Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2023 11:27
tommy33

XXX.XXX.46.15

Zdravím,

načteno o vhodných/nevhodnách rostlinách, či jedovatých pro zvířata už mám dost. Mám praktickou otázku přímo na chovatele Sphynxů. Máme doma Ficus benjamin strom (32 let starý) kmen začíná na průměru cca 11cm, vysoký až po strop, košatý.

Přítelkyně vyhrožuje že ten "strom" musí jít z bytu, před pořízením , jelikož je jedovatý a kočka po něm určitě bude chtít lézt atd - kde teda může hrozit že by mohla sníst např popadané listy, si převrátit strom atd ...

Já říkám, že určitě XXX kočkomilů určitě mají doma několik kytek, i velkých/vysokých - stromů, tak že není nutné se jej zbavovat a kočička si na něj zvykne, nebude na něj lézt, okusovat.

Někdo zkušenosti, rady, cokoli ?? Mockrát děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2023 13:31

že na něj bude lézt se limitně blíží jistotě
okusování listů bude kus od kusu

16.2.2023 19:26
lesnížínka

XXX.XXX.17.85

Naše kočky britky, nešplhají po ničem, nešplhaly ani jako koťata. Nic neokusovali. Ale mám tu výhodu, že můžou do zahrady, občas vyšplhaly na strom, ale šplh není jejich hobby

16.2.2023 23:58

Přesně tak, záleží, jakou kočičku si pořídíte. Mám ragdolla a ten by se na nějaký stromy vykašlal, proč by tam lezl? Možná obrousit drápy o kmen, ale jinak. Druhý kocour je nalezeny siamak a před ním není v bezpečí nic. Vyleze všude, okouse všechno. Takže kus od kusu.
Sphynxe neznám, nevím.

17.2.2023 07:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně tak, záleží, jakou kočičku si pořídíte. Mám ragdolla a ten by se na nějaký stromy vykašlal, proč by tam lezl? Možná obrousit drápy o kmen, ale jinak. Druhý kocour je nalezeny siamak a před ním není v bezpečí nic. Vyleze všude, okouse všechno. Takže kus od kusu.
Sphynxe neznám, nevím.

No, já mám ragdollku a ta teda šplhá a skáče, ale po škrabadlech a nábytku...většinu dne je to "hodnej plyšák" co se někde válí, ale když si hrajeme, nebo potřebuje upustit energii tak docela koukám :D ...lítá po bytě jak šílenec, dělá u toho divný zvuky a potom zase vypne a je to ta hodná líná kočička ...

co se týče kytek...mám ještě mainského kocoura a ten si rostlin vůbec nevšímá. Kočka jo, ale ta se snaží ožírat jen kytky, co mají podobné listy jako kočičí tráva/šáchor (zelenec její zájem třeba nepřežil). Ostatní nechává napokoji. Navíc má stále k dispozici svůj květináč s trávou.

Opravdu záleží na té konkrétní kočce...Sphynxové jsou aktivnější, řekla bych? Ale uvidíte, jak bude reagovat a podle toho se zařídíte...nezbavovala bych se rostlin předčasně...třeba toho vymazlenýho fikusu by mi bylo fakt líto ...ale vzhledem k průměru kmene je fakt vysoká pravděpodobnost, že to pro něj bude takové přírodní škrabadlo a že to fikus nedá. Okusovat ho nutně nemusí.

17.2.2023 08:20

Tak on taky pořád neleží prohání se s tím druhým a když se s nimi honím já, tak je to sedačka - sedačka - škrabadlo. Kytky, ke kterým se dostanou jsou jinde a tam jsem ho ještě neviděla na tom parapetu. Přímo pod nimi je na radiatoru pelíšek, takže většinou tam spí a druhý řádí na okně. Mám okousané dvě kytky a malej mi nosí listy, když opadnou a hraje s nima v obýváku.

17.2.2023 19:45
lesnížínka

XXX.XXX.1.48

U nás kytky vůbec, vyjímka je ten šáchor, ale ten mám prakticky kvůli nim. Mám široké parapety, rádi sedávají na nich. No jak se tam dají přísady, mají utrum. Teď jim tam ještě zůstává místečko, ale po tom, co rozesadím do větších kelímků, se parapet zaplní celý a už nevlezou. Ale nikdy je nenapadlo, do těch přísad hrabat, či je okusovat nebo jinak likvidovat. Mám zlaté kočky, jak tak koukám
Co se týče škrabání fíkusu zadavatele...bych ho omotala nějakým tepichem, ať si klidně škrabou

17.2.2023 20:23

moje kočky by to zahlušily. dosti rychle. strom by musel jít, aby nepřišel vniveč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík