme v paneláku, kde je slyšet vše, bojím se co na to řeknou sousedi.

14.2.2023 11:11

Sousedi to jeden den (půl dne, čtyři hodiny) přežijou.

Místnost nemusí být zavřená dveřma, může být ve dveřích síť, mříž, pletivo. Ve skutečnosti druhá místnost může být i velká klec pro psa, voliéra pro činčily, zorba koule, cokoli dost velkého, aby se tam vešel záchod a kocour mohl udělat pár kroků.

Úplně nejjednodušší by ovšem bylo, kdybyste si prostě dala tu práci, sedla si jedno odpoledne s knížkou s výhledem na záchody, a bedlivě pozorovala. Kočky nemusíte omezovat, jen sebe. Pokud obě kočky chodí na oba záchody, můžete pro usnadnění situace jeden sebrat, pak vám obě budou chodit na jeden, bude se líp pozorovat. Když k tomu přidáte k odpolední sváče chutný vývar, získáte informaci snáze.

14.2.2023 11:17
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sousedi to jeden den (půl dne, čtyři hodiny) přežijou.

Místnost nemusí být zavřená dveřma, může být ve dveřích síť, mříž, pletivo. Ve skutečnosti druhá místnost může být i velká klec pro psa, voliéra pro činčily, zorba koule, cokoli dost velkého, aby se tam vešel záchod a kocour mohl udělat pár kroků.

Úplně nejjednodušší by ovšem bylo, kdybyste si prostě dala tu práci, sedla si jedno odpoledne s knížkou s výhledem na záchody, a bedlivě pozorovala. Kočky nemusíte omezovat, jen sebe. Pokud obě kočky chodí na oba záchody, můžete pro usnadnění situace jeden sebrat, pak vám obě budou chodit na jeden, bude se líp pozorovat. Když k tomu přidáte k odpolední sváče chutný vývar, získáte informaci snáze.

Snažím se ho dost pozorovat i teď, ale asi by nebylo od věci nechat záchod jen jeden. Vyzkouším, děkuji :)

14.2.2023 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.0.239

Máme dvě kočky a jeden záchod. Taky moc nemám šanci pozorovat, pokud jdou i ven. Teď v zimě, když jsem ráno přišla a byly tam načůrané dvě hromádky bylo jasné, že šli oba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík